W3C

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2001

News

Η XML Base και η XLink Γίνονται Recommendations του W3C

27 Ιουνίου 2001

Το World Wide Web Consortium εξέδωσε σήμερα την XML Base και την XML Linking Language (XLink) ως Recommendations του W3C. Οι προδιαγραφές είναι σταθερές, και έχουν αξιολογηθεί από τα μέλη του W3C, τα οποία υποστηρίζουν την υιοθέτησή τους από τη βιομηχανία. Η XLink παρέχει ένα τρόπο που επιτρέπει στα στοιχεία να παρεμβάλλονται στα έγγραφα XML με σκοπό να δημιουργήσουν και να περιγράψουν συνδέσμους μεταξύ των πόρων, η XML Base παρέχει ένα τρόπο να υποδείξει τη βάση URI για σύνδεση με την XML. Διαβάστε το δελτίο τύπου.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο του XML Encryption Syntax και Processing

27 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το XML Encryption εξέδωσε το πρώτο Προσχέδιο του XML Encryption Syntax και Processing. Αυτό το έγγραφο προσδιορίζει μια διαδικασία για κρυπτογράφηση δεδομένων και εκπροσώπηση του αποτελέσματος σε ένα στοιχείο XML Encryption EncryptedData το οποίο περιέχει ή αναγνωρίζει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για την XML Encryption.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο Μετατροπής Αποκωδικοποίησης για την XML Υπογραφή

27 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το XML Encryption εξέδωσε το πρώτο προσχέδιο της Μετατροπής Αποκωδικοποίησης για την XML Υπογραφή. Μία μετατροπή ορίζεται, καθιστώντας ικανή την επαλήθευση των ψηφιακών υπογραφών ακόμα και όταν οι λειτουργίες της υπογραφής και της κωδικοποίησης εκτελούνται σε ένα έγγραφο XML. Οι συγγραφείς καλωσορίζουν σχόλια.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο Οδηγιών Προσβασιμότητας Αντιπρόσωπου Χρήστη

27 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για τις Οδηγίες Προσβασιμότητας του Αντιπρόσωπου Χρήστη, δημοσίευσε ένα Προσχέδιο των Οδηγιών Προσβασιμότητας Αντιπρόσωπου Χρήστη 1.0, απαντώντας στα σχόλια της τελευταίας πρόσκλησης. Αυτό το έγγραφο παρέχει οδηγίες για σχεδιασμό αντιπροσώπων Χρηστών που μειώνουν τους φραγμούς στην προσβασιμότητα στο Web, για ανθρώπους με οπτικές, ακουστικές, σωματικές, και νοητικές αναπηρίες. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Διαβάστε σχετικά με την πρωτοβουλία του W3C για την προσβασιμότητα στο Web.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο Τεχνικών για Οδηγίες Προσβασιμότητας προς τον Αντιπρόσωπο Χρήστη

27 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για τις Οδηγίες Προσβασιμότητας προς τον Αντιπρόσωπο Χρήστη εξέδωσε ένα νέο Προσχέδιο των Τεχνικών για Οδηγίες Προσβασιμότητας προς τον Αντιπρόσωπο Χρήστη 1.0. Αυτό το έγγραφο συνοδεύει το UAAG 1.0, και καλύπτει την προσβασιμότητα των διεπαφών χρήστη, της ανταπόδοσης περιεχομένου, της εφαρμογής προγραμματιστικών διεπαφών (APIs), και των γλωσσών όπως η HTML, η CSS, και η SMIL. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα .

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο των Προδιαγραφών για το XML Blueberry

20 Ιουνίου 2001

Ομάδα Εργασίας για την XML Core δημοσίευσε το πρώτο δημόσιο Προσχέδιο των Προδιαγραφών για το XML Blueberry. Το προσχέδιο καταγράφει τις αρχές σχεδίασης και τις προδιαγραφές για μια αναθεώρηση της XML 1.0 που αναπτύχθηκε για να οδηγήσει ένα σύνολο χαρακτήρων Unicode και θέματα line ending. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για την XML.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο για το DOM Level 3 XPath

18 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το DOM δημοσίευσε το πρώτο δημόσιο Προσχέδιο της Προδιαγραφής Document Object Model (DOM) Level 3 XPath. Το προσχέδιο παρέχει απλές λειτουργίες για πρόσβαση σε ένα DOM tree χρησιμοποιώντας την XPath 1.0. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για το DOM.

Η Ομάδα Εργασίας για το XML Query Δημοσιεύει Πέντε Προσχέδια

11 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας του W3C για το XML Query, για δεύτερη φορά αυτή τη χρονιά εξέδωσε πέντε προσχέδια ταυτόχρονα. Τα προσχέδια περιλαμβάνουν το XQuery 1.0: Μια Γλώσσα σε XML Query, την πρώτη δημόσια έκδοση του Συντακτικού XML για την XQuery 1.0 (XQueryX), Περιπτώσεις Χρήσης XML Query, Τυπική Σημασιολογία XQuery 1.0 αντικαθιστώντας την XML Query Algebra, και τα Μοντέλα Δεδομένων XQuery 1.0 και XPath 2.0 αντικαθιστώντας το Μοντέλο Δεδομένων XML Query. Η γλώσσα XQuery είναι σχεδιασμένη να είναι ευρέως εφαρμόσιμη σε όλους τους τύπους πηγών δεδομένων XML από έγγραφα σε βάσεις δεδομένων και αποθηκευτικούς χώρους αντικειμένων.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο των XHTML Events

8 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για την HTML εξέδωσε ένα νέο Προσχέδιο των XHTML Events αποτελούμενο από δύο δομικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση συμπεριφορών που αφορούν τη σήμανση εγγράφων. Το Δομικό Στοιχείο για τα XHTML Events παρέχει υποστήριξη στο μοντέλο DOM Level 2 event. Ένα υποσύνολο, το βασικό Δομικό Στοιχείο των XHTML Events, παρέχει αυτή την υποστήριξη σε απλές εφαρμογές και συσκευές. Παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για την HTML

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο των XForms

8 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για τα XForms εξέδωσε ένα Προσχέδιο των XForms 1.0. Πιο ευέλικτο από τις προηγούμενες τεχνολογίες τύπου HTML και XHTML, η νέα γενιά των φορμών Web που καλούνται Xforms διαχωρίζουν το σκοπό, την παρουσίαση και την πληροφορία. Παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα XForms και τη Δραστηριότητα του W3C για την HTML

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο για το DOM Level 3 Abstract Schemas and Load and Save

7 Ιουνίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το DOM δημοσίευσε την Προδιαγραφή Document Object Model (DOM) Level 3 Abstract Schemas and Load and Save ως Προσχέδιο. Άλλοτε γνωστό ως DOM Level 3 Content Model and Load and Save, το προσχέδιο βασίζεται στο DOM Core Level 3. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για το DOM.

Η SMIL 2.0 Γίνεται Proposed Recommendation του W3C

5 Ιουνίου 2001

Το W3C έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει την ανάπτυξη της Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL 2.0) σε Proposed Recommendation. Η SMIL (pronounced "smile") 2.0 προσδιορίζει μία γλώσσα βασισμένη στην XML όπου οι συγγραφείς μπορούν να χρησιμοποιούν για να γράψουν διαδραστικές παρουσιάσεις πολυμέσων. Επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση του συντακτικού και της σημασιολογίας SMIL, σε άλλες γλώσσες βασισμένες στην XML. Παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες στις 5 Ιουλίου. Διαβάστε την αναφορά εφαρμογής και περισσότερα σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για τα Synchronized Multimedia.

Δημοσιεύθηκε Ανακοίνωση για το XML Linking και Style

5 Ιουνίου 2001

Το XML Linking και Style δημοσιεύθηκε ως ανακοίνωση του W3C. Προϊόν της κοινής προσπάθειας XML Linking/XSL, η Ανακοίνωση παρέχει a εννοιολογικό μοντέλο για την αλληλεπίδραση των στοιχείων XLink linking και styling, και δίνει υποδείξεις για την εφαρμογή αυτού του μοντέλου χρησιμοποιώντας σημερινές τεχνικές αναφορές του W3C. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το XML Linking και την XSL.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο του DOM Level 3 Core

5 Ιουνίου 2001

Ως μέρος της Δραστηριότητας του W3C για το DOM, η Ομάδα Εργασίας για το DOM εξέδωσε ένα ανανεωμένο Προσχέδιο της Προδιαγραφής Document Object Model (DOM) Level 3 Core. Το DOM είναι μια ουδέτερη διεπαφή πλατφόρμας � και γλώσσας- που επιτρέπει στα προγράμματα και τους χαρακτήρες γραπτών κειμένων να έχουν δυναμική πρόσβαση και να ανανεώνουν το περιεχόμενο, τη δομή, και το στυλ των εγγράφων. Παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες στη δημόσια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου www-dom@w3.org.

Η XHTML 1.1 και το Ruby Annotation Γίνονται Recommendations του W3C

31 Μαϊου 2001

Το World Wide Web Consortium εξέδωσε σήμερα την XHTML 1.1 - Module-based XHTML και το Ruby Annotation ως Recommendations του W3C. Οι προδιαγραφές είναι σταθερές, και έχουν αξιολογηθεί από την Ομάδα του W3C, η οποία ευνοεί την υιοθέτησή τους από την βιομηχανία. Η XHTML 1.1 είναι μία αναμόρφωση της XHTML 1.0 αυστηρά βασισμένη στα δομικά στοιχεία XHTML, συμπεριλαμβανομένου του δομικού στοιχείου Ruby. Το Ruby είναι μία σύντομη λειτουργία κειμένου σε παραβολή με το βασικό κείμενο που συνήθως χρησιμοποιείται στα ανατολικο-ασιατικά έγγραφα για να προσδιορίσει την προφορά ή κάποιο σχολιασμό. Διαβάστε το δελτίο τύπου και τις συστάσεις.

Δημοσιεύθηκε Ανακοίνωση του Δομικού Στοιχείου Ruby

31 Μαϊου 2001

Η Εφαρμογή του Δομικού Στοιχείου Ruby δημοσιεύθηκε ως ανακοίνωση του W3C. Γραμμένη από τον Masayasu Ishikawa της Ομάδας του W3C, η ανακοίνωση περιγράφει δείγματα εφαρμογών του Δομικού Στοιχείου του περιληπτικού προσδιορισμού του Ruby Annotation για το ruby markup σε διάφορα σχήματα: DTD, RELAX, TREX, και XML Σχήμα. Παρατηρήσεις μπορούν να στέλνονται στον συγγραφέα.

Παρουσιάσεις της Ομάδας του W3C τον Ιούνιο

29 Μαϊου 2001

Ο Charles McCathieNevile και η Marja-Riitta Koivunen παρουσιάζουν για τα Προσβάσιμα Γραφικά και Πολυμέσα στο Web κατά το 7ο Ετήσιο Συνέδριο για τους Ανθρώπινους Παράγοντες και το Web στο Madison, Wisconsin, Η.Π.Α. στις 4 Ιουνίου. Ο Massimo Marchiori συμπροεδρεύει και μιλά στην Financial Protocols 2001 που πραγματοποιείται από τις 14 ως τις 15 Ιουνίου στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, όπου παρουσιάζει για την XML και το Foundation Layer. Ο Ivan Herman παρουσιάζει για το Understanding the Major W3C XML Standards στο Workshop για την XML για Financial Services στη Στοκχόλμη, Σουηδία στις 18 Ιουνίου. Ο Philipp Hoschka παρουσιάζει για Les différentes spécifications d'XML στην XML, στο συνέδριο Pour Les Services Financiers που πραγματοποιείται στο Παρίσι, Γαλλία από τις 25 ως τις 27 Ιουνίου. Ο Charles McCathieNevile θα συν-παρουσιάσει ένα Semantic Web class στο CWI στη Χάγη, Ολλανδία στις 27 Ιουνίου. Ο Massimo Marchiori παρουσιάζει για τα Δεδομένα στο Web: Μια Προοπτική Απεικόνιση του W3C στην SEBD 2001 που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, Ιταλία από τις 27 ως τις 29 Ιουνίου. Πλοηγηθείτε στις ομιλίες και παρουσιάσεις της Ομάδας του W3C.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο Εισαγωγής στο CSS3

23 Μαϊου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το CSS δημοσίευσε ένα ανανεωμένο προσχέδιο της Εισαγωγής στο CSS3. Αυτό το έγγραφο καταγράφει σε λίστα όλα τα δομικά στοιχεία στη μελλοντική προδιαγραφή Cascading Style Sheets Level 3 (CSS3). Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου www-style@w3.org (αρχείο) ή μπορούν να σταλούν στους συντάκτες. Μάθετε περισσότερα στην κύρια σελίδα των CSS.

Η Ομάδα του W3C Παρουσιάζει στην XML Europe

18 Μαϊου 2001

Πέντε μέλη της Ομάδας του W3C θα παρουσιάσουν στην XML Europe 2001 η οποία διεξάγεται από 21 έως 25 Μαΐου στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ο Philippe Le Hégaret δίνει δύο tutorials διάρκειας μισής ημέρας, για το Document Object Model, Hands-On, την 21η Μαΐου. Ο Michael Sperberg-McQueen και ο Henry Thompson μιλούν για την αναβάθμηση των Standards του W3C την 23η Μαΐου. Ο Chris Lilley συμπροεδρεύει στο Graphics track και θα παρουσιάσει μία Σύγκριση του WebCGM και της SVG την 24η Μαΐου. Ο Joseph Reagle παρουσιάζει σχετικά με το Status/Design των XML Signatures και Encryption την 25η Μαΐου.

Ανακοίνωση του W3C Workshop για το XML Key Management

18 Μαϊου 2001

Η εγγραφή είναι ανοιχτή κατά την 19η Ιουνίου για το W3C Workshop για το XML Key Management το οποίο θα διεξαχθεί στο Redwood City της Καλιφόρνια, Η.Π.Α., στις 19 Ιουνίου 2001. Οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν τις προϋποθέσεις για απλές λύσεις και υπηρεσίες εξασφαλίζουν εμπιστοσύνη σχετικά με εφαρμογές ασφάλειας XML, την XKMS προδιαγραφή, και θα συζητήσουν το ενδεχόμενο για μια σχετική Δραστηριότητα του W3C. Συγγράμματα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη 19η Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν Tutorials για την Προσβασιμότητα στο Web

17 Μαϊου 2001

Ο Wendy Chisholm, Μηχανικός του W3C ειδικευμένος στην Προσβασιμότητα στο Web, και ο Shawn Lawton Henry της Optavia θα δώσουν tutorials κατά το 7ο Ετήσιο Συνέδριο «οι Ανθρώπινοι Παράγοντες και το Web» το οποίο διεξάγεται στο Madison, Wisconsin, ΗΠΑ από 4 έως 6 Ιουνίου. Το συνέδριο για την Προσβασιμότητα στο Web με θέμα: Περισσότεροι Άνθρωποι. Περισσότερες Καταστάσεις. Περισσότερη Δουλειά. διεξάγεται την 5η Ιουνίου, και το συνέδριο με θάμα Προηγμένα Θέματα για την Προσβασιμότητα στο Web διεξάγεται την 6η Ιουνίου. Η εγγραφή είναι ανοιχτή.

CSS3 Module: Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο Κειμένου

17 Μαϊου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το CSS εξέδωσε ένα προσχέδιο του CSS3 module: text. Το έγγραφο παρουσιάζει ένα σύνολο ιδιοτήτων μορφοποίησης κειμένου για το Cascading Style Sheets Level 3 συμπεριλαμβανομένων νέων ιδιοτήτων που παρουσιάζουν ένα διεθνές περιεχόμενο. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για το Style.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο για τα CSS Media Queries

17 Μαϊου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το CSS δημοσίευσε ένα αναθεωρημένο προσχέδιο των Media queries. Το προσχέδιο προτείνει ένα μητρώο τύπων media το οποίο περιγράφει τον τύπο των συσκευών στο οποίο έχει εφαρμογή ένα style sheet, και προνοεί για εκφράσεις που περιορίζουν το φάσμα ενός style sheet. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για το Style.

Δημοσιεύθηκε η Τελευταία Πρόσκληση του Προσχεδίου για τα XML Inclusions

17 Μαϊου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το XML Core δημοσίευσε την Τελευταία Πρόσκληση του Προσχεδίου για τα XML Inclusions (XInclude) Version 1.0. Το XInclude προσδιορίζει ένα μοντέλο επεξεργασίας και σύνταξης για συμπερίληψη γενικού σκοπού. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνένωση ενός αριθμού από XML Infosets σε ένα μοναδικό πολυσύνθετο Infoset. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα κατά την 5η Ιουνίου. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για την XML.

Το Σύνολο Πληροφοριών XML Γίνεται Candidate Recommendation του W3C

14 Μαϊου 2001

Το W3C έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει την ανάπτυξη του Συνόλου Πληροφοριών XML (Infoset) σε Candidate Recommendation. Το σύνολο πληροφοριών καθορίζει ένα σύνολο έντεκα τύπων πληροφοριακών στοιχείων στα έγγραφα XML. Σχόλια υποβάλλονται κατά τη 15η Ιουνίου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου www-xml-infoset-comments@w3.org (αρχείο). Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για την XML.

Δημοσιεύτηκε Οδηγός Ανάπτυξης P3P

10 Μαϊου 2001

Ο Οδηγός Ανάπτυξης της Πλατφόρμας για τις Προτιμήσεις Προσωπικών Δεδομένων Έκδοση 1.0 παρουσιάστηκε ως ανακοίνωση του W3C. Αυτός ο οδηγός για τους χειριστές των ιστοσελίδων του Web εξηγεί πώς να γράψετε μία πολιτική προσωπικών δεδομένων αναγνώσιμη από μηχανές, τρόπους να τη δημοσιεύσετε, και δίνει βήμα προς βήμα οδηγίες για ανάπτυξη δύναμης της πολιτικής σας για τα προσωπικά δεδομένα σε δημοφιλείς εξυπηρετητές του Web. Διαβάστε τις απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις σχετικά με το P3P και περισσότερα σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για τα Προσωπικά Δεδομένα.

Το Αυστραλιανό Γραφείο του W3C Φιλοξενεί την Ημέρα του W3C

8 Μαϊου 2001

Το Αυστραλιανό Γραφείο του W3C φιλοξένησε την Ημέρα του W3C στα πλαίσια του Συνεδρίου Evolve 2001 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας στις 7 Μαΐου. Οι Bert Bos, Max Froumentin, Ivan Herman, Dean Jackson, Charles McCathieNevile, Sev Ozdowski, και Hoylen Sue έδωσαν ομιλίες, και η Janet Daly προήδρευσε στις Εκδηλώσεις της Ημέρας. Το δελτίο τύπου δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Το XML Σχήμα Γίνεται Recommendation του W3C

2 Μαϊου 2001

Το World Wide Web Consortium εξέδωσε σήμερα το XML Σχήμα ως Recommendation του W3C σε τρία μέρη: Τμήμα 0: Αλφαβητάριο, Τμήμα 1: Δομές, Τμήμα 2: Τύποι Δεδομένων Η προδιαγραφή είναι σταθερή, και έχει αξιολογηθεί από τα μέλη του W3C τα οποία ενθαρρύνουν την υιοθέτησή της από ακαδημαϊκές, βιομηχανικές και ερευνητικές κοινότητες. Τα XML Σχήματα ορίζουν μοιρασμένα markup λεξιλόγια, τη Δομή των XML εγγράφων τα οποία χρησιμοποιούν αυτά τα λεξιλόγια και παρέχουν άγκιστρα συνδεδεμένα σημασιολογικά με αυτά. Το XML Σχήμα δημιουργήθηκε από την Ομάδα Εργασίας για το XML Schema. Διαβάστε το δελτίο τύπου και τις πιστοποιήσεις.

Ο Tim Berners-Lee Παρουσιάζει το Βασικό Θέμα στo WWW10

24 Απριλίου 2001

Ο Tim Berners-Lee, ο Διευθυντής του W3C, θα δώσει την εναρκτήρια βασική ομιλία με θέμα «Το Web, Φάση δύο» στο Δέκατο Διεθνές World Wide Web Συνέδριο (WWW10) στο Χονγκ Κονγκ στις 2 Μαΐου. Το W3C θα παρουσιάσει για περισσότερο από δεκατρείς και μισή ώρες θέματά του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Παρακαλώ αναφερθείτε στην W3C Track page για λεπτομέρειες.

Δημοσίευση Προδιαγραφών της XML Κωδικοποίησης

20 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για την XML Κωδικοποίηση εξέδωσε ένα πρώτο προσχέδιο των Προδιαγραφών του XML Encryption. Το προσχέδιο παρέχει μια κωδικοποιημένη σύνταξη εντολών XML και ηλεκτρονική επεξεργασία προδιαγραφών για κωδικοποίηση ψηφιακού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων του επιμερισμού των XML εγγράφων και μηνυμάτων πρωτοκόλλου. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για την XML Κωδικοποίηση.

Εκδόθηκε Αναθεώρηση της XML-Υπογραφής Ως Candidate Recommendation

19 Απριλίου 2001

Το W3C είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση μιας αναθεώρησης της XML-Signature Syntax and Processing ως Candidate Recommendation. Οι XML ψηφιακές υπογραφές παρέχουν ακεραιότητα, πιστοποίηση μηνύματος, υπηρεσίες πιστοποίησης υπογραφής. Η προδιαγραφή είναι η δουλειά της IETF-W3C Ομάδας Εργασίας, για την XML Signature. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα κατά τη 19η Μαΐου. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα για την XML Ψηφιακή Υπογραφή.

Δημοσίευση Προσχεδίου για τα «DOM Level 3 Content Models and Load and Save»

19 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το DOM ανανέωσε το προσχέδιο για την Προδιαγραφή Document Object Model (DOM) Level 3 Content Models and Load and Save. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα στη δημόσια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου www-dom@w3.org (αρχείο). Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για το DOM.

Ανανεώθηκαν οι DOM Προδιαγραφές

19 Απριλίου 2001

Ως μέρος της Δραστηριότητας του W3C για το DOM, η Ομάδα Εργασίας για το DOM ανανέωσε το Προσχέδιο για τις Προδιαγραφές Document Object Model (DOM). Το DOM είναι μία διεπαφή ουδέτερης πλατφόρμας- και γλώσσας- που επιτρέπει σε προγράμματα και κώδικες να προσεγγίζουν δυναμικά και να ανανεώνουν το περιεχόμενο τη δομή και το ύφος των εγγράφων.

Το W3C Ξεπερνά το Όριο των 500 Μελών

17 Απριλίου 2001

Το World Wide Web Consortium ανακοίνωσε σήμερα ότι αύξησε τους οργανισμούς-μέλη σε περισσότερους από 500, εκπροσωπώντας τη βιομηχανία, την έρευνα, τις κυβερνήσεις και ομάδες πολιτών από 34 χώρες. Το W3C υποστηρίζει την καθολική προσβασιμότητα, το Semantic Web, την βιομηχανική κοινοπραξία, τη διαλειτουργικότητα, την εξέλιξιμότητα, την αποκέντρωση, και καλύτερα πολυμέσα μέσω της συναινετικά-βασισμένης διαδικασίας. Παρακαλώ διαβάστε τον κατάλογο των σημερινών Μελών και το δελτίο τύπου. Εάν ο οργανισμός σας επιθυμεί να γίνει μέλος του W3C, αναφερθείτε στη σελίδα για την συμμετοχή στο W3C.

Δημοσιεύθηκε Πρόσκληση για τα Control Requirements

17 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για τον Πλοηγό Φωνής εξέδωσε ένα προσχέδιο της Πρόσκλησης για τα Control Requirements σε ένα πλαίσιο Πλοηγού Φωνής. Το προσχέδιο περιγράφει την αρχή της πρόσκλησης, λογισμικό διαχείρισης μετάφρασης περιεχομένου, δια-συνεδριακή επικοινωνία, συνεδριακές ικανότητες, και στήριξη χειρισμού απαιτήσεων για μία VoiceXML τηλεφωνική πλατφόρμα. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για τον Πλοηγό Φωνής.

Εκδόθηκαν υπό διαμόρφωση Προσχέδια για το XML Key Management

13 Απριλίου 2001

Το Semantic Web, γραμμένο από το Διευθυντή του W3C Tim Berners-Lee, τους James Hendler, και Ora Lassila, είναι το βασικό θέμα στην έκδοση Μαΐου 2001 του περιοδικού Scientific American. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για το Semantic Web.

Εκδόθηκε Προσχέδιο για τα DOM Level 3 Events

10 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το DOM εξέδωσε ένα ανανεωμένο προσχέδιο της Προδιαγραφής Document Object Model (DOM) Level 3 Events. Το DOM είναι μία πλατφόρμα -και μία γλώσσα-ουδέτερης διεπαφής που επιτρέπει σε προγράμματα και σε σενάρια να προσεγγίζουν δυναμικά και να ανανεώνουν το περιεχόμενο, τη δομή και το ύφος των εγγράφων. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για το DOM.

Η Δομοστοιχειοποίηση της XHTML Γίνεται W3C Recommendation

10 Απριλίου 2001

Το World Wide Web Consortium εξέδωσε σήμερα την Δομοστοιχειοποίηση της XHTML ως W3C Recommendation. Η προδιαγραφή είναι σταθερή, και έχει αξιολογηθεί από τα μέλη του W3C τα οποία ενθαρρύνουν την υιοθέτησή της από ακαδημαϊκές, βιομηχανικές και ερευνητικές κοινότητες. Η προδιαγραφή επεκτείνει τις δυνατότητες της XHTML πάνω στις νέες Web πλατφόρμες όπως οι κινητές συσκευές, η τηλεόραση, κ.α. Διαβάστε το δελτίο τύπου και τα πιστοποιήσεις, και επισκεφθείτε την κύρια σελίδα για την HTML.

Δημοσιεύθηκε η Τελευταία Πρόσκληση του Προσχεδίου για τα User Agent Accessibility Guidelines

9 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για τα User Agent Accessibility Guidelines εξέδωσε την τελευταία πρόσκληση του Προσχεδίου για τα User Agent Accessibility Guidelines 1.0. Αυτό το έγγραφο παρέχει οδηγίες για το σχεδιασμό user agents που μειώνουν τους περιορισμούς στην προσβασιμότητα στο Web για άτομα με οπτικές, ακουστικές, σωματικές, και νοητικές αναπηρίες. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα κατά την 4η Μαίου. Διαβάστε σχετικά με το W3C Web Accessibility Initiative.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο των Τεχνικών για τα User Agent Accessibility Guidelines

9 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για τα User Agent Accessibility Guidelines εξέδωσε ένα Προσχέδιο των Τεχνικών για τα User Agent Accessibility Guidelines 1.0. Αυτό το έγγραφο συνοδεύει το UAAG 1.0, και καλύπτει την προσβασιμότητα των user interfaces, της απόδοσης περιεχομένου, application programming interfaces (APIs), και γλώσσες όπως οι HTML, CSS, και SMIL. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα.

Παρουσιάσεις της Ομάδας του W3C τον Απρίλιο

18 Απριλίου 2001

Μεταξύ των επερχόμενων παρουσιάσεων των ομάδων του W3C, ο Charles McCathieNevile δίνει μία ομιλία για το Semantic Web και την προσβασιμότητα κατά το Έβδομο Αυστραλιανό World Wide Web Συνέδριο (AusWeb 01) το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 ως τις 25 Απριλίου στο Coffs Harbor, NSW, Αυστραλία. Ο Martin Dürst, ο Max Froumentin, και ο Chris Lilley παρακολουθούν το 18ο Διεθνές Unicode Συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ. Στις 27 Απριλίου, ο Bert Bos παρουσιάζει την XML και την οικογένειά της από πρότυπα �πώς να εφαρμόσετε την τεχνολογία του Web στο CRICS V στην Αβάνα, Κούβα.

Η XHTML 1.1 Γίνεται W3C Proposed Recommendation

6 Απριλίου 2001

Το W3C είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εξέλιξη της XHTML 1.1 που είναι δομικά βασισμένη στην XHTML σε Proposed Recommendation. Ως αναδιατύπωση της XHTML 1.0 που αφορά τα δομικά στοιχεία της XHTML modules, η προδιαγραφή ορίζει ένα νέο XHTML τύπο εγγράφου βασισμένο πάνω στο δομικό προσχέδιο και τα δομικά στοιχεία που διατυπώνονται στην δομοστοιχειοποίηση της XHTML. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα κατά την 7η Μαίου. Μάθετε περισσότερα στην κύρια σελίδα της HTML.

Το Ruby Annotation Γίνεται W3C Proposed Recommendation

6 Απριλίου 2001

Το W3C είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εξέλιξη του Ruby Annotation σε Proposed Recommendation. Το Ruby είναι μία σύντομη λειτουργία κειμένου σε παραβολή με το βασικό κείμενο που συνήθως βρίσκεται στα Ανατολιτικοασιατικά έγγραφα για να δείξει την προφορά ή να παρέχει ένα σχολιασμό. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα κατά την 7η Μαϊου. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για τη Διεθνοποίηση.

Δημοσιεύθηκε Παρουσίαση του CSS3 Προσχεδίου

6 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το CSS εξέδωσε ένα ανανεωμένο Προσχέδιο Παρουσίασης του CSS3. Αυτό το αρχείο παραθέτει όλα τα δομικά στοιχεία στη μελλοντική Cascading Style Sheets Level 3 (CSS3) προδιαγραφή. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα στην www-style@w3.org λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αρχείο) ή μπορούν να σταλούν στους επιμελητές έκδοσης. Μάθετε περισσότερα στην κύρια σελίδα του CSS.

Δημοσιεύθηκε Προσχέδιο για τα CSS Media Queries

6 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το CSS εξέδωσε ένα πρώτο προσχέδιο για τα Media queries. Το Προσχέδιο προτείνει ένα μητρώο των media types για να περιγράψει σε ποιους τύπους συσκευών ένα style sheet έχει εφαρμογή, και προνοεί για εκφράσεις που περιορίζουν τη δράση ενός style sheet. Παρακαλώ στείλτε τα σχόλιά σας στην www-style@w3.org λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αρχείο). Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για τα Style.

Δημοσίευση Προσχεδίου για τα XForms Requirements

6 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για τα Xforms εξέδωσε τα XForms Requirements, ένα προσχέδιο που σκιαγραφεί τις απαιτήσεις για την επόμενη γενιά των φορμών του Web. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα στην www-forms@w3.org δημόσια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αρχείο). Δείτε πώς αλλάζουν οι φόρμες στην κύρια σελίδα για τις W3C XForms.

Δημοσιεύθηκε το RDF Schema για την XML Infoset

6 Απριλίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για την XML Core εξέδωσε ένα RDF Σχήμα της XML Infoset ως ανακοίνωση του W3C. Αυτό το RDF σχήμα είναι μία επίσημη περιγραφή της XML Infoset το οποίο θα χρησιμεύει για την κατανόηση και την επικύρωση πληροφοριακών συνόλων που έχουν οριστεί με σειρά αλληλουχίας ως περιπτώσεις RDF. Διαβάστε σχετικά με τη Δραστηριότητα του W3C για την XML.

Ανανέωση του XML Schema Proposed Recommendation

30 Μαρτίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το XML σχήμα ανανέωσε το XML Schema Proposed Recommendation, αποκαθιστώντας το όνομα 'decimal' σε ένα τύπο δεδομένων. Τα XML σχήματα παρέχουν ένα υπερσύνολο των ικανοτήτων που βρίσκονται στους προσδιορισμούς τύπου XML εγγράφων (DTDs). Η προδιαγραφή είναι σε τρία μέρη: Μέρος 0, Μέρος 1, και Μέρος 2. Αναθεωρημένα σχόλια θα υποβάλλονται κατά την 16η Απριλίου. Διαβάστε σχετικά με τη δραστηριότητα του W3C για την XML.

Το MIT Προγραμμάτισε Προσωρινή Διακοπή ρεύματος για τις 7 Απριλίου

28 Μαρτίου 2001

Το Σάββατο 7 Απριλίου 2001 από τις 6:00 π.μ. EDT, το Εργαστήριο του MIT για την Επιστήμη Υπολογιστών (LCS), θα έχει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος για περίπου 8 ώρες, λόγω της οικοδόμησης γύρω από το κτίριο του Εργαστηρίου. Οι συνηθισμένες υπηρεσίες του W3C θα διακοπούν αλλά οι περισσότερες δημόσιες σελίδες θα είναι προσβάσιμες. Όλα τα αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα είναι εκτός λειτουργίας. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση.

Ανακοίνωση της πορείας του W3C στην WWW10

27 Μαρτίου 2001

Σήμερα ανακοινώθηκε η πορεία του W3C για το 10ο Διεθνές Συνέδριο για το World Wide Web (WWW10) στο Χονγκ Κονγκ. Το W3C θα παρουσιάσει περιεχόμενο διάρκειας μεγαλύτερης από δεκατρείς και μισή ώρες, από τις 2 ως τις 4 Μαίου: Γενική επισκόπηση της XML και του Semantic Web, Οργανισμούς υπηρεσιών στο Web, Καλύτερες Πρακτικές, Ουσιώδη UI Χαρακτηριστικά, XHTML και Μοντελοποίηση, Επίδοση Ανεξαρτητοποίησης Συσκευών, Παρουσίαση και Μετατροπή, και μία συνάντηση του W3C. Παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα για το W3C Track για λεπτομέρειες. Έγκαιρη εγγραφή ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου.

Διαθέσιμος ο Amaya 4.3.2

23 Μαρτίου 2001

Ο Amaya είναι ο πλοηγός του Web και το συγγραφικό εργαλείο του W3C. Η έκδοση 4.3.2 είναι μία διορθωμένη από σφάλματα έκδοση για τη MathML, τις Φόρμες, τις XHTML και HTML, και τη Διεπαφή Χρήστη. Κατεβάστε τη Δυαδική έκδοση του Amaya για Unix και Windows NT/95/98. Το Source code είναι διαθέσιμο. Εάν ενδιαφέρεστε για σχολιασμούς, παρακαλώ επισκεφθείτε την κύρια σελίδα Annotea.

Δημοσιεύθηκε Δομοστοιχειοποίηση της XHTML σε XML Schema

22 Μαρτίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας του W3C για την HTML εξέδωσε το πρώτο δημόσιο προσχέδιο για τη Δομοστοιχειοποίηση της XHTML σε XML Schema. Το προσχέδιο παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο των XML Schema modules για την XHTML, και ένα πλαίσιο για την επέκταση και την μετατροπή της XHTML. Διαβάστε σχετικά με την δραστηριότητα του W3C γύρω από την HTML στην κύρια σελίδα της HTML.

XML Schema: Δημοσιεύθηκε Επίσημη Περιγραφή του Προσχεδίου

20 Μαρτίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το XML Protocol δημοσίευσε τα XML Protocol (XMLP) Requirements ως προσχέδιο. Τα XMLP επιτρέπουν σε δύο ή περισσότερα ομότιμα μέλη να επικοινωνούν σε ένα κατανεμημένο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την XML ως περιβάλλουσα γλώσσα. Η συζήτηση λαμβάνει μέρος στη δημόσια ηλεκτρονική ταχυδρομική λίστα xml-dist-app@w3.org (αρχείο). Διαβάστε σχετικά με την δραστηριότητα του W3C για την XML Protocol.

Δημοσιεύθηκε προσχέδιο των XML Protocol Requirements

19 Μαρτίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το XML Protocol δημοσίευσε τα XML Protocol (XMLP) Requirements ως προσχέδιο. Τα XMLP επιτρέπουν σε δύο ή περισσότερα ομότιμα μέλη να επικοινωνούν σε ένα κατανεμημένο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την XML ως περιβάλλουσα γλώσσα. Η συζήτηση λαμβάνει μέρος στη δημόσια ηλεκτρονική ταχυδρομική λίστα xml-dist-app@w3.org (αρχείο). Διαβάστε σχετικά με την δραστηριότητα του W3C για την XML Protocol.

Η Ομάδα του W3C πρόκειται να δώσει Tutorials στην CeBIT

8 Μαρτίου 2001

Πέντε μέλη της Ομάδας του W3C θα δώσουν tutorials στην CeBIT 2001 την παγκόσμια επιχειρησιακή έκθεση στο Ανόβερο της Γερμανίας: Ο Thierry Michel, για τη SMIL στις 23 Μαρτίου, ο Daniel Dardailler, για το WAI στις 24 Μαρτίου, ο Chris Lilley για την SVG στις 25 Μαρτίου, ο Bert Bos, για το Styling στις 26 Μαρτίου και ο Rigo Wenning για το P3P στις 27 Μαρτίου. Αναζητήστε παλαιότερες ομιλίες και παρουσιάσεις της Ομάδας του W3C καθώς και μελλοντικές εμφανίσεις και γεγονότα.

Το W3C Φιλοξενεί τη Συνεδρίαση της Τεχνικής Ολομέλειας και όλων των Ομάδων Εργασίας

5 Μαρτίου 2001

Το W3C διοργάνωσε την πρώτη μέχρι στιγμής Συνεδρίαση της Τεχνικής Ολομέλειας και όλων των Ομάδων Εργασίας, που έγινε από τις 26 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ. Πάνω από 300 μέλη των Ομάδων Εργασίας και Ενδιαφέροντος του W3C παρακολούθησαν πρόσωπο με πρόσωπο και «όμοιος ομοίω» τις συνεδριάσεις. Στο μέσο της εβδομάδας, συνήλθε η ολομέλεια όλων των ομάδων, η οποία συμπεριέλαβε τις συζητήσεις της επιτροπής για την Αρχιτεκτονική του Web, τον τρόπο χρήσης της XML Schema και την εμπειρία για Candidate Recommendation. Εάν ο Οργανισμός σας θέλει να προσχωρήσει στο W3C και να συμβάλλει στην αξιοποίηση του Web, παρακαλώ αναφερθείτε στη σελίδα για το W3C Membership.

Δημοσιεύθηκε το Προσχέδιο Εργασίας για το CSS3 Color Module

5 Μαρτίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το CSS εξέδωσε ένα προσχέδιο για το CSS3 module: Color. Το προσχέδιο συνενώνει μέρη της HTML 4, των Cascading Style Sheets (CSS) επίπεδα 2 και 3, και των Scalable Vector Graphics (SVG) 1.0. Περιγράφει τα CSS στοιχεία που οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προδιαγράψουν το χρώμα και την αδιαφάνεια του φόντου, τα προφίλ χρωμάτων του ICC και τη διατύπωση των επιδιώξεων του περιεχομένου της απεικόνισης. Διαβάστε σχετικά με το CSS επίπεδου 3 και επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του CSS.

Δημοσιεύθηκε το προσχέδιο για το Συντακτικό CSS σε «στυλ» HTML

5 Μαρτίου 2001

Η Ομάδα εργασίας για το CSS εξέδωσε ένα ανανεωμένο προσχέδιο του Syntax of CSS rules in HTML's "style" attribute. Το προσχέδιο περιγράφει το Ιστορικό, τη γραμματική, την αντίστροφη διάταξη και το προφίλ για CSS αποσπάσματα με το χαρακτηριστικό "style". Διαβάστε σχετικά με το CSS επίπεδου 3 και επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του CSS.

Εκδόθηκε ο Amaya 4.3

5 Μαρτίου 2001

Ο Amaya είναι ο πλοηγός του Web και το συγγραφικό εργαλείο του W3C. Η έκδοση 4.3 τονίζει την ιδιότητα υποστήριξης της MathML 2.0, βελτιωμένη μαθηματική προσαρμογή, περισσότερη υποστήριξη των SVG καθώς και κλειδιά πρόσβασης και window shortcuts. Download Amaya για συστήματα δυαδικών Unix και Windows NT/95/98. Το Source code είναι διαθέσιμο. Ο Amaya περιλαμβάνει υπόμνημα βασισμένο στα: Resource Description Framework (RDF), XLink, και XPointer. Επισκεφθείτε την κύρια σελίδα του Annotea.

Δημοσιεύθηκε το Προσχέδιο Εργασίας για τη SMIL 2.0

5 Μαρτίου 2001

Ως τμήμα του W3C Synchronized Multimedia Activity, η ομάδα εργασίας για τη SYMM εξέδωσε ένα ανανεωμένο προσχέδιο της Synchronized Multimedia Integration Language 2.0. Η SMIL (προφέρεται "σμάιλ") 2.0 ορίζει την βασισμένη στην XML γλώσσα που οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να γράψουν διαδραστικές παρουσιάσεις πολυμέσων, και επιτρέπει τη χρησιμοποίηση εκ νέου του συντακτικού της SMIL και της σημασιολογίας άλλων γλωσσών βασισμένων στην XML. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα.

Δημοσιεύθηκε το Προσχέδιο για την P3P Preference Exchange Language

5 Μαρτίου 2001

Η ομάδα εργασίας για την Προδιαγραφή P3P εξέδωσε το P3P Preference Exchange Language (APPEL) 1.0 ως προσχέδιο εργασίας και εγχειρίδιο για την P3P προδιαγραφή. Η πλατφόρμα για τις ιδιαίτερες προδιαγραφές (P3P) απλουστεύει και αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάγνωσης των διαθέσιμων μέτρων προστασίας δεδομένων των δικτυακών τόπων, προωθώντας την εμπιστοσύνη στο Web. Διαβάστε τις απαντήσεις στις Συνηθέστερες Υποβαλλόμενες Ερωτήσεις σχετικά με το P3P και περισσότερα γύρω από το W3C Privacy Activity.

Παρουσιάσεις των Ομάδων του W3C τον Μάρτιο

25 Φεβρουαρίου 2001

Ανάμεσα στις επερχόμενες παρουσιάσεις των Ομάδων του W3C, ο Ian Jacobs παρουσιάζει το Authoring Accessible Help for the Web στο συνέδριο για το WinWriters Online Help στις 5 Μαρτίου στη Santa Clara της California, Η.Π.Α. Ο Henry Thompson θα παρευρίσκεται στην XML World Euro Edition, που πραγματοποιείται από τις 26 ως τις 28 Μαρτίου, στο Άμστερνταμ, δίνοντας ένα άξονα προς συζήτηση, XML - Knitting the Web Together, και ένα tutorial, Overview of the XML family of W3C Recommendations.

Το Modularization της XHTML γίνεται Proposed Recommendation του W3C

23 Φεβρουαρίου 2001

Το W3C είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εξέλιξη του Modularization της XHTML ως Proposed Recommendation. Η προδιαγραφή αυτή υποκαθιστά την XHTML και επεκτείνει την προσέγγιση της σε νέες πλατφόρμες, όπως κινητές συσκευές, τηλεόραση και πλήθος συσκευών. Παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες ως τις 22 Μαρτίου. Διαβάστε περισσότερα στην κύρια σελίδα για την HTML.

Δημοσιεύτηκε η Δομή και τα Λεξιλόγια του Προσχεδίου για το CC/PP

23 Φεβρουαρίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για το CC/PP εξέδωσε ένα προσχέδιο για τα Composite Capability/Preference Profiles (CC/PP): Structure and Vocabularies. Το CC/PP είναι ένα προσδιοριζόμενο από πλευράς χρήστη, προφίλ υλισμικού (hardware), λογισμικού (software) και προτιμήσεων, γραμμένο σε Resource Description Framework (RDF), μια γλώσσα του W3C για μοντελοποίηση δεδομένων. Παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. Διαβάστε σχετικά με το W3C Device Independence Activity.

Το MathML 2.0 Γίνεται W3C Recommendation

21 Φεβρουαρίου 2001

Το W3C ανακοίνωσε σήμερα το Mathematical Markup Language (MathML) Version 2.0 ως Recommendation του W3C. Η προδιαγραφή αυτή είναι ευσταθής και έχει αξιολογηθεί από το σύνολο των μελών του W3C, τα οποία ευνοούν την υιοθέτησή του, από ακαδημαϊκές, βιομηχανικές και ερευνητικές κοινότητες. Ως μία XML εφαρμογή βασισμένη στη γλώσσα MathML 1.01 και MathML 2.0 επιτρέπει στη μαθηματική παράσταση και περιεχόμενο, να εξυπηρετηθούν, ληφθούν και επεξεργαστούν στο Web. Διαβάστε το δελτίο τύπου και τα συστατικά έγγραφα, και μάθετε σχετικά με τις 17 εφαρμογές της MathML 2.0 που είναι ήδη διαθέσιμες.

Έκδοση του Προσχεδίου XForms 1.0

16 Φεβρουαρίου 2001

Η ομάδα εργασίας για τα XForms εξέδωσε ένα νέο προσχέδιο των XForms 1.0. Το προσχέδιο περιγράφει την αρχιτεκτονική, τις έννοιες, το μοντέλο διαδικασίας, και την ορολογία των XForms, καθώς και την επόμενη γενιά των Web forms. Παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. Μάθετε περισσότερα γύρω από τα XForms και την δραστηριότητα του W3C για το HTML.

Εξεδόθη Σχολιασμός για το Ruby Annotation

16 Φεβρουαρίου 2001

Η ομάδα εργασίας που ασχολείται με την Διεθνοποίηση, εξέδωσε ένα προσχέδιο για το Ruby Annotation, καθορίζοντας ένα XHTML πρότυπο, για την τελική διατύπωση του Ruby. Το Ruby είναι ένα μικρό κείμενο που βρίσκεται παραπλεύρως του βασικού κειμένου, κάτι που συνήθως το βρίσκουμε σε ανατολικο-ασιατικά έγγραφα, για να δείξει τον τρόπο προφοράς ή να παράσχει σχόλια. Διαβάστε σχετικά με την δραστηριότητα του W3C για τη Διεθνοποίηση.

Πρότυπο CSS3: Εξεδόθη το Προσχέδιο για το Ruby

16 Φεβρουαρίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας για τα Cascading Style Sheets (CSS) εξέδωσε ένα προσχέδιο του CSS3 module: Ruby, προτείνοντας ένα σύνολο από ιδιότητες των CSS για εφαρμογές Ruby. Παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www-style@w3.org (αρχείο). Διαβάστε σχετικά με το CSS level 3 και επισκεφθείτε την σχετική σελίδα για το CSS.

Η Ομάδα Εργασίας για το XML Query Δημοσιεύει Πέντε Προσχέδια

15 Φεβρουαρίου 2001

Η ομάδα εργασίας του W3C για το XML Query εξέδωσε το πρώτο δημόσιο προσχέδιο για την XQuery: A Query Language for XML. Η γλώσσα XQuery είναι σχεδιασμένη για να είναι ευρέως εφαρμόσιμη σε όλους τους τύπους πηγών δεδομένων XML από έγγραφα μέχρι βάσεις δεδομένων και αποθήκες αντικειμένων. Οι σχετικές σημερινές εκδόσεις είναι:

XML Query Data Model, η βάση της XML Query Algebra
XML Query Algebra, μαζί με το μοντέλο δεδομένων, μια τυπική βάση για τη γλώσσα XQuery
XML Query Use Cases, καθορίζοντας τη χρήση των σεναρίων
και XML Query Requirements που καθορίζουν τους σκοπούς, τις απαιτήσεις, και τρόπους χρήσης σεναρίων για το μοντέλο δεδομένων, την algebra και τη γλώσσα XQuery.

XPath 2.0 Εξεδόθησαν οι Προδιαγραφές του Προσχεδίου

15 Φεβρουαρίου 2001

Οι ομάδες εργασίας για την XSL και XML Query εξέδωσαν ένα προσχέδιο των XPath προδιαγραφών για την έκδοση 2.0. Στηριζόμενα στο XPath 1.0 ως W3C Recommendation, τα σχέδια για το XPath 2.0 περιλαμβάνουν απλοποιημένες μεθοδεύσεις του περιεχομένου schema-typed και string, υποστήριξη για XML standards, βελτιωμένη και άνετη χρήση, διαλειτουργικότητα και υποστήριξη διεθνοποίησης. Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα για την XSL.

Εξεδόθησαν οι Προδιαγραφές του Προσχεδίου για την XSLT 2.0

15 Φεβρουαρίου 2001

Ως τμήμα του W3C Style Activity, η ομάδα εργασίας για την XSL εξέδωσε ένα προσχέδιο σχετικά με τα XSLT Requirements Version 2.0. Στηριζόμενο στο XSLT 1.0 ως W3C Recommendation για μια γλώσσα που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή style sheet σε XML έγγραφα, οι προδιαγραφές περιγράφουν τους σκοπούς ενός XSLT 2.0 προσδιορισμού. Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα της XSL.

Το Γραφείο του W3C στο Μαρόκο Παρουσιάζει την Κύρια Σελίδα του

7 Φεβρουαρίου 2001

Η κύρια σελίδα του γραφείου του W3C στο Μαρόκο είναι τώρα ανοιχτή για το κοινό. Το γραφείο έχει την έδρα του στο Ecole Mohammadia d'Ingenieurs, στο Ραμπάτ του Μαρόκου.

Ανακοίνωση για τα Common User Agent Problems

6 Φεβρουαρίου 2001

Οι Karl Dubost, Hugo Haas, και Ian Jacobs της ομάδας του W3C δημοσίευσαν μια διακοίνωση του W3C για τα Common User Agent Problems. Αυτή η ανακοίνωση αναφέρεται στα συνηθισμένα λάθη που παρουσιάζουν τα προγράμματα τύπου User Agent και οφείλονται σε εσφαλμένη ή ελλιπή εφαρμογή των χαρακτηριστικών τους και ταυτόχρονα προσφέρονται υποδείξεις για την καλή συμπεριφορά τους.

Δεύτερη Δημόσια Έκδοση του SVG Test Suite

2 Φεβρουαρίου 2001

Η Ομάδα Εργασίας του W3C για το Scalable Vector Graphics (SVG) δημοσίευσε μια βελτιωμένη έκδοση του SVG Conformance Test Suite. Τα αποτελέσματα έξι εφαρμογών του τεστ σε αντιπαράθεση με το Test Suite είναι επίσης διαθέσιμα. Η SVG είναι γλώσσα περιγραφής δισδιάστατου ανύσματος, απεικονίσματος και κειμένου γραφικών στην XML.