W3C

  • W3C » 
  • Το W3C στον τύπο

ΤΟ W3C ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

ΠΑΤΡΙΣ: «Ο παγκόσμιος ιστός μπορεί να δώσει λύση σε πολλά προβλήματα»

17 Σεπτεμβρίου 2009

Irini Fundulaki Η επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του W3C Ειρήνη Φουντουλάκη μιλά στην “Π” Της Κατερίνας Μυλωνά
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων παρουσίας της Κοινοπραξίας του Παγκόσμιου Ιστού στην Ελλάδα (World Wide Web Consortium - W3C), πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση, όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Συντονιστής όλων των Γραφείων του W3C διεθνώς, κ. Klaus Birkenbihl, και η Ερευνήτρια Α’ Βαθμίδας στην εταιρεία Yahoo!, Dr. Sihem Amer-Yahia.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.
Η επικεφαλής του Ελληνικού Γραφείου του W3C, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, κ. Ειρήνη Φουντουλάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Π», μιλά για τη δράση του γραφείου και τα μελλοντικά του σχέδια. Δείτε την συνέντευξη εδώ.

ΠΑΤΡΙΣ: Δέκα χρόνια για το γραφείο W3C

16 Σεπτεμβρίου 2009

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει φέτος το ελληνικό γραφείο της διεθνούς κοινοπραξίας World Wide Web Consortium (W3C). Το γραφείο του W3C ιδρύθηκε το 1998 και έκτοτε φιλοξενείται στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΤΕ-ΙΠ). Δείτε περισσότερα εδώ.