W3C

  • W3C » 
  • Συχνές ερωτήσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Παρακάτω θα βρείτε συχνές ερωτήσεις σχετικά με θέματα Μελών του W3C (W3C Membership). Αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με θέματα Μελών, σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα επικοινωνίας του W3C (W3C contact page).

  1. Ποιος μπορεί να γίνει Μέλος του W3C;
  2. Υπάρχει λίστα Μελών του W3C διαθέσιμη;
  3. Μια θυγατρική Μέλους απολαμβάνει τα οφέλη της Ιδιότητας Μέλους;
  4. Μπορούν μεμονωμένα άτομα να γίνουν Μέλη του W3C;
  5. Μπορεί ένας οργανισμός που έχει και ο ίδιος Μέλη να γίνει Μέλος του W3C;
  6. Ποιος είναι ο ρόλος του εκπροσώπου στη Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C;
  7. Πώς μπορώ να βρω προηγούμενες εκδόσεις από Συμφωνίες Μελών;
  8. Μπορεί ένα Μέλος του W3C να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε Ομάδα Εργασίας;
  9. Πόσους εκπροσώπους μπορεί να έχει ένα Μέλος σε μια Ομάδα Εργασίας;
  10. Ποιες είναι οι συνήθεις απαιτήσεις συμμετοχής από τα μέλη των Ομάδων Εργασίας;
  11. Γιατί πρέπει ο οργανισμός μου να υπογράψει τέσσερα αντίγραφα από την προσαρμοσμένη Συμφωνία Μέλους;

 

 

 

 

1. Ποιος μπορεί να γίνει Μέλος του W3C;

Η εγγραφή Μελών (Membership in W3C) είναι ανοιχτή για όλους τους οργανισμούς (συμπεριλαμβανομένων εμπορικών, εκπαιδευτικών και κυβερνητικών φορέων). Οποιοσδήποτε φορέας που μπορεί να υπογράψει τη Συμφωνία Μέλους μπορεί να γίνει Μέλος. Τα Μέλη μπορεί να είναι είτε κερδοσκοπικοί ή μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Τα περισσότερα Μέλη επενδύουν σημαντικούς πόρους σε τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορεί να αναπτύσσουν προϊόντα που βασίζονται στον Παγκόσμιο Ιστό, να χρησιμοποιούν τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού, να κάνουν έρευνα στον Παγκόσμιο Ιστό ή να αναπτύσσουν προδιαγραφές που βασίζονται στη δουλειά του W3C.

2. Υπάρχει λίστα Μελών του W3C διαθέσιμη;

Ναι. Μια λίστα με τα Μέλη του W3C (list of current W3C Members) είναι διαθέσιμη, στις ιστοσελίδες του W3C.

3. Μια θυγατρική Μέλους απολαμβάνει τα οφέλη της Ιδιότητας Μέλους;

Ναι. Τα οφέλη συμμετοχής των Μελών μεταφέρονται προς τα κάτω, στις θυγατρικές των Μελών. Στην περίπτωση κυβερνητικών γραφείων, ή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αυτό μεταφράζεται να περιλαμβάνει παραρτήματα, εργαστήρια, κλπ. Όταν μια θυγατρική ωφελείται από αυτό, η συμμετοχή σε Δραστηριότητες του W3C πρέπει να συντονίζεται μέσω του εκπροσώπου του Μέλους στη Συμβουλευτική Επιτροπή. Οι αρμόδιοι συμμετέχοντες θα εκπροσωπήσουν επίσημα τον οργανισμό-Μέλος.

Μια θυγατρική δε θα πρέπει να αναφέρει δημόσια ότι είναι η ίδια Μέλος του W3C. Όμως, στις θυγατρικές επιτρέπεται να γίνουν Μέλη του W3C και οι ίδιες. Ένα Μέλος θα πρέπει να καθορίσει έναν υπάλληλο από τις θυγατρικές του για να είναι ο εκπρόσωπός του στη Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C. Αυτό μπορεί να είναι επιθυμητό όταν το Μέλος επιθυμεί να αναγράφεται το όνομά του, αλλά η θυγατρική του είναι το κεντρικό σημείο της δραστηριότητας στο W3C.

4. Μπορούν μεμονωμένα άτομα να γίνουν Μέλη του W3C;

Ναι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που είναι διαθέσιμη για τους οργανισμούς. Το W3C δεν έχει τάξη Μελών προσαρμοσμένη για μεμονωμένα άτομα. Πραγματικά, το κόστος συνδρομής είναι σχετικά μικρό, σε σύγκριση με την επένδυση που γίνεται από ένα οργανισμό. Οι διαδικασίες του W3C είναι σχεδιασμένες για συμμετοχή από οργανισμούς και δεν έχουμε τη δομή υποστήριξης για να χειριστούμε μεγάλους αριθμούς μεμονωμένων ατόμων ως Μέλη. Η δημόσια συμμετοχή στο W3C (Public participation in W3C) είναι δυνατή με πλήθος τρόπων εκτός από εγγραφή ως μεμονωμένο Μέλος. Σημειώστε ότι ακαδημαϊκοί που είναι ειδικοί σε ένα πεδίο μπορούν να ζητήσουν από τον επικεφαλή της Ομάδας Εργασίας να προσκληθούν να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας ως Προσκεκλημένοι Ειδικοί (Invited Expert).

5. Μπορεί ένας οργανισμός που έχει και ο ίδιος Μέλη να γίνει Μέλος του W3C;

Ναι. Η ιδιότητα Μέλους είναι ανοιχτή σε οργανισμούς που και οι ίδιοι έχουν Μέλη ("οργανισμοί με μέλη"). Σε αυτή την περίπτωση, τα οφέλη ιδιότητας Μέλους (benefits of W3C Membership) γενικά επεκτείνονται στο προσωπικό και σε επικεφαλείς αυτών των οργανισμών. Τα οφέλη δε μεταφέρονται στα μέλη αυτού του οργανισμού.

6. Ποιος είναι ο ρόλος ενός Εκπροσώπου στη Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C;

Κάθε Μέλος του W3C έχει ένα Εκπρόσωπο στη Συμβουλευτική Επιτροπή (AC Rep). Αυτό το άτομο θα πρέπει να ξέρει αρκετά για τη δομή του οργανισμού Μέλους για να προωθήσει λεπτομερείς τεχνικές αναφορές στο κατάλληλο άτομο. Είναι πιο σημαντικό να είναι αναμεμειγμένο στη στρατηγική του οργανισμού σας, παρά να έχει λεπτομερείς τεχνικές γνώσεις.

Ο AC Rep λαμβάνει επίσημες ειδοποιήσεις από το W3C. Δρώντας ως κόμβος επικοινωνίας, ο AC Rep απαντάει ή αναθέτει τις απαντήσεις για Προσκλήσεις Αξιολόγησης, Προσκλήσεις Συμμετοχής και προσκλήσεις Εφαρμογών, καθώς και για άλλες ανακοινώσεις του W3C. Οι AC Reps συμμετέχουν σε συναντήσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής που πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο και συζητάνε με άλλους AC Reps. Ο AC Rep αναθέτει συμμετέχοντες σε Ομάδες Εργασίας.

7. Πώς μπορώ να βρω προηγούμενες εκδόσεις από Συμφωνίες Μελών;

Ένα ιστορικό Συμφωνητικών Μελών (history of W3C Member Agreements) είναι διαθέσιμο στις Ιστοσελίδες του W3C.

8. Μπορεί ένα Μέλος του W3C να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε Ομάδα Εργασίας;

Ναι. Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε Ομάδα Εργασίας είναι ανοιχτή σε οποιοδήποτε Μέλος του W3C. Αυτό είναι ένα από τα οφέλη της ιδιότητας Μέλους (benefits of Membership).

9. Πόσους εκπροσώπους μπορεί να έχει ένα Μέλος σε μια Ομάδα Εργασίας;

Το πλήθος των συμμετεχόντων που μπορεί να έχετε σε μια ομάδα καθορίζεται από το καταστατικό της ομάδας και τους πόρους του οργανισμού σας. Η διαδικασία του W3C δε θέτει όρια.

10. Ποιες είναι οι συνήθεις απαιτήσεις συμμετοχής από τα Μέλη των Ομάδων Εργασίας;

Το καταστατικό ορίζει τις προσδοκίες συμμετοχής. Για πολλές ομάδες, συμμετοχή σημαίνει ότι τα μέλη της παραβρίσκονται σε εβδομαδιαίες τηλεδιασκέψεις, σε πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις σε διάφορα μέρη αρκετές φορές το χρόνο, στη βδομάδα “Technical Plenary” (μια φορά το χρόνο) και να παρακολουθούν τη συζήτηση σε λίστες email. Το W3C καλωσορίζει τους συμμετέχοντες στο να βοηθήσουν στη μετατροπή εγγράφων που προορίζονται για Συστάσεις. Το Έγγραφο Διαδικασίας περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σε ομάδες (information about group participation).

11. Γιατί πρέπει ο οργανισμός μου να υπογράψει τέσσερα αντίγραφα από την προσαρμοσμένη Συμφωνία Μέλους;

Τώρα, κάθε Μέλος και οι τρεις οργανισμοί που φιλοξενούν το W3C υπογράφουν κάθε Συμφωνία Μέλους. Τα τέσσερα αντίγραφα επιτρέπουν σε κάθε φορέα να κρατήσει ένα αντίγραφο από τη Συμφωνία Μέλους. Στο μέλλον, το W3C μπορεί να προσπαθήσει να μειώσει το πλήθος των υπογραφών που απαιτούνται από το W3C, αλλά προς το παρόν, οι υπογραφές είναι προϋπόθεση από κάθε οργανισμό που φιλοξενεί το W3C.