W3C

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2004

News

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του WSDL 2.0 Primer

21 Δεκεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού: Web Services Description Language (WSDL) Version 2.0 Part 0: Primer. Το Primer, που αποτελεί συνοδευτικό στις προδιαγραφές Core Language, Predefined Extensions και Bindings της WSDL 2.0, αναπτύσσει ένα απλό παράδειγμα εγγράφου που χρησιμοποιεί σαν σενάριο χρήσης μια κράτηση σε ξενοδοχείο. Οι αναγνώστες θα βρουν πληροφορίες και για τον ορισμό των τύπων μηνυμάτων και υπηρεσιών και για διεπαφές, δεσμεύσεις και προηγμένα θέματα. Μπορείτε να μάθετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο σε Μορφή XML των Μεταβλητών Αποτελεσμάτων Δέσμευσης SPARQL

21 Δεκεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Μεταβλητών Αποτελεσμάτων Δέσμευσης σε Μορφή XML (SPARQL Variable Binding Results XML Format). Η γλώσσα αναζήτησης SPARQL query language (που προφέρεται "σπαρκλ") προσφέρει στους κατασκευαστές και στους τελικούς χρήστες ένα τρόπο να γράψουν και να καταναλώσουν αποτελέσματα αναζήτησης σε εύρος πληροφορίας όπως προσωπικά δεδομένα, κοινωνικά δίκτυα και μεταδεδομένα σχετικά με ψηφιακά δεδομένα, όπως η μουσική και οι εικόνες. Η SPARQL παρέχει επίσης ένα μέσο ενσωμάτωσης διασκορπισμένων πόρων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Το XInclude Είναι Σύσταση του W3C

20 Δεκεμβρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα το XML Inclusions (XInclude) Version 1.0 ως Σύσταση του W3C. Το XInclude, ενδυναμώνει την οικογένεια XML, παρέχοντας μια γενική μέθοδο ενσωμάτωσης εγγράφων XML σε ένα σύνθετο έγγραφο. Συνεισφέρει στην αποτελεσματική διαχείριση περιεχομένου σε επιχειρηματικό επίπεδο. Το XInclude χρησιμοποιεί υπάρχουσες κατασκευές XML - στοιχεία, χαρακτηριστικά και αναφορές URI. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και τις συστάσεις (testimonials) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Το W3C Εγκαινιάζει τη Δραστηριότητα Γραφικών

20 Δεκεμβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την επανεκκίνηση της Δραστηριότητας Γραφικών (Graphics Activity). Η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών έχει Επικεφαλή τον Chris Lilley (W3C) και διάρκεια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2006. Η Ομάδα Εργασίας SVG αναπτύσσει τη γλώσσα SVG (SVG language) για την περιγραφή δισδιάστατων γραφικών και γραφικών εφαρμογών σε XML, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ για desktops, κινητές συσκευές και εκτυπωτές. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Το W3C Εγκαινιάζει την Ομάδα Ενδιαφέροντος Ευρεσιτεχνιών και Προτύπων

17 Δεκεμβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την επανεκκίνηση της Δραστηριότητας Πολιτικής Ευρεσιτεχνιών (Patent Policy Activity). Η νέα Ομάδα Ενδιαφέροντος Ευρεσιτεχνιών και Προτύπων: Patents and Standards Interest Group (PSIG) έχει Επικεφαλείς τους Don Deutsch (Oracle) και Daniel J. Weitzner (W3C) και διάρκεια μέχρι τις 1 Δεκεμβρίου 2007. Η Ομάδα PSIG είναι φόρουμ των Μελών του W3C και Προσκεκλημένων Ειδικών για να συζητούν θέματα πολιτικής σχετικά με την εφαρμογή της Πολιτικής Ευρεσιτεχνιών του W3C (W3C Patent Policy) καθώς και ερωτήσεις σχετικές με νέες ευρεσιτεχνίες που προκύπτουν και απαιτούν τη δράση ή την προσοχή των Μελών του W3C.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Γλώσσας Περιγραφής Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

17 Δεκεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Γλώσσας Περιγραφής Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού Έκδοση 1.0: Web Services Choreography Description Language Version 1.0 (WS-CDL). Αυτή η γλώσσα που βασίζεται στην XML περιγράφει συνεργασίες μεταξύ συμμετεχόντων στις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού ορίζοντας τη συμπεριφορά τους από παγκόσμια οπτική. Επομένως, οι ανταλλαγές μηνυμάτων που γίνονται κατόπιν παραγγελίας επιτυγχάνουν ένα κοινό επιχειρηματικό στόχο. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Ενότητας Ομιλίας CSS3

17 Δεκεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Ενότητας Ομιλίας CSS3 (CSS3 Speech Module). Η γλώσσα Cascading Style Sheets (CSS) χρησιμοποιείται για την απόδοση δομημένων εγγράφων όπως HTML και XML στην οθόνη, σε χαρτί και στο λόγο. Το προσχέδιο ορίζει ακουστικές ιδιότητες που ταιριάζουν με το μοντέλο της Γλώσσας Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας (Speech Synthesis Markup Language - SSML). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CSS (CSS home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Επεκτάσιμης Γλώσσας Φύλλου Στυλ (XSL) Έκδοση 1.1

16 Δεκεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XSL εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Επεκτάσιμης Γλώσσας Φύλλου Στυλ Έκδοση 1.1: Extensible Stylesheet Language (XSL) Version 1.1. Η Έκδοση 1.1 αναθεωρεί τη Σύσταση XSL 1.0 με αλλαγές δεικτών, πολλών λαθών και σελιδοδείκτες και επεκτείνει την υποστήριξη για κλίμακες γραφικών, σημάνσεις και αριθμούς σελίδων. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα XML (XML Activity).

Περίληψη του Workshop του W3C στο Σημασιολογικό Ιστό για τις Επιστήμες Ζωής

15 Δεκεμβρίου 2004

Η περίληψη (summary) και υποβαλλόμενα άρθρα (position papers) έχουν δημοσιευθεί από το Workshop του W3C στο Σημασιολογικό Ιστό για τις Επιστήμες Ζωής (W3C Workshop on Semantic Web for Life Sciences) που πραγματοποιήθηκε στο Cambridge των Ηνωμένων Πολιτειών στις 27-28 Οκτωβρίου. Το workshop συμπέρανε ότι απαιτείται δουλειά σε κεντρικά λεξιλόγια και ενσωμάτωση των life science identifiers (LSID) και πόρων του Παγκοσμίου Ιστού, καθώς και ότι μια Ομάδα Ενδιαφέροντος θα είναι ωφέλιμη. Το W3C ευχαριστεί όλους τους 150 παρευρισκομένους για την πολύτιμη συμμετοχή τους. Μπορείτε να μάθετε για τα workshops και για την Τεχνολογία και Κοινωνία (Technology & Society) στο W3C.

Η "Αρχιτεκτονική του Παγκοσμίου Ιστού, Τόμος Ένα" είναι Σύσταση του W3C

15 Δεκεμβρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα την Αρχιτεκτονική του Παγκοσμίου Ιστού, Τόμος Ένα (Architecture of the World Wide Web, Volume One) ως Σύσταση του W3C. Ο Παγκόσμιος Ιστός χρησιμοποιεί σχετικά απλές τεχνολογίες με επαρκή δυνατότητα προσαρμογής, αποτελεσματικότητα και χρησιμότητα που έχουν οδηγήσει σε ένα εκπληκτικό χώρο πληροφορίας αλληλένδετων πόρων, που επεκτείνεται σε εύρος γλωσσών, πολιτισμών και μέσων. Αυτό το έγγραφο αρχιτεκτονικής συζητάει τις κεντρικές συνιστώσες σχεδιασμού του Παγκοσμίου Ιστού σε μια προσπάθεια να διατηρήσει αυτές τις ιδιότητες του χώρου πληροφορίας καθώς οι τεχνολογίες του εξελίσσονται. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release), τις συστάσεις Μελών (Member testimonials) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της TAG (TAG home page).

Αναθεωρήθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας EMMA

14 Δεκεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της EMMA. Η Επεκτάσιμη Γλώσσα ΠολυΤροπικής Επισήμανσης (EMMA) είναι μορφή ανταλλαγής δεδομένων για συστήματα διαχείρισης αλληλεπιδράσεων. Η Προδιαγραφή, που είναι μέρος του Πλαισίου Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης του W3C (W3C Multimodal Interaction Framework), περιγράφει τη σήμανση για περιγραφή δεδομένων εισαγωγής χρηστών μαζί με Επισημάνσεις. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει το σχετικό XML Schema. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction home page).

Ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Δηλώνει το Δεκέμβριο του 2004 ως "Μήνα του W3C"

9 Δεκεμβρίου 2004

Σε μια εξαγγελία (proclamation) που δημοσιεύτηκε την 1 Δεκεμβρίου, ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Mitt Romney Δήλωσε το Δεκέμβριο του 2004 να είναι ο Μήνας της Κοινοπραξίας του Παγκοσμίου Ιστού. Η δήλωση, που διαβάστηκε από τον COO του W3C Steve Bratt στην Εκδήλωση Εορτασμού των Δέκα Χρόνων του W3C (W3C Tenth Anniversary Celebration) επαινεί το W3C για "την καλή δουλειά και ενδιαφέρον για τους ποικίλους χρήστες του Παγκοσμίου Ιστού" και συμπληρώνει ότι το W3C "κέρδισε το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους". Μπορείτε να δείτε το επίσημο έγγραφο (document) και να διαβάσετε το πλήρες κείμενο (full text).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

8 Δεκεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Θεμάτων των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε τρία Πρώτα Δημόσια υπό Διαμόρφωση Προσχέδια. Το Web Services Addressing - Core δίνει τη δυνατότητα να γίνεται μετάδοση μηνυμάτων μέσα από δίκτυα που περιλαμβάνουν κόμβους επεξεργασίας όπως διαχειριστές τελικών σημείων, firewalls και gateways με ένα ουδέτερο τρόπο μεταφοράς. Το WSDL Binding ορίζει πώς οι κεντρικές ιδιότητες της προδιαγραφής περιγράφονται στη Γλώσσα Περιγραφής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL). Το SOAP Binding ορίζει το συσχετισμό τους με μηνύματα SOAP. Μπορείτε να μάθετε για τις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Το W3C Καλωσορίζει τα Μέλη του στη Συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής

6 Δεκεμβρίου 2004

Το W3C πραγματοποίησε την εξαμηνιαία συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής στις 2-3 Δεκεμβρίου στο Cambridge των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα Μέλη του W3C (W3C Member organizations) συμμετείχαν στις δύο μέρες συζητήσεων για τις Δραστηριότητες του W3C (W3C Activities). Αν ο οργανισμός σας θα ήθελε να γίνει Μέλος του W3C, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Εγγραφής (Membership). Η επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Ιουνίου στο Mandelieu, Γαλλία.

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

6 Δεκεμβρίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και ομιλίες του W3C, επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Συνέδριο Evolve W3C Day στο Brisbane, Αυστραλία στις 7 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση επιχορηγείται από το Γραφείο της Αυστραλίας του W3C (W3C Australian Office).
  • Ο Shawn Lawton Henry παρουσιάζει και δίνει εκπαιδευτική ομιλία στο Designing for the 21st Century III στο Rio de Janeiro, Βραζιλία στις 8 και 10 Δεκεμβρίου.
  • Ο Steven Pemberton δίνει κεντρική ομιλία στο XML Holland 2004 στο Hilversum, Ολλανδία στις 9 Δεκεμβρίου.

ο W3C Γιορτάζει τη Δέκατη Επέτειό του

30 Νοεμβρίου 2004

Φέτος, η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού γιορτάζει τη δέκατη επέτειό της- δέκα χρόνια της αποστολής της να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Την 1η Δεκεμβρίου τα Μέλη του W3C, η Ομάδα, προσκεκλημένοι ομιλητές και διεθνή μέσα θα παρευρεθούν στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών για να συζητήσουν για την πρόοδο του Παγκοσμίου Ιστού, τον κεντρικό ρόλο του W3C στην ανάπτυξή του και τα ρίσκα και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο Παγκόσμιος Ιστός κατά τη διάρκεια της δεύτερης δεκαετίας του W3C. "Αυτή η ξεχωριστή επέτειος φέρνει την ευκαιρία να αναγνωριστεί η επίδραση του Παγκοσμίου ιστού και ο καταλυτικός ρόλος του W3C", είπε ο Tim Berners-Lee, Διευθυντής του W3C. "Ελπίζω ότι θα εμπνεύσει ακόμα περισσότερη συνεργασία, δημιουργικότητα και κατανόηση σε όλο τον κόσμο." Μπορείτε να υπογράψετε την ευχετήρια κάρτα (greeting card), να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να μάθετε περισσότερα για τον Εορτασμό της Δέκατης Επετείου του W3C (W3C Tenth Anniversary Celebration).

Το Μοντέλο Χαρακτήρα για τον Παγκόσμιο Ιστό είναι Προτεινόμενη Σύσταση του W3C

22 Νοεμβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση δύο μερών Μοντέλου Χαρακτήρα για τον Παγκόσμιο Ιστό1.0. Το Fundamentals είναι μια Προτεινόμενη Σύσταση και το Resource Identifiers είναι μια Υποψήφια Σύσταση. Τα έγγραφα παρέχουν στους συγγραφείς προδιαγραφών, στους κατασκευαστές λογισμικού και στους κατασκευαστές περιεχομένου ένα κοινό σημείο αναφοράς για εκμετάλλευση κειμένου και τη χρήση διεθνοποιημένης αναγνώρισης πόρων στον Παγκόσμιο Ιστό. Χτίζουν πάνω στο Διεθνές Σύνολο Χαρακτήρων που ορίστηκε από τις Unicode και ISO/IEC 10646. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Οδηγιών Προδιαγραφής Διασφάλισης Ποιότητας (QA)

22 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Διασφάλισης Ποιότητας (QA) εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Οδηγιών Προδιαγραφής του Πλαισίου Διασφάλισης Ποιότητας (QA Framework: Specification Guidelines). Το έγγραφο έχει σχεδιαστεί να βοηθήσει τους ανθρώπους του W3C να γράφουν καλύτερες προδιαγραφές, κάνοντας μια προδιαγραφή ευκολότερη στην ερμηνεία, χωρίς ασάφειες και πιο ξεκάθαρη όσον αφορά τις προϋποθέσεις για συμβατότητα. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Το The QA Handbook είναι τώρα Νότα της Ομάδας Εργασίας. Το βιβλίο αυτό, που έχει γραφτεί από τους Επικεφαλείς των Ομάδων Εργασίας και Συνεργάτες της Ομάδας του W3C, παρέχει τεχνικές, εργαλεία και πρότυπα για σύνολα δοκιμών και προδιαγραφές και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει και να επιταχύνει τη δουλειά των Ομάδων Εργασίας του W3C. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη διασφάλιση ποιότητας στο W3C (quality assurance).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Οδηγιών Εργαλείων Συγγραφής Πρόσβασης 2.0

22 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Οδηγιών Εργαλείων Συγγραφής Πρόσβασης εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Οδηγιών Εργαλείων Συγγραφής Πρόσβασης 2.0 (Authoring Tool Accessibility Guidelines 2.0) και ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των συνοδευτικών Τεχνικών Εφαρμογής (Implementation Techniques). Οι οδηγίες έχουν γραφτεί για να βοηθήσουν τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν προσβάσιμες διεπαφές συγγραφής που παράγουν προσβάσιμο περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού. Το περιεχόμενο που προκύπτει μπορεί να διαβαστεί από μεγαλύτερο εύρος αναγνωστών, συμπεριλαμβανομένων αυτών με ειδικές ανάγκες. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία Πρόσβασης στον Παγκόσμιο Ιστό (Web Accessibility Initiative).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Πλαισίου Δυναμικών Ιδιοτήτων

22 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Πλαισίου Δυναμικών Ιδιοτήτων: Dynamic Properties Framework (DPF). Το προσχέδιο, που έχει γραφτεί για το Πλαίσιο Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (W3C Multimodal Interaction Framework), περιγράφει τις διεπαφές για δυναμική πρόσβαση σε ιδιότητες που αναπαριστούν δυνατότητες και δομή συσκευών, προτιμήσεις χρηστών και περιβαλλοντικές συνθήκες. Το προηγούμενο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο ονομαζόταν "Πλαίσιο Συστήματος και Περιβάλλοντος". Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 10Ιανουαρίου. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την Πολυτροπική Αλληλεπίδραση (Multimodal Interaction).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Δέσμευσης του SVG σε XML (sXBL)

22 Νοεμβρίου 2004

Μέσα από κοινές προσπάθειες οι Ομάδες Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών και CSS εξέδωσαν ένα δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Δέσμευσης SVG σε XML: SVG's XML Binding Language (sXBL). Η γλώσσα sXBL ορίζει την παρουσίαση και δια-λειτουργική συμπεριφορά στοιχείων έξω από το χώρο ονομάτων της SVG. Η ομάδα δράσης XBL θεωρεί την προδιαγραφή σχεδόν έτοιμη για Τελικό Σχολιασμό. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των SVG και CSS.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών Πρόσβασης στο Περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού 2.0

19 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Οδηγιών Πρόσβασης Περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών Πρόσβασης στο Περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines 2.0). Το προσχέδιο επικεντρώνεται στις οδηγίες, τις απόπειρες εφαρμογής των οδηγιών σε μεγαλύτερο εύρος τεχνολογιών και χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που μπορεί να γίνει κατανοητό από περισσότερους. Ακολουθεί τα σημεία ελέγχου της Ομάδας Εργασίας, κάνοντας το περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε χρήστες με ποικίλες συσκευές πρόσβασης στον Παγκόσμιο Ιστό. Μπορείτε να μάθετε για την Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (Web Accessibility Initiative).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των Τεχνικών Οδηγιών για Πρόσβαση στο Περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού 2.0

19 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Οδηγιών Πρόσβασης Περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα Πρώτο υπό διαμόρφωση Προσχέδιο του Client-side Scripting Techniques for WCAG 2.0 και τρία αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση προσχέδια των: HTML Techniques for WCAG 2.0, CSS Techniques for WCAG 2.0 και General Techniques for WCAG 2.0. Τα προσχέδια δίνουν οδηγίες στη χρήση HTML, XHTML, ECMAScript και Cascading Style Sheets (CSS) για τη δημιουργία προσβάσιμου περιεχομένου. Παραδείγματα δείχνουν τεχνικές που οι κατασκευαστές δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούν. Μπορείτε να μάθετε για των Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (Web Accessibility Initiative).

Το W3C/Keio Παρουσιάζει στο SFC Open Research Forum (ORF 2004) στο Τόκιο

18 Νοεμβρίου 2004

Το SFC Open Research Forum (ORF) (στα Ιαπωνικά) είναι μια ετήσια ανοιχτή εκδήλωση του Keio Research Institute of Shonan Fujisawa Campus (SFC), Πανεπιστήμιο του Keio, Ιαπωνία. Στο ORF 2004, το W3C/Keio θα οργανώσει μια συνεδρία ομιλιών, την "W3C Forum in ORF," στις 24 Νοεμβρίου. Ο Tatsuya Hagino θα είναι επικεφαλής και οι Masayasu Ishikawa, Martin Dürst, Yoshio Fukushige και Kazhiro Kitagawa θα δώσουν ομιλίες στις τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού όπως Σύνθετες Μορφές Εγγράφων, Διεθνοποίηση, το Σημασιολογικό Ιστό και Φιλτροποίηση Πληροφορίας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε ενδιαφερόμενες εταιρείες και γενικά στο κοινό.

Το W3C Οργανώνει ένα Workshop στην πρωτοβουλία Κινητών στον Παγκόσμιο Ιστό

17 Νοεμβρίου 2004

Το Workshop W3C "Mobile Web Initiative" Workshop θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη, Ισπανία. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πώς μια πρωτοβουλία του W3C θα μπορούσε να βοηθήσει να γίνει η πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό από μια κινητή συσκευή όσο απλή, εύκολη και βολική όπως από ένα υπολογιστή. Το workshop, που χορηγούν τα Μέλη του W3C: HP, Orange, Vodafone και Volantis και που θα γίνει στην ίδια τοποθεσία με μια συνάντηση της OMA (Open Mobile Alliance), έχει σχεδιαστεί για να πάρει πληροφορίες από την κοινότητα και τη βιομηχανία. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release), το πρόγραμμα (program), για workshops και για τη δουλειά στα κινητά στον Παγκόσμιο Ιστό του W3C (W3C's mobile Web work).

Προωθήθηκαν Τρεις Προτεινόμενες Συστάσεις για την Απόδοση του SOAP

16 Νοεμβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση τριών τεχνικών αναφορών σε Προτεινόμενες Συστάσεις που προσφέρουν ένα βέλτιστο τρόπο για τη μεταφορά δυαδικών δεδομένων όπως εικόνες σε μηνύματα υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Το SOAP Version 1.2, που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Εργασίας XML Protocol, είναι ένα ελαφρύ πρωτόκολλο για ανταλλαγή δομημένης πληροφορίας σε ένα αποκεντροποιημένο, κατανεμημένο περιβάλλον όπως ο Παγκόσμιος Ιστός. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

  • Το XML-binary Optimized Packaging (XOP) που χρησιμοποιεί ένα τύπο δεδομένων XML Schema, επιτρέπει ικανοποιητική αλληλουχία περιεχομένου στοιχείων XML.
  • Ο Μηχανισμός Βελτιστοποίησης Μεταφοράς Μηνυμάτων SOAP (SOAP Message Transmission Optimization Mechanism) βελτιστοποιεί τις ανταλλαγές μεταξύ των συνδέσμων κόμβων SOAP.
  • Η Επικεφαλίδα Αναπαράστασης Πόρων SOAP (Resource Representation SOAP Header Block) επιτρέπει στις εφαρμογές να μεταφέρουν μια αναπαράσταση ενός πόρου σε ένα μήνυμα SOAP.

Απαιτήσεις Διεθνοποίησης Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

16 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Δράσης Διεθνοποίησης Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης εξέδωσε τις Απαιτήσεις για τη Διεθνοποίηση των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Requirements for the Internationalization of Web Services) ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Οι απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν για την επίτευξη παγκόσμιας χρηστικότητας για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού απευθύνουν τον τρόπο που οι επιλογές διεθνοποίησης εκτίθενται σε ορισμούς, περιγραφές, μηνύματα και μηχανισμούς ανακάλυψης υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XForms 1.1

15 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XForms εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XForms 1.1. Το XForms είναι η νέα γενιά φορμών του Παγκοσμίου Ιστού. Η έκδοση 1.1 που απευθύνει άμεσες ανάγκες της κοινότητας φορμών, έχει βελτιώσεις για το πλαίσιο XForms 1.0, συμπεριλαμβάνει το SOAP, κάνει τη συγγραφή των XForms ευκολότερη και βοηθάει στη χρήση του XForms σε άλλες γλώσσες. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του XForms (XForms home page).

Εκδόθηκαν τα Σενάρια Χρήσεων του Χαρακτηρισμού Δυαδικού Κώδικα XML

9 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Χαρακτηρισμού Δυαδικού Κώδικα XML εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Σεναρίων Χρήσης Χαρακτηρισμού Δυαδικού Κώδικα XML (XML Binary Characterization Use Cases). Το προσχέδιο που παρουσιάζει καταγεγραμμένα παραδείγματα, θα βοηθήσει να αποφασιστεί αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί βελτιστοποιημένη και προτυποποιημένη αλληλουχία για τη βελτίωση της δημιουργίας, προσπέλασης, μετάδοσης και αποθήκευσης δεδομένων που βασίζονται σε XML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του xml:id

9 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XML Core εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του xml:id Version 1.0. Η προδιαγραφή εισαγάγει ένα προκαθορισμένο όνομα χαρακτηριστικού που μπορεί πάντα να θεωρείται ως ταυτότητα (ID) και επομένως μπορεί πάντα να αναγνωρίζεται. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Workshop "Mobile Web Initiative"

9 Νοεμβρίου 2004

Το πρόγραμμα (program) και η υποβολή άρθρων (position papers) έχουν ανακοινωθεί για το Workshop του W3C για την Πρωτοβουλία Κινητών στον Παγκόσμιο Ιστό (W3C "Mobile Web Initiative" Workshop) που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, Ισπανία στις 18-19 Νοεμβρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν πώς μια πρωτοβουλία του W3C θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό από ένα κινητό με απλό τρόπο, βολικά και εύκολα, όπως η πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό από ένα υπολογιστή. Μπορείτε να μάθετε για τα workshops και για τη δουλειά του W3C στα κινητά (W3C's mobile Web work).

Η SMIL 2.0 Είναι Προτεινόμενη Αναθεωρημένη Σύσταση

9 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας SYMM εξέδωσε μια Προτεινόμενη Αναθεωρημένη Σύσταση για τη Συγχρονισμένη Γλώσσα Ενσωμάτωσης Πολυμέσων: Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL 2.0). Αυτή η δεύτερη έκδοση δεν είναι νέα εκδοχή. Ο σκοπός της είναι να διορθώνει λάθη της πρώτης έκδοσης της SMIL 2.0 διευκολύνοντας τους αναγνώστες. Η SMIL (που προφέρεται "smile") τοποθετεί τα κινούμενα σχέδια σε χρονική γραμμή, επιτρέπει τη σύνθεση πολλών κινουμένων σχεδίων και περιγράφει στοιχεία κινουμένων σχεδίων για οποιαδήποτε γλώσσα που βασίζεται στην XML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Συγχρονισμένων Πολυμέσων (Synchronized Multimedia home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Σημασιολογικής Ερμηνείας για Αναγνώριση Φωνής

8 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Σημασιολογικής Ερμηνείας για Αναγνώριση Φωνής (Semantic Interpretation for Speech Recognition). Το προσχέδιο περιγράφει τα περιεχόμενα για τις ετικέτες γραμματικής αναγνώρισης φωνής (speech recognition grammar) που χρησιμοποιούνται για την αναπαράσταση διατυπώσεων φυσικών γλωσσών. Αναμένεται ότι τα αποτελέσματα θα ενσωματωθούν στο φορμάτ δεδομένων EMMA. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Η Αρχιτεκτονική του Παγκοσμίου Ιστού είναι Προτεινόμενη Σύσταση του W3C

5 Νοεμβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση της Αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού, Πρώτη Έκδοση (Architecture of the World Wide Web, First Edition) σε Προτεινόμενη Σύσταση. Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού χρησιμοποιεί σχετικά απλές τεχνολογίες με επαρκή δυνατότητα προσαρμογής, αποδοτικότητα και χρησιμότητα που προκύπτουν σε ένα καταπληκτικό χώρο πληροφοριών με αλληλένδετες πηγές, που εκτείνονται σε εύρος γλωσσών, πολιτισμών και μέσων. Σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν αυτές οι ιδιότητες του χώρου πληροφοριών καθώς οι τεχνολογίες του εξελίσσονται, αυτό το έγγραφο αρχιτεκτονικής συζητάει τις συνιστώσες του κεντρικού σχεδίου του Παγκοσμίου Ιστού. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας TAG (TAG home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Μετασχηματισμών XSL (XSLT) Έκδοση 2.0

5 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XSL εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο: XSL Transformations (XSLT) Version 2.0 για να απευθύνει τα σχόλια που έλαβε από τον Τελικό Σχολιασμό. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Η έκδοση 2.0 της γλώσσας XSLT επιτρέπει το μετασχηματισμό XML εγγράφων και μη-XML δεδομένων σε άλλα έγγραφα, είναι σχεδιασμένη για χρήση με το XPath 2.0 και περιλαμβάνει τα μέσα καθορισμού αλληλουχίας (serialize) των αποτελεσμάτων ενός μετασχηματισμού. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Σενάρια Χρήσης για το Χαρακτηρισμό Δυαδικού Κώδικα XML

4 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Χαρακτηρισμού Δυαδικού Κώδικα εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Σεναρίων Χρήσης Χαρακτηρισμού Δυαδικού Κώδικα XML (XML Binary Characterization Use Cases). Το προσχέδιο που παρουσιάζει καταχωρημένα παραδείγματα, θα βοηθήσει στην απόφαση για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν προτυποποιημένη και βελτιστοποιημένη αλληλουχία για τη βελτίωση της δημιουργίας, προσπέλασης, μετάδοσης και αποθήκευσης δεδομένων που βασίζονται σε XML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Απόδοσης Τύπων για Μέσα σε Δυαδικά Δεδομένα XML

2 Νοεμβρίου 2004

Οι Ομάδες Εργασίας Πρωτοκόλλου XML και Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού του W3C εξέδωσαν από κοινού ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού για την Απόδοση Τύπων Μέσων σε Δεδομένα Δυαδικού XML (Assigning Media Types to Binary Data in XML). Το προσχέδιο περιγράφει πώς ορίζεται ο τύπος μέσων περιεχομένου στοιχείου XML και τον τρόπο καθορισμού αυτού του τύπου σε XML Schema. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Εγκαινιάστηκε η Δραστηριότητα Ανεξαρτησίας Συσκευών

1 Νοεμβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την επανεκκίνηση της Δραστηριότητας Ανεξαρτησίας Συσκευών. Η Ομάδα Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών έχει επικεφαλή τον Rhys Lewis (Volantis) και με προγραμματισμένη διάρκεια μέχρι τον Οκτώβριο του 2006. Καθοδηγώντας συγγραφείς περιεχομένου και δίνοντας δυνατότητες σε διαφορετικές συσκευές με διαφορετικές προδιαγραφές, οι προδιαγραφές της ομάδας διαβεβαιώνουν πρόσβαση σε ένα ενοποιημένο Παγκόσμιο Ιστό από οποιαδήποτε συσκευή και από οποιοδήποτε πλαίσιο, από τον οποιοδήποτε. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Ανεξαρτησίας Συσκευών (Device Independence home page).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

1 Νοεμβρίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C, επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Ισπανικό Γραφείο του W3C (W3C Spanish Office) στο Πανεπιστήμιο του Oviedo στο Oviedo, Ισπανία και στην Περιοδεία Προτύπων που διοργανώνει το Ισπανικό Γραφείο (W3C Spanish Office Standards Tour 2004) στο Bilbao, Ισπανία στις 2 Νοεμβρίου.
  • Ο Steve Bratt παρουσιάζει στο European Research Consortium for Informatics and Mathematics Strategy Workshop στη Malaga, Ισπανία στις 3 Νοεμβρίου.
  • Ο Steven Pemberton παρουσιάζει εκπαιδευτικές ομιλίες στο User Experience 2004 στο Amsterdam, Ολλανδία στις 4 και 6 Νοεμβρίου.
  • Ο Daniel Weitzner δίνει ομιλία στο Distinguished Lecture Series στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, School of Information Management and Systems στο Berkeley των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Νοεμβρίου.
  • Ο Steve Bratt δίνει κεντρική ομιλία στο Geological Society of America Annual Meeting στο Denver των Ηνωμένων Πολιτειών στις 11 Νοεμβρίου.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Media Elements 2004 στο Entschede, Ολλανδία στις 12 Νοεμβρίου.
  • Ο C. M. Sperberg-McQueen παρουσιάζει και δίνει εκπαιδευτική ομιλία στο XML 2004 στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών στις 15-16 Νοεμβρίου.
  • Ο Richard Ishida παρουσιάζει στο Localization World στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 16 Νοεμβρίου.
  • Οι David Booth και Steve Bratt παρουσιάζουν στο Gartner Application Integration and Web Services Summit στο Orlando των Ηνωμένων Πολιτειών στις 17 και 20 Νοεμβρίου.
  • Ο Eric Miller δίνει εκπαιδευτική ομιλία στο Professional Development Seminars Series of the Greater Boston Chapter of the ACM στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Νοεμβρίου.
  • Ο Matt May συμμετέχει σε κεντρικό πάνελ στο Gilbane Content Management Technologies Conference στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών στις 30 Νοεμβρίου.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Προφίλ Κατανομής Χρονικού Κειμένου

1 Νοεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας χρονικού κειμένου (TT) εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Μορφής Συγγραφής Χρονικού Κειμένου 1.0 Μορφή Κατανομής του Προφίλ Ανταλλαγής (DFXP): Timed Text (TT) Authoring Format 1.0 Distribution Format Exchange Profile (DFXP). Το προσχέδιο έχει σχεδιαστεί για υπάρχουσες μορφές περιεχομένου για υπότιτλους και κατανομή για λεζάντες. Επιτρέπει στους συγγραφείς και σε συστήματα συγγραφής να συσχετίσουν το στυλ, τη διαρρύθμιση και το συγχρονισμό του κειμένου, για σκοπούς εναλλαγής. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Συγχρονισμένων Πολυμέσων (Synchronized Multimedia home page).

Αναθεωρήθηκαν οι Απαιτήσεις της Προφοράς Λεξικού (Lexicon)

29 Οκτωβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Απαιτήσεων για την Προδιαγραφή Προφοράς Λεξικού Έκδοση 1.0: Pronunciation Lexicon Specification (PLS) Version 1.0 Requirements. Ένα λεξικό προφοράς είναι συλλογή λέξεων και φράσεων μαζί με τις προφορές τους και μπορεί να βοηθήσει στο λεξιλόγιο σε συστήματα σύνθεσης και αναγνώρισης ομιλίας. Μπορείτε να μάθετε για το Πλαίσιο Διεπαφής Ομιλίας του W3C (W3C Speech Interface Framework) καθώς και περισσότερα για τον Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των XQuery, XPath και XSLT

29 Οκτωβρίου 2004

Οι Ομάδες Εργασίας XML Query και XSL εξέδωσαν πέντε αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια που απευθύνουν τα σχόλια που έλαβαν κατά τη διάρκεια του Τελικού Σχολιασμού. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα σε όλα από αυτά τα προσχέδια. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Η Δεύτερη Έκδοση του XML Schema Είναι Σύσταση του W3C

29 Οκτωβρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα τη Δεύτερη Έκδοση του XML Schema ως Σύσταση του W3C σε τρία μέρη: Part 0: Primer, Part 1: Structures και Part 2: Datatypes. Η δεύτερη έκδοση δεν είναι νέα εκδοχή. Διορθώνει τα λάθη που βρέθηκαν στην πρώτη έκδοση του XML Schema. Τα XML Schemas αποτελούν μια κατάλληλη προσέγγιση σε κατανεμημένες εφαρμογές και ορίζουν λεξιλόγια σήμανσης για κοινή χρήση και τη δομή XML εγγράφων που χρησιμοποιούν αυτά τα λεξιλόγια. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) 1.2

27 Οκτωβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας SVG εξέδωσε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών 1.2: Scalable Vector Graphics (SVG) 1.2. Η γλώσσα SVG φέρνει προσβάσιμα, δυναμικά και επαναχρησιμοποιήσιμα διανυσματικά γραφικά, κείμενο και εικόνες στον Παγκόσμιο Ιστό σε XML. Το έγγραφο περιγράφει επίσης ένα σύνολο APIs για κατασκευή εφαρμογών που βασίζονται σε γραφικά. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Η Περιοδεία του Ισπανικού Γραφείου του W3C για Πρότυπα Επισκέπτεται Δέκα Πόλεις στην Ισπανία

27 Οκτωβρίου 2004

Το Ισπανικό Γραφείο του W3C (W3C Spanish Office) φέρνει την πρώτη Περιοδεία Προτύπων (W3C Standards Tour) σε δέκα πανεπιστήμια στην Ισπανία από τις 3 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου. Το φιλικό προς το περιβάλλον λεωφορείο (tour bus) με πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τηλεδιάσκεψη και σύνδεση στο Internet μέσω δορυφόρου θα επισκεφθεί τις πόλεις Gijón, Bilbao, Zaragoza, Barcelona, Valencia, Sevilla, Salamanca, A Coruña και Oviedo και θα κάνει ένα σεμινάριο Πολυτροπικού Παγκοσμίου Ιστού (Multimodal Web Seminar) στη Μαδρίτη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας θα εγκαινιαστεί το Βραβείο του Ισπανικού Γραφείου για Προτυποποίηση στο Παγκόσμιο Ιστό (W3C Spanish Office Prize for Web Standardization). Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Γραφείων του W3C (W3C Offices home page).

Το Workshop του Σημασιολογικού Ιστού για τις Επιστήμες Ζωής Ερευνά Δίκτυα Επιστημονικών Δεδομένων

26 Οκτωβρίου 2004

Το workshop του Σημασιολογικού Ιστού για τις Επιστήμες Ζωής (W3C Workshop on Semantic Web for Life Sciences) πραγματοποιείται στο Κέιμπριτζ, Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών στις 27-28 Οκτωβρίου. Δίκτυα δεδομένων επιτρέπουν στη βιολογία να επεξεργάζεται με αντιστοίχιση μονοδιάστατου DNA και να βγάζει συμπεράσματα για πολυδιάστατους οργανισμούς και τις ασθένειές τους. Τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού όπως RDF και OWL επιτρέπουν την ταχεία δημιουργία πλούσιων δικτύων πληροφοριών και μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία υποθέσεων σε πλήθος συνόλων δεδομένων. Οι συμμετέχοντες στο workshop θα απευθύνουν τη δημοσίευση, κοινή χρήση και διαχείριση δικτύων δεδομένων και θα αναπτύξουν σενάρια χρήσης και πρωτότυπα. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και για W3C workshops και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Καθορισμού της Γλώσσας Περιεχομένου XHTML και HTML

15 Οκτωβρίου 2004

Η Ομάδα Δράσης GEO (Guidelines, Education and Outreach) της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Καθορισμού Γλώσσας Περιεχομένου (Specifying the Language of Content). Μέρος μιας σειράς, σχεδιασμένης για συγγραφείς, το έγγραφο αποτελεί βοήθεια για τον καθορισμό της γλώσσας περιεχομένου για ένα διεθνές κοινό. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Σεμινάριο Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης του W3C στη Μαδρίτη

15 Οκτωβρίου 2004

Ως μέρος του έργου MWeb στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IST, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction seminar) στη Μαδρίτη, Ισπανία στις 18 Νοεμβρίου στο Universidad Politecnica de Madrid. Το πρόγραμμα (agenda) αυτής της μονοήμερης εκδήλωσης θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από Μέλη και την Ομάδα του W3C. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή (register) πριν τις 11 Νοεμβρίου. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για το κοινό. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα πολυτροπικής αλληλεπίδρασης (multimodal interaction home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Αναζήτησης SPARQL για RDF

12 Οκτωβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Αναζήτησης SPARQL για RDF: SPARQL Query Language for RDF. Η SPARQL (που προφέρεται "σπαρκλ") προσφέρει στους κατασκευαστές και στους τελικούς χρήστες ένα τρόπο να γράψουν και να καταναλώσουν αποτελέσματα αναζήτησης σε εύρος πληροφοριών, όπως προσωπικά δεδομένα, κοινωνικά δίκτυα και μεταδεδομένα για ψηφιακά προϊόντα, όπως η μουσική και οι εικόνες. Η SPARQL παρέχει επίσης ένα μέσο ενσωμάτωσης σε διαφορετικές πηγές. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Αναθεωρήθηκαν οι Προϋποθέσεις και τα Σενάρια Χρήσης Πρόσβασης Δεδομένων RDF

12 Οκτωβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προϋποθέσεων και Σεναρίων Χρήσης Πρόσβασης Δεδομένων RDF: RDF Data Access Use Cases and Requirements. Το προσχέδιο προτείνει πώς μια γλώσσα αναζήτησης RDF και πρωτόκολλο πρόσβασης δεδομένων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή νέων, χρήσιμων εφαρμογών του Σημασιολογικού Ιστού σε περιοχές όπως εκδόσεις στον Παγκόσμιο Ιστό, διαχείριση προσωπικών δεδομένων, στις μεταφορές και στον τουρισμό. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Περιγραφής Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού Έκδοση 1.0

12 Οκτωβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Περιγραφής Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού Έκδοση 1.0: Web Services Choreography Description Language Version 1.0 (WS-CDL). Η γλώσσα, που βασίζεται στην XML, περιγράφει συνεργασίες μεταξύ συμμετεχόντων στις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού, ορίζοντας τη συμπεριφορά τους από παγκόσμια προοπτική. Παραγγελίες για ανταλλαγή μηνυμάτων επιτυγχάνουν επομένως ένα κοινό επιχειρηματικό στόχο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Προγραμματίστηκε Workshop για τους Περιορισμούς και τις Δυνατότητες των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού για τις 12-13 Οκτωβρίου 2004

12 Οκτωβρίου 2004

Το Workshop για Περιορισμούς και Δυνατότητες των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού W3C Workshop on Constraints and Capabilities for Web Services έχει προγραμματιστεί για τις 12-13 Οκτωβρίου στην Oracle, Redwood Shores, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν κοινούς περιορισμούς και δυνατότητες των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού, καθώς και πλαίσια συνδυασμού τους και τις σχέσεις τους με κεντρική δουλειά στις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού που προτυποποιείται στο W3C, καθώς και τις σχέσεις τους με άλλες τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και περισσότερα σχετικά με workshops, καθώς και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Το W3C Γιορτάζει τα Δέκα Χρόνια Καθοδήγησης του Παγκοσμίου Ιστού

7 Οκτωβρίου 2004

Φέτος, το W3C γιορτάζει τη δέκατη επέτειό του. Σε ένα συμπόσιο για Μέλη και προσκεκλημένους επισκέπτες στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών στις 1 Δεκεμβρίου, το W3C θα κάνει αναφορά στην πρόοδο του Παγκοσμίου Ιστού, τον κεντρικό ρόλο του W3C στην ανάπτυξη του Παγκοσμίου Ιστού και τα ρίσκα αλλά και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο Παγκόσμιος Ιστός κατά τη δεύτερή δεκαετία του W3C. Σας παρακαλούμε να υπογράψετε την ευχετήρια κάρτα (greeting card) και να διαβάσετε σχετικά με τον Εορτασμό της Δέκατης Επετείου του W3C (W3C Tenth Anniversary Celebration).

Συστάθηκε η Δραστηριότητα Μορφών Σύνθετων Εγγράφων

7 Οκτωβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την εκκίνηση της Δραστηριότητας Μορφών Σύνθετων Εγγράφων. Η Ομάδα Εργασίας Compound Document Formats (CDF) με προγραμματισμένη διάρκεια (chartered) μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2006, έχει επικεφαλής τον Vincent Hardy (Sun). Οι προδιαγραφές της ομάδας θα συνδυάσουν ήδη υπάρχουσες επιλεγμένες μορφές εγγράφων (όπως XHTML, SVG και SMIL) με άλλες τεχνολογίες (όπως CSS και DOM) και θα καθορίσουν τη συμπεριφορά τους. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Μορφών Σύνθετων Εγγράφων (Compound Document Formats home page).

Συστάθηκε η Ομάδα Εργασίας Ενασχόλησης με τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού

7 Οκτωβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας Ενασχόλησης με τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services Addressing Working Group). Με προγραμματισμένη διάρκεια (Chartered) μέχρι το Φεβρουάριο του 2006 και με επικεφαλή τον Mark Nottingham (BEA), η ομάδα θα χτίσει στο WS-Addressing για να ορίσει πως οι επικεφαλίδες μηνυμάτων κατευθύνουν τα μηνύματα, να παράσχει μια μορφή XML για ανταλλαγή αναφορών τελικών σημείων και για να ορίσει μηχανισμούς κατεύθυνσης απαντήσεων ή λαθών. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Χαρακτηρισμού Ιδιοτήτων Δυαδικού Κώδικα XML

5 Οκτωβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Χαρακτηρισμού Δυαδικού Κώδικα XML εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Χαρακτηρισμού Ιδιοτήτων Δυαδικού XML (XML Binary Characterization Properties). Αυτό το πρώτο προσχέδιο, που προέρχεται από σενάρια χρήσης (use cases) περιγράφει ιδιότητες που αναγνωρίζονται ως επιθυμητές για οποιαδήποτε αλληλουχία ενός μοντέλου δεδομένων XML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

5 Οκτωβρίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C, επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

Το XInclude Είναι Προτεινόμενη Σύσταση του W3C

30 Σεπτεμβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του XML Inclusions (XInclude) Version 1.0 σε Προτεινόμενη Σύσταση. Το XInclude εισάγει ένα γενικό μηχανισμό για συγχώνευση εγγράφων XML (σύνολα δεδομένων) χρησιμοποιώντας υπάρχουσες κατασκευές XML - στοιχεία, χαρακτηριστικά και αναφορές URI. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Πρόσκληση για Συμμετοχή στο Δημόσιο Workshop του W3C Πρωτοβουλίας Κινητών στον Παγκόσμιο Ιστό

29 Σεπτεμβρίου 2004

Η υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για το: W3C "Mobile Web Initiative" Workshop που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, Ισπανία στις 18-19 Νοεμβρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν σύγχρονα θέματα κινητών στον Παγκόσμιο Ιστό και πώς να τα αντιμετωπίσουν μέσα από την πρωτοβουλία του W3C να γίνει η πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό από ένα κινητό τόσο απλή, εύκολη και βολική, όπως και από ένα υπολογιστή. Μπορείτε να διαβάσετε για τα workshops και την Αλληλεπίδραση (Interaction) στο W3C.

Αναθεωρήθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Σήμανσης Ink

28 Σεπτεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε το τρίτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Σήμανσης Ink: Ink Markup Language (InkML). Η μορφή δεδομένων InkML χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση μελανιού που εισάγεται με ηλεκτρονικό στυλό ή με γραφίδα. Οι εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού που αναγνωρίζουν το μελάνι μπορούν να επεξεργαστούν και να ανταλλάξουν χειρόγραφα, χειρονομίες, σχέδια, μουσική και άλλες σημειολογικές γλώσσες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction home page).

Ο Noah Mendelsohn Είναι Μέλος της Ομάδας TAG

27 Σεπτεμβρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ότι ο Noah Mendelsohn (IBM) έχει θέση στην Ομάδα Τεχνικής Αρχιτεκτονικής (TAG) του W3C. Ο Noah έρχεται στην ομάδα μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες Dan Connolly (W3C), Paul Cotton (Microsoft), Roy Fielding (Day Software), Chris Lilley (W3C), Norm Walsh (Sun) και τους συν-επικεφαλείς Stuart Williams (Hewlett-Packard) και Tim Berners-Lee (W3C). Η εναπομένουσα ανοιχτή θέση θα καλυφθεί στις επόμενες εκλογές της TAG. Η TAG, Που συστάθηκε το 2001 δημιουργεί τις αρχές της αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού και δουλεύει μαζί με άλλες ομάδες για την επίλυση αρχιτεκτονικών θεμάτων. Μπορείτε να διαβάσετε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού (Architecture of the World Wide Web) και να επισκεφθείτε τη σελίδα της TAG (TAG home page).

Ο Massimo Marchiori Λαμβάνει το Τιμητικό Βραβείο: Technology Review TR100

20 Σεπτεμβρίου 2004

Ο Massimo Marchiori, Ερευνητικός Επιστήμονας του W3C στο MIT και ερευνητικός καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας, επιλέχθηκε ως ένας από την ομάδα εκατό νέων καινοτόμων στο χώρο της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο. (Technology Review's 2004 TR100). Το βραβείο αναγνωρίζει τις καινοτόμες συνεισφορές του Massimo σε εύρος πεδίων συμπεριλαμβανομένων μηχανών αναζήτησης, δικτύων, στο Σημασιολογικό Ιστό, στο Προσωπικό Απόρρητο και modularity. Συγχαρείτε μαζί μας το Massimo για το επίτευγμά του. Μπορείτε να μάθετε για τη δουλειά του Massimo μέσα από την ιστοσελίδα του: Massimo's home page.

Η Γλώσσα Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας Είναι Σύσταση του W3C

8 Σεπτεμβρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα τη Γλώσσα Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας Έκδοση 1.0: Speech Synthesis Markup Language (SSML) Version 1.0 ως Σύσταση του W3C. Με τη γλώσσα SSML, που βασίζεται στην XML, οι συγγραφείς περιεχομένου μπορούν να δημιουργήσουν συνθετική ομιλία στον Παγκόσμιο Ιστό, ελέγχοντας την προφορά, την ένταση, τον τόνο και το ρυθμό. "Η SSML χτίζει πάνω στη δουλειά των πρωτεργατών στη σύνθεση ομιλίας για να παρέχει στους κατασκευαστές εφαρμογών ένα ισχυρό και ευέλικτο μέσο για ένα μείγμα υψηλής ποιότητας συνθετικής και προ-μαγνητοφωνημένης ομιλίας ως μέρος δια-λειτουργικών υπηρεσιών με φωνητική απάντηση," είπε ο Dave Raggett (W3C/Canon). Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release), τις συστάσεις (testimonials) και την αναφορά υλοποίησης (implementation report) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Το W3C Συν-Χρηματοδοτεί το 26ο Συνέδριο Διεθνοποίησης & Unicode

2 Σεπτεμβρίου 2004

Το 26ο Συνέδριο Διεθνοποίησης & Unicode (26th Internationalization & Unicode Conference) θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Σεπτεμβρίου στο San Jose, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες. Οι παρουσιαστές περιλαμβάνουν μέλη της Ομάδας, όπως Martin Dürst και Richard Ishida και συμμετέχοντες της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης. Η εκδήλωση είναι το σημαντικότερο τεχνικό συνέδριο παγκοσμίως για λογισμικό και για τη διεθνοποίηση του Παγκοσμίου Ιστού. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών εκπαιδευτικών ομιλιών και παρουσιάσεων, ηγέτες από αυτό το γνωστικό πεδίο θα συζητήσουν διεθνοποιημένες διευθύνσεις και σήμανση του Παγκοσμίου Ιστού, για τη γλώσσα και τοπικές ετικέτες, σύνθετα σενάρια, ICU, διεθνοποίηση λογισμικού και άλλα θέματα. Μπορείτε να διαβάσετε για Unicode και για τη Δραστηριότητα Διεθνοποίησης (Internationalization Activity) του W3C.

Επέκταση της Προθεσμίας του Δημόσιου Workshop με θέμα τα Μεταδεδομένα για την Προσαρμογή Περιεχομένου

2 Σεπτεμβρίου 2004

Η προθεσμία για υποβολή άρθρων έχει επεκταθεί κατά μια βδομάδα μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου για το Workshop του W3C σε Μεταδεδομένα για Προσαρμογή Περιεχομένου (W3C Workshop on Metadata for Content Adaptation) που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, Ιρλανδία στις 12-13 Οκτωβρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν πώς τα μεταδεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στην υιοθέτηση του περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού για να ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών και τα χαρακτηριστικά των συσκευών και για να εκφράσουν την οπτική τους και προτάσεις για μελλοντική δουλειά στο W3C. Μπορείτε να μάθετε για τα workshops και για την Αλληλεπίδραση (Interaction) στο W3C.

Επέκταση της Προθεσμίας του Δημόσιου Workshop με θέμα το Σημασιολογικό Ιστό στις Επιστήμες Ζωής

2 Σεπτεμβρίου 2004

Η προθεσμία για υποβολή άρθρων έχει επεκταθεί κατά εννέα μέρες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για το Workshop του W3C με θέμα το Σημασιολογικό Ιστό για τις Επιστήμες Ζωής (W3C Workshop on Semantic Web for Life Sciences) που θα πραγματοποιηθεί στο Cambridge, Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες στις 27-28 Οκτωβρίου. ΟΙ παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν πώς οι τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού, όπως RDF, OWL και το Life Sciences Identifier (LSID) βοηθούν στη διαχείριση της σημερινής έρευνας στις επιστήμες ζωής, δίνουν τη δυνατότητα κατανόησης ασθενειών και επιταχύνουν την ανάπτυξη θεραπειών. Μπορείτε να μάθετε για τα workshops του W3C (W3C workshops) καθώς και για το Σημασιολογικό Ιστό (Semantic Web).

Η sXBL είναι η Γλώσσα XML του SVG

1 Σεπτεμβρίου 2004

Μέσα από κοινές προσπάθειες η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) και η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσαν το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας XML για SVG, sXBL: SVG's XML Binding Language (sXBL). Η γλώσσα xSBL ορίζει την παρουσίαση και την αλληλεπιδραστική συμπεριφορά στοιχείων έξω από το χώρο ονομάτων SVG. Μια μελλοντική έκδοση μπορεί να επεκτείνει την XBL σε οποιαδήποτε σήμανση. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες SVG και CSS.

Αναθεωρήθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της EMMA

1 Σεπτεμβρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της EMMA. Η Επεκτάσιμη Γλώσσα Πολυτροπικής Επισημείωσης (EMMA) είναι μια μορφή ανταλλαγής δεδομένων για συστήματα διαχείρισης αλληλεπιδράσεων. Η EMMA αναπαριστά στοιχεία εισόδου χρηστών. Εργαλεία αναγνώρισης ομιλίας και χειρογράφων, μηχανές φυσικών γλωσσών, διερμηνείς μέσων και συνιστώσες πολυτροπικής σύνθεσης δημιουργούν τη σήμανση της EMMA. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction home page).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

1 Σεπτεμβρίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C, διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Web Intelligence Symposium στο Συνέδριο STeP-2004 στο Ελσίνκι, Φινλανδία στις 2 Σεπτεμβρίου.
  • Οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Εργασίας Διεθνοποίησης (Internationalization Working Group) και μέλη της Ομάδας του W3C παρουσιάζουν στο Συνέδριο 26th Internationalization and Unicode Conference στο San Jose, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες στις 7-10 Σεπτεμβρίου.
  • Οι συμμετέχοντες στις Ομάδες Εργασίας Περιηγητή Φωνής του Παγκοσμίου Ιστού (Voice Browser) και Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction) παρουσιάζουν στο SpeechTEK 2004 στη Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες στις 13-16 Σεπτεμβρίου.
  • O Tim Berners-Lee δίνει κεντρική ομιλία στο SpeechTEK 2004 στη Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες στις 14 Σεπτεμβρίου.
  • Ο Matt May παρουσιάζει εκπαιδευτική ομιλία στο OSCOM 4 στη Ζυρίχη, Ελβετία στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αναθεωρήθηκαν οι Απαιτήσεις του XForms 1.1

31 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XForms αναθεώρησε τη Νότα της Ομάδας Εργασίας για τις Απαιτήσεις του XForms 1.1 (XForms 1.1 Requirements). Το XForms είναι η νέα γενιά φορμών του Παγκοσμίου Ιστού. Η έκδοση 1.1 περιέχει βελτιώσεις του πλαισίου XForms 1.0, περιλαμβάνει το SOAP, κάνει ευκολότερη τη συγγραφή των XForms και βοηθάει στη χρήση των XForms σε άλλες γλώσσες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του XForms (XForms home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια της Διασφάλισης Ποιότητας

30 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Διασφάλισης Ποιότητας εξέδωσε τρία υπό Διαμόρφωση Προσχέδια. Το The QA Handbook, που έχει γραφτεί από τους Επικεφαλείς της Ομάδας και Μέλη της Ομάδας, παρέχει τεχνικές, εργαλεία και πρότυπα για σύνολα δοκιμών και προδιαγραφές. Οι Οδηγίες Προδιαγραφής του Πλαισίου Διασφάλισης Ποιότητας (QA Framework: Specification Guidelines) έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην εύκολη ερμηνεία των τεχνικών αναφορών χωρίς ασάφειες και να εξηγήσουν τον ορισμό και καθορισμό συμβατότητας. Η Ποικιλομορφία σε Προδιαγραφές (Variability in Specifications) είναι ένα πρώτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο. Το έγγραφο, που αρχικά ήταν μέρος των Οδηγιών Προδιαγραφών, περιέχει προηγμένες σκέψεις σχεδιασμού και τεχνικές σχετικές με τη συμβατότητα. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη Διασφάλιση Ποιότητας (QA) στο W3C.

Η Δραστηριότητα XML Συστάθηκε με Διάρκεια Μέχρι τον Ιούνιο του 2006

26 Αυγούστου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την επανεκκίνηση της Δραστηριότητας Επεκτάσιμης Γλώσσας Σήμανσης: Extensible Markup Language (XML) Activity. Οι Ομάδες Εργασίας, Ενδιαφέροντος και Συντονισμού της Δραστηριότητας που αναφέρονται παρακάτω, θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 30 Ιουνίου 2006. Η Ομάδα Εργασίας Δυαδικού Χαρακτηρισμού XML, νέα Ομάδα από το Μάρτιο, θα έχει διάρκεια μέχρι το Μάρτιο του 2005. Η Συμμετοχή είναι ανοιχτή για τα Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να μάθετε για το XML σε 10 Σημεία (XML in 10 Points) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

  • Η Ομάδα Εργασίας Χαρακτηρισμού (XML Binary Characterization Working Group) με επικεφαλή τον Robin Berjon (Expway)
  • Η Ομάδα Συντονισμού (XML Coordination Group) με επικεφαλή τον Michael Sperberg-McQueen (W3C)
  • Η Ομάδα Εργασίας XML Core Working Group με επικεφαλείς τους Paul Grosso (Arbortext) και Norman Walsh (Sun Microsystems
  • Η Ομάδα Ενδιαφέροντος XML Plenary με επικεφαλή τον Michael Sperberg-McQueen (W3C)
  • Η Ομάδα Εργασίας XML Query Working Group με επικεφαλείς τους Paul Cotton (Microsoft), Andrew Eisenberg (IBM) και Jim Melton (Oracle)
  • Η Ομάδα Ενδιαφέροντος XML Schema με επικεφαλή τον Michael Sperberg-McQueen (W3C)
  • Η Ομάδα Εργασίας XML Schema Working Group με επικεφαλή τον David Ezell (NACS)
  • Η Ομάδα Εργασίας XSL Working Group με επικεφαλή την Sharon Adler (IBM)

Εκδόθηκαν τρεις Υποψήφιες Συστάσεις Σχετικές με την Απόδοση του SOAP

26 Αυγούστου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση τριών τεχνικών αναφορών σε Υποψήφιες Συστάσεις, που προσφέρουν ένα βέλτιστο τρόπο μεταφοράς δυαδικών δεδομένων όπως εικόνες σε μηνύματα υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Το SOAP Version 1.2 που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Εργασίας XML, είναι ένα ελαφρύ πρωτόκολλο για ανταλλαγή δομημένης πληροφορίας σε ένα αποκεντροποιημένο, κατανεμημένο περιβάλλον όπως ο Παγκόσμιος Ιστός. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

  • Το XML-binary Optimized Packaging (XOP), που χρησιμοποιεί τον τύπο δεδομένων XML Schema, επιτρέπει να καθορίζεται ικανοποιητικά η αλληλουχία συγκεκριμένων στοιχείων περιεχομένου XML.
  • Ο Μηχανισμός Βελτιστοποίησης Μετάδοσης Μηνυμάτων SOAP (SOAP Message Transmission Optimization Mechanism) που χρησιμοποιεί επιλεκτική κωδικοποίηση που βασίζεται σε XOP, βελτιστοποιεί τις ανταλλαγές ανάμεσα σε συνδέσμους κόμβων SOAP.
  • Το Resource Representation SOAP Header Block επιτρέπει στις εφαρμογές να μεταφέρουν μια αναπαράσταση ενός πόρου σε μήνυμα SOAP.

Επεκτάθηκε η Προθεσμία του Workshop των Περιορισμών και Δυνατοτήτων των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

23 Αυγούστου 2004

Η προθεσμία υποβολής άρθρων έχει επεκταθεί κατά μια βδομάδα, μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου για το Workshop σε Περιορισμούς και Δυνατότητες για Υπηρεσίες του Παγκοσμίου ιστού (W3C Workshop on Constraints and Capabilities for Web Services) που θα πραγματοποιηθεί στο Redwood Shores, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 12-13 Οκτωβρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν την επίτευξη πλαισίου περιγραφής περιορισμών και δυνατοτήτων των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού και θα παρέχουν πληροφορίες και προτάσεις για μελλοντική δουλειά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για workshops και τις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού

19 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Τεχνικής Αρχιτεκτονικής του W3C (TAG) εξέδωσε ένα δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Πρώτης Έκδοσης Αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού, (Architecture of the World Wide Web, First Edition). Το έγγραφο έχει γραφτεί για κατασκευαστές του Παγκοσμίου Ιστού, για όσους υλοποιούν εφαρμογές του, για συγγραφείς περιεχομένου και για εκδότες. Περιγράφει τις ιδιότητες που είναι επιθυμητές από τον Παγκόσμιο Ιστό και τις επιλογές σχεδιασμού που έχουν γίνει για να τις επιτύχουν. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας TAG (TAG home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Τελικού Σχολιασμού Internet: URI και IRI

17 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Internet Engineering Task Force (IETF) ανακοίνωσε δύο υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Τελικού Σχολιασμού, σημαντικά για θέματα που σχετίζονται με τον Παγκόσμιο Ιστό. Τα έγγραφα αποτελούν συντονισμένες προσπάθειες των IETF-W3C.

  • Το Γενικό Συντακτικό: Uniform Resource Identifier (URI): Generic Syntax έχει γραφτεί από τους Tim Berners-Lee (W3C), Roy Fielding (Day Software) και Larry Masinter (Adobe) με τη συνεισφορά της Ομάδας Τεχνικής Αρχιτεκτονικής του W3C (TAG). Ο Τελικός Σχολιασμός (Last Call) λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου. Τα URIs είναι απλές ακολουθίες χαρακτήρων κειμένου που αφορούν πόρους Internet, που μπορεί να αναφέρονται σε έγγραφα, πόρους, ανθρώπους και έμμεσα σε οτιδήποτε. Τα URIs είναι σημαντική συνιστώσα του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με τη Δραστηριότητα URI (URI Activity) του W3C και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας TAG (TAG home page).
  • Το Internationalized Resource Identifiers (IRIs) έχει γραφτεί από τους Martin Dürst (W3C) και Michel Suignard (Microsoft) με τη συνεισφορά της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης του W3C. Αναιρώντας τον περιορισμό για ένα υποσύνολο του US-ASCII που προηγουμένως επιτρεπόταν σε διευθύνσεις του Παγκοσμίου Ιστού, τα IRIs επιτρέπουν χαρακτήρες του Universal Character Set (Unicode/ISO 10646). Ο Τελικός Σχολιασμός (Last Call) λήγει στις 8 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού SVG Tiny Έκδοση 1.2

13 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Προφίλ Κινητών SVG: SVG Tiny Έκδοση 1.2: Mobile SVG Profile: SVG Tiny, Version 1.2. Το προσχέδιο ορίζει το SVG Tiny 1.2, ένα προφίλ κινητών του SVG 1.2 κατάλληλο για την προβολή διανυσματικών γραφικών σε μικρές συσκευές. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Αναθεωρήθηκε η Έκδοση 1.2 του SVG Tiny, που αφορά Προφίλ Κινητών

6 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) εξέδωσε το τέταρτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Προφίλ Κινητών SVG Tiny Έκδοση 1.2 (Mobile SVG Profile: SVG Tiny, Version 1.2). Το προσχέδιο ορίζει το SVG Tiny 1.2, ένα προφίλ κινητών του SVG 1.2, κατάλληλο για αναπαράσταση διανυσματικών γραφικών σε μικρές συσκευές. Η Ομάδα Εργασίας προσκαλεί τα σχόλιά σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Προγραμματισμένη Διακοπή Λειτουργίας Συστημάτων στις 7 Αυγούστου

5 Αυγούστου 2004

Οι λίστες e-mail του W3C μετακινούνται σε νέο εξυπηρετητή το Σάββατο 7 Αυγούστου στις 4.00 Διεθνή Ώρα (6.00 ώρα Ελλάδος). Η υπηρεσία για τις λίστες θα είναι περιορισμένη για μερικές ώρες αλλά η πλειοψηφία του ισοτόπου του W3C θα παραμείνει διαθέσιμη. Τα e-mails που θα στέλνονται στα αρχεία του W3C θα σταλούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η Ομάδα Συστημάτων του W3C (W3C Systems Team) περιμένει να έχει επαναφέρει την υπηρεσία για τις λίστες εντός της ίδιας μέρας. Εκτιμούμε την υπομονή σας.

Διοργανώνεται το Συνέδριο SVG Open στο Τόκιο, Ιαπωνία στις 7-10 Σεπτεμβρίου

5 Αυγούστου 2004

Το Συνέδριο SVG Open 2004, το τρίτο ετήσιο συνέδριο σε Προσαρμόσιμα Διανυσματικά Γραφικά, θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο του Keio, Ιαπωνία στο Mita Campus του Τόκιο. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μαθήματα και παρουσιάσεις (courses and presentations) καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και διαμονή (location and accommodation). Η εγγραφή (registration) ανοίγει στις 31 Αυγούστου. Μια εκδήλωση που θα πραγματοποιείται παράλληλα στον ίδιο χώρο είναι η UPIMap, στις 7-9 Σεπτεμβρίου. Το SVG Open αποτελεί ευκαιρία για να συζητήσετε εμπειρίες ανάπτυξης SVG, προϊόντων, διαδικασιών και στρατηγικών. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Μεταφραστικός εξοπλισμός θα είναι επίσης διαθέσιμος, για να ενθαρρυνθεί η Αγγλική-Ιαπωνική επικοινωνία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το SVG.

Αναθεωρήθηκαν οι Απαιτήσεις και τα Σενάρια Χρήσης της Πρόσβασης Δεδομένων RDF

4 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Απαιτήσεων και Σεναρίων Χρήσης Πρόσβασης Δεδομένων RDF (RDF Data Access Use Cases and Requirements). Το προσχέδιο προτείνει πως μια γλώσσα αναζήτησης RDF και ένα πρωτόκολλο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή νέων, χρήσιμων εφαρμογών του Σημασιολογικού Ιστού σε περιοχές όπως εκδόσεις, διαχείριση προσωπικών δεδομένων, μεταφορά και τουρισμός. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Αναπαράσταση Καθορισμένων Τιμών σε OWL

3 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Διάχυσης (SWBPD) εξέδωσε το Πρώτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Αναπαράσταση Καθορισμένων Τιμών σε OWL: "διαχωρισμός τιμών" και "σύνολα τιμών" (Representing Specified Values in OWL: "value partitions" and "value sets"). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Το προσχέδιο παρουσιάζει μεθόδους αναπαράστασης τιμών που έχουν μεταβληθεί και συλλογές από τιμές της Γλώσσας Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού (OWL Web Ontology Language). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Γλώσσας Περιγραφής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) 2.0

3 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Περιγραφής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Τελικού Σχολιασμού της Γλώσσας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) Έκδοση 2.0: Μέρος 1: Κεντρική Γλώσσα (Part 1: Core Language), Μέρος 2: Προκαθορισμένες Επεκτάσεις (Part 2: Predefined Extensions) και Μέρος 3: Δεσμεύσεις (Part 3: Bindings). Η WSDL είναι μια γλώσσα XML για την περιγραφή υπηρεσιών δικτύου. Τα προσχέδια περιγράφουν λειτουργικότητα και ορίζουν την ακολουθία, πλήθος στοιχείων συνόλων και κριτήρια για συμβατούς επεξεργαστές. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Μπορείτε να μάθετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών Προσβασιμότητας Περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού

2 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προσβασιμότητας Περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού (WCAG) εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών Προσβασιμότητας στο Περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines 2.0). Η έκδοση 2.0 διευρύνει το φάσμα των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται και απλοποιεί το λεξιλόγιο. Το περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού που εφαρμόζει τα σημεία ελέγχου της WCAG γίνεται προσιτό σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε χρήστες ποικιλίας συσκευών με πρόσβαση στον παγκόσμιο Ιστό. Μπορείτε να μάθετε για την πρωτοβουλία Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (Web Accessibility Initiative).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των Τεχνικών για Οδηγίες Προσβασιμότητας στο Περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού

2 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Οδηγιών Προσβασιμότητας στο Περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού (WCAG) εξέδωσε τρία Πρώτα Δημόσια υπό Διαμόρφωση Προσχέδια. Τα HTML Techniques for WCAG 2.0 και CSS Techniques for WCAG 2.0 δίνουν οδηγίες στη χρήση HTML, XHTML και Cascading Style Sheets (CSS) για τη δημιουργία προσβάσιμου περιεχομένου. Υπάρχουν και παραδείγματα που δείχνουν τεχνικές που οι κατασκευαστές περιεχομένου δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούν. Το προσχέδιο Gateway to Techniques for WCAG 2.0 είναι σημείο εισόδου για να επιτευχθούν τα κριτήρια επιτυχίας του WCAG 2.0. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την πρωτοβουλία Προσβασιμότητας του Παγκοσμίου Ιστού (Web Accessibility Initiative).

Εκδόθηκε η Νότα για Σενάρια Χρήσης Διεθνοποίησης των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

2 Αυγούστου 2004

Η Ομάδα Δράσης Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services Task Force) της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης εξέδωσε μια Νότα της Ομάδας Εργασίας Σενάρια Χρήσης της Διεθνοποίησης των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services Internationalization Usage Scenarios) με επιπλέον οδηγίες για όσους εφαρμόζουν τεχνολογίες υπηρεσιών του Παγκόσμιο Ιστού. Το έγγραφο εξετάζει πως η γλώσσα, η κουλτούρα και σχετικά θέματα αλληλεπιδρούν με την αρχιτεκτονική και τεχνολογία των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα για αυτό το προσχέδιο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

2 Αυγούστου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) ομιλίες και εκδηλώσεις του W3C, επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο Daniel Weitzner παρουσιάζει στο Location Privacy Workshop, στο Acadia National Park των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5-7 Αυγούστου.
  • Ο Dean Jackson παρουσιάζει στο SIGGRAPH 2004 στο Λος Άντζελες , Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 11 Αυγούστου.
  • Ο John Wilbanks συμμετέχει σε συζητήσεις στη Συνάντηση Object Management Group (OMG) Meeting στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 25 Αυγούστου.
  • Ο Philipp Hoschka παρουσιάζει στο IFIP World Computer Congress 2004 (WCC) με θέματα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης στην Τουλούζη της Γαλλίας στις 27 Αυγούστου.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Ontologier i arbete ("Οντολογία στην Πράξη") στο Kista της Σουηδίας στις 31 Αυγούστου.

Εκδόθηκαν τα Άρθρα της Διεθνοποίησης

30 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Δράσης GEO της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης του W3C εξέδωσε πληροφορίες για να βοηθήσει τους συγγραφείς και Διαχειριστές ιστοσελίδων να καταλάβουν και να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες του W3C. Άρθρα του Ιουλίου περιλαμβάνουν: Συχνές Ερωτήσεις: Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιώ το χαρακτηριστικό γλώσσας στις Ιστοσελίδες; (Why should I use the language attribute in Web pages?) Συχνές Ερωτήσεις: Θα πρέπει να δηλώνω τη γλώσσα του εγγράφου μου σε XHTML χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικό γλώσσας, την επικεφαλίδα Περιεχομένου Γλώσσας HTTP, ή στοιχείο μεταδεδομένων; (Should I declare the language of my XHTML document using a language attribute, the Content-Language HTTP header, or a meta element?) Συχνές Ερωτήσεις: Πώς χρησιμοποιώ τις οδηγίες ".htaccess" σε εξυπηρετητή Apache για αρχεία με συγκεκριμένη κωδικοποίηση; (How do I use .htaccess directives on an Apache server to serve files with a specific encoding?) Για περισσότερα άρθρα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

To W3C και η Open Mobile Alliance (OMA) Συνάπτουν Τυπική Συνεργασία

29 Ιουλίου 2004

Το W3C και η Open Mobile Alliance (OMA) ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη του μνημονίου: Memorandum of Understanding (MoU) που επιτρέπει τη συνεργασία τους σε προδιαγραφές κινητών συσκευών του Παγκοσμίου Ιστού. "Μαζί, το W3C και η OMA είναι σε καλή θέση για να οδηγήσουν την ανάπτυξη προς τεχνολογική συμβατότητα και την ευκολία μετατροπής περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού, γνωστού ως single Web authoring," είπε ο Philipp Hoschka (W3C). Έχοντας ευρεία χρήση, οι Συστάσεις του W3C για τη βιομηχανία κινητών περιλαμβάνουν: XHTML Basic markup, Πολυμέσα SMIL και γραφικά SVG. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να μάθετε περισσότερα για την Ανεξαρτησία Συσκευών (Device Independence).

Πρόσκληση για Συμμετοχή στο Δημόσιο Workshop του Σημασιολογικού Ιστού σε Επιστήμες Ζωής

28 Ιουλίου 2004

Η προθεσμία υποβολής άρθρων είναι μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου για το Workshop του W3C για το Σημασιολογικό Ιστό στις Επιστήμες Ζωής (W3C Workshop on Semantic Web for Life Sciences) που θα πραγματοποιηθεί στο Cambridge των Ηνωμένων Πολιτειών στις 27-28 Οκτωβρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν πως τεχνολογίες όπως RDF, OWL και Life Sciences Identifier (LSID) βοηθούν στη διαχείριση μοντέρνας έρευνας επιστημών ζωής, επιτρέπουν την κατανόηση ασθενειών και επιταχύνουν την ανάπτυξη θεραπειών. Μπορείτε να μάθετε για τα W3C workshops και για το Σημασιολογικό Ιστό (Semantic Web).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού XML 2.1

28 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Voice Browser εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Επεκτάσιμης Γλώσσας Σήμανσης Φωνής: Voice Extensible Markup Language (VoiceXML) 2.1. Πλήρως συμβατό με παλαιότερες εκδόσεις της VoiceXML 2.0, το προσχέδιο προτυποποιεί οκτώ επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που υλοποιούνται από τις πλατφόρμες του VoiceXML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 1 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Voice Browser (Voice Browser home page).

Χαρακτηρισμός Σεναρίων Χρήσης του XML Binary

28 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Χαρακτηρισμού XML Binary εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Χαρακτηρισμού Σεναρίων Χρήσης XML Binary (XML Binary Characterization Use Cases). Παρουσιάζοντας τεκμηριωμένα παραδείγματα, το προσχέδιο θα βοηθήσει να αποφασιστεί αν προτυποποιημένη και βελτιστοποιημένη αλληλουχία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση δημιουργίας, προσπέλασης, μετάδοσης και αποθήκευσης δεδομένων βασισμένων σε XML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Πλαισίου Συστήματος και Περιβάλλοντος

28 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Πλαισίου Συστήματος και Περιβάλλοντος (System and Environment Framework). Γραμμένο για το Πλαίσιο Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (W3C Multimodal Interaction Framework), το προσχέδιο περιγράφει διεπαφές για δυναμική πρόσβαση σε ιδιότητες που αναπαριστούν δυνατότητες και δομή συσκευών, προτιμήσεις χρηστών και περιβαλλοντικές συνθήκες. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την Πολυτροπική Αλληλεπίδραση (Multimodal Interaction).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Ενότητας Ομιλίας CSS3

27 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Ενότητας Ομιλίας CSS3 (CSS3 Speech Module). Η γλώσσα Cascading Style Sheets (CSS) χρησιμοποιείται για την απόδοση δομημένων εγγράφων σε οθόνη, χαρτί και με την ομιλία. Το προσχέδιο ορίζει ακουστικές ιδιότητες που ταιριάζουν με το μοντέλο της Γλώσσας Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας: Speech Synthesis Markup Language (SSML). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS (CSS home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των XQuery, XPath και XSLT

26 Ιουλίου 2004

Οι Ομάδες Εργασίας XML Query και XSL εξέδωσαν πέντε αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια. Τα σχόλιά σας για αυτά τα έγγραφα είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο XHTML 2.0

22 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε το έκτο δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XHTML 2.0. Η γλώσσα XHTML 2 που αποτελείται από πρότυπα δομικά στοιχεία χωρίς στοιχεία παρουσίασης, φέρνει την HTML στις ρίζες της στη δόμηση εγγράφων. Το προσχέδιο περιλαμβάνει μια αρχική εφαρμογή του XHTML 2.0 σε RELAX NG. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HTML (HTML home page).

Εκδόθηκαν οι Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) και η Εισαγωγή στο XML Events

21 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε τις Συχνές Ερωτήσεις για HTML και XHTML (HTML and XHTML Frequently Answered Questions), που απευθύνεται σε συγγραφείς και σχεδιαστές περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού και το XML Events for HTML Authors που εισάγει το XML Events και τα πλεονεκτήματά του αναφορικά με το στυλ onclick διαχείρισης events. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HTML (HTML home page).

Ορίζοντας Ν-οστές Σχέσεις στο Σημασιολογικό Ιστό

21 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Εφαρμογών του Σημασιολογικού Ιστού (SWBPD) εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Ορισμού Ν-οστών Σχέσεων στο Σημασιολογικό Ιστό: Χρήση Με Τάξεις (Defining N-ary Relations on the Semantic Web: Use With Individuals). Στις Γλώσσες του Σημασιολογικού Ιστού όπως τις RDF και OWL, μια ιδιότητα συνδέει δύο τάξεις ή μια τάξη με μια τιμή. Αυτό το προσχέδιο παρουσιάζει τρόπους και σκέψεις αναπαράστασης σχέσεων ανάμεσα σε περισσότερες από δύο τάξεις. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Αναπαράσταση Τάξεων Ως Τιμές Ιδιότητας στο Σημασιολογικό Ιστό

21 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Εφαρμογών του Σημασιολογικού Ιστού (SWBPD) εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Αναπαράστασης Τάξεων ως Τιμές Ιδιοτήτων στο Σημασιολογικό Ιστό (Representing Classes As Property Values on the Semantic Web). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Το προσχέδιο εξετάζει τις προσεγγίσεις χρήσης τάξεων ως τιμές ιδιοτήτων σε OWL DL. Η OWL DL υποστηρίζει τους χρήστες της Γλώσσας Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού (OWL Web Ontology Language) που θέλουν ικανότητα λήψης αποφάσεων και πλήρη υπολογιστική υποστήριξη. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Πλατφόρμας για Προτιμήσεις Προσωπικού Απορρήτου (P3P) 1.1

20 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προδιαγραφής P3P εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Πλατφόρμας Προτιμήσεων Προσωπικού Απορρήτου 1.1: Platform for Privacy Preferences 1.1 (P3P 1.1). Το P3P απλοποιεί και αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάγνωσης πολιτικών προσωπικού απορρήτου Ισοτόπων, προωθώντας την εμπιστοσύνη στον Παγκόσμιο Ιστό. Η έκδοση 1.1 έχει μια νέα επέκταση και μηχανισμούς δεσμεύσεων που βασίζονται σε προτάσεις από τα workshops του W3C και την κοινότητα προσωπικού απορρήτου. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το προσωπικό απόρρητο και το P3P (privacy and P3P).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια του XML Schema 1.1

19 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XML Schema 1.1 σε δύο μέρη: Το Μέρος 1: Δομές (Part 1: Structures) και το Μέρος 2: Τύποι Δεδομένων (Part 2: Datatypes). Τα προσχέδια περιλαμβάνουν αλλαγές καταγραφών από τη γλώσσα XML Schema 1.0 και βασίζονται στις προϋποθέσεις (requirements) της έκδοσης 1.1. Τα XML Schemas ορίζουν κοινά λεξιλόγια σήμανσης, τη δομή εγγράφων XML που χρησιμοποιούν τα λεξιλόγια αυτά και παρέχουν σημεία παρέμβασης (hooks) για να συσχετιστούν σημασιολογίες μαζί τους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Καθορισμού Συνιστωσών του XML Schema

16 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Καθορισμού Συνιστωσών του XML Schema (XML Schema: Component Designators). Το έγγραφο ορίζει ένα σχήμα για την αναγνώριση των συνιστωσών XML Schema που καθορίζονται από τη Σύσταση XML Schema Μέρος 1 (Part 1) και Μέρος 2 (Part 2). Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα XML (XML Activity).

Ο Διευθυντής του W3C Tim Berners–Lee Στέφθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ

16 Ιουλίου 2004

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ (Queen Elizabeth II) έστεψε τον Sir Timothy Berners–Lee Υψηλόβαθμο Ιππότη, Τάξη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (KBE) κατά τη διάρκεια τελετής στο Παλάτι Buckingham στο Λονδίνο, στις 16 Ιουλίου. Οι τιμές του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Honours) απονέμονται σε όσους παρέχουν υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Sir Timothy, Βρετανός υπήκοος που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι Διευθυντής του W3C, στέφθηκε Ιππότης ως αναγνώριση για τις υπηρεσίες του στην παγκόσμια ανάπτυξη του Internet μέσα από την εφεύρεση του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε τα συγχαρητήρια μηνύματα (congratulations) και το δελτίο τύπου (press release).

Η Γλώσσα Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας Είναι Προτεινόμενη Σύσταση του W3C

15 Ιουλίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση της Γλώσσας Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας Έκδοση 1.0: Speech Synthesis Markup Language (SSML) Version 1.0 σε Προτεινόμενη Σύσταση. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 27 Αυγούστου 2004. Με τη γλώσσα SSML, που βασίζεται στην XML οι συγγραφείς περιεχομένου μπορούν να δημιουργήσουν συνθετικό λόγο στον Παγκόσμιο Ιστό, ελέγχοντας την προφορά, την ένταση του ήχου, τον τόνο και το ρυθμό. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη Δραστηριότητα Περιηγητή Φωνής (Voice Browser).

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C Εκλέγει Νέο Συμβούλιο

15 Ιουλίου 2004

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C έχει αναθέσει πέντε ανοιχτές θέσεις στη Συμβουλευτική Ομάδα του W3C (W3C Advisory Board). Η Συμβουλευτική Ομάδα, που συστάθηκε το 1998 παρέχει καθοδήγηση στην Ομάδα του W3C σε θέματα στρατηγικής, διαχείρισης, νομικά θέματα, επίλυση διαδικαστικών θεμάτων και διαφωνιών. Οι εννέα συμμετέχοντες στη Συμβουλευτική Ομάδα, που ανέλαβαν καθήκοντα την 1 Ιουλίου είναι: Jean–François Abramatic (ILOG), Ann Bassetti (Boeing), Jim Bell (Hewlett–Packard), Klaus Birkenbihl (Fraunhofer Gesellschaft), Eduardo Gutentag (Sun Microsystems), Steve Holbrook (IBM), Ken Laskey (MITRE), Ora Lassila (Nokia) και Lauren Wood (δεν εκπροσωπεί οργανισμό). Ο Steve Zilles έχει χρέη ενδιάμεσου Προέδρου της Συμβουλευτικής Ομάδας.

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα για το Workshop Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης

12 Ιουλίου 2004

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα (agenda) και η λίστα άρθρων (accepted papers) για το Workshop Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης του W3C (W3C Workshop on Multimodal Interaction) που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια Αντίπολις, Γαλλία στις 19–20 Ιουλίου. Οι παρευρισκόμενοι από κοινότητες χρηστών και έρευνας θα συζητήσουν παρόντα σχέδια και θα παρέχουν πληροφορίες και προτάσεις για μελλοντική πολυτροπική δουλειά. Μπορείτε να μάθετε για τα Workshops και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction home page) του W3C.

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Πλήρους Αναζήτησης Κειμένου

9 Ιουλίου 2004

Μέσα από κοινές προσπάθειες οι Ομάδες Εργασίας XML Query και XSL εξέδωσαν το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XQuery 1.0 and XPath 2.0 Full-Text. Τα σενάρια χρήσεων (use cases) έχουν αναθεωρηθεί. Τα προσχέδια ορίζουν μια γλώσσα που επεκτείνει τα XQuery και XPath για να επιτραπεί η αναζήτηση πλήρους κειμένου και εγγράφων σε XML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να μάθετε για τη Δραστηριότητα XML (XML Activity).

Πρόσκληση Συμμετοχής Για το Δημόσιο Workshop σε Μεταδεδομένα για Υιοθέτηση Περιεχομένου

8 Ιουλίου 2004

Η προθεσμία για την υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου για το Workshop του W3C για Μεταδεδομένα στην Υιοθέτηση Περιεχομένου (W3C Workshop on Metadata for Content Adaptation) που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, Ιρλανδία στις 12- 13 Οκτωβρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν πώς τα μεταδεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στην υιοθέτηση του περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες των χρηστών και τα χαρακτηριστικά των συσκευών και θα παρέχει πληροφορίες και προτάσεις για τη μελλοντική δουλειά του W3C. Μπορείτε να μάθετε για τα Workshops και την Αλληλεπίδραση (Interaction) στο W3C.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού

5 Ιουλίου 2004

Η Ομάδα Τεχνικής Αρχιτεκτονικής (TAG) του W3C, αντιμετωπίζοντας μια επιλογή θεμάτων σε στάδιο τελικού σχολιασμού, εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Πρώτης Έκδοσης της Αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού (Architecture of the World Wide Web, First Edition). Το έγγραφο έχει γραφτεί για τους κατασκευαστές του Παγκοσμίου Ιστού, για όσους εφαρμόζουν τις τεχνολογίες του, για συγγραφείς περιεχομένου και για εκδότες. Περιγράφει τις ιδιότητες που είναι επιθυμητές από τον Παγκόσμιο Ιστό και τις επιλογές σχεδιασμού που έχουν γίνει για την επίτευξή τους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας TAG (TAG home page).

Τερματίζεται η λειτουργία των Ομάδων Εργασίας RDF και OWL, αφού Ολοκλήρωσαν τα Παραδοτέα τους

1 Ιουλίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ότι οι Ομάδες Εργασίας RDF Core και Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει όλα τα παραδοτέα τους. Αυτές οι Ομάδες Εργασίας ανέπτυξαν μαζί δώδεκα Συστάσεις του W3C που καθορίζουν το Πλαίσιο Περιγραφής Πόρων – Resource Description Framework (RDF) και τη Γλώσσα Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού (OWL Web Ontology Language). Το W3C ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και τους Επικεφαλείς Brian McBride (HP Labs), Dan Brickley (W3C), Jim Hendler (University of Maryland) και Guus Schreiber (Ibrow) για τη συνεισφορά τους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Πρόσκληση για Συμμετοχή στο Workshop με θέμα τους Περιορισμούς και Δυνατότητες των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

1 Ιουλίου 2004

Η υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 27 Αυγούστου για το W3C Workshop on Constraints and Capabilities for Web Services που θα πραγματοποιηθεί στο Redwood Shores της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 12-13 Οκτωβρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν για την επίτευξη ενός πλαισίου που θα περιγράφει τους περιορισμούς και τις δυνατότητες των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού και θα εκφράσουν τις απόψεις τους καθώς και προτάσεις για μελλοντική δουλειά. Μπορείτε να μάθετε για Workshops και για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services) στο W3C.

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

1 Ιουλίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C, επίσης διαθέσιμες μέσω RSS channel.

  • Ο Tex Texin, μέλος της Ομάδας Εργασίας Internationalization Working Group παρουσιάζει εκπαιδευτική ομιλία στο IWIPS 2004 στο Βανκούβερ του Καναδά στις 8 Ιουλίου.
  • Ο Tatsuya Hagino παρουσιάζει ομιλία με τίτλο: Πότε απογειώνεται ο Σημασιολογικός Ιστός; στο XML Consortium Seminar (στα Ιαπωνικά) στο Shinagawa της Ιαπωνίας στις 14 Ιουλίου.
  • Οι Dominique Hazaël–Massieux, Richard Ishida και Charles McCathieNevile παρουσιάζουν στο Workshop on Metadata for a Multilingual World στην Κοπεγχάγη της Δανίας στις 16 Ιουλίου.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Κινητών Προφίλ SVG Έκδοση 1.2

30 Ιουνίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) εξέδωσε το τρίτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Κινητών Προφίλ SVG: Tiny και Basic, Έκδοση 1.2 (Mobile SVG Profiles: SVG Tiny and SVG Basic, Version 1.2). Το προσχέδιο ορίζει το SVG Tiny 1.2 ως κινητό προφίλ του SVG 1.2, κατάλληλο για αναπαράσταση διανυσματικών γραφικών σε μικρές συσκευές. Η Ομάδα Εργασίας προσκαλεί τα σχόλιά σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Εκδόθηκαν η περίληψη και τα Άρθρα του Workshop του W3C με θέμα τα Εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού και τα Σύνθετα Έγγραφα

16 Ιουνίου 2004

Η περίληψη και τα πρακτικά (summary and minutes) του Workshop του W3C: W3C Workshop on Web Applications and Compound Documents που πραγματοποιήθηκε στο San Jose, Καλιφόρνια στις 1–2 Ιουνίου έχουν εκδοθεί. Όλα από τα 43 άρθρα (position papers) είναι δημοσίως διαθέσιμα. Το workshop συμπέρανε ότι το W3C θα πρέπει να σκεφθεί να ξεκινήσει δουλειά σε μια προδιαγραφή που συνδυάζει μορφές εγγράφων του W3C για την αγορά φορητών υπολογιστών και θα έπρεπε να παράγει ένα σχέδιο για μελλοντική δουλειά σε εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού. Το W3C ευχαριστεί την Adobe Systems, που φιλοξένησε το workshop και τους 60 παρευρισκομένους για την πολύτιμη συμμετοχή τους. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με τα Workshops και την Αλληλεπίδραση (Interaction) στο W3C.

Ο Tim Berners–Lee Λαμβάνει το Βραβείο Τεχνολογίας της Χιλιετηρίδας στο Ελσίνκι

14 Ιουνίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ότι στις 15 Ιουνίου στο Ελσίνκι, η Ms. Tarja Halonen, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Φινλανδίας, θα παραδώσει το πρώτο Βραβείο Τεχνολογίας της Χιλιετηρίδας (Millennium Technology Prize) στον Διευθυντή του W3C Tim Berners–Lee. Το Βραβείο δίνεται σε μια από τέσσερις περιοχές γνώσης για “εξαιρετικά τεχνολογικά επιτεύγματα που άμεσα προάγουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, βασίζονται σε ανθρωπιστικές αξίες και ενθαρρύνουν τη διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη”. Οι τελετές πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με το Συνέδριο Τεχνολογίας της Χιλιετηρίδας (Millennium Technology Conference) στο Espoo, Φινλανδία στις 13-16 Ιουνίου. Το πρόγραμμα (Programme PDF 1.5MB) είναι επίσης διαθέσιμο.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Επιλογής Περιεχομένου για Ανεξαρτησία Συσκευών (DISelect) 1.0

11 Ιουνίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Επιλογής Περιεχομένου για Ανεξαρτησία Συσκευών (Content Selection for Device Independence – DISelect 1.0). Ως μέρος μιας γλώσσας σήμανσης που υποστηρίζει τη δημιουργία ιστοσελίδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ποικίλες συσκευές, αυτό το έγγραφο παρέχει επιλογή μέσα από τις εκδόσεις του υλικού χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους επεξεργασίας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Δραστηριότητα Ανεξαρτησίας Συσκευών (W3C Device Independence Activity).

Αναθεωρήθηκαν οι Απαιτήσεις του XForms 1.1

11 Ιουνίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XForms αναθεώρησε τη Νότα Απαιτήσεων της Ομάδας Εργασίας: XForms 1.1 Requirements. Το XForms είναι η νέα γενιά φορμών του Παγκοσμίου Ιστού. Η Έκδοση 1.1 έχει βελτιώσεις του πλαισίου XForms 1.0, περιλαμβάνει στοιχεία του SOAP και κάνει τη συγγραφή XForms ευκολότερη και συνεισφέρει στη χρήση του XForms από άλλες γλώσσες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του XForms (XForms home page).

Η εγγραφή για το “Κάνοντας Προσβάσιμες τις Οπτικοποιήσεις Σύνθετης Πληροφορίας” Είναι Ανοιχτή

9 Ιουνίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση το “Κάνοντας τις Οπτικοποιήσεις Σύνθετης Πληροφορίας Προσβάσιμες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες” (Making Visualizations of Complex Information Accessible for People with Disabilities), μια τηλεδιάσκεψη που χορηγείται από την Ομάδα Ενδιαφέροντος Πρωτοβουλίας Προσβασιμότητας του Παγκοσμίου Ιστού (Web Accessibility Initiative) του W3C. Η εγγραφή απαιτείται και είναι ανοιχτή μέχρι τις 21 Ιουνίου σε 40 συμμετέχοντες. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να περιμένουν ότι θα μάθουν σχετικά με πρόσφατη έρευνα στο να γίνονται προσβάσιμες οι τεχνολογίες Οπτικοποίησης του Internet σε χρήστες με ειδικές ανάγκες, καθώς και να αναπτύξουν επικοινωνία με άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτή την περιοχή έρευνας. Η τηλεδιάσκεψη θα είναι στις 28 Ιουνίου 2004 και θα γίνει σε πραγματικό χρόνο.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Βελτιστοποίησης Μετάδοσης SOAP και XML–Binary Packaging

8 Ιουνίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρωτοκόλλου XML εξέδωσε το Μηχανισμό Βελτιστοποίησης Μετάδοσης Μηνυμάτων SOAP (SOAP Message Transmission Optimization Mechanism) και το XML–binary Optimized Packaging (XOP) ως υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Τελικού Σχολιασμού. Τα προσχέδια βελτιώνουν την απόδοση του SOAP Version 1.2. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 29 Ιουνίου. Επίσης, έχουν εκδοθεί οι Συχνές Ερωτήσεις του XOP (XOP Frequently Asked Questions), το χαρακτηριστικό προσάρτησης (Attachment Feature) που έχει αντικατασταθεί και το ολοκληρωμένο Σενάρια Χρήσης και Προϋποθέσεις (Use Cases and Requirements). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Επικεφαλίδας Αναπαράστασης Πόρων του SOAP

8 Ιουνίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρωτοκόλλου XML εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Επικεφαλίδας Αναπαράστασης Πόρων SOAP (SOAP Resource Representation Header). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 29 Ιουνίου. Το έγγραφο περιγράφει μια επικεφαλίδα SOAP που επιτρέπει στις εφαρμογές να μεταφέρουν μια αναπαράσταση ενός πόρου του Παγκοσμίου Ιστού σε ένα μήνυμα SOAP. Το SOAP Version 1.2 είναι ένα ελαφρύ πρωτόκολλο για την ανταλλαγή δομημένης πληροφορίας σε ένα αποκεντροποιημένο, κατανεμημένο περιβάλλον. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο που Αποδίδει Τύπους Μέσων σε Δυαδικά Δεδομένα XML

8 Ιουνίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρωτοκόλλου XML και η Ομάδα Εργασίας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσαν από κοινού το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Απόδοσης Τύπων Μέσων σε Δυαδικά Δεδομένα XML (Assigning Media Types to Binary Data in XML). Το προσχέδιο περιγράφει πώς να υποδηλωθεί ο τύπος δεδομένων του περιεχομένου στοιχείων XML και ο τρόπος καθορισμού αυτού του τύπου σε XML Schema. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

3 Ιουνίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C, επίσης διαθέσιμες ως RSS channel.

  • Ο Daniel Dardailler παρουσιάζει στο DeViNT'2004, Σόφια Αντίπολις, Γαλλία στις 4 Ιουνίου.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Γερμανικό–Αυστριακό Γραφείο του W3C (W3C Office for Germany and Austria) στο Sankt Augustin, Γερμανία στις 8 Ιουνίου.
  • Ο Shadi Abou–Zahra παρουσιάζει στο συνέδριο IANIS Conference στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία στις 11 Ιουνίου.
  • Ο Steve Bratt παρουσιάζει στο 16th Annual IRIS Workshop στην Tucson, Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 και 12 Ιουνίου.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο συνέδριο KRNet 2004 στη Σεούλ, Νότια Κορέα στις 24 Ιουνίου.

Εκδόθηκαν οι Απαιτήσεις και τα Σενάρια Χρήσεων της Πρόσβασης Δεδομένων RDF

3 Ιουνίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Απαιτήσεων και Σεναρίων Χρήσης της Πρόσβασης Δεδομένων RDF (RDF Data Access Use Cases and Requirements). Το έγγραφο περιγράφει σενάρια χρήσης για γλώσσες αναζήτησης RDF καθώς και πρωτόκολλα πρόσβασης με τις απαιτήσεις τους και εξετάζει στόχους σχεδίασης. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών για Προδιαγραφές Διασφάλισης Ποιότητας

3 Ιουνίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Διασφάλισης Ποιότητας εξέδωσε τις Οδηγίες για Προδιαγραφές Διασφάλισης Ποιότητας (QA Specification Guidelines) ως υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο. Το έγγραφο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις Ομάδες Εργασίας του W3C να γράφουν τεχνικές αναφορές. Αντικατοπτρίζοντας σημαντικές αλλαγές στο Πλαίσιο Διασφάλισης Ποιότητας του W3C, αυτές οι προσφάτως ξαναγραμμένες οδηγίες είναι πιο φιλικές προς το χρήστη. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Διασφάλιση Ποιότητας (Quality Assurance – QA) στο W3C.

Η Πορεία του W3C Προβάλλεται στο WWW2004

14 Μαΐου 2004

Η Πορεία του W3C (W3C Track) με πρόεδρο τη Maria-Claire Forgue πραγματοποιείται από 19-21 Μαΐου στο Δέκατο Τρίτο Διεθνές Συνέδριο του Παγκοσμίου Ιστού: Thirteenth International World Wide Web Conference (WWW2004) στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα Μέλη και η Ομάδα του W3C παρουσιάζουν σε δύο μέρες το περιεχόμενο των τεχνολογιών του W3C καθώς και τα επιτεύγματά του. Η αίθουσα του συνεδρίου της Πορείας του W3C είναι η New York Ballroom B. Οι παρευρισκόμενοι του συνεδρίου είναι επίσης προσκεκλημένοι και στις παρουσιάσεις της Ημέρας Κατασκευαστών στις 22 Μαΐου.

Πρόσκληση για συμμετοχή: Workshop στην Πολυτροπική Αλληλεπίδραση

14 Μαΐου 2004

Η προθεσμία για υποβολή άρθρων είναι στις 11 Ιουνίου για το Workshop του W3C στην Πολυτροπική Αλληλεπίδραση (W3C Workshop on Multimodal Interaction) που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια - Αντίπολις, Γαλλία στις 19-20 Ιουλίου. Οι παρευρισκόμενοι από κοινότητες χρηστών και έρευνας θα συζητήσουν πρόσφατα σχέδια και θα παράσχουν πληροφορίες και προτάσεις για μελλοντική πολυτροπική δουλειά. Μπορείτε να μάθετε για τα Workshops και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction home page) του W3C.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο για τα Σενάρια Χρήσης της Διεθνοποίησης των Υπηρεσιών Παγκοσμίου Ιστού

12 Μαΐου 2004

Η Ομάδα Δράσης των Υπηρεσιών Παγκοσμίου Ιστού (Web Services Task Force) της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Σεναρίων Χρήσης της Διεθνοποίησης του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services Internationalization Usage Scenarios) με επιπλέον καθοδήγηση για όσους εφαρμόζουν τεχνολογίες υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Το έγγραφο εξετάζει πώς η γλώσσα, η κουλτούρα και σχετικά θέματα αλληλεπιδρούν με την αρχιτεκτονική και τεχνολογία των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα σε αυτό το προσχέδιο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Η Βασική Διεπαφή Χρήστη του CSS3 Είναι Υποψήφια Σύσταση του W3C

11 Μαΐου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση της ενότητας Βασικής Διεπαφής Χρήστη CSS3 (CSS3 Basic User Interface Module) σε Υποψήφια Σύσταση. Η γλώσσα Cascading Style Sheets (CSS) χρησιμοποιείται για την απόδοση δομημένων εγγράφων όπως HTML και XML σε οθόνη, σε χαρτί και με την ομιλία. Αυτή η ενότητα αφορά τις καταστάσεις και τα χαρακτηριστικά των διεπαφών των χρηστών, τμήματα στοιχείων, φόρμες, στιλιστικά χαρακτηριστικά σε HTML, εστιασμένη πλοήγηση και στιλιστικά χαρακτηριστικά όπως εικόνες για προσβασιμότητα. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 11 Νοεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CSS (CSS home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Βιβλίου Διασφάλισης Ποιότητας

10 Μαΐου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Διασφάλισης Ποιότητας εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Βιβλίου Διασφάλισης Ποιότητας (The QA Handbook). Το έγγραφο, που έχει γραφτεί για Επικεφαλείς Ομάδων και Για την Ομάδα του W3C, αντικαθιστά και συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά από τα προγενέστερα: Εισαγωγή στο Πλαίσιο QA και Λειτουργικές Οδηγίες. Παρέχει τεχνικές, εργαλεία και templates για σύνολα δοκιμών και προδιαγραφές και είναι σχεδιασμένο να βοηθήσει και να επιταχύνει τη δουλειά των Ομάδων Εργασίας του W3C. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της Διασφάλισης Ποιότητας (QA home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Τεχνικών Συγγραφής για XHTML και Διεθνοποίησης HTML

10 Μαΐου 2004

Η Ομάδα Δράσης GEO (Οδηγίες, Μόρφωση και Μεταφορά Γνώσης) της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης εξέδωσε τρία Πρώτα Δημόσια υπό Διαμόρφωση Προσχέδια. Τα προσχέδια καλύπτουν τον καθορισμό της γλώσσας περιεχομένου (Specifying the Language of Content), Χαρακτήρες και Κωδικοποιήσεις (Characters and Encodings) και Διαχείριση Κειμένου Διπλής Κατεύθυνσης (Handling Bidirectional Text). Τα έγγραφα, που έχουν σχεδιαστεί για συγγραφείς περιεχομένου αποτελούν βοήθεια για να εξασφαλιστεί ότι οι HTML και XHTML έχουν γραφτεί για ένα διεθνές κοινό. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκε η Νότα Εκτίμηση του DOM της Ομάδας Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης

10 Μαΐου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε την Εκτίμηση Προϋποθέσεων και Δυνατοτήτων (Requirements and Capabilities Assessment) για το Μοντέλο Αντικειμένου Εγγράφου (DOM) ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Βασισμένη στο πλαίσιό της (framework), η Δραστηριότητα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης επεκτείνει τις διεπαφές των χρηστών του Παγκοσμίου Ιστού για να επιτρέψει πολλούς τρόπους αλληλεπίδρασης: ακουστικό, οπτικό και με αφή. Το έγγραφο εξετάζει διεπαφές ανάμεσα σε συνιστώσες και το περιβάλλον τους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) 1.2

10 Μαΐου 2004

Η Ομάδα Εργασίας SVG εξέδωσε το έβδομο δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών: Scalable Vector Graphics (SVG) 1.2. Η γλώσσα SVG φέρνει στον Παγκόσμιο Ιστό προσβάσιμα, δυναμικά και επαναχρησιμοποιήσιμα διανυσματικά γραφικά, κείμενο και εικόνες σε XML. Η Ομάδα Εργασίας προσκαλεί τα σχόλιά σας σε αυτό το προσχέδιο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Αναβαθμίστηκε το Markup Validator του W3C

6 Μαΐου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μια αναβάθμιση της Υπηρεσίας W3C Markup Validation Service. Η νέα έκδοση είναι ευκολότερη στη χρήση και στην εγκατάσταση. Έχει νέα έγγραφα και πλοήγηση, ενώ προσφέρει χρήσιμες εξηγήσεις και μηχανισμούς επαναφοράς, αντί για εμφάνιση σημαντικών λαθών. Αυτό το validator, που το διαχειρίζεται μια ομάδα εθελοντών (team of volunteers) καθώς και η Δραστηριότητα Διασφάλισης Ποιότητας του W3C (W3C Quality Assurance Activity) και που υποστηρίζεται από μια μεγάλη κοινότητα (large community) είναι ο μοναδικός πιο δημοφιλής πόρος στην ιστοσελίδα του W3C. Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση (announcement).

Οι Ομιλίες του W3C το Μάιο

3 Μαΐου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C, επίσης διαθέσιμες ως RSS channel.

  • Ο Ivan Herman παρουσίασε μια εκπαιδευτική ομιλία με θέμα το SVG στη Σειρά Σεμιναρίων Επαγγελματιών Κατασκευαστών “ACM Boston Chapter” στο Cambridge της Μασαχουσέτης, Ηνωμένες Πολιτείες, στις 1 Μαΐου.
  • Ο Max Froumentin παρουσίασε στο Σεμινάριο του W3C (W3C Seminar) στο DSTC, IIB, στο Brisbane, Αυστραλία στις 4 Μαΐου.
  • Ο Dominique Hazaël–Massieux συμμετέχει σε δημόσια συζήτηση στο Université de Printemps de la Fondation Internet Nouvelle Génération στο Aix–en–Provence της Γαλλίας στις 6 Μαΐου.
  • Ο Max Froumentin παρουσιάζει στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστραλίας: National Library of Australia στην Canberra, στις 7 Μαΐου.
  • Ο Daniel Weitzner συμμετέχει σε δημόσια συζήτηση με θέμα τα πρότυπα του Internet στο INET 2004 στη Βαρκελώνη, Ισπανία στις 12 Μαΐου.
  • Ο Massimo Marchiori δίνει κεντρική ομιλία στο CRIS 2004, το έβδομο Διεθνές Συνέδριο Σύγχρονης Έρευνας στα Πληροφοριακά Συστήματα (7th International Conference on Current Research Information Systems) στο Antwerp, Βέλγιο στις 15 Μαΐου.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο για Τελικό Σχολιασμό του Ελέγχου Κλήσεων του Περιηγητή Φωνής CCXML 1.0

30 Απριλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο για Τελικό Σχολιασμό του Ελέγχου Κλήσεων Περιηγητή Φωνής CCXML Έκδοση 1.0 (Voice Browser Call Control: CCXML Version 1.0) που περιλαμβάνει σημαντικές αναθεωρήσεις. Η Επεκτάσιμη Γλώσσα Σήμανσης Ελέγχου Κλήσεων (Call Control eXtensible Markup Language – CCXML) παρέχει υποστήριξη ελέγχου τηλεφωνημάτων για VoiceXML και για άλλα συστήματα διαλόγου. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 28 Μαΐου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Εγκαινιάστηκε η Δραστηριότητα Συγχρονισμένων Πολυμέσων

28 Απριλίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την εκ νέου εγκαινίαση της Δραστηριότητας Συγχρονισμένων Πολυμέσων (SYMM). Η Ομάδα Εργασίας Συγχρονισμένων Πολυμέσων (Synchronized Multimedia) έχει επικεφαλείς τους Yoshihisa Gonno (Sony) και Guido Grassel (Nokia) και θα επεκτείνει τη Σύσταση SMIL 2.0 του W3C. Η Ομάδα Εργασίας Χρονικού Κειμένου (Timed Text) έχει επικεφαλή τον Glenn Adams (XFSI) και αναπτύσσει λεξιλόγιο XML και τύπους εγγράφων για υπότιτλους και λεζάντες. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Συγχρονισμένων Πολυμέσων (Synchronized Multimedia home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Πλατφόρμας για Προτιμήσεις Προσωπικού Απορρήτου (P3P) Έκδοση 1.1

28 Απριλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προδιαγραφών P3P εξέδωσε το δεύτερο δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Πλατφόρμας Προτιμήσεων Προσωπικού Απορρήτου 1.1: Platform for Privacy Preferences 1.1 (P3P 1.1). Η P3P απλοποιεί και αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάγνωσης πολιτικών ασφαλείας ιστοσελίδων, προωθώντας εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στον Παγκόσμιο Ιστό. Η Έκδοση 1.1 έχει μια νέα επέκταση και μηχανισμούς δεσμεύσεων που βασίζονται σε προτάσεις από τα workshops του W3C και από την κοινότητα προσωπικού απορρήτου. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το προσωπικό απόρρητο και την P3P: privacy and P3P.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Κεφαλίδας Αναπαράστασης Πόρων SOAP

28 Απριλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρωτοκόλλου XML εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Κεφαλίδας Αναπαράστασης Πόρων SOAP (SOAP Resource Representation Header). Το έγγραφο περιγράφει την περιοχή της κεφαλίδας που επιτρέπει στις εφαρμογές να μεταφέρουν μια αναπαράσταση πόρου του Web σε ένα μήνυμα SOAP. Η έκδοση 1.2 του SOAP: SOAP Version 1.2 είναι ένα ελαφρύ πρωτόκολλο για ανταλλαγή δομημένης πληροφορίας σε ένα αποκεντροποιημένο, κατανεμημένο περιβάλλον. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκε το Amaya 8.5

27 Απριλίου 2004

Το Amaya είναι ο περιηγητής Παγκοσμίου Ιστού του W3C καθώς και εργαλείο συγγραφής. Η έκδοση 8.5 έχει διορθώσεις σφαλμάτων (bug fixes) για CSS, (X)HTML και για την αλληλεπίδραση με τους χρήστες του Amaya. Μπορείτε να κατεβάσετε το δυαδικό κώδικα του Amaya (Download Amaya) για Linux και για Windows NT/2000/XP και Debian, Mac OS X και πακέτα RPM. Ο πηγαίος κώδικας (Source code) είναι διαθέσιμος. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Amaya (Amaya home page) και την ιστοσελίδα του Annotea (Annotea home page).

Η Προθεσμία για την υποβολή Άρθρων στο Workshop Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού και Σύνθετων Εγγράφων είναι στις 30 Απριλίου

27 Απριλίου 2004

Το Workshop του W3C σε εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού και Σύνθετων Εγγράφων (W3C Workshop on Web Applications and Compound Documents) θα πραγματοποιηθεί στο San Jose, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 1-2 Ιουνίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν δύο θέματα, την ανάπτυξη εφαρμογών χρησιμοποιώντας τον Παγκόσμιο Ιστό ως ανεξάρτητο από πλατφόρμα περιβάλλον και την προτυποποίηση εγγράφων που δημιουργούνται σε πολλές γλώσσες σήμανσης. Η προθεσμία για άρθρα είναι στις 30 Απριλίου. Μπορείτε να μάθετε για τα Workshops και την Αλληλεπίδραση (Interaction) στο W3C.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Περιγραφής Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού Έκδοση 1.0

27 Απριλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Περιγραφής Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού Έκδοση 1.0: Web Services Choreography Description Language Version 1.0 (WS-CDL). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα στη δημόσια λίστα e-mail (mailing list) της ομάδας. Η γλώσσα WS-CDL ορίζει τη συνεργασία ανάμεσα σε συμμετέχοντες των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκε το Amaya 8.4

16 Απριλίου 2004

Το Amaya είναι ο περιηγητής του Παγκοσμίου Ιστού και εργαλείο συγγραφής του W3C. Η Έκδοση 8.4 περιλαμβάνει το πακέτο Mac OS X και διορθώσεις σφαλμάτων (bug fixes) για CSS, (X)HTML, επισημειώσεις και τη διαπαφή χρηστών Amaya. Μπορείτε να κατεβάσετε το δυαδικό κώδικα του Amaya (Download Amaya) για Linux και Windows NT/2000/XP καθώς και Debian και RPM πακέτα. Η πηγαίος κώδικας (Source code) είναι διαθέσιμος. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Amaya (Amaya home page) και της Annotea (Annotea home page).

Δόθηκε Παράταση για το SVG Open 2004

16 Απριλίου 2004

Το SVG Open 2004, το τρίτο ετήσιο συνέδριο σε Προσαρμόσιμα Διανυσματικά Γραφικά, θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2004 στο Πανεπιστήμιο του Keio, Ιαπωνία στο Mita Campus, Τόκιο. Η προθεσμία υποβολής περίληψης άρθρων επεκτάθηκε για τις 7 Μαΐου. Προτάσεις για μαθήματα ή για εκθέσεις μπορούν να υποβληθούν online. Το SVG Open αποτελεί ευκαιρία για να συζητήσετε για την εμπειρία ανάπτυξης του SVG, προϊόντα, διαδικασίες εργασιών και στρατηγικές. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Θα είναι διαθέσιμος και μεταφραστικός εξοπλισμός για να ενθαρρυνθεί η Ιαπωνική-Αγγλική επικοινωνία. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το SVG.

Ο Tim Berners–Lee Λαμβάνει το Βραβείο Τεχνολογίας της Χιλιετίας

15 Απριλίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ότι το συμβούλιο του Ιδρύματος Βράβευσης Τεχνολογιών της Φινλανδίας ομόφωνα παρέδωσε το πρώτο Βραβείο Τεχνολογίας Χιλιετίας (Millennium Technology Prize) στον Διευθυντή του W3C Tim Berners-Lee. Το βραβείο δίνεται σε μια από τέσσερις επιστημονικές περιοχές για “εξαιρετικά τεχνολογικά επιτεύγματα που άμεσα προάγουν το επίπεδο ζωής των ανθρώπων, βασίζονται σε ανθρωπιστικές αξίες και ενθαρρύνουν την οικονομική ανάπτυξη”. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release).

Εγκαινιάστηκε η Δραστηριότητα Math του W3C

14 Απριλίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την επανεκκίνηση της Δραστηριότητας Math. Τα Μέλη του W3C ενέκριναν την Ομάδα Ενδιαφέροντος Math και το καταστατικό της (charter). Η ομάδα θα διατηρήσει τη Σύσταση MathML του W3C και θα συνεχίσει το έργο της να διευκολύνει τη χρήση των μαθηματικών στον Παγκόσμιο Ιστό, για χρήση στην επιστήμη, τεχνολογία και εκπαίδευση. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Math (Math home page).

Η WAI Απαντάει στην Αναφορά για την Πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό, από την Επιτροπή Δικαιωμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες του Ηνωμένου Βασιλείου

14 Απριλίου 2004

Η Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας του Παγκοσμίου Ιστού του W3C (WAI) παρείχε μια αρχική απάντηση (an initial response) στην Αναφορά Προσβασιμότητας που εκδόθηκε στις 14 Απριλίου 2004 από την Επιτροπή Δικαιωμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Αναφορά DRC εξερευνά την κατάσταση πρόσβασης και χρηστικότητας ιστοσελίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ορισμένα σημεία κάνει συστάσεις σχετικά με τη δουλειά που έχει πραγματοποιηθεί από την Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (WAI) του W3C. Μπορείτε να μάθετε για την Προσβασιμότητα στον Παγκόσμιο Ιστό (Web Accessibility).

To XInclude Είναι Υποψήφια Σύσταση του W3C

13 Απριλίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του XML Inclusions (XInclude) Version 1.0 σε Υποψήφια Σύσταση. Το XInclude συστήνει ένα γενικό μηχανισμό συνδυασμού εγγράφων XML (συνόλων δεδομένων) χρησιμοποιώντας υπάρχουσες κατασκευές XML – στοιχεία, χαρακτηριστικά και αναφορές URI. Τα σχόλιά σας και αναφορές εφαρμογών είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 28 Μαΐου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε η Νότα της Συντονιστικής Ομάδας GRDDL

13 Απριλίου 2004

Μέσα από κοινές προσπάθειες, η ομάδα δράσης “RDF στο XHTML”, της Συντονιστικής Ομάδας Σημασιολογικού Ιστού και Ομάδας Εργασίας HTML εξέδωσε μια Νότα της Συντονιστικής Ομάδας. Η Συλλογή Περιγραφών Πόρων από Διαλέκτους Γλωσσών: Gleaning Resource Descriptions from Dialects of Languages (GRDDL) είναι ένας μηχανισμός κωδικοποίησης δηλώσεων RDF σε XHTML και XML για να αποκωδικοποιούνται από προγράμματα όπως μετασχηματισμούς XSLT. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδες του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web) και της HTML.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του xml:id

8 Απριλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XML Core εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του xml:id Version 1.0. Η προδιαγραφή εισαγάγει ένα προκαθορισμένο όνομα χαρακτηριστικού που μπορεί πάντα να το μεταχειρίζεται κανείς ως Ταυτότητα (ID) και επομένως να μπορεί πάντα να το αναγνωρίζει. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το Μοντέλο Απαιτήσεων για την Επεξεργασία XML

7 Απριλίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XML Core εξέδωσε το Μοντέλο Απαιτήσεων Επεξεργασίας XML (XML Processing Model Requirements) ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Το Μοντέλο Επεξεργασίας και η Γλώσσα που περιγράφει, είναι ένας διαλειτουργικός τρόπος για να περιγράψουν οι εφαρμογές την αλληλουχία που οι διαδικασίες θα πρέπει να εφαρμοστούν σε έγγραφα XML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Τα DOM Level 3 και Load and Save Είναι Συστάσεις του W3C

7 Απριλίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα δύο προδιαγραφές Μοντέλου Αντικειμένου Εγγράφου (DOM) ως Συστάσεις του W3C. Με το DOM Level 3 Core, οι κατασκευαστές λογισμικού και συγγραφείς σεναρίων μεταχειρίζονται το περιεχόμενο, τη δομή και το στυλ των εγγράφων του Παγκοσμίου Ιστού. Το DOM Level 3 Load and Save επιτρέπει στα προγράμματα και στα σενάρια να φορτώνουν, να μετατρέπουν και να φιλτράρουν τα περιεχόμενα των εγγράφων. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του DOM (DOM home page).

Πρόσκληση για Συμμετοχή στο Workshop Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού και Σύνθετων Εγγράφων

6 Απριλίου 2004

Η προθεσμία για υποβολή άρθρων είναι στις 30 Απριλίου για το Workshop του W3C σε Εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού και σε Σύνθετα Έγγραφα (W3C Workshop on Web Applications and Compound Documents) που θα πραγματοποιηθεί στο San Jose της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 1-2 Ιουνίου. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν δύο θέματα: ανάπτυξη εφαρμογών χρησιμοποιώντας τον Παγκόσμιο Ιστό ως ανεξάρτητο από πλατφόρμα περιβάλλον και την προτυποποίηση εγγράφων που δημιουργούνται με πολλές γλώσσες σήμανσης. Μπορείτε να διαβάσετε για τα Workshops και την Αλληλεπίδραση (Interaction) του W3C.

Το XML Key Management (XKMS) Είναι Υποψήφια Σύσταση του W3C

5 Απριλίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση της Προδιαγραφής XML Key Management Specification (XKMS 2.0) καθώς και των Δεσμεύσεών (Bindings) της σε Υποψήφια Σύσταση. Τα έγγραφα καθορίζουν πρωτόκολλα διανομής και εγγραφής δημοσίων κλειδιών για χρήση με τις Συστάσεις του W3C Υπογραφής: XML Signature και Κωδικοποίησης: XML Encryption. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 1 Οκτωβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του XKMS (XKMS home page).

Εκδόθηκε ο Έλεγχος Συνδέσμων του W3C

1 Απριλίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με μεγάλη ευχαρίστηση την πρώτη ανεξάρτητη έκδοση του Ελέγχου Συνδέσμων του W3C (W3C Link Checker). Το έργο, που ξεκίνησε από τον Hugo Haas το 1999, το διαχειρίζεται τώρα ο Ville Skyttä και η Δραστηριότητα Διασφάλισης Ποιότητας (QA). Τα έγγραφα και ο πηγαίος κώδικας είναι διαθέσιμα. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα στη λίστα www-validator@w3.org (archive). Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το δωρεάν λογισμικό του W3C (W3C's free software) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διασφάλισης Ποιότητας (QA home page).

Οι Ομιλίες του W3C τον Απρίλιο

29 Μαρτίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C, επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο C. M. Sperberg-McQueen δίνει δημόσια διάλεξη στη συνάντηση Austrian Academy Corpus (AAC) Scientific Advisory Board Meeting στη Βιέννη, Αυστρία στις 1 Απριλίου.
  • Ο Massimo Marchiori δίνει κεντρική ομιλία στο 2ο Διεθνές Συνέδριο: 2nd International Conference on Trust Management που θα πραγματοποιηθεί στο κολέγιο St. Anne, στην Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο στις 1 Απριλίου.
  • Ο Steven Pemberton δίνει κεντρική ομιλία στο Origo Industry XForms Briefing, στο IBM South Bank, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Απριλίου.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Visualisation Ontology Workshop στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο στις 7 Απριλίου.
  • Ο Steven Pemberton δίνει κεντρική ομιλία και ο Liam Quin παρουσιάζει στο XML Europe 2004 στο Άμστερνταμ, Ολλανδία στις 19 Απριλίου.
  • Η Deborah Dahl, Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης του W3C, δίνει κεντρική ομιλία και οργανώνει ένα workshop στο τέταρτο ετήσιο Συνέδριο SITE Tech Conference στο Springfield, Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών στις 24 Απριλίου.
  • Ο Steven Pemberton παρουσιάζει μια εκπαιδευτική ομιλία με θέμα τα XForms, στο CHI2004 στη Βιέννη, Αυστρία στις 25 Απριλίου.

Το W3C Εγκαινιάζει την Ομάδα Εργασίας Χαρακτηρισμού Δυαδικού Κώδικα XML

29 Μαρτίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη δημιουργία της Ομάδας Εργασίας Χαρακτηρισμού Δυαδικού Κώδικα XML: XML Binary Characterization Working Group στα πλαίσια της Δραστηριότητας XML. Ο επικεφαλής της Ομάδας είναι ο Robin Berjon, από Expway. Με πρόγραμμα εργασιών (Chartered) για ένα χρόνο, η ομάδα θα αναλύσει και θα αναπτύξει περιπτώσεις χρήσης και μετρήσεις για εναλλακτικούς τρόπους κωδικοποίησης της XML. Ο στόχος της είναι να καθορίσει αν είναι δυνατή η μετάδοση με αλληλουχία δυαδικού κώδικα και μορφών XML. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα XML (XML Activity).

Αναθεώρηση των υπό Διαμόρφωση Προσχεδίων στη Γλώσσα Περιγραφής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) 2.0

26 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Περιγραφής υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού αναθεώρησε δύο υπό Διαμόρφωση Προσχέδια της Γλώσσας Περιγραφής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού WSDL Έκδοση 2.0: Το πρώτο μέρος: Κεντρική Γλώσσα Part 1: Core Language και το δεύτερο μέρος: Μορφές Μηνυμάτων Part 2: Message Patterns. Η WSDL είναι μοντέλο και μορφή XML για την περιγραφή υπηρεσιών δικτύου. Τα προσχέδια επιτρέπουν θεωρητική λειτουργικότητα και συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ενώ ορίζουν ακολουθία, πλήθος στοιχείων συνόλων και κριτήρια για συμβατούς επεξεργαστές. Μπορείτε να διαβάσετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προφίλ Κινητών SVG 1.2

25 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προφίλ Κινητών SVG: Mobile SVG Profiles: SVG Tiny and SVG Basic, Version 1.2. Το προσχέδιο ορίζει δύο κινητά προφίλ του SVG 1.2: Το SVG Tiny 1.2 είναι κατάλληλο για κινητά τηλέφωνα, ενώ το SVG Basic 1.2 έχει γραφτεί για PDAs. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Επιθεώρησης του Μοντέλου Χορογραφίας Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

24 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Επιθεώρησης Μοντέλου Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WS Choreography Model Overview). Η Ομάδα Εργασίας ορίζει μια γλώσσα καθορισμού χορογραφίας για το συντονισμό αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού και τους χρήστες τους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του VoiceXML 2.1

23 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Φυλλομετρητή Φωνής εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Επεκτάσιμης Γλώσσας Σήμανσης Φωνής: Voice Extensible Markup Language (VoiceXML) 2.1. Το προσχέδιο, που είναι πλήρως συμβατό με το VoiceXML 2.0, δημιουργήθηκε με σκοπό να προτυποποιήσει οχτώ επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που υλοποιούνται από τις πλατφόρμες του VoiceXML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φυλλομετρητή Φωνής (Voice Browser home page).

Πρόσκληση Συμμετοχής για τα Γραφικά του Παγκοσμίου Ιστού στο Συνέδριο SIGGRAPH 2004

23 Μαρτίου 2004

Το Web Graphics Track στο Συνέδριο SIGGRAPH 2004 δέχεται συμμετοχές μέχρι τις 31 Μαρτίου. Πιθανά θέματα περιλαμβάνουν πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού, εφαρμογές Internet, χρηστικότητα, προσβασιμότητα, οπτικοποίηση, κινούμενα σχέδια και παιχνίδια. Το Web Graphics Track είναι μια πρόσφατη προσθήκη στο σημαντικότερο συνέδριο γραφικών παγκοσμίως που πραγματοποιείται φέτος από τις 8-12 Αυγούστου στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Γραφικών (Graphics Activity) του W3C.

Εκδόθηκε η Τελική Αναφορά της Συμβουλευτικής Ομάδας Ευρεσιτεχνιών του W3C

22 Μαρτίου 2004

Η Συμβουλευτική Ομάδα Ευρεσιτεχνιών του W3C: HTML Patent Advisory Group (PAG) εξέδωσε την τελική αναφορά της (report). Η PAG συστάθηκε το 2003 για να μελετήσει θέματα προδιαγραφής HTML που προέκυψαν μετά τη δικαστική υπόθεση Eolas εναντίον Microsoft και την κατοχυρωμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες ευρεσιτεχνία, υπ' αριθμόν 5.838.906. Η PAG σύστησε ότι ο Διευθυντής του W3C θα έπρεπε να επικοινωνήσει με το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Σημάτων Κατατεθέν (USPTO) των Ηνωμένων Πολιτειών και να ζητήσει επανεξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη (underway). Το Γραφείο USPTO δημιούργησε μια αρχική αναφορά που απορρίπτει όλες τις αξιώσεις (rejecting all claims). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HTML (HTML home page).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

18 Μαρτίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C που είναι διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Οι Judy Brewer, Wendy Chisholm, Marja-Riitta Koivunen και Matt May παρουσιάζουν στο 19ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο CSUN 19th Annual International Conference με κεντρικό θέμα: “Τεχνολογία και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες”, στο Πανεπιστήμιο California State University στο Northridge, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 15-20 Μαρτίου.
  • Ο Charles McCathieNevile παρουσιάζει στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Αυστραλία, στις 24 Μαρτίου.
  • Από τη Δραστηριότητα Διεθνοποίησης του W3C, οι Steve Billings, Mark Davis, Martin Dürst, Richard Ishida, Michael McKenna, Addison Phillips, Michel Suignard, Tex Texin και Andrea Vine παρουσιάζουν στο 25ο Συνέδριο Διεθνοποίησης και Unicode: 25th Internationalization and Unicode Conference στην Αλεξάνδρεια, κοντά στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών στις 31 Μαρτίου ως 2 Απριλίου.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών 1.2

18 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών SVG εξέδωσε το έκτο δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών 1.2: Scalable Vector Graphics (SVG) 1.2. Η γλώσσα SVG φέρνει στον Παγκόσμιο Ιστό προσβάσιμα, δυναμικά και επαναχρησιμοποιήσιμα διανυσματικά γραφικά, κείμενο και εικόνες σε XML. Η Ομάδα Εργασίας προσκαλεί τα σχόλιά σας σε αυτό το προσχέδιο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Το XML Schema Δεύτερη Έκδοση Είναι μια Προτεινόμενη Αναθεωρημένη Σύσταση

18 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε μια Προτεινόμενη Αναθεωρημένη Σύσταση για το XML Schema Δεύτερη Έκδοση σε τρία μέρη: Part 0: Primer, Part 1: Structures, Part 2: Datatypes. Η δεύτερη έκδοση δεν είναι νέα εκδοχή. Σκοπός της είναι να διορθώσει τα λάθη στη Σύσταση του XML Schema. Τα XML schemas ορίζουν από κοινού χρησιμοποιήσιμα λεξιλόγια σήμανσης καθώς και τη δομή εγγράφων XML που χρησιμοποιούν αυτά τα λεξιλόγια, μέσω μιας προσέγγισης που ταιριάζει σε κατανεμημένες εφαρμογές. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 16 Απριλίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του XML (XML home page).

Τα VoiceXML 2.0 και η Γραμματική Αναγνώρισης Ομιλίας είναι Συστάσεις του W3C

16 Μαρτίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα δύο Συστάσεις του W3C που γράφτηκαν για τα σταθερά και κινητά παγκοσμίως, που εκτιμώνται να είναι περίπου δύο δισεκατομμύρια. Η Επεκτάσιμη Γλώσσα Σήμανσης Φωνής Έκδοση 2.0: Voice Extensible Markup Language (VoiceXML) Version 2.0 χρησιμοποιεί την XML για να φέρει στον Παγκόσμιο Ιστό από οποιοδήποτε τηλέφωνο ομιλία, ηχητικά σήματα από συσκευές εισόδου αφής, ήχο σε ψηφιακή μορφή, ηχογραφήσεις και συζητήσεις ανθρώπου-υπολογιστή. Η Προδιαγραφή Γραμματική Αναγνώρισης Ομιλίας Έκδοση 1.0: Speech Recognition Grammar Specification Version 1.0 είναι κεντρική στην υποστήριξη του VoiceXML για αναγνώριση ομιλίας και χρησιμοποιείται από κατασκευαστές για να περιγράψουν τις απαντήσεις των τελικών χρηστών σε προφορικές παροτρύνσεις. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και συστάσεις (testimonials) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φυλλομετρητή Φωνής (Voice Browser home page).

Το MIT Προγραμμάτισε Διακοπή στη Λειτουργία των Συστημάτων του στις 13-15 Μαρτίου

11 Μαρτίου 2004

Τα συστήματα του W3C που βρίσκονται στο Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT (CSAIL) στο Cambridge της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, μετακινούνται στη νέα τοποθεσία τους στο Stata Center του MIT, το Σάββατο 13 Μαρτίου. Πολλές υπηρεσίες θα ανασταλούν, αλλά η πλειοψηφία της ιστοσελίδας του W3C θα παραμείνει προσβάσιμη. E-mails που θα σταλούν σε λίστες του W3C θα μπουν σε σειρά και θα σταλούν όταν ολοκληρωθεί η μετακίνηση. Η Ομάδα Συστημάτων του W3C (W3C Systems Team) θεωρεί ότι θα έχει δοκιμάσει όλες τις υπηρεσίες και τη λειτουργία μέχρι το τέλος της Κυριακής, 14 Μαρτίου (Δευτέρα, 15 Μαρτίου, σύμφωνα με την παγκόσμια ώρα UTC). Εκτιμούμε την υπομονή σας.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Απαιτήσεων Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

11 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Απαιτήσεων Χορογραφίας των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services Choreography Requirements). Η ομάδα ορίζει μια γλώσσα που βασίζεται στο WSDL 2.0, που χρησιμοποιείται για να συντονίζει αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού και στους χρήστες τους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών Προσβασιμότητας Περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού 2.0

11 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Οδηγιών Προσβασιμότητας του Παγκοσμίου Ιστού (WCAG) εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο για τις Οδηγίες Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (Web Content Accessibility Guidelines 2.0). Η έκδοση 2.0 διευρύνει το εύρος τεχνολογιών που καλύπτονται και απλοποιεί το λεξιλόγιο. Ακολουθώντας τα σημεία ελέγχου της Ομάδας WCAG, το περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού γίνεται προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες και από χρήστες ποικιλίας συσκευών που υλοποιούν εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας του Παγκοσμίου Ιστού (Web Accessibility Initiative).

Το W3C Εγκαινιάζει τη 2η Φάση της Δραστηριότητας του Σημασιολογικού Ιστού

10 Μαρτίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την εκκίνηση της δεύτερης φάσης της Δραστηριότητας του Σημασιολογικού Ιστού. Τα Μέλη του W3C ενέκριναν τη σύσταση δύο νέων Ομάδων Εργασίας, των Καλύτερων Πρακτικών και Εφαρμογών (Best Practices and Deployment) και Πρόσβαση Δεδομένων RDF (RDF Data Access). Συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες Ομάδες Εργασίας RDF Core και Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού (Web Ontology), καθώς και την Ομάδα Ενδιαφέροντος (Interest Group) και την Ομάδα Συντονισμού του Σημασιολογικού Ιστού. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη του W3C (W3C Members). Ο Σημασιολογικός Ιστός αποτελεί συνέχεια του Παγκοσμίου Ιστού και δίνει στα δεδομένα ακριβές νόημα, επιτρέποντας στους ανθρώπους και στους υπολογιστές να συνεργάζονται στο μέγιστο βαθμό. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

9 Μαρτίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C, επίσης διαθέσιμα μέσω RSS channel.

  • Ο Tatsuya Hagino παρουσιάζει στο International Symposium on Large-scale Knowledge Resources (LKR2004) στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο, Ιαπωνία, στις 9 Μαρτίου.
  • Η Wendy Chisholm συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση Η Προσβασιμότητα είναι για Όλους στο Διαδραστικό Φεστιβάλ SXSW (South by Southwest) στο Austin του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών στις 13 Μαρτίου.
  • Ο Hugo Haas δίνει κεντρική ομιλία και η Marie-Claire Forgue οργανώνει τον εκθεσιακό πάγκο του W3C στο Les 2èmes Rencontres Web Services στο CNIT, Paris La Défense, Γαλλία στις 18 Μαρτίου.
  • Ο James Larson, συν-επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Φυλλομετρητή Φωνής του W3C, δίνει ομιλία στις 24 Μαρτίου και η Deborah Dahl, Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης του W3C, παρουσιάζει στις 25 Μαρτίου στο AVIOS SpeechTEK Spring, στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Ο C. M. Sperberg-McQueen δίνει δημόσια διάλεξη στο Austrian Academy Corpus (AAC) Scientific Advisory Board Meeting στη Βιέννη, Αυστρία στις 1 Απριλίου.

Το W3C Συν-Επιχορηγεί το Συνέδριο Διεθνοποίησης και Unicode

9 Μαρτίου 2004

Η εγγραφή (Registration) είναι ανοιχτή για το 25ο Συνέδριο Internationalization and Unicode Conference που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου ως 2 Απριλίου στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορείτε να έρθετε να συναντήσετε την Ομάδα του W3C, καθώς και τους συμμετέχοντες της Ομάδας Εργασίας Διεθνοποίησης που παρουσιάζουν. Η εκδήλωση είναι το σημαντικότερο τεχνικό συνέδριο παγκοσμίως σε λογισμικό και για τη διεθνοποίηση του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε για Unicode και για τη Δραστηριότητα W3C Internationalization Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Καθορισμού Συνιστωσών του XML Schema

9 Μαρτίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του καθορισμού Συνιστωσών του XML Schema (XML Schema: Component Designators). Το έγγραφο ορίζει ένα σχήμα για την αναγνώριση των συνιστωσών του XML Schema που καθορίζονται από τα μέρη της Σύστασης XML Schema: Part 1 και Part 2. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα XML.

Πρόσκληση Συμμετοχής: SVG Open, Τόκιο, Ιαπωνία

8 Μαρτίου 2004

Το τρίτο ετήσιο Συνέδριο SVG Open Conference and Exhibition θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Σεπτεμβρίου στο Τόκιο, Ιαπωνία. Συν-επιδοτούμενη από το W3C και φιλοξενούμενη από το Πανεπιστήμιο του Keio, η σειρά συνεδρίων SVG Open είναι ένα πρωταρχικό forum για κατασκευαστές Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (Scalable Vector Graphics) για να μοιραστούν ιδέες, παραδείγματα και εφαρμογές. Οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες μέχρι τις 16 Απριλίου για περιγραφές παρουσιάσεων και περιλήψεις άρθρων (abstracts). Υπάρχουν ευκαιρίες και για επιδείξεις σε εκθεσιακό χώρο και για χορηγίες του συνεδρίου. Η Ομάδα Εργασίας SVG του W3C και ο Chris Lilley του W3C θα συμμετάσχουν. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το SVG.

Εκδόθηκε το Amaya 8.3

8 Μαρτίου 2004

Ο Amaya είναι ο φυλλομετρητής του Παγκοσμίου Ιστού και το εργαλείο συγγραφής του W3C. Η έκδοση 8.3 περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά (new features) και βελτιώσεις για πίνακες, CSS, MathML και εικόνες, καθώς και τις διεπαφές με τους χρήστες του Amaya. Μπορείτε να κατεβάσετε το δυαδικό κώδικα του Amaya (Download Amaya) για Solaris, Linux και Windows, Καθώς και πακέτα Debian και RPM. Ο πηγαίος κώδικας (Source code) είναι διαθέσιμος. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Amaya (Amaya home page) καθώς και του Annotea.

Το W3C Φιλοξενεί την Εβδομάδα Συνεδρίασης της Τεχνικής Ολομέλειας

1 Μαρτίου 2004

Το W3C διοργανώνει την Εβδομάδα Συνεδρίασης της Τεχνικής Ολομέλειας (Technical Plenary Week) από τις 1 έως 5 Μαρτίου στις Κάνες, Γαλλία, όπου 30 Ομάδες Εργασίας του W3C και Ομάδες Ενδιαφέροντος θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις. ΟΙ συμμετέχοντες και οι προσκεκλημένοι θα παρευρεθούν στη συνεδρίαση στα μέσα της βδομάδας όπου θα υπάρξουν τρίλεπτες διαφωτιστικές ομιλίες και παρουσιάσεις στην αρχιτεκτονική του Παγκοσμίου Ιστού, μεικτή σήμανση, διασφάλιση ποιότητας, νέες συσκευές του Παγκοσμίου Ιστού και αναζήτηση στον Παγκόσμιο Ιστό. Το W3C ευχαριστεί τους χορηγούς IBM και Sun Microsystems για τη γενναιόδωρη υποστήριξή τους.

Τα CSS 2.1, το Προφίλ Εκτύπωσης CSS και το CSS3 Paged Media Είναι Υποψήφιες Συστάσεις του W3C

26 Φεβρουαρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση τριών Υποψηφίων Συστάσεων για τη γλώσσα Cascading Style Sheets (CSS). Μια περίληψη της χρήσης της CSS, το CSS 2.1, προσθέτει μερικά χαρακτηριστικά που είχαν ζητηθεί, διορθώνει σφάλματα και φέρνει το CSS2 σε συμφωνία με υλοποιήσεις. Το Προφίλ Εκτύπωσης CSS Print Profile δουλεύει με XHTML-Print για εκτύπωση σε συσκευές με χαμηλό κόστος. Η Ενότητα CSS3 Paged Media Module προσθέτει αρίθμηση σελίδων, περιθώρια σελίδων, επικεφαλίδες και υποσέλιδα, υποσημειώσεις και σημειώσεις, καθώς και παραπομπές με αριθμούς σελίδων. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 25 Αυγούστου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CSS (CSS home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) 1.2

26 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας SVG εξέδωσε το πέμπτο δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών: Scalable Vector Graphics (SVG) 1.2. Το SVG φέρνει προσβάσιμα, δυναμικά και επαναχρησιμοποιήσιμα διανυσματικά γραφικά, κείμενο και εικόνες στον Παγκόσμιο Ιστό σε XML. Η Ομάδα Εργασίας προσκαλεί τα σχόλιά σας σε αυτό το προσχέδιο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SVG (SVG home page).

Το Μοντέλο Χαρακτήρα για τον Παγκόσμιο Ιστό στο Στάδιο Τελικού Σχολιασμού

25 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Διεθνοποίησης εξέδωσε το Μοντέλο Χαρακτήρα για τον Παγκόσμιο Ιστό 1.0 σε δύο μέρη: Fundamentals σε στάδιο Τελικού Σχολιασμού μέχρι τις 19 Μαρτίου και το Normalization. Τα έγγραφα απευθύνουν την αναγνώριση κωδικοποίησης χαρακτήρων, την έγκαιρη ομοιόμορφη νορμοποίηση, το ταίριασμα τύπων ακολουθιών χαρακτήρων, απόδοση δεικτών σε ακολουθίες χαρακτήρων και συμβάσεις για URI. Χτίζουν πάνω στο Παγκόσμιο Σύνολο Χαρακτήρων, που ορίζεται από τα Unicode και ISO/IEC 10646. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια του CSS: Παρουσίαση Υπερσυνδέσμων και ο Τύπος για τα Μέσα: “Αναγνώστης”

25 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε δύο Πρώτα Δημόσια υπό Διαμόρφωση Προσχέδια, ως μέρη της γλώσσας Cascading Style Sheets (CSS). Ο Τύπος Μέσων “Αναγνώστη” (The CSS Reader “Media” Type) κατευθύνει τις συσκευές να αναπαριστούν και να εκφράζουν φωνητικά ένα έγγραφο και να το αποδίδουν στο μέσο ανάγνωσης για τυφλούς braille. Η Ενότητα Παρουσίασης Υπερσυνδέσμων (CSS3 Hyperlink Presentation Module) περιγράφει την παρουσίαση συνδέσμων και την ενεργοποίησή τους. Σχόλια και για τα δύο προσχέδια είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS home page.

Αναθεωρήθηκαν οι Οδηγίες Δοκιμών του Πλαισίου Διασφάλισης Ποιότητας

25 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Διασφάλισης Ποιότητας (QA) εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του QA Framework: Test Guidelines. Ως ένα από τα έγγραφα της οικογένειας QA, το προσχέδιο ορίζει ένα σύνολο κοινών οδηγιών για υλικά δοκιμών εναρμόνισης με τις προδιαγραφές του W3C. Η ομάδα προσκαλεί σχόλια. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διασφάλισης Ποιότητας (QA home page).

Αναθεωρήθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών Συγγραφής Εργαλείων Προσβασιμότητας Έκδοση 2.0

24 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Οδηγιών για Συγγραφή Εργαλείων Προσβασιμότητας εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών: Authoring Tool Accessibility Guidelines 2.0. Οι οδηγίες είναι γραμμένες για να βοηθήσουν τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν προσβάσιμες διεπαφές συγγραφής που να παράγουν προσβάσιμο περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού. Το περιεχόμενο που θα προκύπτει, θα μπορεί να το διαβάσει μεγαλύτερο εύρος αναγνωστών. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Προσβασιμότητας του Παγκοσμίου Ιστού (Web Accessibility Initiative home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Σήμανσης Ink

23 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Σήμανσης Ink (Ink Markup Language – InkML). Η μορφή δεδομένων της InkML χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση μελανιού που εισάγεται με ηλεκτρονικό στυλό ή με γραφίδα. Οι εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού που υλοποιούν το Ink, μπορούν να επεξεργαστούν και να ανταλλάξουν χειρόγραφα, χειρονομίες, σκίτσα, μουσική και άλλες σημειολογικές γλώσσες. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction home page).

Το W3C Παρουσιάζει στο Συνέδριο 3GSM World Congress

23 Φεβρουαρίου 2004

Οι Stephane Boyera, Max Froumentin και Philipp Hoschka, παρουσιάζουν στο Συνέδριο 3GSM World Congress, που πραγματοποιείται από 23 ως 26 Φεβρουαρίου στις Κάνες, Γαλλία. Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις προσπάθειες του W3C σε περιοχές όπως πολυτροπική αλληλεπίδραση (multimodal interaction), αναζήτηση φωνής (voice browsing), ανεξαρτησία συσκευών (device independence), και μηνύματα πολυμέσων (multimedia messaging). Μπορείτε να μάθετε σχετικά στο W3C at 3GSM, καθώς και να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release). Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό χώρο του W3C, που οργανώνεται από τη Marie-Claire Forgue, στο Palais des Festivals.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των XQuery και της Τυπικής Σημασιολογίας του XPath

20 Φεβρουαρίου 2004

Οι Ομάδες Εργασίας XML Query και XSL εξέδωσαν υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του XQuery 1.0 and XPath 2.0 Formal Semantics. Το έγγραφο, ως μέρος ενός συνόλου, δίνει ακριβή νοήματα αναφορικά με το μοντέλο δεδομένων (data model) των XQuery και XPath 2.0. Είναι γραμμένο για αναγνώστες που είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτές τις γλώσσες. Η Ομάδα Εργασίας προσκαλεί τα σχόλιά σας μέχρι τις 15 Απριλίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Επεξεργασίας του XHTML - Δεύτερη Έκδοση

18 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Επεξεργασίας του XHTML - Δεύτερη Έκδοση (Modularization of XHTML 1.0 - Second Edition), μια έκδοση της Σύστασης του W3C που αφορά την Επεξεργασία του XHTML (Modularization of XHTML). Το έγγραφο, που εκδόθηκε για αξιολόγηση από το κοινό, ξεκαθαρίζει και κάνει διορθώσεις που βασίζονται σε σχεδόν τρία χρόνια χρήσης. Περιλαμβάνει μια νέα εφαρμογή των αφηρημένων ενοτήτων που χρησιμοποιούν XML schemas. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HTML (HTML home page).

Εκδόθηκε το Jigsaw 2.2.4

18 Φεβρουαρίου 2004

Το Jigsaw version 2.2.4 είναι έτοιμο για να το κατεβάσετε. Καθώς αυτή η έκδοση περιέχει μια διόρθωση ασφαλείας, η ενημερωμένη έκδοση 2.2.4 συνίσταται ισχυρά. Η νέα έκδοση περιέχει επίσης ένα βελτιωμένο HTTP client stack καθώς και νέο κώδικα SSL από τον Thomas Kopp. Εφαρμοσμένο σε Java, το Jigsaw είναι η πλατφόρμα εξυπηρετητή ανοιχτού κώδικα του W3C.

Νότα της Ομάδας Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών για Τεχνικές Συγγραφής

18 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών ολοκλήρωσε τη δουλειά στη Συγγραφή Τεχνικών για Ανεξαρτησία Συσκευών (Authoring Techniques for Device Independence). Το έγγραφο απευθύνει την ταχύτατα εξελισσόμενη περιοχή μεταφοράς περιεχομένου σε ποικίλες συσκευές. Καλύπτει τη δημιουργία περιεχομένου, τη διατήρηση και προσαρμογή του, καθώς και την αλληλεπίδραση των χρηστών με εφαρμογές. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Δραστηριότητας Ανεξαρτησίας Συσκευών (W3C Device Independence Activity).

Εκδόθηκε το Έγγραφο Διαδικασιών του W3C

17 Φεβρουαρίου 2004

Το W3C εξέδωσε μια νέα έκδοση του Εγγράφου Διαδικασιών (Process Document) για να έρθει σε συμφωνία με την Πολιτική Ευρεσιτεχνιών (Patent Policy), που εγκρίθηκε το Μάιο του 2003. Μεταξύ των αλλαγών (changes) υπάρχουν επεξηγήσεις για την Ομάδα Τεχνικής Αρχιτεκτονικής (TAG) και για τη συμμετοχή στη Συμβουλευτική Επιτροπή, καθώς και ορισμοί για τις έννοιες “ομοφωνίας” και “Πρώτου Δημόσιου υπό Διαμόρφωση Προσχεδίου”. Το W3C έχει υιοθετήσει μια διαδικασία μετάβασης ως μέρος της εφαρμογής της πολιτικής ευρεσιτεχνιών.

Εκδόθηκαν οι Νότες της Ομάδας Εργασίας Αρχιτεκτονικής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

11 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Αρχιτεκτονικής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε τις Νότες της Ομάδας Εργασίας που αναπαριστούν την επιτυχή έκβαση της δουλειάς τους: Αρχιτεκτονική των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services Architecture), Σενάρια Χρήσης (Usage Scenarios), το Λεξικό (Glossary) και τις Απαιτήσεις (Requirements). Η αναφορά αρχιτεκτονικής αναγνωρίζει τις συνιστώσες των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού, ορίζει τις μεταξύ τους σχέσεις και θέτει περιορισμούς. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Πλατφόρμας για Προτιμήσεις Προσωπικού Απορρήτου

11 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Προδιαγραφής Πλατφόρμας Προσωπικού Απορρήτου (P3P) εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Platform for Privacy Preferences 1.1 (P3P 1.1). Το P3P απλοποιεί και αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάγνωσης πολιτικών προσωπικού απορρήτου ιστοσελίδων, προωθώντας την εμπιστοσύνη στον Παγκόσμιο Ιστό. Η Έκδοση 1.1 έχει μια νέα επέκταση και μηχανισμούς δέσμευσης που βασίζονται σε προτάσεις από workshops του W3C και την κοινότητα προσωπικού απορρήτου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το προσωπικό απόρρητο και το P3P (privacy and P3P).

Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό: Εκπαίδευση στις Καλύτερες Πρακτικές, Μαδρίτη, Ισπανία

11 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Προσβασιμότητας του Παγκοσμίου Ιστού του W3C (WAI) οργάνωσε ένα εκπαιδευτικό διήμερο με θέμα την Ανταλλαγή Καλύτερων Πρακτικών (Best Practices Exchange Training) στις 9-10 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη, Ισπανία, ως μέρος του έργου WAI-TIES Project. Η εκπαίδευση κάλυψε θέματα που αφορούν στελέχη επιχειρήσεων, κατασκευαστές, όσους λαμβάνουν αποφάσεις πολιτικής και άλλους. Επίσης, θέματα σχετικά με δημόσιες συζητήσεις και παρουσιάσεις, κατευθύνσεις για κατασκευή προσβάσιμων πινάκων, μορφών, εικόνων, εφαρμογών και σεναρίων, καθώς και επίδειξη προσβάσιμων ιστοσελίδων. Το Fundosa Teleservicios φιλοξένησε την εκδήλωση. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) καθώς και πληροφορίες σχετικά με την Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (Web Accessibility Initiative).

Ομιλίες του W3C το Φεβρουάριο

10 Φεβρουαρίου 2004

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές (upcoming) εμφανίσεις και εκδηλώσεις του W3C. Η Πληροφορία είναι επίσης διαθέσιμη μέσω RSS channel.

  • Οι Shawn Lawton Henry και Shadi Abou-Zahra παρουσίασαν εκπαιδευτικές ομιλίες στο Web Accessibility Best Practices Exchange Training στη Μαδρίτη, στις 9-10 Φεβρουαρίου.
  • Ο Daniel Weitzner συντονίζει δημόσια συζήτηση στην 4η Ετήσια Συνάντηση του Privacy & Security Summit & Expo στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών στις 18 Φεβρουαρίου.
  • Η Marie-Claire Forgue οργανώνει τα εκθέματα του W3C και ο Philipp Hoschka παρουσιάζει στο Telecom Valley Gallery 3GSM World Congress 2004 στις Κάνες, Γαλλία στις 23-26 Φεβρουαρίου.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Workshop Σημασιολογίας και Μεταδεδομένων στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία, στις 26 Φεβρουαρίου.
  • Ο Daniel Weitzner δίνει ομιλία στο ITU Workshop on Internet Governance στη Γενεύη, Ελβετία, στις 26-27 Φεβρουαρίου.

Τα RDF και OWL Είναι Συστάσεις του W3C

10 Φεβρουαρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα το Πλαίσιο Περιγραφής Πόρων (Resource Description Framework - RDF) και τη Γλώσσα Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού (Web Ontology Language - OWL) ως Συστάσεις του W3C. Το RDF χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση πληροφορίας και για την ανταλλαγή γνώσης στον Παγκόσμιο Ιστό. Η OWL χρησιμοποιείται για την έκδοση και για την κοινή χρήση συνόλων όρων που ονομάζονται οντολογίες, υποστηρίζοντας προηγμένη αναζήτηση στον Παγκόσμιο Ιστό, πράκτορες λογισμικού και διαχείριση γνώσης. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και συστάσεις (testimonials) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web).

Το Πλαίσιο Περιγραφής Πόρων:

  • Προδιαγραφή Συντακτικού RDF/XML - Αναθεωρημένη (RDF/XML Syntax Specification -Revised) - Αναθεώρηση για τα XML, namespaces, το Infoset και το XML Base
  • Γλώσσα Περιγραφής Λεξιλογίου RDF: RDF Schema (RDF Vocabulary Description Language 1.0: RDF Schema) - Περιγράφει τον τρόπο χρήσης του RDF για το χτίσιμο λεξιλογίων RDF. Ορίζει ένα βασικό λεξιλόγιο και συμβάσεις για τη χρήση από εφαρμογές του Σημασιολογικού Ιστού
  • Σημασιολογία του RDF (RDF Semantics) - Τυπική μαθηματική θεωρία για συλλογιστική σε θέματα δεδομένων RDF
  • RDF Primer - Μια εισαγωγή για όλους τους αναγνώστες
  • Περιπτώσεις Δοκιμών RDF (RDF Test Cases) - Περιπτώσεις δοκιμών, που είναι επεξεργάσιμες από μηχανή
  • Πλαίσιο Περιγραφής Πόρων: Έννοιες και Αφηρημένο Συντακτικό (Resource Description Framework (RDF): Concepts and Abstract Syntax) - Συντακτικό, στόχοι σχεδιασμού, έννοιες, το νόημα των εγγράφων RDF, νορμοποίηση χαρακτήρων και διαχείριση αναφορών URI

Η Γλώσσα Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού:

  • Επισκόπηση (Overview) - Μια απλή εισαγωγή
  • Οδηγός (Guide) - Επιδεικνύει την OWL μέσα από ένα εκτεταμένο παράδειγμα. Παρέχει λεξικό
  • Αναφορά (Reference) - Μια συμπαγής, άτυπη περιγραφή των βασικών αρχών μοντελοποίησης της γλώσσας OWL
  • Σημασιολογία και Αφηρημένο Συντακτικό (Semantics and Abstract Syntax) - Νορμοποιημένος ορισμός της γλώσσας OWL
  • Περιπτώσεις Δοκιμών (Test Cases) - Περιπτώσεις δοκιμών που επιδεικνύουν τη σωστή χρήση της OWL, τον τυπικό ορισμό κατασκευών και επίλυση προβλημάτων. Καθορίζει τη συμβατότητα
  • Σενάρια Χρήσης και Απαιτήσεις (Use Cases and Requirements) - Σενάρια χρήσης, στόχοι και απαιτήσεις για τη γλώσσα οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των XML–Binary Packaging και Βελτιστοποίηση Μετάδοσης SOAP

9 Φεβρουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Πρωτοκόλλου XML εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Βελτιστοποιημένης Διαχείρισης XML-binary (XML–binary Optimized Packaging – XOP). Το XOP επιτρέπει να καθορίζεται ικανοποιητικά η αλληλουχία συγκεκριμένων στοιχείων περιεχομένου XQuery και XPath 2.0. Βασισμένη στο XOP, η ομάδα εξέδωσε επίσης ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Μηχανισμού Βελτιστοποίησης Μετάδοσης Μηνυμάτων SOAP (SOAP Message Transmission Optimization Mechanism) για τη βελτίωση της απόδοσης του SOAP. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Τα DOM Level 3 και Load and Save Είναι Προτεινόμενες Συστάσεις του W3C

5 Φεβρουαρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση δύο προδιαγραφών του Μοντέλου Αντικειμένου Εγγράφου (Document Object Model – DOM) σε Προτεινόμενες Συστάσεις. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 5 Μαρτίου. Με το DOM Level 3 Core, οι κατασκευαστές λογισμικού και οι συγγραφείς σεναρίων διαχειρίζονται το περιεχόμενο, τη δομή και το στυλ των εγγράφων του Παγκοσμίου Ιστού. Το DOM Level 3 Load and Save επιτρέπει στα προγράμματα και στα σενάρια να φορτώνουν (load), να μετατρέπουν και να φιλτράρουν τα περιεχόμενα εγγράφων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του DOM.

Τα XML 1.1 και Namespaces σε XML 1.1 Είναι Συστάσεις του W3C

4 Φεβρουαρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα την Επεκτάσιμη Γλώσσα Σήμανσης 1.1 (Extensible Markup Language – XML – 1.1) καθώς και το Namespaces in XML 1.1 ως Συστάσεις του W3C. Το XML 1.1 αφορά Unicode, χαρακτήρα ελέγχου και ζητήματα τέλους γραμμής. Το Namespaces 1.1 περιλαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων και παρέχει ένα μηχανισμό για τη μη-δήλωση προθεμάτων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML.

Η Δεύτερη Έκδοση του XML Infoset Είναι Σύσταση του W3C

4 Φεβρουαρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα τη Δεύτερη Έκδοση του Συνόλου Πληροφοριών της XML (XML Information Set, Second Edition - Infoset) ως Σύσταση του W3C. Το έγγραφο αναθεωρεί το Infoset για να καλύψει τα XML 1.1 και Namespaces 1.1, ξεκαθαρίζει τις συνέπειες ορισμένων ειδών ασυμβατότητας, ενώ διορθώνει τυπογραφικά λάθη. Το Infoset ορίζει ένα σύνολο με ένδεκα τύπους πληροφοριών σε XML έγγραφα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML.

Το XML 1.0 Τρίτη Έκδοση Είναι Σύσταση του W3C

4 Φεβρουαρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα την Τρίτη Έκδοση της Επεκτάσιμης Γλώσσας Σήμανσης 1.0 (Extensible Markup Language – XML – 1.0 Third Edition) ως Σύσταση του W3C. Η Τρίτη έκδοση δεν είναι μια νέα εκδοχή της XML. Αναβαθμίζει τη Σύσταση XML 1.0 αναφορικά με τα λάθη της δεύτερης έκδοσης και κάνει ξεκάθαρη τη χρήση λέξεων-κλειδιά RFC 2119 όπως πρέπει, θα έπρεπε και μπορεί. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML.

Το Voice XML 2.0 Είναι μια Προτεινόμενη Σύσταση

3 Φεβρουαρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση της Επεκτάσιμης Γλώσσας Σήμανσης Voice XML Έκδοση 2 (Voice Extensible Markup Language –VoiceXML– Version 2.0) σε Προτεινόμενη Σύσταση. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 2 Μαρτίου. Το Voice XML χρησιμοποιεί το XML για να φέρει στον Παγκόσμιο Ιστό ομιλία, ηχητικά σήματα από συσκευές εισόδου αφής, ήχο σε ψηφιακή μορφή, έγγραφα, τηλεφωνικές κλήσεις και συζητήσεις ανθρώπου-υπολογιστή. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Voice Browser.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C Εκλέγει τους Συμμετέχοντες της Ομάδας TAG

30 Ιανουαρίου 2004

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C εξέλεξε τους Roy Fielding από τη Day Software και Mario Jeckle από τη DaimlerCrysler στην Ομάδα Τεχνικής Αρχιτεκτονικής (TAG) του W3C. Οι άλλοι συμμετέχοντες της Ομάδας TAG από την 1η Φεβρουαρίου 2004 είναι οι Tim Bray (δεν εργάζεται σε εταιρεία), Dan Conolly (W3C), Paul Cotton (Microsoft), Chris Lilley (W3C), Norm Walsh (Sun) και συν-προεδρεύουν οι Stuart Williams (Hewlett-Packard) και Tim Berners-Lee (W3C). Η Ομάδα TAG δημιουργήθηκε το 2001 και θέτει τις αρχές της αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού, δουλεύοντας με άλλες ομάδες για την επίλυση αρχιτεκτονικών θεμάτων. Μπορείτε να διαβάσετε το υπό Διαμόρφωση προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού (Architecture of the World Wide Web) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ομάδας TAG.

Εκδόθηκαν οι Απαιτήσεις του XForms 1.1

27 Ιανουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας XForms εξέδωσε τις Απαιτήσεις του XForms έκδοση 1.1 (XForms 1.1 Requirements) ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Το XForms είναι μια νέα γενιά φορμών του Παγκοσμίου Ιστού. Η έκδοση 1.1 έχει βελτιώσεις για το πλαίσιο XForms 1.0, ενσωματώνει το SOAP και βοηθάει στη συγγραφή XForms. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του XForms.

Το DOM Level 3 Είναι Σύσταση του W3C

27 Ιανουαρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα το Μοντέλο Αντικειμένου Εγγράφου - Επικύρωση Level 3 (Document Object Model Level 3 Validation) ως Σύσταση του W3C. Το DOM Level 3 Validation είναι μια ενότητα που παρέχει καθοδήγηση σε προγράμματα και σενάρια για να ανανεώνουν δυναμικά το περιεχόμενο και τη δομή εγγράφων, ενώ επιβεβαιώνουν ότι το έγγραφο παραμένει έγκυρο ή ότι γίνεται έγκυρο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Δραστηριότητα DOM.

Εκδόθηκε η Νότα για Προσπέλαση της OWL σε RDF/XML

21 Ιανουαρίου 2004

Η Ομάδα Εργασίας Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε την Προσπέλαση της OWL σε XML/RDF (Parsing OWL in RDF/XML) ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Η Γλώσσα Οντολογίας του Παγκοσμίου Ιστού (OWL) χρησιμοποιείται για την έκδοση και κοινή χρήση συνόλων όρων που ονομάζονται οντολογίες, υποστηρίζοντας την προηγμένη αναζήτηση στον Παγκόσμιο Ιστό, τους πράκτορες λογισμικού και τη διαχείριση γνώσης. Αυτό το έγγραφο περιγράφει μια στρατηγική για τους προσπελαστές OWL-RDF. Μπορείτε να διαβάσετε για το Σημασιολογικό Ιστό (Semantic Web).

Το XHTML-Print Είναι Υποψήφια Σύσταση του W3C

20 Ιανουαρίου 2004

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του XHTML-Print σε Υποψήφια Σύσταση. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 20 Ιουλίου. Το XHTML-Print έχει σχεδιαστεί για εκτύπωση από κινητές συσκευές, εκτυπωτές χαμηλού κόστους και σε περιβάλλοντα χωρίς συγκεκριμένο driver εκτυπωτή. Η δουλειά βασίζεται στο XHTML-Print και έχει συγγραφεί από την Ομάδα Εργασίας Printer, ως πρόγραμμα του IEEE-ISTO. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HTML.

Η Δομή του CC/PP και τα Λεξιλόγια Έκδοση 1.0 Είναι Σύσταση του W3C

15 Ιανουαρίου 2004

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα τη Δομή και Λεξιλόγια Έκδοση 1.0 της Σύνθετης Δυνατότητας Προφίλ Προτιμήσεων (CC/PP) (Composite Capability/Preference Profiles (CC/PP): Structure and Vocabularies 1.0) ως Σύσταση του W3C. To CC/PP Έκδοση 1.0 είναι ένα σύστημα για την έκφραση των δυνατοτήτων συσκευών και των προτιμήσεων των χρηστών, που χρησιμοποιεί το Πλαίσιο Περιγραφής Πόρων (RDF). Το CC/PP καθοδηγεί την προσαρμογή του περιεχομένου, κάνοντας ευκολότερη τη μεταφορά περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού στις συσκευές. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και τις συστάσεις (testimonials) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Ανεξαρτησίας Συσκευών (Device Independence).

Εκδόθηκε το Amaya 8.2+ Snapshot

15 Ιανουαρίου 2004

Ο Amaya είναι ο φυλλομετρητής του Παγκοσμίου Ιστού και εργαλείο συγγραφής του W3C. Η έκδοση 8.2+ περιλαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων καθώς και νέα χαρακτηριστικά για ημερομηνίες, πίνακες, συντομεύσεις και μετασχηματισμούς. Μπορείτε να κατεβάσετε το δυαδικό κώδικα του Amaya (Download Amaya) για Linux και Windows NT/2000/XP και Debian, καθώς και πακέτα RPM. Ο πηγαίος κώδικας (Source code) είναι διαθέσιμος. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Amaya καθώς και την ιστοσελίδα Annotea.