W3C

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ 2006

News

Οδηγίες Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5

21 Δεκεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε δύο υπό Διαμόρφωση Προσχέδια της Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5: ΄να νέο Primer και τα οΠρώτο Δημόσιο υπο΄Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών Guidelines for Policy Assertion Authors. Το νέο έγγραφο Οδηγιών παρέχει καθοδήγηση σε συγγραφείς που θα εργαστούν με το Πλαίσιο Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5 Framework και με προδιαγραφές Attachment για τη δημιουργία συγκεκριμένων δηλώσεων. Το Πλαίσιο Πολιτικής Υπηρεσιών Παγκοσμίου Ιστού ορίζει σύνολο κτασκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να επεκταθούν από άλλες προδιαγραφές υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού για την περιγραφή εύρους απαιτήσεων και δυνατοτήτων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Web Services Policy Working Group home page.

Εκδόθηκε η Νότα της Ομάδας Εργασίας Χρήση Ψηφιακών Υπογραφών XML σε Περιβάλλον 2006 XML

20 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας XML Core ανανέωσε τη Νότα Using XML Digital Signatures in the 2006 XML Environment, που περιγράφει πώς χρησιμοποιείται η Σύσταση XML Digital Signature Recommendation με τρόπο συμβατό με το ισχύον (Φθινόπωρο 2006) περιβάλλον XML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML Core home page.

Νότα Ομάδας Εργασίας: Γνωστά Θέματα Canonical XML 1.0 (C14N/1.0)

20 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας XML Core αναθεώρησε τη Νότα της Ομάδας Εργασίας Known Issues with Canonical XML 1.0 (C14N/1.0), που απευθύνει μερικά από τα θέματα, σχετικά με την κληρονομικότητα των χαρακτηριστικών XML xml:base και xml:id και τη Σύσταση του W3C για την Έκδοση Canonical XML Version 1.0. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML Core home page.

Ανανεώθηκε η Σουίτα WAI-ARIA

20 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας Πρωτοκόλλων και Μορφών εξέδωσε αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια του WAI-ARIA: Roadmap, Roles και States and Properties. Η σουίτα περιγράφει την προσβασιμότητα σε πλούσιο περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού χρησιμοποιώντας διαλειτουργικές τεχνολογίες όπως AJAX και DHTML. Αυτές οι έννοιες αναλύονται περαιτέρω στο WAI-ARIA Overview. Το PFWG charter έχει ανανεωθεί για να επιτρέψει στην ομάδα να εκδόσει έγγραφα του ιστορικού της Σύστασης. Όμοια, τα WAI-ARIA Roles και States and Properties προορίζονται για να γίνουν Συστάσεις του W3C. Το Roadmap παραμένει προσχέδια Νότα της Ομάδας Εργασίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα WAI PFWG home page.

Γλώσσα Συγχρονισμένων Πολυμέσων (SMIL 3.0)

20 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας Συγχρονισμένων Πολυμέσων (SYMM) εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL 3.0). Αυτή είναι η τρίτη έκδοση της Γλώσσας SMIL, που είναι βασισμένη σε XML και επιτρέπει στους συγγραφείς να γράφουν διαλειτουργικές παρουσιάσεις πολυμέσων. Αυτή η έκδοση θα επεκτείνει τη λειτουργικότητα της SMIL 2.1, θα βοηθήσει στην επαναχρησιμοποίηση του συντακτικού της SMIL και της σημασιολογίας άλλων γλωσσών που βασίζονται σε XML, καθώς και στον ορισμό νέων προφίλ SMIL. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Συγχρονισμένων Πολυμέσων (Synchronized Multimedia Activity).

Το Λεξιλόγιο HTTP σε RDF

20 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας Αξιολόγησης και Επιδιόρθωσης WAI (ERT WG) εξέδωσε το Πρώτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Λεξιλογίου HTTP Vocabulary in RDF, που περιγράφει την αναπαράσταση του λεξιλογίου HTTP σε RDF. Οι όροι που ορίζονται από το λεξιλόγιο επιτρέπουν σε επικεφαλίδες HTTP που έχουν ανταλλαχθεί μεταξύ πελάτη και εξυπηρετητή να καταγραφούν σε μορφή RDF. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα WAI ERT home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Canonical XML 1.1

20 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας XML Core εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Canonical XML 1.1, που περιγράφει μια μέθοδο δημιουργίας φυσικής αναπαράστασης, την κανονική μορφή, ενός εγγράφου XML που λαμβάνει υπόψη επιτρεπόμενες από το XML 1.0 συντακτικές αλλαγές. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 30 Απριλίου 2007. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML Core home page.

Πρόσκληση Σχολιασμού για την Προτεινόμενη Ανανεωμένη Σύσταση XML Base

20 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας XML Core εξέδωσε μια Προτεινόμενη Αναθεωρημένη Σύσταση, Δεύτερη Έκδοση, της XML Base (Second Edition). Η XML Base περιγράφει μια λειτουργικότητα παρόμοια με αυτή της HTML BASE, για τον ορισμό base URIs για μέρη εγγράφων XML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2007. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML Core home page.

Μετάφραση του WCAG 1.0 σε Catalan

20 Δεκεμβρίου:

Σήμερα η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε τη Μετάφραση: Authorized Catalan Translation των Οδηγιών Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 1.0. Αυτό είναι τι πρώτο έγγραφο που εκδόθηκε μετά την Πολιτική Μεταφράσεων (Policy for W3C Authorized Translations). Ο Επικεφαλής Οργανισμός για αυτή τη Μετάφραση ήταν ο Facultat de Biblioteconomia i Documentaci? - Universitat de Barcelona. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Πρωτοβουλίας Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό Web Accessibility Initiative. Μπορείτε να διαβάσετε και για τις Μεταφράσεις στο W3C (about W3C Translations).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του W3C mobileOK Basic Tests 1.0

19 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση προσχέδιο του W3C mobileOK Basic Tests 1.0. This document defines the tests that provide the basis for making a claim to be W3C mobileOK Basic compliant and are based upon W3C's Mobile Web Best Practices. Read about the Mobile Web Best Practices Working Group.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Προϋποθέσεων Γλώσσας Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας, Έκδοση 1.1

19 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προϋποθέσεων Speech Synthesis Markup Language Version 1.1 Requirements, που προτείνει μια λίστα προϋποθέσεων σε σειρά προτεραιότητας για επέκταση της SSML 1.0 για μεγαλύτερο εύρος γλωσσών, όπως Ασιατικών, Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Αυτό το έγγραφο ακολουθεί συζητήσεις σχετικές με τα Workshops του W3C (Πρώτο, Δεύτερο): (first, second) στην επέκταση της SSML. Μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου: August 2006 press release και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Voice home page.

SOAP 1.2 Part 3: One-Way MEP

19 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας XML Protocol εξέδωσε τέσσερεις Προτεινόμενες Αναθεωρημένες Συστάσεις του SOAP 1.2, όλες σε Δεύτερη Έκδοση: Part 0: Primer, Part 1: Messaging Framework, Part 2: Adjuncts και Specification Assertions and Test Collection. Το SOAP Έκδοση 1.2 παρέχει τον ορισμό πληροφορίας βασισμένης σε XML που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανταλλαγή δομημένης πληροφορίας ανάμεσα σε συνεργάτες σε αποκεντροποιημένο, κατανεμημένο περιβάλλον. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2007. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML Protocol home page.

Πρόσκληση Σχολιασμού για τις Προτεινόμενες Συστάσεις του SOAP 1.2

19 Δεκεμβρίου:

Η Ομάδα Εργασίας XML Protocol εξέδωσε τέσσερεις Προτεινόμενες Αναθεωρημένες Συστάσεις του SOAP 1.2, όλες σε Δεύτερη Έκδοση: Part 0: Primer, Part 1: Messaging Framework, Part 2: Adjuncts και Specification Assertions and Test Collection. Το SOAP Έκδοση 1.2 παρέχει τον ορισμό πληροφορίας βασισμένης σε XML που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανταλλαγή δομημένης πληροφορίας ανάμεσα σε συνεργάτες σε αποκεντροποιημένο, κατανεμημένο περιβάλλον. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2007. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML Protocol home page.

Το W3C Γιορτάζει Δέκα Χρόνια με Στυλ

19 Δεκεμβρίου:

Πριν από δέκα χρόνια, στις 17 Δεκεμβρίου 1996, το W3C εξέδωσε το πρώτο πρότυπο για στυλ στον Παγκόσμιο Ιστό: Cascading Style Sheets (CSS), level 1. Οι σχεδιαστές CSS στον Παγκόσμιο Ιστό απόλαυσαν έκτοτε τον έλεγχο της εμφάνισης ιστοσελίδων (γραμματοσειρές, χρώματα, σχεδιασμό, περιθώρια, κλπ) και ευκολότερο σχεδιασμό και διατήρηση ιστοσελίδων. Το CSS μπορεί ακόμα να κάνει τις ιστοσελίδες πιο προσαρμόσιμες σε περισσότερους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων αυτών με κινητές συσκευές και μερικών χρηστών με ειδικές ανάγκες. Το W3C για να γιορτάσει αυτή τη δέκατη επέτειο προσκαλεί τους κατασκευαστές να προτείνουν τα αγαπημένα τους σχέδια CSS για την CSS10 Gallery. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το CSS από τις σελίδες CSS10 pages, το δελτίο τύπου (press release) και την ιστοσελίδα CSS home page.

Διατηρώντας τις Υποσχέσεις Προσωπκών Δεδομένων: Αναφορά Workshop

14 Δεκεμβρίου:

Μια αναφορά είναι διαθέσιμη (W3C Privacy Workshop Report) που προτείνει τα επόμενα βήματα για να κρατηθούν οι υποσχέσεις προσωπικών δεδομένων όταν ανταλάσσονται ευαίσθητες πληροφορίες στον Παγκόσμιο Ιστό. Τον Οκτώβριο του 2006, ειδήμονες στην περιοχή προσωπικών δεδομένων και ελέγχου πρόσβασης από Αμερική, Αυστραλία, Ασία και Ευρώπη συναντήθηκαν για να μελετήσουν θέματα προσωπικών δεδομένων και λύσεις. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) σχετικά με τα αποτελέσματα του W3C Workshop on Languages for Privacy Policy Negotiation and Semantics-Driven Enforcement, που φιλοξενήθηκε από το Joint Research Center της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκδόθηκε το υπο Διαμόρφωση Προσχέδιο του XForms 1.1

12 Δεκεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας XForms αναθεώρησε το XForms 1.1, που είναι βάση για την επόμενη γενιά φορμών στον Παγκόσμιο Ιστό. Το XForms 1.1 προσθέτει στην έκδοση 1.0 πολλές νέες δυνατότητες υποβολής, διαχείριση δράσεων, λειτουργικότητα, βελτιώσεις στην αλληλεπίδραση χρηστών και χρήσιμους τύπους δεδομένων καθώς και ισχυρότερη δυνατότητα επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένων επαναλαμβανόμενη, υπο προϋποθέσεις και στο υπόβαθρο εκτέλεση. Επίσης τη δυνατότητα τυχαίας επεξεργασίας δεδομένων και πρόσβαση σε πληροφορίες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XForms home page.

Εκδόθηκε το υπο Διαμόρφωση Προσχέδιο Διεπαφών και Πολυτροπικής Αρχιτεκτονικής

11 Δεκεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε το τρίτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Multimodal Architecture and Interfaces. Στο multimodal interaction οι χρήστες επιλέγουν τον τρόπο πρόσβασης που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Με αυτό το πλαίσιο, οι κατασκευαστές μπορούν να παρέχουν διεπαφές χρηστών που επιτρέπουν πολλούς τρόπους αλληλεπίδρασης με τον Παγκόσμιο Ιστό και τα αποτελέσματα, συμπεριλαμαβνομένων αναπαραστάσεων, μηχανισμών, ομιλίας και ήχου.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του CSS Mobile Profile

8 Δεκεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του CSS Mobile Profile 2.0. Αυτό το υποσύνολο Cascading Style Sheets (CSS) 2.1 είναι βάση εφαρμογών του CSS σε περιορισμένες συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και έχει γραφτεί για αν εξασφαλίσει διαλειτουργικότητα και για συμβατότητα με την προδιαγραφή: OMA Wireless CSS Specification 1.1. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS home page.

Εκδόθηκε το υπο Διαμόρφωση Προσχέδιο του CC/PP Έκδοση 2.0

8 Δεκεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπο Διαμόρφωση Προσχέδιο του Composite Capability/Preference Profiles (CC/PP): Structure and Vocabularies 2.0. Ένα προφίλ CC/PP περιγράφει τις δυνατότητες μιας συσκευής και τις προτιμήσεις των χρηστών και χρησιμοποιείται στην καθοδήγηση υιοθέτησης περιεχομένου. Η Έκδοση 2.0 είναι αναθεώρηση της Σύστασης CC/PP 1.0 για συμβατότητα με το Πλαίσιο Περιγραφής Πόρων (RDF). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ανεξαρτησίας συσκευών device independence home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Οδηγιών Προσβασιμότητας Εργαλείων Συγγραφής (ATAG) 2.0

7 Δεκεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Οδηγιών Προσβασιμότητας Εργαλείων Συγγραφής εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Οδηγιών: Authoring Tool Accessibility Guidelines 2.0 και προσκαλεί σχόλια πριν το δεύτερο Τελικό Σχολιασμό. Το ATAG βοηθάει τους κατασκευαστές να σχεδιάσουν προσβάσιμα εργαλεία για τους χρήστες και που παράγουν προσβάσιμο περιεχόμενο στον Παγκόσμιο Ιστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με ειδικές ανάγκες μπορούν να δημιουργήσουν προσβάσιμο περιεχόμενο για ακόμα περισσότερους χρήστες και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Web Accessibility Initiative.

Workshop για τον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό στις Αναπτυσσόμενες Χώρες

6 Δεκεμβρίου

Το Workshop on the Mobile Web in Developing Countries είναι προγραμματισμένο για τις 5-6 Δεκεμβρίου στη Bangalore, Ινδία. Η Jataayu Software το φιλοξενεί. Οι συμμετέχοντες συζητούν για την πρόσβαση στον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό στις αναπτυσσόμενες χώρες σε ότι αφορά ανάγκες, παράγοντες παρεμπόδισης και πιθανές χρήσεις. "Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο Παγκόσμιος Ιστός έχει σχεδιαστεί για να συναντήσει τις ανάγκες πιο απομακρυσμένων πληθυσμών και αυτών που έχουν πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό μόνο μέσω τηλεφώνου," είπε ο Tim Berners-Lee (W3C). Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release), σχετικά με τα W3C Workshops και για την Πρωτοβουλία Mobile Web Initiative.

Εγκαινιάστηκαν οι Ομάδες Δοκιμών Κινητών και Περιγραφής Συσκευών

5 Δεκεμβρίου

Προωθώντας το στόχο του να γίνει πραγματικότητα η περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό από κινητά, το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την εκκίνηση δύο ομάδων: The MWI Device Description Working Group με επικεφαλής τον Rotan Hanrahan (MobileAware) και με στόχο (rechartered) να επιτρέψει την ανάπτυξη διεθνώς προσβάσιμων δεδομένων και αποθήκες υπηρεσιών για χρήση στην προσαρμογή περιεχομένου. Η νέα Ομάδα Εργασίας MWI Test Suites Working Group έχει επικεφαλής τους Dominique Hazael-Massieux (W3C) και Carmelo Montanez (NIST) και έχει στόχο ( chartered) να προωθήσει τις δοκιμές για πράκτορες χρηστών στον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη του W3C (W3C Members). Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Initiative).

Το Πρότυπο XSL-FO 1.1 Standard Enhances High Quality XML Formatting

5 Δεκεμβρίου

Σήμερα η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Extensible Stylesheet Language (XSL) Version 1.1 ως Σύσταση του W3C. Η έκδοση 1.1 προσθέτει νέα λειτουργικότητα στη Σύσταση XSL 1.0 για σημείωση αλλαγών, δείκτες, πολλαπλές ροές και σελιδοδείκτες, ενώ επεκτείνει την υποστήριξη για κλίμακα γραφικών, σήματα και αριθμούς σελίδων. Μια λίστα αλλαγών (change list) είναι διαθέσιμη. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και τις συστάσεις (testimonials) και σχετικά με τη Δραστηριότητα XML (XML Activity).

Ομιλίες του W3C το Δεκέμβριο

3 Δεκεμβρίου

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές εκδηλώσεις W3C presentations and events επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο Philipp Hoschka παρουσιάζει στο 3G World Congress & Mobility Marketplace στις 4 Δεκεμβρίου στο Hong Kong, Κίνα.
  • Η Judy Brewer συμμετέχει σε συζήτηση στο UN International Day of Disabled Persons στις 4 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
  • Οι Paul Downey, Philippe Le Hegaret kai Eric Prud'hommeaux παρουσιάζουν στο XML 2006 στις 5-6 Δεκεμβρίου στη Βοστόνη, Η.Π.Α.
  • Η Shawn Henry παρουσιάζει στο Web Design World στις 11 Δεκεμβρίου στη Βοστόνη, Η.Π.Α.

Το W3C Γιορτάζει τα 10 Χρόνια του στην Ασία

28 Νοεμβρίου

photo of Hotel Nikko Tokyo Η Κονοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού σηματοδοτεί τη δεκαετή επέτειο παρουσίας της στην Ασία με δημόσιο εορτασμό (W3C10 Asia), στις 28 Νοεμβρίου στο Τόκιο, Ιαπωνία. Στον ίδιο χώρο στις 29-30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής όπου Μέλη (W3C Member organizations) συμμετέχουν σε διήμερες συζητήσεις, ειδικές συναντήσεις και ομιλίες σχετικά με W3C Activities. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με την εγγραφή νέων Μελών στο W3C: how to become a W3C Member και να συμμετάσχετε στην επόμενη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του W3C στις 6-8 Μαΐου 2007 στην Alberta, Canada.

Οι XSLT 2.0, XML Query και XPath 2.0 Είναι Προτεινόμενες Συστάσεις

22 Νοεμβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση των XML Query 1.0, XSLT 2.0, XPath 2.0 και υποστηρικτικών εγγράφων σε Προτεινόμενες Συστάσεις. Το XSLT μετασχηματίζει αρχεία σε διαφορετική σήμανση ή μορφές. Η XML Query είναι σημαντική για βάσεις δεδομένων, μηχανές αναζήτησης και αποθήκες αντικειμένων, μπορεί να πραγματοποιήσει αναζητήσεις σε εύρος εγγράφων. Και το XSLT 2 αλλά και η XQuery χρησιμοποιούν εκφράσεις XPath και λειτουργούν σε περιπτώσεις Μοντέλου Δεδομένων XPath. Τα σημερινά προσχέδια περιλαμβάνουν αλλαγές από την Υποψήφια Σύσταση και μετακινούν τους τύπους xdt:* στο χώρο ονομάτων XML Schema xs, αλλαγή που έγινε με την Ομάδα Εργασίας XML Schema. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

  • XSL Transformations (XSLT) Version 2.0: Μετασχηματίζει περιπτώσεις μοντέλου δεδομένων (XML και μη-XML) σε άλλα έγγραφα συμπεριλαμβανομένου του XSL-FO για εκτύπωση
  • XQuery 1.0: An XML Query Language: Ένα συντακτικό που αναγνωρίζει την XML για συλλογές αναζητήσεων δομημένων και ημι-δομημένων πληροφοριών τοπικά αλλά και στον Παγκόσμιο Ιστό
  • XML Path Language (XPath) 2.0: Συντακτικό έκφρασης αναφοράς σε μέρη εγγράφων XML
  • XQuery 1.0 and XPath 2.0 Functions and Operators: Οι συναρτήσεις που καλούνται σε εκφράσεις XPath και οι λειτουργίες που πραγματοποιούνται σε τύπους δεδομένων XPath
  • XQuery 1.0 and XPath 2.0 Data Model (XDM): Αναπαράσταση και πρόσβαση σε πόρους XML και μη-XML
  • XSLT 2.0 and XQuery 1.0 Serialization: Πώς να εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης XSLT 2.0 και XML Query σε XML, HTML ή ως κείμενο
  • XML Syntax for XQuery 1.0 (XQueryX): Ακριβής αναπαράσταση σε XML της γλώσσας Αναζήτησης XML, κατάλληλη για επεξεργασία από μηχάνημα
  • XQuery 1.0 and XPath 2.0 Formal Semantics: Ο τύπος συστήματος που χρησιμοποιείται στα XQuery και XSLT 2 μέσω XPath και ορίζεται ακριβώς από όσους κάνουν εφαρμογές.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Πλαισίου Σύνθετου Εγγράφου και Προφίλ

22 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Σύνθετων Μορφών Εγγράφου εξέδωσε τέσσερα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Τελικού Σχολιασμού: Compound Document by Reference Framework 1.0, WICD Core 1.0, WICD Full 1.0 καιWICD Mobile 1.0. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Το Σύνθετο Έγγραφο Ενσωμάτωσης στον Παγκόσμιο Ιστό (WICD, προφέρεται "γουίκιντ") είναι ένα προφίλ Σύνθετου Εγγράφου, ανεξάρτητο από συσκευές και βασίζεται στα XHTML, CSS και SVG.. Τα προσχέδια περιγράφουν τη συμπεριφορά όταν μεμονωμένα έγγραφα περιέχουν πολλές μορφές. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το Rich Web Clients.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Μορφών

22 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Μορφών XML Schema για Συνδυασμό Δεδομένων εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Basic XML Schema Patterns for Databinding Version 1.0 και το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Advanced Patterns. Οι μορφές μπορούν να περιγράψουν αναπαραστάσεις σε XML 1.0 ευρέως χρησιμοποιήσιμων δομών δεδομένων ανεξάρτητα από οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού, βάση δεδομένων ή περιβάλλον μοντελοποίησης. Το βασικό σύνολο είναι γνωστό ως διαλειτουργικό ανάμεσα σε συνδυαστικές εφαρμογές, ενώ οι προηγμένες μορφές χρησιμοποιούνται από κοινού αλλά είναι γνωστό ότι προκαλούν προβλήματα. Τα σχόλια για τον Τελικό Σχολιασμό είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Voice Browser Call Control

22 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Voice Browser Call Control: CCXML Version 1.0. Η CCXML (Call Control eXtensible Markup Language), παρέχει υποστήριξη ελέγχου τηλεφωνίας για VoiceXML και για άλλα συστήματα διαλόγου. Το προσχέδιο απευθύνει μικρές αλλαγές που βασίζονται στην αναφορά εφαρμογής καθώς και σε σχόλια από τον Τελικό Σχολιασμό. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα voice browser home page.

Έγκαιρη Ενημέρωση για Ευρωπαϊκό Συμπόσιο του W3C στο eGovernment

20 Νοεμβρίου

Το European W3C Symposium on eGovernment θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Φεβρουαρίου 2007, στην Gijon, Asturias, Ισπανία. Το συμπόσιο οργανώνεται από το Ισπανικό Γραφείο (W3C Spanish Office) και το Fundacion CTIC, ενώ υποστηρίζεται από το Principality of Asturias Government. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν συγκεκριμένες ανάγκες της κυβέρνησης και των πολιτών, σχετικά με τις υπηρεσίες eGovernment, θα εντοπίσουν σημεία που βάζουν σε κίνδυνο τη διαλειτουργικότητα του Παγκοσμίου Ιστού και θα βρουν πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες μέσα από τις τεχνολογίες των υπολογιστών. Η εγγραφή (Registration) είναι ανοιχτή και ευκαιρίες χορηγίας (sponsorship opportunities) είναι διαθέσιμες. Για να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία για τις τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού για eGovernment, το W3C σχεδιάζει μια πιθανή σειρά, της οποίας αυτή θα είναι η πρώτη εκδήλωση.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5

17 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας για Πολιτικές Υπηρεσιών στον Παγκόσμιο Ιστό εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Πολιτικής Υπηρεσιών στον Παγκόσμιο Ιστό 1.5. τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τι; 12 Ιανουαρίου. Το πλαίσιο Πολιτικής (Framework) ορίζει ένα μοντέλο έκφρασης της φύσης των υπηρεσιών στον Παγκόσμιο Ιστό για να εξάγει συνθήκες αλληλεπίδρασής τους. Το Attachment ορίζει πώς συσχετίζονται οι πολιτικές, για παράδειγμα στα WSDL και UDDI, με θέματα στα οποία εφαρμόζονται. Αλλαγές σε αυτά τα προσχέδια περιλαμβάνουν πολιτικές δηλώσεις που αγνοούνται, ένα τύπο μέσου Internet και αίτημα προσθήκης εκδόσεων. Μπορείτε να διαβάσετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Η XProc Είναι μια Γλώσσα XML

17 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Επεξεργασίας Μοντέλου XML εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XProc: An XML Pipeline Language. Η γλώσσα XProc χρησιμοποιείται για να ελέγχει και να οργανώνει τη ροή εγγράφων, προτυποποιεί αλληλεπιδράσεις, εισαγωγές και δεδομένα και μετατροπές για μεγάλο σύνολο προδιαγραφών όπως τις XSLT, XML Schema, XInclude και Canonical XML που λειτουργούν και παράγουν έγγραφα XML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Εκδόθηκε η Νότα Πλούσιων Εφαρμογών Παγκοσμίου Ιστού

16 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Συντονισμού Υπερ-κειμένου εξέδωσε το Rich Web Application Backplane ως Νότα της Ομάδας, που περιγράφει μια κοινή υποδομή για δηλωτικές και σημαντικές γλώσσες προγραμματισμού στον Παγκόσμιο Ιστό. Τα κοινά δομικά συστατικά για τις εφαρμογές στον Παγκόσμιο Ιστό, όπως υποβολή, μοντέλα δεδομένων, δέσμευση και συμπεριφορά εμφάνισης των μοντέλων, καθώς και συνιστώσες του Παγκοσμίου Ιστού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές μορφές σήμανσης. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την Ομάδα Hypertext Coordination Group.

Το Προφίλ Κατανομής Χρονικού Κειμένου Είναι Υποψήφια Σύσταση

16 Νοεμβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του Timed Text (TT) Authoring Format 1.0 - Distribution Format Exchange Profile (DFXP) σε Υποψήφια Σύσταση. Η μορφή αυτή επιτρέπει στους συγγραφείς και σε συστήματα συγγραφής να εναλλάσσουν στυλ, σχεδιασμό και συγχρονισμό που σχετίζονται με κείμενο. Το DFXP βοηθάει στο μετασχηματισμό και στην κατανομή υποτίτλων και επικεφαλίδων σε σχετικά συστήματα. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2007. Το W3C ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να εφαρμόσουν την προδιαγραφή και να μοιραστούν την εμπειρία τους με την Ομάδα Εργασίας Συγχρονισμού Πολυμέσων (Synchronized Multimedia Working Group).

Σεμινάριο Κινητού Παγκοσμίου Ιστού στο Παρίσι

16 Νοεμβρίου

Σήμερα, το W3C πραγματοποιεί ένα σεμινάριο του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Seminar) στο Παρίσι, Γαλλία. Για τη χρήση του Παγκοσμίου Ιστού εν κινήσει: τον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό. Οι ομιλητές στις 16 Νοεμβρίου περιλαμβάνουν εκπροσώπους των Χορηγών της πρωτοβουλίας του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού, όπως τους Bango, France Telecom, Jataayu Software, MobileAware, mTLD, Opera Software και Vodafone, καθώς και εκπροσώπους από την Ομάδα W3C-MWI. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Initiative), μια κοινή προσπάθεια από συγγραφείς εργαλείων, κατασκευαστές συσκευών και άλλους.

Η Δεύτερη Έκδοση του XInclude 1.0 Είναι Σύσταση του W3C

15 Νοεμβρίου

Σήμερα η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το XML Inclusions (XInclude) Version 1.0 Second Edition ως Σύσταση. Η δεύτερη έκδοση δημιουργήθηκε για διευκόλυνση των αναγνωστών και στοχεύει να διορθώσει όλα τα γνωστά λάθη της Σύστασης του 2004: XInclude 1.0 Recommendation. Το XInclude είναι ένας γενικός μηχανισμός συγχώνευσης εγγράφων XML (σύνολα πληροφοριών) που χρησιμοποιούν υπάρχουσες κατασκευές XML - στοιχεία, χαρακτηριστικά και αναφορές URI. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Οι Λειτουργίες Clipboard Είναι υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο

15 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Web API εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Clipboard Operations for the Web 1.0: Copy, Paste, Drag and Drop. Οι κατασκευαστές θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το API για να εφαρμόσουν και να βελτιώσουν κοινές λειτουργίες clipboard στις εφαρμογές στον παγκόσμιο Ιστό. Αυτό το πρώτο προσχέδιο βασίζεται στη μεταφορά δεδομένων για τον Internet Explorer σε Windows. Η ομάδα προσκαλεί σχόλια από κατασκευαστές περιεχομένου και περιηγητών του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Εκδόθηκε η Νότα P3P 1.1 της Ομάδας Εργασίας

13 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Προδιαγραφών P3P εξέδωσε την προδιαγραφή: The Platform for Privacy Preferences 1.1 (P3P1.1) Specification ως Νότα της Ομάδας Εργασίας του W3C. Η P3P επιτρέπει σε ιστοσελίδες να εκφράζουν τις πρακτικές προσωπικών δεδομένων με πρότυπη μορφή που θα μπορεί να προσπελαστεί αυτόματα και να ερμηνευτεί εύκολα, από πράκτορες χρηστών. Αυτή η έκδοση περιέχει επιλύσεις στα σχόλια της πρόσφατης αξιολόγησης. Αν και το W3C δε σχεδιάζει σε αυτή τη φάση να προωθήσει το P3P 1.1 σε Σύσταση, περιμένουμε περισσότερη δουλειά στην περιοχή των προσωπικών δεδομένων στον Παγκόσμιο Ιστό και προσκαλούμε την κοινότητα του P3P να συνεχίσει τις συζητήσεις σχετικά με το P3P, στους χώρους συζητήσεων που αναφέρονται στην ιστοσελίδα P3P home page.

Η Ενότητα Χαρακτηριστικού Ρόλου της XHTML Είναι υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο

13 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Ενότητας XHTML Role Attribute Module. Το Χαρακτηριστικό Ρόλου της XHTML που ορίζεται σε αυτή την προδιαγραφή επιτρέπει στους συγγραφείς να υποσημειώνουν τις Γλώσσες XML με σημασιολογικές πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν μηχανές για το σκοπό ενός στοιχείου. Σενάρια χρήσης περιλαμβάνουν την προσβασιμότητα, την προσαρμογή συσκευών, επεξεργασία από την πλευρά του εξυπηρετητή και περιγραφή σύνθετων δεδομένων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα HTML home page.

Τα Βασικά Τεστ του mobileOK του W3C Είναι υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο

13 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του W3C mobileOK Basic Tests 1.0. Αυτό το έγγραφο ορίζει τις δοκιμές που παρέχουν τη βάση για συμβατότητα με το mobileOK Basic του W3C και βασίζονται στις βέλτιστες πρακτικές του W3C (Mobile Web Best Practices). Μπορείτε να διαβάσετε για την Ομάδα Εργασίας Mobile Web Best Practices Working Group.

"Mobile Web Webinar" στις 20 Νοεμβρίου

10 Νοεμβρίου

Μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στο W3C Webinar όπου θα μάθετε πώς να κινητοποιήσετε το περιεχόμενό σας στον Παγκόσμιο Ιστό. Ο Dominique Hazael-Massieux (W3C) θα παρουσιάσει έγγραφα και εργαλεία που παρέχονται από την Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών Mobile Web Best Practices Working Group συμπεριλαμβανομένων τεχνικών, σχεδίων για το μέλλον, το mobileOK και μια επίδειξη του ελεγκτή βέλτιστων πρακτικών. Το webinar θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. (UTC). Μπορείτε να εγγραφείτε (register) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Mobile Web Initiative home page.

Το "Planet Mobile Web" Κινητοποιήθηκε

9 Νοεμβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση το Planet Mobile Web. Αυτή η υπηρεσία είναι σημείο εκκίνησης για την ανάγνωση πολλών blogs που συζητούν τη χρήση του κινητού Παγκοσμίου Ιστού. Το Planet παρέχει μια οπτική HTML και πόρους RSS/Atom. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (W3C Mobile Web Initiative), μια κοινή προσπάθεια από συγγραφείς εργαλείων, όσων παρέχουν περιεχόμενο, κατασκευαστές συσκευών και άλλους.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Widgets 1.0

9 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Μορφών Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Widgets 1.0. Τα widgets που είναι γνωστά ως gadgets ή ενότητες (modules), είναι μικρά προγράμματα όπως ρολόγια και παιχνίδια, που αναπαριστούν και αναθεωρούν απομακρυσμένα δεδομένα και τρέχουν σε περιβάλλον περιηγητή του Παγκοσμίου Ιστού. Η προδιαγραφή ορίζει τη μορφή συσκευασίας, τα εμφανή αρχεία και διεπαφές συγγραφής για κατέβασμα και εγκατάσταση The specification defines the packaging format, manifest σε μηχανήματα χρηστών. Εκδόθηκε ακόμα το αναθεωρημένο έγγραφο απαιτήσεων (requirements) με άλλο τίτλο. Μπορείτε να διαβάσετε για το Rich Web Clients.

Last Call: CSS 2.1

6 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Cascading Style Sheets, level 2 revision 1 (CSS 2.1). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Το CSS 2.1 προκύπτει από και αντικαθιστά το CSS2. Η προδιαγραφή περιγράφει τη χρήση της γλώσσας CSS και προσθέτει μερικά χαρακτηριστικά που ζητήθηκαν έντονα, διορθώνει λάθη και συμβαδίζει το CSS2 με υπάρχουσες εφαρμογές. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS home page.

Η Ομάδα Incubator Αναπτύσσει Κοινή Γλώσσα Παγκοσμίου Ιστού (CWL)

6 Νοεμβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ότι οι οργανισμοί: Institute of Semantic Computing (ISeC), National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) και Justsystem επέλεξαν τη διαδικασία της Ομάδας W3C Incubator ως μέσο εξερεύνησης μιας κοινής γλώσσας στον Παγκόσμιο Ιστό: Common Web Language (CWL) για ανταλλαγή πληροφοριών μέσα από τον Παγκόσμιο Ιστό, για να είναι δυνατή η επεξεργασία της γλώσσας από υπολογιστές και για να παρέχει ένα πιλοτικό μοντέλο και μετατροπές για RDF/OWL, UNL και UWs. Τα Μέλη του W3C (W3C Members) μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα για να συμμετάσχουν (form to join the group). Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Incubator Activity, μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών του Παγκοσμίου Ιστού.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο XForms 1.1

3 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας XForms εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XForms 1.1. Η έκδοση 1.1 σχεδιάστηκε για να βελτιώσει και να ενδυναμώσει την πλατφόρμα επεξεργασίας XML που εισήγαγε η XForms 1.0 και προσθέτει αρκετές δυνατότητες υποβολής, μια ισχυρότερη υπηρεσία επεξεργασίας, ικανότητα τυχαίας προσπελασής δεδομένων και πρόσβαση σε πληροφορίες γεγονότων, προσθέτοντας και πλήθος τύπων δεδομένων, χρηστικών λειτουργιών, βελτιώσεις στη διεπαφή με τους χρήστες και χειριστές γεγονότων. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα XForms home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Σημασιολογικής Ερμηνείας για Αναγνώριση Ομιλίας

3 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Semantic Interpretation for Speech Recognition (SISR) Version 1.0. Οι ετικέτες για γραμματικούς κανόνες της SISR χρησιμοποιούνται για να εξάγουν νόημα από την αναγνώριση ομιλίας. Η SISR ορίζει το συντακτικό και τη σημασιολογία του περιεχομένου ετικετών στην Προδιαγραφή Γραμματικής Αναγνώρισης Ομιλίας (SRGS) για αποτέλεσμα ως σειριακή XML ή μεταβλητές ECMAScript. Αυτό το προσχέδιο αφαιρεί τα χαρακτηριστικά εκκίνησης και τερματισμού που υπάρχουν στην Υποψήφια Σύσταση. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Voice Browser home page.

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Τρίτο Workshop Διεθνοποίησης SSML

3 Νοεμβρίου

Η υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 1 Δεκεμβρίου για το Third Workshop on Internationalizing the Speech Synthesis Markup Language (SSML) στις 13-14 Ιανουαρίου 2007 στην Hyderabad, Ινδία, που φιλοξενείται από κοινού από το International Institute of Information Technology (IIIT) και Bhrigus Software. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν τις βελτιώσεις στη χρήση της SSML για την απόδοση γλωσσών όπως Αραβικά, Εβραϊκά και τις Ινδικές γλώσσες: Telugu, Hindi, Bengali, Punjabi, Gujarthi και Urdu. Μπορείτε να διαβάσετε για τα W3C Workshops και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα περιηγητή φωνής (Voice Browser home page).

Οι Βέλτιστες Πρακτικές του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού Είναι Προτεινόμενη Σύσταση

2 Νοεμβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του Mobile Web Best Practices 1.0 σε Προτεινόμενη Σύσταση. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου. Αυτές οι οδηγίες έχουν γραφτεί για σχεδιαστές ιστοσελίδων και συστήματα διαχείρισης περιεχομένου και περιγράφουν πώς να συγγραφεί περιεχόμενο στον Παγκόσμιο Ιστό που δουλεύει καλά και σε κινητές συσκευές. Τριάντα οργανισμοί συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Initiative), πέτυχαν ομοφωνία, ενθαρρύνουν την υιοθέτηση και εφαρμογή αυτών των οδηγιών και βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών και πετυχαίνουν το στόχο του "ενός Παγκοσμίου Ιστού". Μπορείτε να διαβάσετε για την Mobile Web Initiative.

Το Σύνολο Ετικετών Διεθνοποίησης Είναι Υποψήφια Σύσταση

2 Νοεμβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του Internationalization Tag Set (ITS) Version 1.0 σε Υποψήφια Σύσταση. Το Σύνολο στοιχείων και χαρακτηριστικών ITS οργανώνεται από κατηγορίες δεδομένων και υποστηρίζει τη διεθνοποίηση και προσαρμογή σχημάτων και εγγράφων. Παρέχονται εφαρμογές για DTDs, XML Schema και Relax NG και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με νέα ή υπάρχοντα λεξιλόγια όπως XHTML, DocBook και OpenDocument. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Πολιτικής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5

2 Νοεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Υπηρεσιών Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια της Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5. Το πλαίσιο πολιτικής (Framework) ορίζει ένα μοντέλο έκφρασης της φύσης των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού και εξάγει συνθήκες αλληλεπίδρασής τους. Το Attachment ορίζει τον τρόπο συσχετισμού πολιτικών, για παράδειγμα μέσα στα WSDL ή UDDI, με τα θέματα όπου εφαρμόζονται. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Ομιλίες το W3C το Νοέμβριο

1 Νοεμβρίου

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις του W3C (W3C presentations and events) επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Οι Shadi Abou-Zahra και Daniel Dardailler συμμετέχουν σε συζητήσεις στις 1-2 Νοεμβρίου στο Internet Governance Forum (IGF) Αθήνα, Ελλάδα.
  • Οι Tim Berners-Lee, Yuhsin Chen, Lydia Chilton, Dan Connolly, Ruth Dhanaraj, James Hollenbach, Adam Lerer και David Sheets δίνουν εκπαιδευτική ομιλία στο 3rd International Semantic Web User Interaction Workshop (SWUI 2006) στις 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα της Γεωργίας, Η.Π.Α.
  • Ο Ivan Herman δίνει κεντρική ομιλία στο Workshop on Uncertainty Reasoning on the Semantic Web στις 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, Γεωργία, Η.Π.Α.
  • Η Marie-Claire Forgue παρουσιάζει στο Mobile Monday Paris στις 6 Νοεμβρίου στο Παρίσι, Γαλλία.
  • Η Molly E. Holzschlag δίνει εκπαιδευτική ομιλία στο An Event Apart 6 Νοεμβρίου, στο Austin, Texas, USA.
  • Ο Steve Bratt δίνει κεντρική ομιλία στο mobile2.0 6 Νοεμβρίου στο San Francisco, California, USA.
  • Ο Shadi Abou-Zahra παρουσιάζει στο Konference WebTop100 7 Νοεμβρίου στην Πράγα, Τσεχία.
  • Η Christian de Sainte Marie παρουσιάζει στο 9th International Business Rules Forum στις 9 Νοεμβρίου, Washington, DC, USA.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Industrial Track του 5th International Semantic Web Conference (ISWC2006) στις 9 Νοεμβρίου, Αθήνα Γεωργίας, Η.Π.Α.
  • Οι Jose Manuel Alonso και Jesus Garcia δίνουν κεντρικές ομιλίες που οργανώνονται από τον Escuela de Ingenierias Industrial e Informatica, Universidad de Leon, στις 10 Νοεμβρίου στη Leon, Ισπανία.
  • Η Shawn Henry παρουσιάζει μέσω Webcast στο World Usability Day στις 14 Νοεμβρίου.
  • Ο Olle Olsson δίνει κεντρική ομιλία στο Beyond IT στις 21 Νοεμβρίου στη Στοκχόλμη, Σουηδία.
  • Ο Olle Olsson παρουσιάζει στο σεμινάριο DFS στις 23 Νοεμβρίου στη Στοκχόλμη, Σουηδία.
  • Οι Judy Brewer, Michael Cooper και Shawn Henry παρουσιάζουν στο Σεμινάριο Information Accessibility International Standardization Seminar 2006 - Harmonization of JIS X8341-3 (Web Contents) and W3C WCAG 2.0 στις 27 Νοεμβρίου στο Τόκιο, Ιαπωνία.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Προδιαγραφής Λεξικού Προφοράς (PLS) Έκδοση 1.0

26 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Pronunciation Lexicon Specification (PLS) Version 1.0. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 26 Νοεμβρίου. Το PLS έχει σχεδιαστεί για ευκολία στη χρήση από τους κατασκευαστές και διεθνώς και επιτρέπει στις πληροφορίες προφοράς να καθορίζονται για μηχανές αναγνώρισης και σύνθεσης ομιλίας σε εφαρμογές περιήγησης φωνής. Οι προφορές που ομαδοποιούνται σε ένα έγγραφο PLS Pronunciations μπορούν να έχουν αναφορές από άλλες γλώσσες σήμανσης όπως SRGS και SSML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Voice Browser home page.

Το W3C Γιορτάζει την Δέκατη Επέτειό του στην Ασία

26 Οκτωβρίου

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού σηματοδοτεί δέκα χρόνια Ασιατικής παρουσίας με ένα δημόσιο εορτασμό στις 28 Νοεμβρίου στο Τόκιο, Ιαπωνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα: "Ρόλος του W3C στο Keio - Από την Αρχή στο Μέλλον", "Πώς δουλέυει η Ιαπωνική βιομηχανία με τα Πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού ", "Πώς θα επηρεάσει η Ασία το Μελλοντικό Παγκόσμιο Ιστό", συζήτηση και μια έκθεση, ενημέρωση τύπου και υποδοχή. Απαιτείται έγκαιρη εγγραφή (registration). Μπορείτε να διαβάσετε το media advisory και για το W3C10 Asia.

Έγκαιρη Ενημέρωση Τρίτο Workshop Διεθνοποίησης SSML

25 Οκτωβρίου

Το W3C προγραμματίζει το τρίτο Workshop Διεθνοποίησης της Γλώσσας Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας (SSML) στις 13-14 Ιανουαρίου 2007, που θα φιλοξενηθεί από την Bhrigus Software στην Hyderabad, Ινδία. Οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν βελτιώσεις στη χρήση της SSML για την απόδοση γλωσσών όπως Αραβικά, Εβραϊκά και Hindi. Η πρόσκληση συμμετοχής αναμένεται το Νοέμβριο. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τα W3C Workshops και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Σύνδεσης Μορφών και Σημασιολογικού Ιστού GRDDL

24 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας GRDDL εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του GRDDL. Με σημαντικές εφαρμογές όπως σύνδεση μικρο-μορφών στο Σημασιολογικό Ιστό, το GRDDL είναι ένας μηχανισμός που εξάγει δηλώσεις RDF από κατάλληλο περιεχόμενο XHTML και XML χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως μετασχηματισμούς XSLT. Το GRDDL επιτρέπει ισχυρή λειτουργικότητα, σε χαμηλό κόστος. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Semantic Web home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Γλώσσας Σήμανσης Ink (InkML)

23 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Ink Markup Language (InkML). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Η μορφή δεδομένων InkML χρησιμοποιείται να αναπαριστά μελάνι που εισάγεται με ηλεκτρονικό στυλό. Εφαρμογές που αναγνωρίζουν αυτή τη μορφή, μπορούν αν επεξεργαστούν και να ανταλλάξουν χειρόγραφα, χειρονομίες, σχέδια, μουσική και άλλες εννοιολογικές γλώσσες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Multimodal Interaction home page.

Αναθεωρήθηκε ο Ελεγκτής Συνδέσμων και Σήμανσης

23 Οκτωβρίου

Το W3C αναθεώρησε την υπηρεσία W3C Markup Validation Service και τον Ελεγκτή Συνδέσμων (Link Checker) με διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιώσεις χρήσης και νέο Validator API για τους κατασκευαστές. Μαζί με άλλα εργαλεία του W3C (Web Quality Tools), ο Ελεγκτής Συνδέσμων και Σήμανσης αναπτύσσεται ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα (open source software) με τη συμμετοχή εθελοντών και υποστήριξη μεγάλης κοινότητας και είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων και χρήσιμων πόρων του W3C.

Πρόσκληση Συμμετοχής στις Υπηρεσίες Παγκοσμίου Ιστού για Επιχειρησιακή Υπολογιστική

20 Οκτωβρίου

Η υποβολή άρθρων έχει προθεσμία τις 15 Δεκεμβρίου για το Workshop on Web of Services for Enterprise Computing που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Φεβρουαρίου 2007 στο Bedford, MA, USA, φιλοξενούμενο από τον MITRE. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πώς να βοηθήσουν την επεξεργασία επιχειρηματικών συναλλαγών και αλληλεπιδράσεων με συστήματα πριν του Παγκοσμίου Ιστού και να απευθύνουν την ανάγκη της αλληλοσύνδεσης υπηρεσιών intranet ή/και extranet χρησιμοποιώντας τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε για τα Workshops και τις W3C Activities.

Οι Διεπαφές Μεταφοράς Πλαισίου Είναι Υποψήφια Σύσταση

19 Οκτωβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του Delivery Context: Interfaces (DCI) Accessing Static and Dynamic Properties σε Υποψήφια Σύσταση. Το DCI παρέχει πρόσβαση σε ιδιότητες συσκευών συμπεριλαμβανομένων ικανοτήτων, προτιμήσεις χρηστών και περιβαλλοντικές συνθήκες όπως εναπομείνασα μπαταρία, δύναμη σήματος, φωτεινότητα, τοποθεσία και κατεύθυνση αναπαράστασης. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2007. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Device Independence Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Web Services Policy Primer

18 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Web Services Policy 1.5 - Primer. Αυτή η εισαγωγή στη γλώσσα Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού έχει σχεδιαστεί για συγγραφείς εκφράσεως πολιτικής και για όσους εφαρμόζουν λογισμικό που διαβάζει και γράφει τέτοιες πολιτικές εκφράσεις. Βασικές και προηγμένες έννοιες παρουσιάζονται μέσα από παραδείγματα. Το primer μπορεί να διαβαστεί μαζί με τις προδιαγραφές Πολιτικής Framework και Attachment. Μπορείτε να διαβάσετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού Web services.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του File Upload

18 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας API του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του File Upload. Οι εφαρμογές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το API για να ξεκινήσουν ένα διάλογο επιλογής αρχείων με τον οποίο ο χρήστης θα μπορεί να διαλέξει ένα ή περισσότερα τοπικά αρχεία. Επιτρέπει τη διαχείριση περιεχομένου από τους χρήστες, για παράδειγμα την αναπαράσταση εικόνας ή την προσπέλαση αρχείου XML από δίσκο. Η ομάδα προσκαλεί σχόλια από κατασκευαστές περιεχομένου και περιηγητών. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Σεμινάριο του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού στο Παρίσι

18 Οκτωβρίου

Το W3C προσκαλεί το κοινό στο σεμινάριο Mobile Web seminar που θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα που παρήγαγε η Πρωτοβουλία Κινητού Παγκοσμίου Ιστού του W3C στις 16 Νοεμβρίου στο Παρίσι, Γαλλία. Οι ομιλητές περιλαμβάνουν εκπροσώπους των χορηγών της Πρωτοβουλίας (MWI sponsors), όπως τους France Telecom, Jataayu Software, MobileAware, Opera Software και Vodafone. Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή (registration). Το έργο 3GWeb είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IST. Μπορείτε να διαβάσετε το media advisory.

Το WebCGM 2.0 Είναι Προτεινόμενη Σύσταση

17 Οκτωβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του WebCGM 2.0 σε Προτεινόμενη Σύστση. Το Computer Graphics Metafile (CGM) είναι πρότυπο ISO για την ανταλλαγή δι-διάστατων διανυσμάτων και μεικτών (vector/raster) γραφικών. Το WebCGM είναι προφίλ για CGM, που προσθέτει συνδέσμους και έχει βελτιστοποιηθεί για εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού στην τεχνική αναπαράσταση, έγγραφα, οπτικοποίηση δεδομένων και παρόμοια πεδία. Η έκδοση 2.0 προσθέτει πρόσβαση DOM σε αντικέιμενα WebCGM, προσθέτει ένα Συνοδευτικό Αρχείο XML (XCF) για εξωτερικά δεδομένα και επεκτείνει το γραφικό και το έξυπνο περιεχόμενο. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Εφαρμογές (Implementations) του WebCGM 2.0 είναι ήδη διαθέσιμες. Μπορείτε να διαβάσετε για το WebCGM.

Εγκαινιάστηκε η Πρωτοβουλία Ασφαλούς Περιήγησης

17 Οκτωβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την εκκίνηση της Ομάδας Εργασίας Web Security Context Working Group, με αποστολή να ενδυναμώσει μια ασφαλή και χρησιμοποιήσιμη διεπαφή ώστε οι χρήστες του Παγκοσμίου Ιστού να κάνουν ασφαλείς επιλογές στον Παγκόσμιο Ιστό. "Υπάρχει εφαρμοσμένη και αποδεδειγμένη τεχνολογία ασφαλείας, αλλά τώρα χρειάζεται να τη συνδέσουμε με τους χρήστες," είπε ο Tim Berners-Lee (W3C). Η Mary Ellen Zurko (IBM) είναι επικεφαλής της ομάδας, που είναι προγραμματισμένη (chartered) να θέσει τις προϋποθέσεις και να δημιουργήσει πρότυπα για την παρουσίαση κρίσιμης πληροφορίας ασφαλείας στους χρήστες και για την εξασφάλιση της ακεραιότητας αυτής της πληροφορίας. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και σχετικά με τη Δραστηριότητα Security Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Προφίλ CSS Print

13 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Προφίλ Εκτύπωσης CSS Print Profile. Αυτό το υποσύνολο της γλώσσας Cascading Style Sheets (CSS) δουλεύει με τη Σύσταση XHTML-Print για εκτύπωση με συσκευές χαμηλού κόστους. Ικανοποιεί ανάγκες εκτύπωσης και αναπαράστασης στην απουσία οδηγού εκτύπωσης και όπου είναι αποδεκτή η ποικιλία μορφοποίησης του αποτελέσματος. Ένα σύνολο επέκτασης παρέχει ισχυρότερο έλεγχο σχεδιασμού για εκτύπωση ανάμεικτων κειμένων και εικόνων, πινάκων και συλλογών εικόνων. Σχόλια είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Media Access Events

13 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Media Access Events. Αυτό το σύνολο γεγονότων και DOM APIs δίνει τη δυνατότητα λεπτομερούς ελέγχου της ροής και άλλων λειτουργιών. Η ομάδα προσκαλεί την αξιολόγηση από κατασκευαστές περιεχομένου και περιηγητών του Παγκοσμίου Ιστού, για να καθορίσουν αν η προδιαγραφή απευθύνει τις ανάγκες της κοινότητας, από άποψη πρόσβασης. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα SVG home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Remote Events για XML (REX)

13 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Δράσης REX είναι κοινή προσπάθεια των Ομάδων Εργασίας SVG και Web API και έχει εκδόσει ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Remote Events for XML (REX) 1.0. Χρησιμοποιώντας τη γραμματική REX, τα τελικά σημεία μπορούν να αλληλεπιδρούν με απομακρυσμένα DOM Events, σαν να ήταν στο ίδιο μέρος. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα Scalable Vector Graphics (SVG) και Web APIs.

Το W3C Ανανεώνει τη Δέσμευση του στην XML

12 Οκτωβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την ανανέωση της Δραστηριότητας Extensible Markup Language (XML) Activity. "Το W3C δημιούργησε, ανέπτυξε και συνεχίζει να διατηρεί την πολύ επιτυχημένη οικογένεια προδιαγραφών XML, που υποστηρίζουν και ανταλλάσσουν κείμενο, γραφικά, πρωτόκολλα, φωνή, μουσική, μαθηματικά, προγράμματα, διεπαφές χρηστών, υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού και άλλα," είπε ο Liam Quin, Επικεφαλής της Δραστηριότητας XML του W3C. Η Δραστηριότητα XML έχει εννέα ομάδες που διατηρούν τη σταθερότητα και τη συμβατότητα, κάνουν βελτιώσεις ενθαρρύνοντας τη διαλειτουργικότητα και φέρνουν νέες κοινότητες στην XML. Μπορείτε να γίνετε Μέλη (Join W3C) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του CSS3 Paged Media

10 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του CSS3 Module: Paged Media, μέρος της γλώσσας Cascading Style Sheets (CSS), Επίπεδο 3. Το μοντέλο σελίδας βασίζεται στο μοντέλο κουτιού και προσθέτει λειτουργικότητα για αρίθμηση σελίδων, περιθώρια, μέγεθος και κατεύθυνση, επικεφαλίδες και υποσέλιδα, κατεύθυνση εικόνων και αρίθμηση σελίδων. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Επιλογής Περιεχομένου για Ανεξαρτησία Συσκευών (DISelect) 1.0

10 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών εξέδωσε την προδιαγραφή DISelect σε τρία μέρη. Τα Content Selection for Device Independence (DISelect) 1.0 και Delivery Context: XPath Access Functions 1.0 είναι υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Τελικού Σχολιασμού. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Το Content Selection Primer 1.0 είναι το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο. Το DISelect υποστηρίζει τη δημιουργία ιστοσελίδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ποικίλες συσκευές. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα device independence home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Device Independent Authoring Language Primer

10 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του DIAL Primer. Η Γλώσσα Συγγραφής Ανεξαρτήτων Συσκευών (DIAL) περιγράφει δεδομένα, στυλ, σχεδιασμό και αλληλεπίδραση ανεξάρτητα, προσαρμόζοντας το περιεχόμενο για ποικιλία πλατφόρμων συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων κινητών συσκευών που χρησιμοποιούνται και μελλοντικές. Μπορείτε να διαβάσετε για την ανεξαρτησία συσκευών device independence.

Δημόσιο Workshop Υγείας και Επιστημών Ζωής στο Σημασιολογικό Ιστό, Αθήνα, GA USA

9 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Ενδιαφέροντος του Σημασιολογικού Ιστού Υγείας και Επιστημών Ζωής (HCLSIG) πραγματοποιεί το δημόσιο ISWC workshop στις Semantic Web Health Care and Life Sciences 6 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, Georgia, USA στο 5ο Συνέδριο Διεθνούς Παγκοσμίου Ιστού. Το πρόγραμμα (agenda, PDF) έχει ανακοινωθεί. Οι τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού βοηθούν στη λήψη αποφάσεων στην κλινική έρευνα και ανακάλυψη φαρμάκων, γεφυρώνοντας πολλές μορφές βιολογικών και ιατρικών πληροφοριών σε πολλά ιδρύματα. Αν ο οργανισμός σας επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορείτε να κάνετε εγγραφή (conference registration). Μπορείτε να διαβάσετε για την ομάδα Health Care and Life Sciences Interest Group και για το Σημασιολογικό Ιστό Semantic Web.

Το XSL 1.1 Είναι Προτεινόμενη Σύσταση, Πρόσκληση Αξιολόγησης

6 Οκτωβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του Extensible Stylesheet Language (XSL) Version 1.1 σε Προτεινόμενη Σύσταση. Η Έκδοση 1.1 ανανεώνει και βελτιώνει τη Σύσταση XSL 1.0 για αλλαγές, δείκτες, πολλαπλές ροές, επεκτείνοντας την υποστήριξη για γραφικά, αρίθμηση σελίδων και άλλα. Η λίστα αλλαγών (change list) από το στάδιο Υποψήφιας Σύστασης είναι διαθέσιμη. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα XML Activity.

Ο Mauro Nunez Είναι Επιχειρηματικός Διευθυντής Βόρειας Αμερικής

5 Οκτωβρίου

Το W3C όρισε το Mauro Nunez Διευθυντή Βορείου Αμερικής. Ο Mauro συντονίζει οικονομικά θέματα στο MIT και στην Κοινοπραξία, συνεισφέροντας και σε θέματα Μελών, νομικά, πολιτική και σε άλλες λειτουργικές περιοχές. Υπήρξε υπότροφος Fulbright Scholar, ο Mauro ίδρυσε και διηύθυνε μια επιχείρηση στη Βοστόνη MA, USA και εργάστηκε ως Διευθυντής Οικονομικών στο Pontificia Universidad Catolica de Valparaiso στο Valparaiso, Χιλή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα about W3C και την Management team.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Γλώσσας Αναζήτησης SPARQL

5 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της SPARQL Query Language for RDF. Η SPARQL (προφέρεται "σπαρκλ") προσφέρει στους κατασκευαστές και τελικούς χρήστες τρόπο να γράφουν και να χρησιμοποιούν αποτελέσματα αναζήτησης σε εύρος πληροφοριών όπως προσωπικά δεδομένα, κοινωνικά δίκτυα και μεταδεδομένα, σχετικά με ψηφιακά αντικείμενα όπως μουσική και εικόνες. Το W3C εξέδωσε το έγγραφο ως υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο ενώ η ομάδα αξιολογεί το σχεδιασμό της γλώσσας και τις συγκρούσεις μεταξύ της απλότητας και απαιτήσεων των χρηστών. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Semantic Web home page.

Ομιλίες του W3C τον Οκτώβριο

4 Οκτωβρίου

Μπορείτε να μάθετε για W3C presentations and events επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο Steven Pemberton έδωσε κεντρική ομιλία στο EUROIA 2006 την 1 Οκτωβρίου στο Βερολίνο, Γερμανία.
  • Ο Richard Ishida έδωσε κεντρική ομιλία στο Fundamentos Web 2006 στις 3 Οκτωβρίου στο Oviedo, Asturias, Ισπανία.
  • Ο Shadi Abou-Zahra παρουσιάζει στο Warum barrierefreies Internet στις 12 Οκτωβρίου στη Βιέννη, Αυστρία.
  • Ο Ivan Herman δίνει ομιλία που οργανώνεται από το IBM China Research Lab στις 16 Οκτωβρίου στο Πεκίνο, Κίνα.
  • Ο Bert Bos παρουσιάζει στο W3C Print Symposium στις 17 Οκτωβρίου στη Heidelberg, Γερμανία.
  • Οι Molly E. Holzschlag και Andy Clarke δίνουν εκπαιδευτική ομιλία στο Carson Workshops: CSS for Developers στις 19 Οκτωβρίου, Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Ο Richard Ishida δίνει κεντρική ομιλία στο LRC XI στις 26 Οκτωβρίου στο Δουβλίνο, Ιρλανδία.

Καθορισμός Αλληλουχίας Αποτελεσμάτων Αναζήτησης SPARQL σε JSON

4 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε το Serializing SPARQL Query Results in JSON ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Το JavaScript Object Notation (JSON), μια ελαφριά μορφή ανταλλαγής δεδομένων χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό του λεξιλογίου XML και καθορίζει αλληλουχία αποτελεσμάτων των φορμών αναζήτησης SPARQL. Η SPARQL προσφέρει στους κατασκευαστές και στους χρήστες τρόπο να γράφουν και να χρησιμοποιούν αποτελέσματα αναζήτησης σε εύρος πληροφοριών και παρέχει μέσο ενσωμάτωσης για απομακρυσμένους πόρους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Semantic Web home page.

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των GRDDL Primer και Use Cases

4 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας GRDDL εξέδωσε τα Πρώτα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των GRDDL Primer και GRDDL Use Cases. Με σημαντικές εφαρμογές όπως σύνδεση μικρομορφών στο Σημασιολογικό Ιστό, το Gleaning Resource Descriptions from Dialects of Languages (GRDDL) είναι μηχανισμός εξαγωγής δηλώσεων RDF από κατάλληλο περιεχόμενο σε XHTML και XML χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως μετασχηματισμούς XSLT. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Semantic Web home page.

Πρόσκληση Αξιολόγησης, Δεύτερη Έκδοση XInclude 1.0

3 Οκτωβρίου

Η Ομάδα Εργασίας XML Core εξέδωσε μια Προτεινόμενη Αναθεωρημένη Σύσταση του XML Inclusions (XInclude) Version 1.0 Second Edition. Η δεύτερη έκδοση δημιουργήθηκε για διευκόλυνση των αναγνωστών και στοχεύει να διορθώσει όλα τα γνωστά λάθη στη Σύσταση του 2004 XInclude 1.0 Recommendation. Το XInclude εισάγει ένα γενικό μηχανισμόσυνδυασμού εγγράφων XML (σύνολα δεδομένων) χρησιμοποιώντας υπάρχουσες δομές XML-στοιχεία, χαρακτηριστικά, και αναφορές URI. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Σημασιολογικών Επισημειώσεων για WSDL

29 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Γλώσσας Περιγραφής Σημασιολογικών Επισημειώσεων για Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (SAWSDL) εξέδωσε υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Semantic Annotations for WSDL. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι σημασιολογικές επισημειώσεις μπορούν να προστεθούν σε συνιστώσες της Γλώσσας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) για ταξινόμηση, ανακάλυψη, ταίριασμα, σύνθεση, και εκκίνηση υπηρεσιών. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τη 1 Νοεμβρίου. Η ομάδα εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του συνοδευτικού Usage Guide. Μπορείτε να διαβάσετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού Web services.

Η XProc Είναι Γλώσσα XML

28 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Επεξεργασίας Μοντέλου XML εξέδωσε το πρώτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XProc: An XML Pipeline Language. Η γλώσσα XProc χρησιμοποιείται για να ελέγχει και να οργανώνει τη ροή εγγράφων και προτυποποιεί αλληλεπιδράσεις, είσοδο και αποτελέσματα μετασχηματισμών για το μεγάλο σύνολο προδιαγραφών όπως XSLT, XML Schema, XInclude και Canonical XML που λειτουργούν και εφαρμόζουν έγγραφα XML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Δημιουργία Εκδόσεων Γλωσών XML Χρησιμοποιώντας XML Schema 1.1

28 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Οδηγού Εκδόσεων Γλωσσών XML με XML Schema 1.1 (Guide to Versioning XML Languages using XML Schema 1.1). Το XML Schema 1.1 εισάγει νέα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τον ορισμό γλωσσών XML που είναι αρκετά ευέλικτες να ανέχονται μελλοντική αναθεώρηση για συμβατότητα. Ο οδηγός έχει γραφτεί για κατασκευαστές εφαρμογών και δείχνει τους νέους μηχανισμούς καθώς και νέες τεχνικές. Η ομάδα προσκαλεί σχόλια σε αυτό το προσχέδιο που αναμένεται να γίνει Νότα της Ομάδας Εργασίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Χρονικής Οντολογίας σε OWL

28 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Εφαμρογών εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Time Ontology in OWL. Η δουλειά OWL-Time ακολουθεί τη δουλειά DAML-Time της Γλώσσας Σήμανσης DARPA Agent και φέρνει κοντά πλήθος προδιαγραφών που σχετίζονται με το χρόνο. Το λεξιλόγιο έχει αναπτυχθεί για να περιγράφει το περιεχόμενο ιστοσελίδων και τις ιδιότητες υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού και εκφράζει ημερομηνίες, σχέσεις ανάμεσα σε διαστήματα και στιγμές και διάρκεια διαστημάτων. Παρέχονται Πόροι για τις Ζώνες Ώρας (Time Zone Resource) σε OWL για όλο τον κόσμο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Semantic Web home page.

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5

27 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια της Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου ιστού 1.5. Το Πλαίσιο Πολιτικής (Framework) ορίζει ένα μοντέλο που εκφράζει τη φύση των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού για να προταθούν προϋποθέσεις για την αλληλεπίδρασή τους. Το Attachment ορίζει πώς συσχετίζονται οι πολιτικές, για παράδειγμα στα WSDL ή UDDI, στα οποία εφαρμόζονται. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού Web services.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Αντικειμένου XMLHttpRequest για AJAX

27 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας API του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Αντικειμένου The XMLHttpRequest Object. Το προσχέδιο καταγράφει χαρακτηριστικά του αντικειμένου XMLHttpRequest, κεντρική συνιστώσα του AJAX. Η διεπαφή επιτρέπει στα σενάρια να πραγματοποιούν λειτουργίες πελάτη HTTP, όπως την υποβολή μορφών δεδομένων ή στη φόρτωση δεδομένων από απομακρυσμένες ιστοσελίδες. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Selectors API

27 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Web APIs εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Selectors API. Ορίζονται μέθοδοι για αναγνώριση στοιχείων σε ένα έγγραφο για τη διεξαγωγή λειτουργιών σεναρίου ή Μοντέλου Αντικειμένου Εγγράφου (DOM) σε αυτά. Τα Selectors ορίζονται στην προδιαγραφή Selectors του CSS3 και χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση στοιχείων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Web APIs Working Group home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του EARL 1.0 Schema

27 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Εκτίμησης και Επισκευής Εργαλείων εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Evaluation and Report Language (EARL) 1.0 Schema. Η EARL είναι μια ευέλικτη μορφή που χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή, το συνδυασμό και σύγκριση αποτελεσμάτων δοκιμών συμπεριλαμβανομένων αναφορών ιών, εκτιμήσεις αποτελεσμάτων δοκιμών και έλεγχο συμβατότητας. Τα αντικείμενα δοκιμών μπορεί να είναι ιστοσελίδες, εργαλεία συγγραφής, πράκτορες χρηστών και άλλα. Μπορείτε να δείτε την περιγραφή EARL Overview. Η ομάδα καλωσορίζει σχόλια από κατασκευαστές του παγκοσμίου Ιστού και ερευνητές. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία Web Accessibility Initiative.

Το WAI-ARIA θα Απευθύνει την Πρόσβαση σε Δυναμικό Περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού

26 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Πρωτοκόλλου και Μορφών εξέδωσε τα Πρώτα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των Προσβάσιμων Εφαρμογών του Internet (WAI-ARIA). Ο χάρτης (Roadmap) περιγράφει την προσβασιμότητα σε δυναμικό περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού που έχει δημιουργηθεί με τεχνολογίες όπως AJAX και DHTML. Οι ρόλοι (Roles) παρέχουν αντιστοιχίσεις για ελέγχους διεπαφής χρηστών και περιήγηση APIs. Το States and Properties συσχετίζει τις συμπεριφορές με σήμανση σε επίπεδο εγγράφων. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Web Accessibility Initiative.

Το XHTML-Print Είναι Σύσταση του W3C

26 Σεπτεμβρίου

Σήμερα η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το XHTML-Print ως Σύσταση του W3C. Η μορφή περιγραφής σελίδας του XHTML-Print έχει σχεδιαστεί για εκτύπωση από κινητά και συσκευές χαμηλού κόστους και ικανοποιεί τις ανάγκες εκτύπωσης και αναπαράστασης στην απουσία ενός σχετικού με εκτύπωση οδηγού και όπου η ποικιλία στη μορφή του αποτελέσματος είναι αναμενόμενη και αποδεκτή. Η δουλειά βασίζεται στο XHTML-Print που έχει γραφτεί από την Ομάδα Εργασίας Printer (PWG), πρόγραμμα του IEEE-ISTO. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα HTML home page.

Ο IETF Εκδίδει Νέες Προδιαγραφές Ετικετών Γλώσσας

21 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Internet Engineering Task Force (IETF) εξέδωσε δύο νέες προδιαγραφές για ετικέτες γλώσσας. Το RFC 4646: Tags for the Identification of Languages αντικαθιστά το RFC 3066 και με το νέο IANA Language Subtag Registry, επεκτείνει το συντακτικό ετικετών γλωσσών για να απευθύνει πλήθος θεμάτων που εκκρεμούσαν μέχρι σήμερα. Το ξεχωριστό RFC 4647: Matching of Language Tags απευθύνει τον τρόπο συσχέτισης των νέων ετικετών. Η Ομάδα Εργασίας Διεθνοποίησης GEO του W3C (I18n GEO) παρέχει μια εισαγωγή (gentle introduction) στο νέο συντακτικό. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια του CSS3: Paged Media, Values and Units

19 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε δύο αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια για το Cascading Style Sheets Level 3 (CSS3). Το Generated Content for Paged Media περιγράφει χαρακτηριστικά όπως αναφορές, υποσημειώσεις, επικεφαλίδες και υποσέλιδα που χρησιμοποιούνται συχνά σε εκτυπωμένες εκδόσεις. Το Values and Units εξηγεί καθορισμένες, υπολογισμένες και πραγματικές τιμές και ορίζει κοινές τιμές και μονάδες σε μια προδιαγραφή που μπορεί να έχει αναφορά από άλλες ενότητες CSS3. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS home page.

Πρόσκληση Συμμετοχής για τον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό στις Αναπτυσσόμενες Χώρες

19 Σεπτεμβρίου

Η υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 1 Νοεμβρίου για το Workshop on the Mobile Web in Developing Countries που θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Δεκεμβρίου στην Bangalore, Ινδία. Η Jataayu Software θα φιλοξενήσει την εκδήλωση. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν την πρόσβαση στον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό στις αναπτυσσόμενες χώρες σε ότι αφορά τις ανάγκες, παράγοντες παρεμπόδισης και πιθανές χρήσεις. "Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο Παγκόσμιος Ιστός έχει σχεδιαστεί για τις ανάγκες πιο απομακρυσμένων πληθυσμών και αυτών που η μόνη πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό είναι μέσω τηλεφώνου," είπε ο Tim Berners-Lee (W3C). Υπάρχουν διαθέσιμες χορηγίες (Sponsorships) για τη συμμετοχή αυτών που διαφορετικά δε θα μπορούσαν να παραβρεθούν λόγω κόστους ταξιδίου ή άλλων. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) σχετικά με τα W3C Workshops και για την πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Initiative).

Ο Ralph Swick Είναι ο Επικεφαλής της Περιοχής Τεχνολογίας και Κοινωνίας

19 Σεπτεμβρίου

Το W3C διόρισε τον Ralph Swick Επικεφαλής της Περιοχής Technology and Society και θα ηγείται των Δραστηριοτήτων προσωπικών δεδομένων, ασφαλείας και Σημασιολογικού Ιστού. Ο Ralph υπηρέτησε ως Τεχνικός Διευθυντής αυτής της περιοχής από το 1997 και θα συνεχίσει και αυτές τις αρμοδιότητες. Ο Ralph ήρθε στο W3C, έχοντας εργαστεί στην τεχνική διεύθυνση και αρχιτεκτονική στην X Window System, καθώς και για την Digital και MIT Project Athena όπου ασχολήθηκε με φιλτράρισμα πληροφοριών και λογισμικό συνεργασίας, με υποστήριξη υπολογιστών. Ο Ralph αντικαθιστά ως Επικεφαλής της Περιοχής τον Daniel J. Weitzner, ο οποίος θα επικεντρωθεί για εννέα μήνες στην έρευνα προσωπικών δεδομένων στον Παγκόσμιο Ιστό (Web privacy research) στο MIT/CSAIL. Μπορείτε να διαβάσετε για την Περιοχή T& S, για τη δουλειά του W3C στην τομή της τεχνολογίας του Παγκοσμίου Ιστού και της δημόσιας πολιτικής και σχετικά με το W3C (about W3C).

Εγγραφείτε για το Συνέδριο Πρόσβασης Γλωσσών XML στην Οξφόρδη

19 Σεπτεμβρίου

Το Γραφείο της Αγγλίας και Ιρλανδίας του W3C (W3C Office for the UK and Ireland) σε συνεργασία με τον XML UK πραγματοποιεί το συνέδριο Πρόσβασης Γλωσσών XML: XML Access Languages στις 26 Σεπτεμβρίου στο CCLRC Rutherford Appleton Laboratory κοντά στην Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Mark Birbeck, Michael Kay, Brian Matthews, Liam Quin, Andy Seaborne, Jeni Tennison, Chris Wallace και Michael Wilson παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στις XSLT, XQuery και άλλες τεχνολογίες XML. Οι εγγραφές έχουν προθεσμία στις 17:00 UTC στις 22 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Εκδόθηκε το υπό διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού: VoiceXML 2.1

15 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Επεκτάσιμης Γλώσσας Σήμανσης Ομιλίας (Voice Extensible Markup Language (VoiceXML) 2.1). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Η έκδοση 2.1 είναι πλήρως συμβατή με την VoiceXML 2.0, και προτυποποιεί οκτώ επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που εφαρμόζονται από τις πλατφόρμες της VoiceXML: data, disconnect, grammar, foreach, mark, property, script και transfer. Αναφερθείτε στην περίληψη (summary) για αλλαγές από το στάδιο Υποψήφιας Σύστασης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του στοιχείου foreach. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα voice browser home page.

Canonical XML and Digital Signatures: Working Drafts Published

15 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας XML Core, για να απευθύνει την επίδραση της Σύστασης xml:id του W3C εξέδωσε τα ακόλουθα τρία Πρώτα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια για να ανανεώσει το Canonical XML στην έκδοση 1.1 και για να παρέχει οδηγίες χρήσης της με ψηφιακές υπογραφές (XML digital signatures). Τα Canonical XML και οι υπογραφές XML εξασφαλίζουν την ακεραιότητα των δεδομένων που μεταφέρονται ανάμεσα σε επεξεργαστές XML, σημαντικά σε εφαρμογές όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Το XSL-FO Workshop θα Ερευνήσει τις Προϋποθέσεις της Έκδοσης 2.0

13 Σεπτεμβρίου

Το W3C Workshop on Gathering Requirements for Extensible Stylesheet Language (XSL) 2.0 θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στη Γερμανία στο Heidelberger Druckmaschinen AG. Η Ομάδα Εργασίας XSL προσκαλεί ειδικούς να συζητήσουν τις προϋποθέσεις, τα χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό της Έκδοσης 2.0 του μέρους μορφοποίησης της Γλώσσας Extensible Stylesheet Language που επίσης λέγεται και XSL-FO. Το Workshop θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο με το Print Symposium. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release), σχετικά με τα W3C Workshops και για τη Δραστηριότητα: XML Activity.

Εκδόθηκε η Νότα Ανάπτυξης Πολυτροπικών Διεπαφών

11 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε τις Προτάσεις Ανάπτυξης Διεπαφών: Common Sense Suggestions for Developing Multimodal User Interfaces ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Οι προτάσεις έχουν γραφεί για συγγραφείς διεπαφών και κατασκευαστές και βασίζονται σε εμπειρία χρόνων στην ανάπτυξη πολυτροπικών διεπαφών. Οι τέσσερις αρχές που περιγράφονται είναι: Ικανοποίηση των πραγματικών περιορισμών, επικοινωνία με χρήστες, βοήθεια στους χρήστες για διόρθωση λαθών και να νιώθουν οι χρήστες άνετα. Μπορείτε να διαβάσετε για την πολυτροπική αλληλεπίδραση (multimodal interaction).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Γλώσσας Δέσμευσης XML (XBL) 2.0

8 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας Μορφές Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της XML Binding Language (XBL) 2.0, μιας τεχνολογίας που επεκτείνει την εμφάνιση και τη συμπεριφορά στοιχείων σε μορφές του Παγκοσμίου Ιστού HTML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Με την XBL, τα στοιχεία μπορούν να συσχετίζονται με το σενάριο, με διαχειριστές εκδηλώσεων, CSS και πιο σύνθετες μορφές περιεχομένου. Το περιεχόμενο μπορεί να αλλάξει σειρά και να μορφοποιηθεί ώστε για παράδειγμα, σύνθετες μορφές στυλ CSS να εφαρμοστούν σε απλή σήμανση HTML ή XHTML. Η XBL μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέες διεπαφές DOM και με άλλες προδιαγραφές για την εφαρμογή τυχαίων συνόλων ετικετών. Μπορείτε να Διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Εκδόθηκε το Σύνολο Δοκιμών XML Query 1.0

27 Σεπτεμβρίου

Η Ομάδα Εργασίας XML Query εξέδωσε την έκδοση 1.0 του συνόλου δοκιμών XML Query Test Suite (XQTS). Με αυτή την έκδοση υπάρχουν περισσότερες από 15,000 περιπτώσεις δοκιμών. Η Ομάδα Εργασίας ζητάει από όσους κάνουν εφαρμογές να υποβάλλουν τα αποτελέσματά τους το Σεπτέμβριο (ανώνυμα αν το κρίνουν απαραίτητο) για να βοηθήσουν να φανεί ότι η προδιαγραφή XML Query 1.0 μπορεί να εφαρμοστεί δια-λειτουργικά και είναι έτοιμη να πάει μπροστά σε Προτεινόμενη Σύσταση. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Το WebCGM 2.0 Είναι Υποψήφια Σύσταση

6 Σεπτεμβρίου

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του WebCGM 2.0 σε Υποψήφια Σύσταση. Το Μετα-Αρχείο Γραφικών Υπολογιστών (Computer Graphics Metafile - CGM) είναι Πρότυπο ISO, για την εναλλαγή διδιάστατων διανυσματικών και ανάμεικτων γραφικών. Το WebCGM είναι προφίλ του CGM, που προσθέτει συνδέσμους στον Παγκόσμιο Ιστό και έχει βελτιστοποιηθεί για εφαρμογές στον Παγκόσμιο Ιστό, όπως τεχνική αναπαράσταση, αρχειοθέτηση, οπτικοποίηση δεδομένων και παρόμοια πεδία. Η Έκδοση 2.0 προσθέτει πρόσβαση DOM σε αντικείμενα WebCGM, προσθέτει ένα αρχείο XML (Companion File - XCF) για εξωτερικά δεδομένα και επεκτείνει το γραφικό και έξυπνο περιεχόμενο. Τα σχόλιά σας και αναφορές εφαρμογών είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Έξι εφαρμογές του WebCGM 2.0 είναι ήδη διαθέσιμες. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το WebCGM.

Το Συμπόσιο Εκτύπωσης θα Επικεντρωθεί στα Πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού

1 Σεπτεμβρίου

Το Γραφείο Γερμανίας Αυστρίας του W3C (W3C Germany and Austria Office) ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση το Συμπόσιο W3C Print Symposium 2006 στις 17 Οκτωβρίου στην Ακαδημία, στη Heidelberg, Γερμανία. Οι Klaas Bals, Bert Bos, Hakon Wium Lie, Chris Lilley, Liam Quin, Thomas Tikwinski, Andrew Shellshear και ένας εκπρόσωπος του Heidelberger Druckmaschinen AG θα παρουσιάσουν τις τεχνολογίες εκτύπωσης του W3C, συμπεριλαμβανομένων των XSL, XSLT, SVG Print, CSS Paged Media και XHTML Print. Η εκδήλωση γίνεται στον ίδιο χώρο με το XSL-FO Workshop στις 18 Οκτωβρίου και θα υπάρξει ευκαιρία να συναντηθεί η Ομάδα Εργασίας XSL. Προσφέρεται μαθητική έκπτωση. Η εγγραφή για το συμπόσιο είναι ανοιχτή και είναι δωρεάν για τα Μέλη του W3C (W3C Members).

Ομιλίες του W3C το Σεπτέμβριο

31 Αυγούστου 2006

Μπορείτε να μάθετε για παρουσιάσεις και εκδηλώσεις του W3C (W3C presentations and events), επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο Kazuyuki Ashimura συμμετέχει σε δημόσια συζήτηση στο FIT2006 στις 6 Σεπτεμβρίου στη Fukuoka, Ιαπωνία.
  • Ο Philipp Hoschka παρουσιάζει στο MapOS στις 7 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Ο Olle Olsson παρουσιάζει στο DFS-ITvet möte στις 18 Σεπτεμβρίου στη Στοκχόλμη, Σουηδία.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Miniseminar om semantisk web στις 20 Σεπτεμβρίου στο Όσλο, Νορβηγία.
  • Ο Karl Dubost παρουσιάζει στο Paris Web στις 22 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, Γαλλία.
  • Οι Molly E. Holzschlag και Andy Clarke δίνουν εκπαιδευτική ομιλία στο Web Directions στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Sydney, Αυστραλία.
  • Εκ μέρους του Γραφείου Γερμανίας και Αυστρίας του W3C, Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο XML-Tage στις 27 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, Γερμανία.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Δομών XML Schema 1.1

31 Αυγούστου 2006

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Δομών XML Schema 1.1 Part 1: Structures. Τα XML schemas ορίζουν κοινά λεξιλόγια σήμανσης, τη δομή εγγράφων XML που χρησιμοποιούν τα λεξιλόγια αυτά και παρέχουν "αγκίστρια" για να συσχετιστεί μαζί τους σημασιολογία. Σε αυτό το προσχέδιο υπάρχουν απλουστεύσεις και αλλαγές στα τμήματα κανόνων, ελέγχου επικύρωσης, στις ομάδες "all", στη συμβατότητα PSVI, εναλλακτικών επικύρωσης lax, μεταξύ άλλων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Αναθεωρήθηκε η Ενότητα Χώρων Ονομάτων CSS

28 Αυγούστου 2006

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Ενότητας Χώρων Ονομάτων CSS (CSS Module: Namespaces). Ο κανόνας @namespace χρησιμοποιείται για την αρχική δήλωση του χώρου ονομάτων και για τη σύνδεση χώρων ονομάτων με προθέματα. Ορίζεται τότε ένα συντακτικό που μπορούν να υιοθετήσουν κι άλλες προδιαγραφές για χρήση αυτών των προθεμάτων σε κατάλληλα ονόματα χώρων ονομάτων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS home page.

Πρόσκληση Συμμετοχής για το Workshop στις Προϋποθέσεις της XSL-FO 2.0

22 Αυγούστου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση το Workshop on Gathering Requirements for Extensible Stylesheet Language (XSL) 2.0 που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στη Χαιδελβέργη, Γερμανία και θα φιλοξενηθεί από τον οργανισμό Heidelberger Druckmaschinen AG. Το Workshop θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με ένα συμπόσιο με θέμα την εκτύπωση στον Παγκόσμιο Ιστό, στην ίδια τοποθεσία. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό μιας μελλοντικής έκδοσης του κομματιού μορφοποίησης της γλώσσας Extensible Stylesheet Language που επίσης ονομάζεται XSL-FO. Μπορείτε να διαβάσετε για τα W3C Workshops και για τη Δραστηριότητα XML Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Web Forms 2.0

21 Αυγούστου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Μορφών Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Web Forms 2.0. Τα χαρακτηριστικά του Web Forms 2.0 επεκτείνουν τα HTML 4, XHTML 1.1 και DOM και περιλαμβάνουν νέα πεδία δεδομένων, χαρακτηριστικά, δυνατότητα επανάληψης τμημάτων φορμών, διεπαφές DOM, DOM events, καθώς και XML υποβολή και εκκίνηση φορμών. Το Web Forms 2.0 ενισχύει τη γνώση που έχουν κερδίσει οι συγγραφείς με την εμπειρία τους με την HTML. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Rich Web Clients.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Συσκευασίας Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού

21 Αυγούστου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Μορφών Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προϋποθέσεων Μορφών Συσκευασίας Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Applications Packaging Format Requirements). Το έγγραφο καθορίζει τους στόχους σχεδιασμού και τις προϋποθέσεις συσκευασίας μικρών εφαρμογών για τους χρήστες του Παγκοσμίου Ιστού, γνωστών ως "widgets", "gadgets" ή "modules," που χρησιμοποιούνται για την αναπαράσταση και ανανέωση απομακρυσμένων δεδομένων. Εφαρμογές όπως ρολόγια, stock tickers, υπηρεσίες νέων, παιχνίδια και μετεωρολογικές προβλέψεις συσκευάζονται για να επιτρέψουν ένα μοναδικό κατέβασμα και εγκατάσταση σε μηχανήματα χρηστών. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients.

Ο Κινητός Παγκόσμιος Ιστός και στις Αναπτυσσόμενες Χώρες: Έγκαιρη Ενημέρωση για Workshop

21 Αυγούστου 2006

Το W3C σχεδιάζει Workshop στον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό στις Αναπτυσσόμενες Χώρες στις 4-5 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί, Ινδία και φιλοξενείται από τον C-DAC, που επίσης φιλοξενεί το Ινδικό Γραφείο του W3C. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την πρόσβαση στον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό στις αναπτυσσόμενες χώρες, σε ότι αφορά τις ανάγκες, παράγοντες παρεμπόδισης και πιθανές χρήσεις. Η πρόσκληση συμμετοχής για αυτό το Workshop αναμένεται το Σεπτέμβριο. Θα είναι διαθέσιμες και υποτροφίες για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης. Μπορείτε να μάθετε για τα W3C Workshops και για την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Initiative).

Εκδόθηκαν Νέες Εκδόσεις Προτύπων Core XML

16 Αυγούστου 2006

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα νέες εκδόσεις τεσσάρων προτύπων της core XML: η τέταρτη έκδοση της Επεκτάσιμης Γλώσσας Σήμανσης: Extensible Markup Language (XML) 1.0 και τις δεύτερες εκδόσεις των Extensible Markup Language (XML) 1.1, καθώς και των Χώρων Ονομάτων: Namespaces in XML 1.0 και Namespaces in XML 1.1. Αυτές οι νέες εκδόσεις περιέχουν διορθώσεις για όλα τα γνωστά λάθη. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των Προφίλ Πλαισίου Σύνθετου Εγγράφου και WICD

11 Αυγούστου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Μορφών Σύνθετων Εγγράφων για να απευθύνει τα σχόλια που έλαβε, εξέδωσε τέσσερα αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια: Compound Document by Reference Framework, WICD Core 1.0, WICD Full 1.0 και WICD Mobile 1.0. Το Σύνθετο Έγγραφο Ενσωμάτωσης του Παγκοσμίου Ιστού (WICD, προφέρεται "γουίκιντ") είναι ένα προφίλ Σύνθετων Εγγράφων, ανεξάρτητο συσκευών και βασίζεται στα XHTML, CSS και SVG. Τα προσχέδια περιγράφουν τη συμπεριφορά όταν μεμονωμένα έγγραφα περιέχουν πολλές μορφές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Rich Web Clients.

Η SVG Tiny 1.2 Είναι Υποψήφια Σύσταση

10 Αυγούστου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση των Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών: Scalable Vector Graphics (SVG) Tiny 1.2 σε Υποψήφια Σύσταση. Με την υποστήριξη των περιηγητών Opera και Firefox, η γλώσσα SVG περιγράφει αλληλεπιδρώντα διανυσματικά γραφικά, κείμενο, εικόνες, κινούμενα σχέδια και γραφικές εφαρμογές σε XML. Η SVG Tiny 1.2 έχει σχεδιαστεί για πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό από συσκευές όλων των μεγεθών από συσκευές χειρός μέχρι υπολογιστές γραφείου, κέντρα ενημέρωσης εταιρειών αυτοκινήτων και κονσόλες διασκέδασης. Δύο εφαρμογές της SVG Tiny 1.2 είναι ήδη διαθέσιμες και ακόμα περισσότερες σε στάδιο προετοιμασίας. Το έγγραφο προϋποθέσεων (Requirements) έχει επίσης αναθεωρηθεί. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και τις συστάσεις (testimonials) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα SVG home page.

Οι Ειδήμονες Ομιλίας Επικεντρώνονται στη Σύνθεση Περισσότερων Γλωσσών

3 Αυγούστου 2006

Οι συμμετέχοντες στο δεύτερο Workshop on Internationalizing the Speech Synthesis Markup Language (SSML) εξέδωσαν τα πρακτικά (minutes) και την αναφορά (report). Ειδήμονες Ομιλίας και Γλωσσολογίας συναντήθηκαν στις 30-31 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης για να εξετάσουν τις βελτιώσεις της SSML για γλώσσες Ασιατικές, Μέσης και Ανατολικής Ευρώπης όπως Αραβικά, Φινλανδικά, Ελληνικά, Εβραϊκά, Ινδουιστικά, Ουγγρικά, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Κινέζικα, Πολωνικά, Ρωσικά και Σλοβένικα. Το W3C ευχαριστεί το Ι.Τ.Ε. για τη φιλοξενία. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release), να γίνετε Μέλη του W3C (join W3C) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ομιλίας (voice home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5

1 Αυγούστου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε τα Πρώτα Δημόσια υπό Διαμόρφωση Προσχέδια της Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού 1.5. Το Πλαίσιο (Framework) Πολιτικής ορίζει ένα μοντέλο για να εκφράζεται η φύση των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού για να εξάγει συνθήκες της αλληλεπίδρασής τους. Το Attachment ορίζει το συσχετισμό πολιτικών, για παράδειγμα στο WSDL ή στο UDDI, με τα αντικείμενα που εφαρμόζονται. Μπορείτε να διαβάσετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Το W3C Ευχαριστεί την Ομάδα Συστημάτων

28 Ιουλίου 2006

Την ημέρα που είναι Αφιερωμένη στους Βοηθούς Συστημάτων (System Administrator Appreciation Day) το W3C εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Ομάδα Συστημάτων (Systems Team). Με τη φροντίδα τους, οι κύριοι εξυπηρετητές του W3C έχουν υπηρετήσει περισσότερες από 70 εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα. Οι κόμβοι ηλεκτρονικών μηνυμάτων του W3C απορρίπτουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο απόπειρες μεταφοράς ηλεκτρονικών μηνυμάτων spam και με ιούς. Η υποδομή εξυπηρετητών τυπικά έχει συνεχόμενα επιτυχή λειτουργία εκατοντάδες μέρες, ενώ μερικοί εξυπηρετητές του W3C βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία για περισσότερο από ένα χρόνο. Ας γιορτάζουμε τη συνεισφορά αυτών των ανθρώπων στο W3C και ας ευχαριστήσετε τους ανθρώπους στον οργανισμό σας για τη δουλειά τους. Επεκτείνουμε το ευχαριστώ στους:

Ted Guild Named Head of Systems

26 Ιουλίου 2006

Το W3C όρισε τον Ted Guild Επικεφαλής Συστημάτων του W3C. Η Ομάδα Συστημάτων (Systems Team), που πριν ηγείτο από τον Alan Kotok, είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των εξυπηρετητών του W3C παγκοσμίως, για την ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων λογισμικού και την υποστήριξη στην ανάπτυξη προτύπων και περιεχομένου, συνεργασία, επικοινωνία και αρχειοθέτηση. Ο Ted ήρθε στο W3C το 2000 έχοντας εργαστεί προηγουμένως σε διοικητικές θέσεις σε οργανισμούς πληροφορικής, καθώς και οικονομικούς, σχετικούς με Internet, και με marketing εταιρείες. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με το W3C (About W3C).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο XHTML 2.0

26 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε το όγδοο δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XHTMLTM 2.0. Η XHTML 2 είναι γλώσσα σήμανσης για γενική χρήση χωρίς στοιχεία παρουσίασης και έχει σχεδιαστεί για την αναπαράσταση εγγράφων για εύρος σκοπών στον Παγκόσμιο Ιστό. Μπορείτε να διαβάσετε την εισαγωγή για τις διαφορές (differences) ανάμεσα στις εκδόσεις 1 και 2 της XHTML. Ένα μεγάλο μέρος της XHTML 2 δουλεύει σε υπάρχοντες περιηγητές. Το προσχέδιο περιλαμβάνει μια εφαρμογή σε RELAX NG με τις εφαρμογές DTD και XML Schema να ακολουθούν. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα HTML home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Ενότητας Ιδιότητας Ρόλου XHTML

25 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Ενότητας XHTML Role Attribute Module για να παρέχει την ικανότητα να ενσωματώνεται η ιδιότητα του ρόλου σε οποιαδήποτε γλώσσα σήμανσης που βασίζεται στο XHTML Modularization 1.1. Το έγγραφο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την κοινότητα προσβασιμότητας και άλλες ομάδες, είναι το πρώτο στη σειρά ενοτήτων XHTML που έχουν σχεδιαστεί να βοηθήσουν στην επέκταση ενοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην επέκταση του εύρους των γλωσσών σήμανσης της οικογένειας XHTML σε νέα περιβάλλοντα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα HTML home page.

Οι Φορείς Εταιρειών Κινητών Σχεδιάζουν το Μέλλον της Περιγραφής Συσκευών Αποθήκευσης

21 Ιουλίου 2006

Οι συμμετέχοντες στο International Workshop on the Implementation of a Device Description Repository εξέδωσαν την αναφορά τους (report). Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κατασκευαστές, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και εταιρείες παροχής προσαρμογής και πληροφοριών συσκευών συναντήθηκαν στις 12-13 Ιουλίου στη Μαδρίτη, Ισπανία για να συζητήσουν για τη δημιουργία μιας αποθήκης πληροφοριών για συσκευές. Το W3C ευχαριστεί την Telefónica για τη φιλοξενία. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (W3C Mobile Web Initiative), μια κοινή προσπάθεια για να γίνει ο Παγκόσμιος Ιστός δια-λειτουργικός και χρησιμοποιήσιμος για τους χρήστες κινητών συσκευών.

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Workshop Πολιτικής και Ενίσχυσης Προσωπικών Δεδομένων

21 Ιουλίου 2006

Το W3C θα πραγματοποιήσει ένα Workshop σχετικά με τις Γλώσσες για Διαπραγμάτευση Πολιτικής και Σημασιολογικής Ενίσχυσης Προσωπικών Δεδομένων (Languages for Privacy Policy Negotiation and Semantics-Driven Enforcement) στις 17-18 Οκτωβρίου 2006 στο Joint Research Center (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ispra, Ιταλία. Εκπρόσωποι εταιρειών και ερευνητές θα συναντηθούν για να συζητήσουν σχετικά με θέματα προσωπικών δεδομένων, διαπραγματεύσεις αυτόματων πολιτικών στις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού, εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού και διαχείριση ταυτοτήτων, καθώς και τη χρήση τεχνολογιών του Σημασιολογικού Ιστού για την ενίσχυση των προσωπικών δεδομένων. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στα Μέλη (Members) και στο κοινό. Μπορείτε να μάθετε για Workshops και για τη Δραστηριότητα Privacy Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Καθορισμού Γλώσσας σε περιεχόμενο XHTML και HTML Content

21 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Διεθνοποίησης GEO (Οδηγίες Εκπαίδευση και Διάχυση - Guidelines, Education and Outreach) εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο για τις Βέλτιστες Πρακτικές Διεθνοποίησης, με τον Καθορισμό Γλώσσας Περιεχομένου σε XHTML και HTML (Internationalization Best Practices: Specifying Language in XHTML and HTML Content). Το έγγραφο αποτελεί μέρος της σειράς που σχεδιάστηκε για συγγραφείς και είναι βοήθεια για τον καθορισμό της γλώσσας περιεχομένου για ένα διεθνές κοινό. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του SVG Tiny 1.2

21 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Προσαρμόσιμων Διανυσματικών Γραφικών (SVG) ανταποκρίθηκε στον Τελικό Σχολιασμό και εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Προδιαγραφής: Scalable Vector Graphics (SVG) Tiny 1.2 Specification. Η γλώσσα SVG φέρνει διανυσματικά γραφικά, κείμενο και εικόνες στον Παγκόσμιο Ιστό σε XML. Η SVG Tiny 1.2 είναι μια πλήρης προδιαγραφή γλώσσας και εφαρμόζεται σε μεγάλες και μικρές συσκευές, από κινητά τηλέφωνα και PDAs μέχρι υπολογιστές γραφείου και laptops. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: SVG home page.

Το WAI θα Συμβουλεύσει στην Αναθεώρηση 508 Προτύπων

20 Ιουλίου 2006

Στην Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας Παγκοσμίου Ιστού του W3C (WAI) ανατέθηκε ο ρόλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την αναθεώρηση των Αμερικάνικων τμημάτων 255 (οδηγίες) και 508 (πρότυπα) (Section 255, Section 508) που περιλαμβάνουν την Προσβασιμότητα στον Παγκόσμιο Ιστό. Η WAI θα συνεχίσει το συντονισμό με τη συνεργασία οργανισμών από όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη εναρμονισμένων προτύπων προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (harmonized standards for Web accessibility). Επιπλέον πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο άρθρο του U.S. Access Board: Board Names Advisory Committee for 508 Standards Update. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα WAI home page.

Το Ευρωπαϊκό Έργο K-Space Έγινε Μέλος του W3C

21 Ιουλίου 2006

Το Ελληνικό Γραφείο του W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ότι το Ευρωπαϊκό (FP6) Έργο K-Space έγινε Μέλος του W3C. Το "K-Space: Knowledge Space of Semantic inference for automatic annotation and retrieval of multimedia content" αναγνώρισε τα οφέλη εγγραφής στο W3C και τις δυνατότητες μέσα από τη συμμετοχή του στις Ομάδες Εργασίας της Κοινοπραξίας. Μεταξύ των συνεταίρων στο έργο είναι το Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνων, Βίντεο και Συστημάτων Πολυμέσων (ΨΕΕΒΠ) (Image, Video and Multimedia Systems Lab - IVML), ήδη Μέλος του Ελληνικού Γραφείου του W3C. Το IVML θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνεργασία του K-Space με το W3C, ενώ ο Advisory Committee (AC) Representative, το άτομο που θα εκπροσωπεί το έργο στο W3C είναι ο κύριος Τζουβάρας από το IVML.

Η Ομάδα Incubator Εξετάζει τις Συναισθηματικές Καταστάσεις

19 Ιουλίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη δημιουργία της Ομάδας που εξετάζει τα Συναισθήματα (Emotion Incubator Group) για να εξερευνήσει μια γλώσσα αναπαράστασης των συναισθηματικών καταστάσεων των χρηστών και τις συναισθηματικές καταστάσεις που προκαλούνται από τις αλληλεπιδράσεις με τους χρήστες. Η ομάδα χορηγείται από τα Μέλη του W3C: DFKI, Deutsche Telekom T-Com, University of Edinburgh, Chinese Academy of Sciences, EPFL, USC ISI, Universidad Politecnica de Madrid και Fraunhofer Gesellschaft. Τα Μέλη του W3C (W3C Members) μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα: form to join the group. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη Δραστηριότητα (Incubator Activity) μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ανάπτυξης των τεχνολογιών που προκύπτουν και σχετίζονται με τον Παγκόσμιο Ιστό.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Μετρήσεων Αποτελεσματικής Ανταλλαγής XML

18 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Αποτελεσματικής Ανταλλαγής XML εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Νότας Efficient XML Interchange Measurements Note. Το προσχέδιο, που είναι ανάλυση των χαρακτηριστικών αναμενόμενης απόδοσης μιας ενδεχόμενης μορφής κωδικοποίησης Αποτελεσματικής Ανταλλαγής XML (EXI), καλύπτει τις ιδιότητες πυκνότητας και αποτελεσματικότητας επεξεργασίας και αναλύει σχέδια μελλοντικές αναθεωρήσεις. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XForms 1.1

18 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας XForms εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XForms 1.1. Η έκδοση 1.1 έχει σχεδιαστεί για τον εκλεπτυσμό και ενδυνάμωση της πλατφόρμας επεξεργασίας XML που εισήχθη από το XForms 1.0 και προσθέτει αρκετές δυνατότητες υποβολής, μια πιο ισχυρή λειτουργία επεξεργασίας, τη δυνατότητα τυχαίου χειρισμού δεδομένων και την πρόσβαση σε πληροφορίες γεγονότων. Επίσης προσθέτει πλήθος χρήσιμων τύπων δεδομένων, χρηστικών λειτουργιών, βελτιώσεις αλληλεπίδρασης με τους χρήστες και χειριστές γεγονότων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: XForms home page.

Το W3C Ορίζει τον Yves Lafon Επικεφαλής της Δραστηριότητας Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

14 Ιουλίου 2006

Το W3C όρισε τον Yves Lafon στη θέση του Επικεφαλής της Δραστηριότητας Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Η Δραστηριότητα Web Services Activity περιλαμβάνει Ομάδες Εργασίας για σημασιολογικές επισημάνσεις, απόδοση διευθύνσεων, χορογραφία, περιγραφή και πολιτική καθώς και πρωτόκολλο XML και δέσμευση δεδομένων. Ο Yves ήρθε στο W3C το 1995 για να δουλέψει στον πειραματικό περιηγητή Arena. Οδήγησε την ανάπτυξη του Jigsaw, τον εξυπηρετητή του W3C που βασίζεται σε Java και δούλεψε και ως Επικεφαλής για τις Δραστηριότητες Πρωτοκόλλου και Πρωτοκόλλου XML. Ακόμα, στην επικοινωνία της Ομάδας Εργασίας Πρωτοκόλλου XML, στις Ομάδες Εργασίας "XML Schema Patterns for Databinding" και "Web Services Choreography Working Group". Το W3C επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Hugo Haas που ηγείτο στη Δραστηριότητα πριν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το W3C (about W3C).

Η Δραστηριότητα του Σημασιολογικού Ιστού Αναπτύσσεται για να Συμπεριλάβει τις Ομάδες Εργασίας Ανάπτυξης GRDDL

14 Ιουλίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την ανανέωση της Δραστηριότητας Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web Activity). "Το W3C συνεχίζει να υποστηρίζει την προώθηση της κοινής χρήσης και αυτόματης επεξεργασίας δεδομένων παγκοσμίως στον Παγκόσμιο Ιστό," είπε ο Ivan Herman (W3C). Οι τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού επιτρέπουν στα δεδομένα να μοιράζονται και να επαναχρησιμοποιούνται σε εύρος εφαρμογών, εταιρειών και κοινοτήτων. Η Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C ενέκρινε τη συνέχιση της δουλειάς στην πρόσβαση δεδομένων RDF, στην ανταλλαγή κανόνων και στις επιστήμες ζωής και υγείας. Τρεις νέες ομάδες δημιουργήθηκαν για δουλειά στην ανάπτυξη του Σημασιολογικού Ιστού, για τη δημιουργία RDF από XML (για παράδειγμα για την επεξεργασία των microformats) και για εκπαίδευση και διάχυση. Μπορείτε να γίνετε Μέλη του W3C (Join W3C) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Σχήματος mobileOK

12 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Σχήματος: W3C mobileOK Scheme 1.0. Οι ετικέτες του mobileOK δείχνουν ότι το περιεχόμενο και η μετάδοσή του περνάνε από δοκιμές που βασίζονται στις Βέλτιστες Πρακτικές του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Best Practices) και έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική εμπειρία για τους χρήστες. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού του W3C (W3C Mobile Web Initiative), μια κοινή προσπάθεια από κατασκευαστές εργαλείων συγγραφής, όσους παρέχουν περιεχόμενο, κατασκευαστές συσκευών, κατασκευαστές περιηγητών και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Οργάνωση Workshop για τις Προϋποθέσεις του XSL-FO 2.0

11 Ιουλίου 2006

Το W3C σχεδιάζει Workshop Συλλογής Προϋποθέσεων για την Επεκτάσιμη Γλώσσα Στυλ (XSL) 2.0 στις 18 Οκτωβρίου στη Χαιδελβέργη, Γερμανία και φιλοξενείται από τον Heidelberger Druckmaschinen AG. Το Workshop θα πραγματοποιηθεί μαζί με ένα συμπόσιο Εκτύπωσης του Παγκοσμίου Ιστού στην ίδια τοποθεσία. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τις προϋποθέσεις, χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό μιας μελλοντικής έκδοσης του κομματιού που αφορά το στυλ και την Επεκτάσιμη Γλώσσα Στυλ (Extensible Stylesheet Language) που ονομάζεται XSL-FO. Μια πρόσκληση συμμετοχής για αυτό το workshop αναμένεται τον Αύγουστο. Μπορείτε να διαβάσετε για τα W3C Workshops και για τη Δραστηριότητα XML (XML Activity).

Αναθεωρήθηκαν η XML Query και το Μοντέλο Δεδομένων XPath

11 Ιουλίου 2006

Οι Ομάδες Εργασίας XML Query και XSL εξέδωσαν μια αναθεωρημένη Υποψήφια Σύσταση: XQuery 1.0 and XPath 2.0 Data Model (XDM). Και οι δύο οι XSLT 2 και XQuery χρησιμοποιούν εκφράσεις XPath και λειτουργούν σε περιπτώσεις XDM όπως έγγραφα και βάσεις δεδομένων. Η ομάδα επίσης εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XQuery Update Facility που παρέχει εκφράσεις δημιουργίας, τροποποίησης και διαγραφής κόμβων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα XML home page.

Αναθεωρήθηκαν τα Σενάρια Χρήσης και οι Προϋποθέσεις Μορφής Ανταλλαγής Κανόνων

10 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Μορφής Ανταλλαγής Κανόνων (RIF) εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Προϋποθέσεων και Σεναρίων Χρήσης RIF (RIF Use Cases and Requirements). Το έγγραφο συντίθεται από σχεδόν πενήντα σενάρια χρήσης και καθορίζει σενάρια χρήσης και προϋποθέσεις που επιτρέπουν σε κανόνες να μεταφράζονται ανάμεσα σε γλώσσες κανόνων και να μεταφέρονται ανάμεσα σε συστήματα κανόνων. Η ομάδα προσκαλεί σχόλια μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Η Ομάδα Incubator Επικεντρώνεται στις Χωρικές Ιδιότητες των Πόρων του Παγκοσμίου Ιστού

5 Ιουλίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη δημιουργία της Ομάδας: Geo Incubator Group, με αποστολή να ξεκινήσει να απευθύνει ζητήματα τοποθεσίας και γεωγραφικές ιδιότητες των πόρων του Παγκοσμίου Ιστού για το παρόν και το μέλλον. Οι χορηγοί της ομάδας περιλαμβάνουν Μέλη του W3C και τους: Open Geospatial Consortium, Oracle Corporation, SRI International, Stanford University και το University of Southern California Information Sciences Institute (USC ISI). Τα Μέλη του W3C (W3C Members) μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα: form to join the group. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Incubator Activity, μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών του Παγκοσμίου Ιστού.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του XHTML Modularization 1.1

5 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του XHTMLTM Modularization 1.1. Αυτό επιτρέπει να υπάρχουν τα υποσύνολα και οι επεκτάσεις της XHTML, που χρειάζονται για τις πλατφόρμες που προκύπτουν. Αυτό το έγγραφο βασίζεται στο Modularization of XHTML in XML Schema και στη Σύσταση Modularization of XHTML του W3C. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 4 Αυγούστου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HTML (HTML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του XHTML Basic 1.1

5 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του XHTMLTM Basic 1.1. Το προσχέδιο προσθέτει τέσσερα νέα χαρακτηριστικά για μικρές συσκευές που είναι οι πρωταρχικοί χρήστες της γλώσσας. Η Έκδοση 1.1 προορίζεται να αποτελέσει τη σύγκλιση της Σύστασης XHTML Basic 1.0 του W3C για κινητές συσκευές και εκδόθηκε σε συντονισμό με το WAP Forum το 2000 και το προφίλ κινητών XHTML της Open Mobile Alliance (OMA). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 4 Αυγούστου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HTML (HTML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Σημασιολογικών Αναφορών

3 Ιουλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας της Γλώσσας Περιγραφής Σημασιολογικών Αναφορών για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (SAWSDL) εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Semantic Annotations for WSDL. Τα χαρακτηριστικά που ορίζονται σε αυτό το προσχέδιο είναι αναφορές από στοιχεία μέσα στη Γλώσσα Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) ή εγγράφων XML Schema σε ιδέες με μορφή οντολογιών έξω από τα έγγραφα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Ομιλίες του W3C τον Ιούλιο

30 Ιουνίου 2006

Μπορείτε να μάθετε για παρουσιάσεις και εκδηλώσεις του W3C (W3C presentations and events) επίσης διαθέσιμες μέσω RSS channel.

  • Εκ μέρους του Γραφείου του W3C στην Αυστραλία, ο Ivan Herman δίνει κεντρική ομιλία στο AusWeb06 στις 3 Ιουλίου
  • Ο Steven Pemberton δίνει κεντρική ομιλία στο The Next Web στις 7 Ιουλίου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία.
  • Ο Shawn Henry παρουσιάζει στις 10 και 11 Ιουλίου στο Web Design World στο Seattle, WA, USA.
  • Ο Tim Berners-Lee δίνει κεντρική ομιλία στο Twenty-First National Conference on Artificial Intelligence στις 18 Ιουλίου στη Βοστόνη, USA.
  • Ο Chris Lilley παρουσιάζει μια αναφορά στο XML Summer School στις 26 Ιουλίου στην Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο.

Το W3C Ανανεώνει την Ομάδα Εργασίας CSS

28 Ιουνίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την ανανέωση της Ομάδας Εργασίας Cascading Style Sheets (CSS) Working Group. Ο Bert Bos (W3C) είναι Επικεφαλής. Η ομάδα έχει προγραμματισμένη διάρκεια (chartered) μέχρι τις 1 Ιουλίου 2008 για να αναπτύξει και να διατηρήσει προδιαγραφές CSS, προφίλ και σύνολα δοκιμών. Η CSS είναι η πιο κοινή γλώσσα στυλ για έγγραφα HTML και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με έγγραφα κειμένου σε XML. Τα Μέλη του W3C (W3C Members) μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φόρμα συμμετοχής (form to join the Working Group). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα CSS home page.

Το W3C Εγκαινιάζει την Ομάδα Εργασίας για το MathML 3.0

28 Ιουνίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την εγκαινίαση μιας νέας Ομάδας Εργασίας που θα αντικαταστήσει την Ομάδα Ενδιαφέροντος Math. Οι Patrick Ion (Προσκεκλημένος Ειδικός που εκπροσωπεί την American Mathematical Society) και Robert Miner (Design Science) θα είναι συν-Επικεφαλής. Η ομάδα έχει προγραμματισμένη διάρκεια (chartered) μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2008 για να παράγει μια νέα Σύσταση MathML 3.0, για να βελτιώσει και να επεκτείνει την MathML στις περιοχές της διεθνοποίησης, προσβασιμότητας και για μαθηματικό εμπλουτισμό. Τα Μέλη του W3C (W3C Members) μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φόρμα (form) για να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Math home page.

Το W3C Ορίζει τον Jérôme Chailloux Site Manager του W3C/ERCIM

27 Ιουνίου 2006

Ο Jérôme Chailloux έρχεται στο W3C και στην management team ως ο νέος Site Manager για το W3C/ERCIM. Ο Jérôme κατοικεί στη Γαλλία και φέρνει πλούσια εμπειρία στο W3C στην ανάπτυξη τεχνολογίας και στη διαχείριση. Ο Jérôme ήταν ο κύριος εφευρέτης της γλώσσας προγραμματισμού Le-Lisp. Εργάστηκε σε μια επιτροπή τεχνολογίας της πληροφορίας του Υπουργείου Εκπαίδευσης Έρευνας και Τεχνολογίας στη Γαλλία. Ο Jérôme ήταν ακόμα Chief Information Officer στην εταιρεία GENSET. Καλωσορίζουμε τον Jérôme στο W3C.

Πρόσκληση Συμμετοχής για Εφαρμογές των Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού

27 Ιουνίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση των Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Best Practices 1.0) σε Υποψήφια Σύσταση. Αυτές οι οδηγίες που έχουν γραφτεί για σχεδιαστές ιστοσελίδων και για συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, περιγράφουν τον τρόπο συγγραφής περιεχομένου στον παγκόσμιο Ιστό για να δουλεύει καλά σε κινητές συσκευές. Οι τριάντα οργανισμοί που συμμετέχουν στην Mobile Web Initiative συμφωνούν και ενθαρρύνουν την υιοθέτηση και εφαρμογή αυτών των οδηγιών για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών και να επιτευχθεί ο στόχος του "Ενός Παγκοσμίου Ιστού". Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και τις συστάσεις (testimonials).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του WebCGM 2.0

26 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας WebCGM εξέδωσε ένα Πρώτο και Τελικού Σχολιασμού υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του WebCGM 2.0. Το WebCGM είναι ορισμός μιας διανυσματικής και σύνθετης διανυσματικής εικόνας που χρησιμοποιείται σε τεχνική αναπαράσταση, καταγραφή και οπτικοποίηση δεδομένων. Η Έκδοση 2.0 προσθέτει πρόσβαση DOM σε αντικείμενα WebCGM και ένα Συνοδευτικό Αρχείο XML (XCF) για εξωτερικά δεδομένα. Επίσης επεκτείνει γραφικό και έξυπνο περιεχόμενο. Το προσχέδιο περιλαμβάνει συζήτηση και σχόλια για την Προδιαγραφή της Επιτροπής OASIS που υποβλήθηκε στο W3C. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 30 Ιουλίου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το WebCGM.

Τα οράματα για ένα Παγκόσμιο Ιστό Παντού Συζητήθηκαν στο Workshop του W3C

22 Ιουνίου 2006

Οι παρευρισκόμενοι από χώρες όπως η Αυστρία, Κίνα, Φινλανδία, Γαλλία, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Σουηδία και Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν τριάντα δύο άρθρα στις 9-10 Μαρτίου στο Τόκιο στο W3C Workshop on the Ubiquitous Web. Πρότειναν τρόπους να προτυποποιήσουν κατανεμημένες εφαρμογές που προσαρμόζονται στο πλαίσιο: προτιμήσεις χρηστών, δυνατότητες συσκευών και περιβαλλοντικές συνθήκες. Η αναφορά του Workshop (Workshop report) έχει εκδοθεί. Το W3C ευχαριστεί το Πανεπιστήμιο του Keio για τη φιλοξενία. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και για τα W3C Workshops.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Δέσμευσης XML (XBL) 2.0

21 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Μορφών Εφαρμογών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Δέσμευσης XML Binding Language (XBL) 2.0, μιας τεχνολογίας που επεκτείνει την εμφάνιση και συμπεριφορά στοιχείων σε μορφές του Παγκοσμίου Ιστού όπως HTML. Αυτό το προσχέδιο δημιουργήθηκε από την προδιαγραφή XBL 2.0, από το Mozilla Foundation και έχει τώρα μετακινηθεί στη διαδικασία Συστάσεων του W3C. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XMLHttpRequest Object για AJAX

19 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Web API εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του The XMLHttpRequest Object. Το προσχέδιο καταγράφει τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου XMLHttpRequest, κεντρική συνιστώσα του AJAX. Η διεπαφή επιτρέπει στα σενάρια να πραγματοποιούν λειτουργίες πελάτη HTTP, όπως υποβολή δεδομένων φορμών, ή το ανέβασμα δεδομένων από ιστοσελίδα. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Αναπαράστασης RDF/OWL του WordNet

19 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Δράσης WordNet της Ομάδας Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών του Σημασιολογικού Ιστού εξέδωσε το πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του RDF/OWL Representation of WordNet. Το προσχέδιο προτείνει μια μετατροπή σε RDF και OWL του WordNet, το σύστημα λεξικολογικής αναφοράς που μπορεί να διαβαστεί από μηχανές και αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Η ομάδα περιγράφει πώς πραγματοποιήθηκε η μετατροπή και πώς μπορεί να αναζητηθεί σε εφαρμογές του Σημασιολογικού Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε για το Σημασιολογικό Ιστό (Semantic Web).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Χορογραφίας Primer Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

19 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Χορογραφίας Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Web Services Choreography Description Language: Primer. Το primer είναι ένα κατανοητό tutorial για της χρήση και τα χαρακτηριστικά της προδιαγραφής WS-CDL. Η WS-CDL περιγράφει συνεργασίες peer-to-peer ανάμεσα σε συμμετέχοντες στις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού ορίζοντας τη συμπεριφορά τους από παγκόσμια προοπτική. Η ανταλλαγή μηνυμάτων επιτυγχάνει ένα κοινό επιχειρηματικό στόχο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση προσχέδιο των Selectors API

14 Ιουνίου 2006

Στις 25 Μαΐου η Ομάδα Εργασίας the Web APIs εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Selectors API. Το προσχέδιο ορίζει μεθόδους αναγνώρισης στοιχείων σε έγγραφα, για την εφαρμογή λειτουργιών σεναρίου ή Μοντέλου Αντικειμένου Εγγράφου (DOM) σε αυτά. Τα Selectors ορίζονται στην προδιαγραφή Selectors του CSS3 και χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίζουν τα στοιχεία. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Web APIs Working Group home page.

Προτεινόμενες Αλλαγές για τις Προδιαγραφές XML Core

14 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας XML Core εξέδωσε τέσσερις Προτεινόμενες Συστάσεις με Αλλαγές για κεντρικές προδιαγραφές της XML: την τέταρτη έκδοση της Extensible Markup Language (XML) 1.0 και τη δεύτερη έκδοση των Extensible Markup Language (XML) 1.1, Namespaces in XML 1.0 και Namespaces in XML 1.1. Οι εκδόσεις που προτείνονται για τη διευκόλυνση των αναγνωστών, διορθώνουν όλα τα λάθη που έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα και δεν είναι νέες εκδοχές. Τα σύνολα δοκιμών έχουν αναθεωρηθεί. Για την XML, η σήμανση των λέξεων-κλειδιά RFC 2119 έχει βελτιωθεί. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 12 Ιουλίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

CSS3: Δημιουργία Περιεχομένου για Μέσα Σελιδοποίησης

12 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας CSS εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του CSS3 module: Generated Content for Paged Media. Το προσχέδιο περιγράφει χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται σε εκτυπωμένες εκδόσεις, όπως ονομασμένες ακολουθίες, αναφορές, υποσημειώσεις, επικεφαλίδες και άλλα. Συνοδεύει το CSS3 modules για σχεδιασμό πολλών στηλών (multicolumn layout) και μέσα σελιδοποίησης (paged media). Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CSS (CSS home page).

Αναθεωρήθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Ετικετών Γλωσσών και Αναγνώρισης Πλαισίου

12 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Internationalization Core εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Language Tags and Locale Identifiers for the World Wide Web. Το προσχέδιο περιλαμβάνει μηχανισμούς αναγνώρισης ή επιλογής τη γλώσσα περιεχομένου ή τις προτιμήσεις πλαισίου για την επεξεργασία πληροφοριών χρησιμοποιώντας τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού. Περιγράφει πώς θα έπρεπε οι μορφές εγγράφων, οι προδιαγραφές και οι εφαρμογές να χειρίζονται τις ετικέτες γλωσσών, καθώς και δομές δεδομένων για την περιγραφή διεθνών προτιμήσεων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Οι XSLT 2.0, XML Query και XPath 2.0 Είναι Υποψήφιες Συστάσεις

12 Ιουνίου 2006

Οι Ομάδες Εργασίας XML Query και XSL εξέδωσαν τις αναθεωρημένες Υποψήφιες Συστάσεις των XML Query 1.0, XSLT 2.0, XPath 2.0 και υποστηρικτικά έγγραφα. Τα σενάρια χρήσης της XQuery (use cases) αναθεωρήθηκαν επίσης. Τα σημερινά προσχέδια περιλαμβάνουν σχόλια που ελήφθησαν στο στάδιο Υποψήφιας Σύστασης και προχωρούν τους τύπους ονομάτων xdt:* στο χώρο ονομάτων Σχήματος XML xs, μια αλλαγή που έγινε σε συνδυασμό με την Ομάδα Εργασίας XML Schema. Η XSLT μετασχηματίζει τα έγγραφα σε διαφορετική σήμανση ή μορφές. Η XML Query είναι σημαντική για βάσεις δεδομένων, μηχανές αναζήτησης και αποθήκες αντικειμένων καθώς και να κάνει αναζητήσεις σε εύρος εγγράφων. Και οι δύο οι XSLT 2 και XQuery χρησιμοποιούν εκφράσεις XPath και λειτουργούν σε περιπτώσεις Μοντέλου Δεδομένων XPath. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

  • XSL Transformations (XSLT) Version 2.0: Μετασχηματίζει περιπτώσεις μοντέλων δεδομένων (XML και μη-XML) σε άλλα έγγραφα συμπεριλαμβανομένου του XSL-FO για εκτύπωση
  • XQuery 1.0: An XML Query Language: Ένα συντακτικό XMLαναζήτησης συλλογών δομημένων και ημί-δομημένων δεδομένων τοπικά και στον Παγκόσμιο Ιστό
  • XML Path Language (XPath) 2.0: Συντακτικό εκφράσεων για αναφορά σε μέρη εγγράφων XML
  • XQuery 1.0 and XPath 2.0 Functions and Operators: Συναρτήσεις για εκφράσεις XPath και λειτουργίες για τύπους δεδομένων XPath 2.0
  • XQuery 1.0 and XPath 2.0 Data Model (XDM): Αναπαράσταση και πρόσβαση για XML και μη-XML πόρους
  • XSLT 2.0 and XQuery 1.0 Serialization: Πώς να αποδώσετε τα αποτελέσματα της εκτίμησης των XSLT 2.0 και XML Query σε XML, HTML ή ως κείμενο
  • XML Syntax for XQuery 1.0 (XQueryX): Μια ακριβής αναπαράσταση σε XML της γλώσσας XML Query, κατάλληλη για επεξεργασία από μηχανή
  • XQuery 1.0 and XPath 2.0 Formal Semantics: Ο τύπος συστήματος που χρησιμοποιείται σε XQuery και XSLT 2 μέσω XPath και ορίζεται ακριβώς για όσους κάνουν εφαρμογές

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XHTML Basic 1.1

9 Ιουνίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας HTML εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XHTMLTM Basic 1.1. Το προσχέδιο προσθέτει τέσσερα νέα χαρακτηριστικά για μικρές συσκευές που είναι οι πρωταρχικοί χρήστες της γλώσσας. Η Έκδοση 1.1 θα συγκλίνει στη Σύσταση του W3C: XHTML Basic 1.0 για κινητές συσκευές και εκδόθηκε σε συνεργασία με το WAP Forum του 2000, καθώς και με την: Open Mobile Alliance (OMA) προφίλ Κινητού XHTML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: HTML home page.

Οι Ειδικοί Συζητούν τις Προοπτικές Προτύπων του Παγκοσμίου Ιστού στο Fundamentos Web 2006

6 Ιουνίου 2006

Το Ισπανικό Γραφείο του W3C (W3C Spanish Office) παρουσιάζει τον Vinton Cerf και ειδήμονες στην περιοχή Προτύπων του Παγκοσμίου Ιστού (noted Web Standards experts) στη δεύτερη έκδοση του Fundamentos Web 2006 (Web Foundations 2006) στις 3-5 Οκτωβρίου στο Oviedo, Asturias, Ισπανία. Οι Daniel Appelquist, Andy Clarke, Ben Hammersley, Richard Ishida, Molly Holzschlag, Dean Jackson, Bob Regan, Dave Shea και Kevin Yank παρουσιάζουν. Για την εγγραφή (registration) στο συνέδριο, θα υπάρξει έκπτωση για τα Μέλη του W3C (W3C Members).

Το W3C Εγκαινιάζει την Ομάδα Εργασίας Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

1 Ιουνίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την εκκίνηση της Ομάδας Εργασίας Πολιτικής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services Policy Working Group). Οι Paul Cotton (Microsoft) και Chris Ferris (IBM) θα είναι συν-Επικεφαλής. Η ομάδα έχει προγραμματισμένη διάρκεια (chartered) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007 για να προτυποποιήσει ένα γενικό πλαίσιο πολιτικής που θα εκφράζει τις δυνατότητες και προϋποθέσεις των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού. Τα Μέλη του W3C (W3C Members) μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φόρμα (form) για να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Στη μνήμη του Alan Kotok

1 Ιουνίου 2006

Ο Alan Kotok, W3C Associate Chair, MIT site manager και head of the W3C Systems Team, πέθανε την προηγούμενη βδομάδα στο Cambridge, Massachusetts, USA. Ήταν 64. Πριν τις πολλές συνεισφορές του στο W3C, ο Alan κατείχε σημαντικές θέσεις στο DEC σχετικά με αποθήκευση, τηλεπικοινωνίες και λογισμικό. Ως μέλος του MIT Tech Model Railroad Club, βοήθησε να δημιουργηθεί το θρυλικό παιχνίδι υπολογιστών Spacewar και το gaming joystick. Εμφανίζεται στο Origins of Computer Chess και στο Hackers: Heroes of the Computer Revolution. Είμαστε ευγνώμονες που δουλέψαμε μαζί του και θα μας λείψει η ευγένεια, το χιούμορ, την εξυπνάδα και την αφοσίωσή του. Συλλυπητήρια μπορούν να σταλούν στην ηλεκτρονική λίστα: public-memoria@w3.org, public mailing list.

Το W3C Ορίζει τον Ivan Herman Επικεφαλής της Δραστηριότητας Σημασιολογικού Ιστού

1 Ιουνίου 2006

Το W3C όρισε τον Ivan Herman στη θέση του Επικεφαλής της Δραστηριότητας Σημασιολογικού Ιστού, από την 1 Ιουνίου. Πριν, επικεφαλής ήταν ο Eric Miller και η Δραστηριότητα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web Activity) περιλαμβάνει την ανάπτυξη των προτύπων για RDF, OWL, SPARQL και γλώσσες κανόνων. Το W3C επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Eric για τη συνεισφορά του, καθώς μετακινείται στην εφαρμογή του Σημασιολογικού Ιστού. Βασισμένος στο CWI, που φιλοξενεί το Γραφείο Βελγίου-Ολλανδίας-Λουξεμβούργου του W3C (Benelux Office), ο Ivan υπηρέτησε ως Επικεφαλής των Γραφείων του W3C και στην Ομάδα Συντονισμού Σημασιολογικού Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το W3C (About W3C).

Το W3C Ορίζει τον Daniel Dardailler Επικεφαλής των Γραφείων του W3C

1 Ιουνίου 2006

Το W3C όρισε τον Daniel Dardailler ως Επικεφαλής των Γραφείων του W3C, από την 1 Ιουνίου. Ο Daniel θα συνεχίσει στους ρόλους του ως W3C Associate Chair for Europe, liaison for international standards bodies και σε προσπάθειες όπως Οργανισμούς Ηνωμένων Εθνών, ISOC, ISO και ICANN. Τα Γραφεία του W3C (W3C Offices) βοηθούν στις προσπάθειες προώθησης σε τοπικές γλώσσες, διευρύνουν τη γεωγραφική βάση του W3C, και ενθαρρύνουν τη διεθνή συμμετοχή στις Δραστηριότητες του W3C.

Ομιλίες του W3C τον Ιούνιο

1 Ιουνίου 2006

Μπορείτε να μάθετε για παρουσιάσεις και εκδηλώσεις του W3C (W3C presentations and events) που είναι επίσης διαθέσιμες μέσω RSS channel.

  • Ο Daniel J. Weitzner είναι επισκέπτης στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα NPR On Point στις 1 Ιουνίου.
  • Ο Jesús García συμμετέχει σε panel του Tecnimap 2006 στις 1 Ιουνίου στη Σεβίλλη, Ισπανία.
  • Ο Olle Olsson δίνει κεντρική ομιλία στο Metadatas roll inom röttslig informationsförsörjning στις 1 Ιουνίου στη Στοκχόλμη, Σουηδία.
  • Ο Olle Olsson παρουσιάζει στο Web 2.0 -- Nya m?ål och medel στις 7 Ιουνίου στη Στοκχόλμη, Σουηδία.
  • Ο Steven Pemberton δίνει κεντρική ομιλία στο The Web and Beyond: 10th SIGCHI.NL Conference στις 8 Ιουνίου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία.
  • Η Judy Brewer παρουσιάζει στο ICT for an Inclusive Society στις 12 Ιουνίου στη Riga, Latvia.
  • Η Shawn Henry δίνει εκπαιδευτική ομιλία στις 13 Ιουνίου και παρουσιάζει στις 15 Ιουνίου στο UPA 2006 στο Broomfield, CO, USA.
  • Ο Shadi Abou-Zahra παρουσιάζει στις 13 και 14 Ιουνίου στο Workshop on Web Accessibility and Metamodelling 2006 στο Grimstad, Νορβηγία.
  • Η Molly Holzschlag παρουσιάζει στο @media 2006 στις 15 Ιουνίου στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Ο Shadi Abou-Zahra παρουσιάζει στο Euro-Southeast Asia ICT Forum 2006 στις 19 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.
  • Η Judy Brewer δίνει κεντρική ομιλία στο ετήσιο Συνέδριο RESNA στις 26 Ιουνίου στην Ατλάντα, Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Web Services Addressing WSDL Binding Είναι Υποψήφια Σύσταση του W3C

30 Μαΐου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του Web Services Addressing 1.0 - WSDL Binding σε Υποψήφια Σύσταση. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 7 Ιουλίου. Το έγγραφο ορίζει πώς οι ιδιότητες του Web Services Addressing 1.0 - Core περιγράφονται με τη Γλώσσα Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL). Το Web Services Addressing παρέχει ουδέτερους μηχανισμούς μεταφοράς και έχει σχεδιαστεί να δουλεύει και με τις δύο εκδόσεις του WSDL, 1.1 και 2.0. Μπορείτε να διαβάσετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού στο W3C (Web services at W3C).

Το W3C Πραγματοποιεί το Δεύτερο Workshop Διεθνοποίησης SSML

29 Μαΐου 2006

Workshop photo Μετά από ένα επιτυχές Workshop στο Πεκίνο, Κίνα, το W3C πραγματοποιεί το δεύτερο Workshop Διεθνοποίησης Σύνθεσης Ομιλίας: Workshop on Internationalizing the Speech Synthesis Markup Language (SSML) στις 30-31 Μαΐου και φιλοξενείται από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου φιλοξενείται και το Ελληνικό Γραφείο του W3C. Οι παρευρισκόμενοι θα αναγνωρίσουν και θα δώσουν προτεραιότητα τις επεκτάσεις και προσθήκες της SSML, για να βελτιώσουν τη χρήση της για την απόδοση γλωσσών, πέρα της Αγγλικής. Μπορείτε να μάθετε για τα W3C Workshops και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Το W3C Προσκαλεί τη Δημόσια Συζήτηση της Παρούσας και Μελλοντικής Δουλειάς στο WWW2006

23 Μαΐου 2006

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στο W3C Track του δέκατου πέμπτου Διεθνούς Συνεδρίου του Παγκοσμίου Ιστού: Fifteenth International World Wide Web Conference (WWW2006) για συζήτηση για πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και μέσα, επιστήμες υγείας και διεθνές εμπόριο, καθώς και για ευκαιρίες στο επόμενο κύμα του Internet και για την τεχνική ανάπτυξη του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να έρθετε και να μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις στην προσβασιμότητα, στην ασφάλεια περιηγητών, εφαρμογές του Σημασιολογικού Ιστού, γραφικά σε SVG, μορφές σύνθετων εγγράφων και στυλ, υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού, εργαλεία XML και την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού. Το W3C Track πραγματοποιείται από 24-26 Μαΐου στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release).

Το W3C Υποδέχεται τα Μέλη στη Συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής

20 Μαΐου 2006

Το W3C πραγματοποιεί τη συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής στις 21-22 Μαΐου στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο. Τα Μέλη του W3C (W3C Member organizations) συμμετέχουν σε διήμερες συζητήσεις και στρατηγικού προγραμματισμού για τις Δραστηριότητες του W3C (W3C Activities) και για τη μελλοντική δουλειά. Μπορείτε να μάθετε για τον τρόπο εγγραφής (How to Become a W3C Member) και να συμμετάσχετε στην επόμενη συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής στις 29-30 Νοεμβρίου στο Τόκιο, Ιαπωνία.

Το W3C θα Συμμετάσχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Internet Governance Forum

18 Μαΐου 2006

Στο δελτίο τύπου: 17 May 2006 press release ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Kofi Annan ίδρυσε "μια Συμβουλευτική Ομάδα για να τον βοηθήσει να οργανώσει το Internet Governance Forum (IGF), για την πραγματοποίηση διαλόγου ανάμεσα σε σχετικούς φορείς για τη διαχείριση του Internet". Ο Daniel Dardailler, Associate Chair για την Ευρώπη του W3C θα εκπροσωπήσει το W3C σε αυτή τη Συμβουλευτική Επιτροπή. Το W3C επιθυμεί να μοιραστεί την πείρα του σε αυτό το νέο διεθνές περιβάλλον προτυποποίησης.

Το W3C Εγκαινιάζει την Ομάδα Εργασίας WEbCGM

18 Μαΐου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την εκκίνηση της Ομάδας Εργασίας Web CGM Working Group. Ο Lofton Henderson θα είναι ο Επικεφαλής αυτής της Ομάδας Εργασίας με προγραμματισμένη διάρκεια (chartered) μέχρι τις 31 Μαΐου 2007 για να παράγει μια Σύσταση του W3C για την έκδοση 2.0 της Σύστασης WebCGM 1.0 Recommendation. Τα Μέλη του W3C (W3C Members) μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φόρμα: form to join the Working Group για να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: WebCGM Working Group home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού

18 Μαΐου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Mobile Web Best Practices 1.0 που ενσωματώνει σχόλια από υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού στις 18 Απριλίου 2006. Αυτό το έγγραφο στοχεύει να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών περιγράφοντας πώς να παράγουν περιεχόμενο στον Παγκόσμιο Ιστό και ιστοσελίδες για περιεχόμενο σε κινητά και συσκευές με μικρή οθόνη. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Mobile Web Best Practices Working Group home page.

Workshop Περιγραφής Συσκευών του W3C

18 Μαΐου 2006

Το W3C πραγματοποιεί το Διεθνές Workshop: International Workshop on the Implementation of a Device Description Repository στις 12-13 Ιουλίου 2006, στη Μαδρίτη, Ισπανία. Οι κατασκευαστές εφαρμογών και βάσεων δεδομένων και άλλοι προσκαλούνται να συζητήσουν το σχεδιασμό, εφαρμογή και χρήση μιας αποθήκης με πληροφορίες συσκευών για όσους παρέχουν περιεχόμενο και υπηρεσίες. Η υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 31 Μαΐου. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release), σχετικά με τα W3C Workshops και για το Mobile Web Initiative.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Συνόλου Ετικετών Διεθνοποίησης

18 Μαΐου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Συνόλου Ετικετών Διεθνοποίησης εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Internationalization Tag Set (ITS) Version 1.0, ένα πρώτο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Best Practices for XML Internationalization και αναθεωρημένες προϋποθέσεις (requirements). Το σύνολο στοιχείων και χαρακτηριστικών ITS οργανώνεται από κατηγορίες δεδομένων και υποστηρίζει τη διεθνοποίηση και προσαρμογή σχημάτων και εγγράφων. Οι εφαρμογές παρέχονται για DTDs, XML Schema και Relax NG και για υπάρχοντα λεξιλόγια όπως XHTML, DocBook και OpenDocument. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης: Internationalization home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της απεικόνισης WSDL RDF

18 Μαΐου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Web Services Description Language (WSDL) Version 2.0: RDF Mapping. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 17 Ιουλίου. Η WSDL 2.0 μοντελοποιεί και περιγράφει υπηρεσίες στον Παγκόσμιο Ιστό και χρησιμοποιείται για να καταγράψει κατανεμημένα συστήματα και να αυτοματοποιήσει την επικοινωνία ανάμεσα σε εφαρμογές. Το προσχέδιο περιγράφει την WSDL σε RDF και OWL και μια διαδικασία απεικόνισης μετατροπής περιγραφών WSDL σε μορφή RDF. Μπορείτε να διαβάσετε για τις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο που Επιτρέπει Πρόσβαση για Ανάγνωση Περιεχομένου σε XML

18 Μαΐου 2006

Οι Ομάδες Εργασίας Περιηγητή Φωνής, Web API και Μορφών Εφαρμογών (WAF) εξέδωσαν από κοινού ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Authorizing Read Access to XML Content Using the ‹?access-control?› Processing Instruction 1.0. Το προσχέδιο περιγράφει ένα μηχανισμό σε χρήση από εταιρείες περιηγητών που επιτρέπει σε όσους παρέχουν περιεχόμενο να προσδιορίζουν την πολιτική πρόσβασης σε αυτό το περιεχόμενο. Όσοι κάνουν εφαρμογές θα πρέπει να κάνουν τη δική τους ανάλυση ασφαλείας. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα: Rich Web Clients Activity.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του RDFa Primer

17 Μαΐου 2006

Οι Ομάδες Εργασίας HTML και Βέλτιστων Πρακτικών του Σημασιολογικού Ιστού έχουν εκδόσει από κοινού ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του RDFa Primer 1.0. Το RDFa εκφράζει μεταδεδομένα σε συμβατές με XHTML μορφές και επεκτάσεις, κάνοντας δυνατή την ακόμα καλύτερη λειτουργικότητα. Το προσχέδιο έχει δημιουργηθεί από την ομάδα δράσης RDF σε XHTML και συνοδεύει την προδιαγραφή XHTML 2.0 specification. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα HTML Activity και για το Σημασιολογικό Ιστό (Semantic Web).

Η DIAL Προσαρμόζει το Περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού και Βελτιώνει την Εμπειρία των Χρηστών

16 Μαΐου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών του W3C εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Γλώσσας Συγγραφής Ανεξαρτήτου Συσκευής: Device Independent Authoring Language (DIAL). Η DIAL περιγράφει δεδομένα, στυλ, σχέδιο και αλληλεπίδραση ανεξάρτητα, κάνοντας το περιεχόμενο στον Παγκόσμιο Ιστό προσαρμόσιμο για εύρος πλατφόρμων συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων κινητών συσκευών σε χρήση και μελλοντικών συσκευών. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και περισσότερα για την ανεξαρτησία συσκευών (device independence).

Το Web Services Addressing Είναι Σύσταση του W3C

9 Μαΐου 2006

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα το Web Services Addressing - Core και το SOAP Binding ως Συστάσεις του W3C. Οι κεντρικές ιδιότητες επιτρέπουν να απευθύνονται ομοιόμορφα οι υπηρεσίες και τα μηνύματα του Παγκοσμίου Ιστού, ανεξάρτητα από τον τρόπο μεταφοράς. Η δέσμευση ορίζει το συσχετισμό τους με τα μηνύματα SOAP. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και τα testimonials και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια του XQuery Update Facility

8 Μαΐου 2006

Η Ομάδα Εργασίας XML Query εξέδωσε αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των XQuery Update Facility και Use Cases. Η XML Query μπορεί να πραγματοποιήσει αναζητήσεις σε εύρος περιπτώσεων XDM όπως έγγραφα και βάσεις δεδομένων. Οι προδιαγραφές παρέχουν εκφράσεις για τη δημιουργία, μετατροπή και διαγραφή σε αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Αναζήτησης Πλήρους Κειμένου

3 Μαΐου 2006

Οι Ομάδες Εργασίας XML Query και XSL εξέδωσαν ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XQuery 1.0 and XPath 2.0 Full-Text. Το προσχέδιο ορίζει μια γλώσσα που επεκτείνει τα XQuery και XPath επιτρέποντας αναζήτηση πλήρους κειμένου XML και εγγράφων. Το συνοδευτικό υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Use Cases έχει επίσης αναθεωρηθεί και παρέχει παραδείγματα αναζήτησης πλήρους κειμένου σε συλλογές μοντέλων δεδομένων. Μπορείτε να μάθετε για τη Δραστηριότητα XML (XML Activity).

Πρόσκληση για Συμμετοχή στο Workshop του W3C Αποθήκης Περιγραφών Συσκευών

28 Απριλίου 2006

Η υποβολή άρθρων θα είναι μέχρι τις 31 Μαΐου για το W3C International Workshop on the Implementation of a Device Description Repository που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Ιουλίου 2006, στη Μαδρίτη, Ισπανία και θα φιλοξενηθεί από την Telefónica Investigación y Desarrollo. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν το σχεδιασμό, εφαρμογή και χρήση αποθήκης περιγραφής συσκευών (DDR) που προτείνεται από την Ομάδα Εργασίας Περιγραφής Συσκευών (MWI Device Description Working Group). Η DDR θα παρέχει πληροφορίες για συσκευές σε όσους παρέχουν περιεχόμενο και υπηρεσίες για να προσαρμόσουν το περιεχόμενο για να ταιριάζει στις συσκευές των πελατών. Μπορείτε να μάθετε για W3C Workshops και για την Mobile Web Initiative.

Ομιλίες του W3C για το Μάιο

27 Απριλίου 2006

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές ομιλίες και παρουσιάσεις (W3C presentations and events), επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Εκ μέρους του Ισπανικού Γραφείου του W3C, ο Allan Beaufour παρουσιάζει στο Ciclo de Conferencias στις 10 Μαΐου στο Oviedo, Ισπανία.
  • Εκ μέρους του Γραφείου Benelux του W3C, ο Bert Bos δίνει ομιλία (tutorial on Cascading Style Sheets) στις 12 Μαΐου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία.
  • Η Molly Holzschlag δίνει ομιλία στο Los Alamos National Laboratories Web Design Conference στις 15 Μαΐου στο Los Alamos των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Ο Steven Pemberton παρουσιάζει στις 16 Μαΐου και ο Dave Raggett στις 19 Μαΐου στο XTech 2006 στο Άμστερνταμ, Ολλανδία.
  • Ο Rhys Lewis δίνει κεντρική ομιλία στο W4A 2006 - Building the Mobile Web: Rediscovering Accessibility? Στις 22 Μαΐου στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο Workshop on E-Government: Barriers and Opportunities στις 23 Μαΐου στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Το W3C παρουσιάζει το W3C Track στο 15th International World Wide Web Conference (WWW2006) στις 24-26 Μαΐου στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Οδηγιών Πρόσβασης Περιεχομένου Παγκοσμίου Ιστού

27 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Οδηγιών Προσβασιμότητας Περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού (WCAG) εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Οδηγιών Web Content Accessibility Guidelines 2.0, καθώς και υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των Understanding WCAG 2.0, Techniques for WCAG 2.0 και About Baselines for WCAG 2.0. Με τις οδηγίες το περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού γίνεται πιο προσβάσιμο στην πλειοψηφία των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων πολλών βοηθητικών τεχνολογιών. Τα σχόλιά σας (Comments) είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Μαΐου. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (Web Accessibility Initiative).

Ανοίγει το Γραφείο του W3C στην Κίνα

27 Απριλίου 2006

Το Γραφείο του W3C στο Πεκίνο, Κίνα (W3C China Office) και φιλοξενείται από το School of Computer Science and Engineering of Beihang University. Περισσότερες πληροφορίες για τις τελετές έναρξης στις 27 - 28 Απριλίου, μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου (press release). Τα Γραφεία του W3C (W3C Offices) βοηθάνε στις προσπάθειες προώθησης στις τοπικές γλώσσες, διευρύνουν τη γεωγραφική βάση του W3C και ενθαρρύνουν τη διεθνή συμμετοχή στις Δραστηριότητες του W3C. Το W3C προσκαλεί τους οργανισμούς στην Κίνα που επιθυμούν να γίνουν Μέλη του W3C να επικοινωνήσουν με το Γραφείο στην Κίνα (W3C China Office) και να γίνουν Μέλη του W3C (Join W3C).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Προφίλ Κατανομής Συγχρονισμένου Κειμένου

27 Απριλίου 2006

ΤΗ Ομάδα Εργασίας Συγχρονισμένου Κειμένου (TT) εξέδωσε ένα δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Timed Text (TT) Authoring Format 1.0 - Distribution Format Exchange Profile (DFXP). Η μορφή δίνει τη δυνατότητα στους συγγραφείς και στα συστήματα συγγραφής να εναλλάξουν στυλ, σχεδιασμό, το συγχρονισμό που σχετίζονται με κείμενο. Το DFXP βοηθάει στο μετασχηματισμό και στην κατανομή υποτίτλων σε συστήματα. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 18 Μαΐου. Το Timed Text (TT) Authoring Format 1.0 Use Cases and Requirements εκδόθηκε ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Συγχρονισμένων Πολυμέσων (Synchronized Multimedia home page).

Η Ομάδα Incubator σε Περιεχόμενο Πολυμέσων θα Δείξει τα Οφέλη του Σημασιολογικού Ιστού

25 Απριλίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη δημιουργία της Ομάδας Multimedia Semantics Incubator Group, με στόχο να δείξει πώς μπορεί να επιτευχθεί η δια-λειτουργικότητα των μετα-δεδομένων, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού για να ενσωματώσει υπάρχοντα πρότυπα μετα-δεδομένων πολυμέσων. Η ομάδα έχει χορηγούς τα Μέλη του W3C: IVML-NTUA, CWI, University of Aberdeen, University of Maryland και DFKI. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη Δραστηριότητα Incubator Activity, μια νέα πρωτοβουλία για να βοηθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών του Παγκοσμίου Ιστού.

Κατασκευαστές Περιηγητών και Οικονομικές Κοινότητες Απευθύνουν Επείγοντα Θέματα Ασφαλείας

25 Απριλίου 2006

Οι Google, HP, IBM, KDE, Microsoft, Mozilla, Nokia, Opera, Sun Microsystems, VeriSign, Yahoo! Και πολλά άλλα Μέλη του W3C και ερευνητικοί οργανισμοί συναντήθηκαν με ηγέτες της ηλεκτρονικής οικονομικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη για να απευθύνουν επείγοντα θέματα ασφαλείας του Παγκοσμίου Ιστού στο W3C Workshop "Χρηστικότητα και Διαφάνεια της Επικύρωσης του Παγκοσμίου Ιστού". Η αναφορά (Workshop report), μαζί με τα προτεινόμενα επόμενα βήματα είναι διαθέσιμη. Το W3C ευχαριστεί τη Citigroup για τη φιλοξενία και τη Cisco για τις υπηρεσίες δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στο δελτίο τύπου (press release). Μπορείτε να μάθετε για τα W3C Workshops.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Ετικετών Γλώσσας και Στοιχεία Πλαισίου

21 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Internationalization Core εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Ετικετών Γλώσσας και Στοιχείων Πλαισίου για τον Παγκόσμιο Ιστό (Language Tags and Locale Identifiers for the World Wide Web). Το προσχέδιο περιλαμβάνει μηχανισμούς αναγνώρισης ή επιλογής της γλώσσας περιεχομένου ή τις προτιμήσεις πλαισίου που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία πληροφοριών με τη χρήση τεχνολογιών του Παγκοσμίου Ιστού. Περιγράφει πώς οι μορφές, προδιαγραφές και εφαρμογές του εγγράφου θα έπρεπε να χειρίζονται τις ετικέτες γλώσσας, καθώς και δομές δεδομένων για την περιγραφή διεθνών προτιμήσεων. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Εκδόθηκε η Νότα Πληροφόρησης των Κατασκευαστών Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης

17 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε την Πληροφόρηση για Κατασκευαστές Πολυτροπικών Εφαρμογών (Multimodal Application Developer Feedback) ως Νότα. Η Νότα καταγράφει πληροφορίες για τις Ομάδες Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης και Περιηγητή Φωνής για να τις λάβουν υπ' όψιν όταν καθορίσουν μελλοντικές δυνατότητες συγγραφής φωνής και πολυτροπικές δυνατότητες. Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που άρεσαν στους κατασκευαστές για τα περιβάλλοντά τους και χαρακτηριστικά που θεωρούσαν ότι τους έλειπαν. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης (Multimodal Interaction home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Πολυτροπικής Αρχιτεκτονικής και Διεπαφών

14 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Πολυτροπικής Αρχιτεκτονικής και Διεπαφών (Multimodal Architecture and Interfaces). Το προσχέδιο είναι πλαίσιο και πλατφόρμα για τη δημιουργία διεπαφών χρηστών που επιτρέπουν πολλούς τρόπους αλληλεπίδρασης με τον Παγκόσμιο Ιστό. Με την πολυτροπική αλληλεπίδραση (multimodal interaction) οι χρήστες επιλέγουν τον τρόπο πρόσβασης που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Οι κατασκευαστές μπορούν να παρέχουν διεπαφές χρηστών και αποτελέσματα για κάθε τρόπο, συμπεριλαμβανομένων αναπαραστάσεων, μηχανισμών, ομιλίας και ήχου.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Συνόλου Ετικετών Διεθνοποίησης

14 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Διεθνοποίησης Συνόλου Ετικετών εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Συνόλου Ετικετών Διεθνοποίησης: Internationalization Tag Set (ITS). Αυτό το σύνολο στοιχείων και χαρακτηριστικών οργανώνεται από κατηγορίες δεδομένων και υποστηρίζει τη διεθνοποίηση και προσαρμογή των σχημάτων (schemas) και εγγράφων σε τοπικά δεδομένα. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για DTDs, XML Schema και Relax NG και για υπάρχοντα λεξιλόγια όπως XHTML, DocBook και OpenDocument. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Ενημέρωση για Workshop Περιγραφής Συσκευών

13 Απριλίου 2006

Το W3C σχεδιάζει ένα Διεθνές Workshop της Εφαρμογής: Αποθήκη Περιγραφής Συσκευών στις 12-13 Ιουλίου στη Μαδρίτη, Ισπανία, που θα φιλοξενηθεί από το by Telefónica Investigación y Desarrollo. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν το σχεδιασμό, την υλοποίηση και χρήση μιας αποθήκης Περιγραφής Συσκευών (DDR) που προτείνεται από την Ομάδα Εργασίας Περιγραφής Συσκευών. Το προτεινόμενο DDR θα παρέχει πληροφορίες για τις συσκευές σε όσους παρέχουν περιεχόμενο και υπηρεσίες για να προσαρμόζεται το περιεχόμενο και να ταιριάζει με τις συσκευές των πελατών. Η πρόσκληση συμμετοχής για αυτό το Workshop αναμένεται τον Απρίλιο. Μπορείτε να μάθετε για τα W3C Workshops και για την Πρωτοβουλία του Κινητού παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Initiative).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του DOM Level 3 Events

13 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Web API εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση προσχέδιο του Document Object Model (DOM) Level 3 Events. Το σύστημα είναι ανεξάρτητο γλώσσας και πλατφόρμας και επιτρέπει την εγγραφή διαχειριστών events, περιγράφει τη ροή events μέσα από δομή δέντρου και παρέχει πλαίσιο για κάθε event. Η προηγούμενη έκδοση αυτού του εγγράφου ήταν Νότα της Ομάδας Εργασίας Μοντέλο Αντικειμένου Εγγράφου (DOM). Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Εκδόθηκε η Νότα Ορισμού Ν-οστών Σχέσεων στο Σημασιολογικό Ιστό

13 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Ανάπτυξης του Σημασιολογικού Ιστού εξέδωσε το Defining N-ary Relations on the Semantic Web ως Νότα. Στις γλώσσες του Σημασιολογικού Ιστού όπως οι RDF και OWL, μια ιδιότητα συνδέει δύο οντότητες ή μια οντότητα με μια τιμή. Η Νότα παρουσιάζει παραδείγματα και σκέψεις για την αναπαράσταση σχέσεων μεταξύ περισσότερων από δύο οντοτήτων ή τιμών. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Βέλτιστων Πρακτικών του Παγκοσμίου Ιστού

12 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Κινητού Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα Δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Best Practices 1.0). Το προσχέδιο περιγράφει πώς να παράγουμε περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού και ιστοσελίδες για μετάδοση από κινητές και με μικρή οθόνη συσκευές. Το έγγραφο έχει γραφτεί για όλους τους φορείς στη βιομηχανία κινητών και είναι σχεδιασμένο για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 3 Μαΐου. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού του W3C (W3C Mobile Web Initiative) μια κοινή προσπάθεια από τους συγγραφείς εργαλείων, όσων παρέχουν περιεχόμενο, κατασκευαστών συσκευών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Επεξεργασίας Μοντέλου XML

11 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Επεξεργασίας Μοντέλου XML εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XML Processing Model Requirements and Use Cases. Το προσχέδιο περιγράφει το μοντέλο των αλληλεπιδράσεων διαδικασιών XML, τη Γλώσσα Pipeline XML που περιγράφει αυτές τις αλληλεπιδράσεις και τις εισόδους και τα αποτελέσματα από την όλη διαδικασία. Η ομάδα έχει στόχο να δημιουργήσει πρότυπα για τη σειρά, τις παραμέτρους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους μετασχηματισμούς για τη μεγάλη ομάδα μετασχηματισμών όπως XSLT, XML Schema, XInclude και XML Canonicalization που λειτουργούν και παράγουν έγγραφα XML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο CSS 2.1

11 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας CSS απευθύνει πολλά από τα σχόλια που έλαβε κατά τον Τελευταίο Σχολιασμό στο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Cascading Style Sheets, level 2 revision 1 (CSS 2.1). Το CSS 2.1 προκύπτει από το CSS 2 με στόχο να το αντικαταστήσει. Η προδιαγραφή δίνει μια ιδέα της χρήσης της γλώσσας CSS και προσθέτει χαρακτηριστικά που ζητήθηκαν πολύ, διορθώνει λάθη και κάνει το CSS2 συμβατό με τις εφαρμογές. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CSS (CSS home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Αποθήκης Περιγραφής Συσκευών

10 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Περιγραφής Συσκευών του W3C εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Απαιτήσεων Αποθήκης Περιγραφής Συσκευών (Device Description Repository Requirements 1.0). Αυτό το προσχέδιο περιέχει τις προϋποθέσεις αποθήκευσης και δίνει δυνατότητα πρόσβασης σε περιγραφές συσκευών. Τα θέματα περιλαμβάνουν επεκτασιμότητα και δυνατότητες, αναζήτηση, πρόσβαση και μηχανισμούς διαχείρισης, ευελιξία, μορφή και αποθήκευση και επικύρωση και ακρίβεια. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (W3C Mobile Web Initiative), μια κοινή προσπάθεια των κατασκευαστών εργαλείων συγγραφής, όσων παρέχουν περιεχόμενο, κατασκευαστών συσκευών, περιηγητών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Αντικειμένου Window

10 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Web API εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Window Object 1.0. Αυτό το προσχέδιο ορίζει το αντικείμενο Window, ένα πρότυπο που υπάρχει καιρό. Το Window παρέχει τον παγκόσμιο χώρο ονομάτων για γλώσσες προγραμματισμού στον Παγκόσμιο Ιστό, πρόσβαση σε άλλα έγγραφα σε ένα σύνθετο έγγραφο μέσω αναφοράς, σε συσκευές μέτρησης χρόνου και πλοήγηση σε άλλες τοποθεσίες. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Οι Προδιαγραφές SPARQL Είναι Υποψήφιες Συστάσεις του W3C

6 Απριλίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση των προδιαγραφών SPARQL σε Υποψήφιες Συστάσεις. Με τη SPARQL (που προφέρεται σπαρκλ) οι κατασκευαστές και οι τελικοί χρήστες μπορούν να γράφουν και να χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε εύρος πληροφοριών όπως προσωπικά δεδομένα, κοινωνικά δίκτυα και μεταδεδομένα για ψηφιακά αντικείμενα, όπως μουσική και εικόνες. Η Γλώσσα Αναζήτησης SPARQL για RDF (SPARQL Query Language for RDF) καθορίζει το συντακτικό για τη συγγραφή, συνδυασμό και δοκιμή. Το Πρωτόκολλο SPARQL για RDF (SPARQL Protocol for RDF) περιγράφει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα και τη μετάδοση αναζητήσεων από πελάτες σε επεξεργαστές. Το: SPARQL Query Results XML Format παρέχεται για αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Αντικειμένου XMLHttpRequest για το AJAX

5 Απριλίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Web API εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του: The XMLHttpRequest Object, την κεντρική συνιστώσα του AJAX. Η διεπαφή επιτρέπει στα προγράμματα να εφαρμόζουν συναρτήσεις HTTP πελατών, όπως υποβολή φορμών δεδομένων ή το ανέβασμα δεδομένων από μια ιστοσελίδα. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Rich Web Clients Activity.

Το W3C Εγκαινιάζει το Κινέζικο Γραφείο

4 Απριλίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τα εγκαίνια του W3C China Office. Το Γραφείο φιλοξενείται από το the School of Computer Science and Engineering of Beihang University, στο Πεκίνο, Κίνα. Ο Jinpeng Huai είναι ο Επικεφαλής του Γραφείου. Οι Kauzuyuki Ashimura, Steve Bratt, Marie-Claire Forgue, Ivan Herman, Richard Ishida, και Dean Jackson είναι μεταξύ αυτών που θα παραβρεθούν στα εγκαίνια στις 27-28 Απριλίου. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και σχετικά με τα Γραφεία του W3C (W3C Offices).

Ομιλίες του W3C για τον Απρίλιο

30 Μαρτίου 2006

Μπορείτε να μάθετε για τις παρουσιάσεις και εκδηλώσεις του W3C (W3C presentations and events) που είναι επίσης διαθέσιμες μέσω RSS channel.

  • Ο Steve Bratt παρουσιάζει στο CTIA Wireless 2006 στις 4 Απριλίου στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Ο Tim Berners-Lee παρουσιάζει στις 5 Απριλίου στη Σειρά Διαλέξεων Spencer Trask στο Princeton University, στο Princeton των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Η Molly Holzschlag παρουσιάζει στο Knowbility Access U στις 6 Απριλίου στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Ο José Manuel Alonso παρουσιάζει στο the CIO Summit 2006 στις 20 Απριλίου στη Μαδρίτη, Ισπανία.
  • Εκ μέρους του Γραφείου του Χονγκ Κονγκ (W3C Office in Hong Kong), ο Ivan Herman παρουσιάζει στο HKUST στις 24 Απριλίου στο Χονγκ Κονγκ, Κίνα.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Δομών XML Schema 1.1

30 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του XML Schema 1.1 Part 1: Structures. Τα XML schemas ορίζουν λεξιλόγια σήμανσης κοινής χρήσης, τη δομή εγγράφων XML που χρησιμοποιούν τα λεξιλόγια αυτά και παρέχουν άγκιστρα (hooks) για να συσχετίσουν σημασιολογία μαζί τους. Αυτό το προσχέδιο περιέχει αλλαγές για τους τύπους ένωσης XML 1.1, το πλαίσιο, τις κανονικές μορφές τιμών, τον Ορισμό Απλού Τύπου και τη διαχείριση κενών. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα: XML home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Φύσης των Ονομάτων σε Χώρο Ονομάτων XML

29 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Τεχνικής Αρχιτεκτονικής (TAG) εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο της Φύσης Ονομάτων, Χώρου XML (The Disposition of Names in an XML Namespace). Αυτό το εύρημα, στα θέματα που ασχολείται η TAG (TAG issue), απευθύνει την ερώτηση αν η προσθήκη (ή όχι) νέων ονομάτων σε ένα χώρο ονομάτων που έχει εκδοθεί είναι καλή πρακτική. Η αποστολή της TAG είναι η διαχείριση της Αρχιτεκτονικής του Παγκοσμίου Ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε για την Αρχιτεκτονική του Παγκοσμίου Ιστού (Architecture of the World Wide Web) και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της TAG: TAG home page.

Το XLink 1.1 Είναι Υποψήφια Σύσταση του W3C

28 Μαρτίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του XML Linking Language (XLink) Version 1.1 σε Υποψήφια Σύσταση. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 1 Ιουλίου. Η γλώσσα XLink 1.1 επιτρέπει στα στοιχεία να εισάγονται σε έγγραφα XML για να δημιουργούν και να περιγράφουν συνδέσμους μεταξύ πόρων. Χρησιμοποιεί το συντακτικό του XML για να δημιουργήσει δομές που περιγράφουν συνδέσμους όμοιους με τους απλούς συνδέσμους μιας κατεύθυνσης της σημερινής HTML καθώς και πιο εξελιγμένους συνδέσμους. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Σεναρίων Χρήσης και Προϋποθέσεων Μορφών Ανταλλαγής Κανόνων

27 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Μορφών Ανταλλαγής Κανόνων (RIF) εξέδωσε το πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του: RIF Use Cases and Requirements. Το έγγραφο που έχει δημιουργηθεί από σχεδόν πενήντα περιπτώσεις, καθορίζει σενάρια χρήσης και προϋποθέσεις επιτρέποντας να μεταφράζονται οι κανόνες σε διάφορες γλώσσες κανόνων και να μεταφέρονται ανάμεσα σε συστήματα κανόνων. Η ομάδα προσκαλεί τα σχόλιά σας μέχρι τις 21 Απριλίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Αναθεωρήθηκε η Γλώσσα Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) 2.0

27 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού αναθεώρησε τρεις Υποψήφιες Συστάσεις της Γλώσσας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) Έκδοση 2.0: Part 0: Primer, Part 1: Core Language και Part 2: Adjuncts. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 1 Ιουλίου. Τα RDF Mapping και SOAP 1.1 Binding του WSDL είναι αναθεωρημένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια. Το WSDL 2.0 μοντελοποιεί και περιγράφει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού και χρησιμοποιείται για να καταγράψει κατανεμημένα συστήματα και για να αυτοματοποιήσει την επικοινωνία μεταξύ εφαρμογών. Μπορείτε να διαβάσετε για τις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Αναφοράς Εικόνων

22 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Ανάπτυξης του Σημασιολογικού Ιστού εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Image Annotation on the Semantic Web. Το προσχέδιο δημιουργήθηκε από την Ομάδα Δράσης Αναφοράς Πολυμέσων στο Σημασιολογικό Ιστό και περιγράφει τη δημιουργία, αποθήκευση, μεταχείριση, ανταλλαγή και επεξεργασία μετα-δεδομένων εικόνων. Παρέχονται οδηγίες και σύντομη περιγραφή των εργαλείων, καθώς και λεξιλόγια σε RDF και OWL. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Το Web Services Addressing Είναι Προτεινόμενη Σύσταση του W3C

21 Μαρτίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση των Web Services Addressing - Core και SOAP Binding σε Προτεινόμενες Συστάσεις. Η κεντρική προδιαγραφή ορίζει ιδιότητες που επιτρέπουν ομοιόμορφη επεξεργασία υπηρεσιών και μηνυμάτων του Παγκοσμίου Ιστού, ανεξάρτητα από τη μεταφορά. Η δέσμευση ορίζει το συσχετισμό των κεντρικών ιδιοτήτων με μηνύματα SOAP. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 18 Απριλίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web services home page).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

21 Μαρτίου 2006

Μπορείτε να μάθετε για παρουσιάσεις και εκδηλώσεις του W3C (W3C presentations and events) επίσης διαθέσιμες και μέσω RSS channel.

  • Ο Oreste Signore συμμετέχει στην εκδήλωση Broadcasting and Videoconferencing στις 22 Μαρτίου στο Μιλάνο, Ιταλία.
  • Ο Tim Berners-Lee παρουσιάζει Richard Snyder Presidential Lecture στο Tufts University, στις 28 Μαρτίου στο Medford, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Ο Tim Berners-Lee παρουσιάζει στο Spencer Trask Lecture Series στο Princeton University στις 5 Απριλίου, στο Princeton, Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Η Molly Holzschlag δίνει κεντρική ομιλία στο Knowbility Access U, στις 6 Απριλίου στο San Francisco, Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Η Molly Holzschlag δίνει εκπαιδευτική ομιλία στο Los Alamos National Laboratories Web Design Conference στις 15 Μαΐου στο Los Alamos, Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Ο Steven Pemberton δίνει εκπαιδευτική ομιλία στο XTech 2006 στις 16 Μαΐου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία.
  • Ο Rhys Lewis δίνει κεντρική ομιλία στο W4A2006 - Building the Mobile Web: Rediscovering Accessibility? στις 22 Μαΐου στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Οι Ivan Herman και Richard Ishida δίνουν εκπαιδευτικές ομιλίες στις 24-26 Μαΐου στο 15th International World Wide Web Conference (WWW2006), στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Το W3C Επεκτείνει και Ανανεώνει τη Δραστηριότητα Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

21 Μαρτίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την ανανέωση της Δραστηριότητας Web Services Activity μέχρι το Φεβρουάριο του 2008. Η Δραστηριότητα έχει μια Ομάδα Ενδιαφέροντος, Συντονισμού και τέσσερεις Ομάδες Εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της νέας Ομάδας Εργασίας Σημασιολογικών Αναφορών για τη Γλώσσα Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (SAWSDL). Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για τα Μέλη του W3C (W3C Members). "Το W3C φέρνει τις κοινότητες κοντά... για να εργαστούν προς μια πρότυπη λύση για αυτοματοποίηση του Παγκοσμίου Ιστού," είπε ο Jacek Kopecky (DERI Innsbruck), Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας SAWSDL.

Αναθεωρήθηκε η Νότα Μεταφοράς Πλαισίου Ανεξαρτησίας Συσκευών

20 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Ανεξαρτησίας Συσκευών αναθεώρησε τη Νότα της Ομάδας Εργασίας Delivery Context Overview for Device Independence. Ο όρος μεταφορά πλαισίου χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις προτιμήσεις των χρηστών και τις δυνατότητες των μηχανισμών πρόσβασης στον Παγκόσμιο Ιστό από τους χρήστες. Η Νότα είναι μέρος ακολουθίας και περιγράφει πληροφορίες που μπορεί να περιληφθούν στη μεταφορά πλαισίου και πώς αυτή η πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ανεξαρτησία συσκευών (device independence).

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Workshop Διεθνοποίησης SSML

16 Μαρτίου 2006

Μετά από το επιτυχημένο Workshop στο Πεκίνο, Κίνα, το W3C πραγματοποιεί το δεύτερο Workshop on Internationalizing the Speech Synthesis Markup Language (SSML) στις 30-31 Μαΐου, που θα φιλοξενηθεί από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρίσκεται και το Ελληνικό Γραφείο του W3C. Οι παρευρισκόμενοι θα αναγνωρίσουν και θα θέσουν προτεραιότητες σχετικά με τις επεκτάσεις και προσθήκες στη SSML για να βελτιωθεί η χρήση της, στην απόδοση μη-Αγγλικών γλωσσών. Η υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 14 Απριλίου. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τα W3C Workshops και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Το W3C Ορίζει νέους Επικεφαλής στις Περιοχές Ubiquitous Web και Interaction Domain

15 Μαρτίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση νέους επικεφαλής στις Δραστηριότητες που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση χρηστών, στον Παγκόσμιο Ιστό. Ο Philipp Hoschka θα ηγείται στη νέα περιοχή του Παγκοσμίου Ιστού Παντού (Ubiquitous Web Domain) που περιλαμβάνει την Ανεξαρτησία Συσκευών, την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού, την Πολυτροπική Αλληλεπίδραση και τις Δραστηριότητες Περιηγητή Φωνής και συνεχίζει το ρόλο του ως Deputy Director του W3C στην Ευρώπη. Ο Chris Lilley ηγείται στην Περιοχή Αλληλεπίδρασης (Interaction Domain) που περιλαμβάνει τις Δραστηριότητες Γραφικών, HTML, Math, Rich Web Clients, Style, Synchronized Multimedia και XForms. Μπορείτε να διαβάσετε για την Ομάδα Διαχείρισης (Management Team) του W3C και για τις Δραστηριότητές του (Activities).

Προετοιμάζεται το Workshop Ασφαλείας του W3C

15 Μαρτίου 2006

Το W3C Workshop on Transparency and Usability of Web Authentication θα φιλοξενηθεί στις 15-16 Μαρτίου από τη Citigroup στη Νέα Υόρκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι παρευρισκόμενοι θα αναγνωρίσουν και θα αναφέρουν δημόσια τα βήματα που μπορεί να κάνει το W3C για να βελτιώσει την αξιοπιστία του Παγκοσμίου Ιστού και την ασφάλεια για τους χρήστες. Μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα (program), τα περισσότερα από σαράντα άρθρα που έχουν υποβληθεί (accepted position papers) και σχετικά με τη Δραστηριότητα Τεχνολογία και Κοινωνία (Technology and Society).

Εκδόθηκε η Νότα Τύπων Δεδομένων XML Schema σε RDF και OWL

14 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Ανάπτυξης του Σημασιολογικού Ιστού εξέδωσε το XML Schema Datatypes in RDF and OWL ως Νότα της Ομάδας Εργασίας. Η Νότα παρέχει ερωτήσεις και απαντήσεις για τύπους δεδομένων XML Schema στο Σημασιολογικό Ιστό και απευθύνει τύπους δεδομένων που ορίζονται από τους χρήστες, τη σύγκριση τιμών, τη διάρκεια και τη χρήση αριθμητικών τύπων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Συνταγών για Έκδοση Λεξιλογίων RDF

14 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Ανάπτυξης του Σημασιολογικού Ιστού εξέδωσε το πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Λεξιλογίων: Best Practice Recipes for Publishing RDF Vocabularies. Αυτό το προσχέδιο που δημιουργήθηκε από την ομάδα δράσης Διαχείρισης Λεξιλογίου της Ομάδας Εργασίας προσφέρει βήμα προς βήμα οδηγίες για την επιλογή και έκδοση ενός RDF Schema ή λεξιλογίου OWL ή οντολογίας στον Παγκόσμιο Ιστό, δίνοντας παραδείγματα διατάξεων για τον εξυπηρετητή Apache HTTP. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Η Δεύτερη Έκδοση του XForms Είναι Σύσταση του W3C

14 Μαρτίου 2006

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε σήμερα το XForms 1.0 Second Edition ως Σύσταση του W3C. Η νέα γενιά φορμών του W3C, οι XForms, διαχωρίζουν την παρουσίαση από το περιεχόμενο, ελαχιστοποιούν τις κυκλικές διαδρομές στον εξυπηρετητή, προσφέρουν ανεξαρτησία συσκευών και μειώνουν την ανάγκη γλωσσών προγραμματισμού. Η δεύτερη έκδοση προσθέτει επεξηγήσεις και διορθώνει λάθη που υπήρχαν στην πρώτη έκδοση. Οι δημοσιεύσεις της δεύτερης έκδοσης περιλαμβάνουν τα παρακάτω έγγραφα.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του RDF/A Primer

14 Μαρτίου 2006

Οι Ομάδες Εργασίας HTML και Βέλτιστων Πρακτικών του Σημασιολογικού Ιστού εξέδωσαν το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του RDF/A Primer 1.0. Το προσχέδιο που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Δράσης RDF σε XHTML, συνοδεύει την προδιαγραφή XHTML 2.0 specification. Αυτό το έγγραφο εισάγει το συντακτικό για να εκφράζονται μεταδεδομένα στο XHTML και εξηγεί τη χρήση ενοτήτων μετα-πληροφοριών XHTML. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα HTML (HTML Activity) και για το Σημασιολογικό Ιστό (Semantic Web).

Εκδόθηκε η Νότα του Primer Σημασιολογικού Ιστού για Object-Oriented Κατασκευαστές Λογισμικού

10 Μαρτίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Ανάπτυξης του Σημασιολογικού Ιστού εξέδωσε τη Νότα: A Semantic Web Primer for Object-Oriented Software Developers. Η Νότα, που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Δράσης Software Engineering της Ομάδας Εργασίας, δείχνει πώς οι διαδικασίες ανάπτυξης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Σημασιολογικό Ιστό ως πλατφόρμα για τη δημιουργία, κοινή χρήση και επαναχρησιμοποίηση του μοντέλου περιοχής. Οι RDF Schema και OWL χρησιμοποιούνται διαδοχικά με άλλες γλώσσες, που έχουν να κάνουν με αντικείμενα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

To W3C Φιλοξενεί την Έκτη Ετήσια Technical Plenary Week

28 Φεβρουαρίου 2006

Το W3C πραγματοποιεί την Technical Plenary Week από 27 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου στις Κάνες, Γαλλία όπου 30 Ομάδες Εργασίας και Ενδιαφέροντος του W3C πραγματοποιούν συναντήσεις. Οι συμμετέχοντες και οι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν σε ομιλίες και συζητήσεις για ιδιοκτησία δεδομένων, μικρο-μορφές γλώσσες αναζήτησης, το Grid, σύνθετα έγγραφα και τυπικές μεθόδους. Μπορείτε να γίνετε Μέλη του W3C (Join W3C) και να παραβρεθείτε στο επόμενο Technical Plenary το Νοέμβριο του 2007 στη Βοστώνη, Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Γλώσσας SPARQL για RDF

22 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της γλώσσας SPARQL Query Language for RDF. Η SPARQL (προφέρεται "σπαρκλ") προσφέρει στους κατασκευαστές και στους χρήστες ένα τρόπο να γράψουν και να χρησιμοποιήσουν αποτελέσματα αναζήτησης σε εύρος πληροφοριών όπως προσωπικά δεδομένα, κοινωνικά δίκτυα και μεταδεδομένα για ψηφιακά αντικείμενα όπως μουσική και εικόνες. Η SPARQL παρέχει ακόμα ένα μέσο ενσωμάτωσης σε εύρος απομακρυσμένων πόρων. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Συνόλου Ετικετών Διεθνοποίησης

22 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Συνόλου Ετικετών Διεθνοποίησης εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Internationalization Tag Set (ITS). Αυτό το σύνολο στοιχείων και χαρακτηριστικών οργανώνεται από κατηγορίες δεδομένων και υποστηρίζει τη διεθνοποίηση και τον εντοπισμό σχημάτων και εγγράφων. Παρέχονται εφαρμογές για for DTDs, XML Schema και Relax NG, καθώς και για υπάρχοντα λεξιλόγια όπως XHTML, DocBook και OpenDocument. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Το XSL 1.1 Είναι Υποψήφια Σύσταση του W3C

21 Φεβρουαρίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση της Extensible Stylesheet Language (XSL) Version 1.1 σε Υποψήφια Σύσταση. Η Έκδοση 1.1 αναθεωρεί και βελτιώνει τη Σύσταση XSL 1.0 σε ότι αφορά δείκτες, πολλαπλές ροές και σελιδοδείκτες, επεκτείνοντας την υποστήριξη προσαρμογής γραφικών, δεικτών και αριθμούς σελίδων. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Μαΐου. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα XML (XML Activity).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Πρωτοκόλλου SPARQL για RDF

21 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του SPARQL Protocol for RDF. Το προσχέδιο περιγράφει την πρόσβαση σε δεδομένα RDF και τη μετάδοση αναζητήσεων RDF από πελάτες σε επεξεργαστές. Το πρωτόκολλο είναι συμβατό με τη γλώσσα αναζήτησης SPARQL query language (προφέρεται "σπαρκλ") και έχει σχεδιαστεί για να προωθεί αναζητήσεις και από άλλες γλώσσες αναζήτησης RDF. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 13 Μαρτίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Το W3C Οργανώνει Σεμινάριο για τη Χρήση Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

21 Φεβρουαρίου 2006

Το W3C προσκαλεί το κοινό στο σεμινάριο Using Web Services - From Infrastructure to Semantics που θα είναι δωρεάν στο Παρίσι, Γαλλία στις 6 Μαρτίου 2006. Τα Μέλη του W3C Amadeus, Canon, France Telecom, Nokia και το τεχνικό προσωπικό του W3C θα επιδείξουν τις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού σε πραγματικά σενάρια, θα δείξουν πώς επιλύονται οι επιχειρηματικές προκλήσεις και θα παρουσιάσουν τις σημασιολογικές βελτιώσεις. Απαιτείται εγγραφή (registration). Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και σχετικά με τις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services). Το έργο WS2 project είναι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IST.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Τύπων Δεδομένων XML Schema 1.1

17 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του XML Schema 1.1 Part 2: Datatypes. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Μαρτίου. Τα XML Schemas ορίζουν λεξιλόγια σήμανσης που χρησιμοποιούνται από κοινού, τη δομή των εγγράφων XML που χρησιμοποιούν αυτά τα λεξιλόγια και παρέχουν συνδέσεις για να συσχετίζεται μαζί τους η σημασιολογία. Με το Μέρος 2 του XML Schema, οι τύποι δεδομένων μπορούν να οριστούν για χρήση σε XML Schemas καθώς και σε άλλα πλαίσια. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού για το WSDL Binding

16 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας που Απευθύνει τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Web Services Addressing 1.0 - WSDL Binding. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Μαρτίου. Το έγγραφο ορίζει πώς περιγράφονται οι ιδιότητες του Web Services Addressing 1.0 - Core με τη Γλώσσα Περιγραφής των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL). Η Ομάδα Εργασίας παρέχει ουδέτερους μηχανισμούς και έχει σχεδιαστεί να δουλεύει και με τις δύο εκδόσεις της WSDL, 1.1 και 2.0. Μπορείτε να διαβάσετε για τις υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού στο W3C (Web services at W3C).

Το XHTML™ Modularization 1.1 Είναι Προτεινόμενη Σύσταση του W3C

13 Φεβρουαρίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του XHTML™ Modularization 1.1 σε Προτεινόμενη Σύσταση. Αυτό επιτρέπει να δημιουργούνται τα υποσύνολα και οι επεκτάσεις του XHTML που χρειάζονται για τις πλατφόρμες που προκύπτουν. Αυτό το έγγραφο βασίζεται στο Modularization of XHTML in XML Schema και τη Σύσταση του W3C Modularization of XHTML. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 6 Μαρτίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα HTML home page.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Πλατφόρμας Προσωπικών Προτιμήσεων (P3P) 1.1

13 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Προδιαγραφής P3P εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Πλατφόρμας: Platform for Privacy Preferences 1.1 (P3P 1.1). Η P3P απλοποιεί και αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάγνωσης πολιτικών προσωπικών δεδομένων ιστοσελίδων, προάγοντας την εμπιστοσύνη και την πεποίθηση στον Παγκόσμιο Ιστό. Η Έκδοση 1.1 έχει μια νέα επέκταση και μηχανισμούς δέσμευσης που βασίζονται σε προτάσεις από Workshops του W3C και την κοινότητα προσωπικών δεδομένων. Το προσχέδιο συμπληρώνει τη μετάβαση σε XML Schema για P3P data schemas. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 31 Μαρτίου. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά για τα προσωπικά δεδομένα και P3P: privacy and P3P.

4Το W3C Παρουσιάζει στο 3GSM World Congress

13 Φεβρουαρίου 2006

Μπορείτε να επισκεφθείτε το W3C στο 3GSM World Congress στο χώρο Hall 2 stand G78 στις 13-16 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, Ισπανία. Παρουσιάζουν οι Marie-Claire Forgue, Dominique Hazaël-Massieux, Philipp Hoschka και Cédric Kiss. "Στο 3GSM 2006, το W3C θα δείξει την πρόσφατη δουλειά στις βέλτιστες πρακτικές για συγγραφείς περιεχομένου για κινητά. Με τη βοήθεια των συγγραφέων, τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές μπορούν να προσφέρουν χρήσιμη και διαλειτουργική περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό παγκοσμίως, " είπε ο Philipp Hoschka. Μπορείτε να δισβάσετε σχετικά με το W3C at 3GSM και την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού του W3C: W3C Mobile Web Initiative.

Εκδόθηκε η Νότα Διαλειτουργικότητας Χαρτών Θεμάτων RDF

10 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών και Επέκτασης του Σημασιολογικού Ιστού εξέδωσε τη Νότα: A Survey of RDF/Topic Maps Interoperability Proposals. Η Νότα καταγράφει υπάρχουσες προτάσεις ενσωμάτωσης δεδομένων, που αναπαρίστανται στην οικογένεια γλωσσών RDF / OWL του W3C με δεδομένα στους Χάρτες Θεμάτων του ISO. Είναι σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία οδηγιών για συνδυασμένη χρήση αυτών των προτύπων, εξασφαλίζοντας τη διαλειτουργικότητα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Περιγραφής Συσκευών Landscape

10 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Περιγραφής Συσκευών εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Device Description Landscape, που συνοδεύει το Device Description Ecosystem. Αυτό το προσχέδιο περιγράφει την παρούσα κατάσταση των διαθέσιμων επιλογών που παρέχουν Περιγραφές Συσκευών για την επίτευξη εφαρμογών που αναγνωρίζουν τα είδη συσκευών. Μπορείτε να διαβάσετε για την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού του W3C (W3C Mobile Web Initiative), μια προσπάθεια που γίνεται από κοινού από εταιρείες συγγραφής εργαλείων, όσους παρέχουν περιεχόμενο, κατασκευαστές συσκευών, εταιρείες περιηγητών και κινητής τηλεφωνίας.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Remote Events για XML (REX)

8 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα REX, που είναι κοινή προσπάθεια των Ομάδων Εργασίας SVG και Web API, εξέδωσε το Πρώτο Δημόσιο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του Remote Events for XML (REX) 1.0 και των Προϋποθέσεών (Requirements) του. Με τη χρήση της γραμματικής REX, τα τελικά σημεία μπορούν να αλληλεπιδρούν με DOM Events εξ αποστάσεως, σαν να ήταν στο ίδιο μέρος. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα Scalable Vector Graphics (SVG) και Web APIs.

Το W3C Εγκαινιάζει τη Δραστηριότητα Incubator

8 Φεβρουαρίου 2006

Το W3C ανακοινώνει την εκκίνηση της Δραστηριότητας Incubator Activity, μιας νέας πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών του Παγκοσμίου Ιστού. "Με τη Δραστηριότητα Incubator, τα Μέλη του W3C και οι Προσκεκλημένοι Ειδικοί μπορούν τώρα να συνδυάσουν την ανακάλυψη τεχνολογιών του Παγκοσμίου Ιστού με τους εξέχοντες τεχνικούς πόρους του W3C και να δούμε τι θα προκύψει", είπε ο Steve Bratt, ο Chief Executive Officer του W3C. Η πρώτη Ομάδα Incubator (XG) που θα ιδρυθεί, θα απευθύνει το θέμα των ετικετών περιεχομένου (content labels). Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και σχετικά με την XG.

Εκδόθηκαν τα Άρθρα Διεθνοποίησης

2 Φεβρουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Internationalization GEO (Guidelines, Education and Outreach) Working Group εξέδωσε πληροφορίες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν και να χρησιμοποιήσουν τις διεθνείς πλευρές των τεχνολογιών του W3C. Πρόσφατα, η ομάδα εξέδωσε τα: Changing (X)HTML page encoding to UTF-8, xml:lang in XML document schemas και Localization vs. Internationalization, καθώς και πλήθος αναθεωρήσεις και μεταφράσεις. Για λεπτομέρειες και I18n news and RSS feeds, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεθνοποίησης (Internationalization home page).

Ομιλίες του W3C το Φεβρουάριο

31 Ιανουαρίου 2006

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις (W3C presentations and events) επίσης διαθέσιμες μέσω RSS channel.

  • Ο Olle Olsson παρουσιάζει στο SITI-konferensen 2006 στις 2 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, Σουηδία.
  • Ο Masayasu Ishikawa συμμετέχει σε συζήτηση στο PAGE2006 στις 3 φεβρουαρίου στο Τόκιο, Ιαπωνία.
  • Ο Richard Ishida παρουσιάζει στο Open Road Conference στις 7 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη, Αυστραλία.
  • Ο Shadi Abou-Zahra δίνει κεντρική ομιλία στο Euro American Conference on Telematics and Information Systems (EATIS 2006) στις 7 Φεβρουαρίου 2006 στη Santa Marta, Κολομβία.
  • Ο Richard Ishida παρουσιάζει στο Victoria Online Seminar Series στις 8 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη, Αυστραλία.
  • Ο Richard Ishida παρουσιάζει στο WSG Meeting στις 9 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη, Αυστραλία.
  • Ο Olle Olsson παρουσιάζει στο Aktuella utmaningar στις 10 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, Σουηδία.
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει στο LinuxAsia Conference and Expo στις 10 Φεβρουαρίου στο Δελχί, Ινδία.
  • Ο Richard Ishida παρουσιάζει στο W3C/WSG Meeting στις 10 Φεβρουαρίου στην Canberra, Αυστραλία.

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού της Προδιαγραφής Λεξικό Προφοράς (PLS)

31 Ιανουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε ένα Τελικό υπό Διαμόρφωση προσχέδιο τελικού Σχολιασμού της Προδιαγραφής Λεξικό Προφοράς: Pronunciation Lexicon Specification (PLS) Version 1.0. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 15 Μαρτίου. Η PLS έχει σχεδιαστεί για εύκολη χρήση από τους κατασκευαστές διεθνώς και επιτρέπει να καθορίζονται πληροφορίες προφοράς για αναγνώριση ομιλίας και μηχανές σύνθεσης ομιλίας σε εφαρμογές περιήγησης φωνής. Οι προφορές ομαδοποιούνται σε ένα έγγραφο PLS και υπάρχουν παραπομπές σε αυτές από άλλες γλώσσες σήμανσης όπως SRGS και SSML. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Εκδόθηκε η Νότα Μαθηματικών Συμβόλων στα Αραβικά

31 Ιανουαρίου 2006

Η Ομάδα Ενδιαφέροντος Μαθηματικών εξέδωσε την Arabic mathematical notation ως Νότα. Η Νότα αναλύει το χειρισμό μαθηματικών παραστάσεων στα Αραβικά και σχετικές γλώσσες χρησιμοποιώντας τη Γλώσσα Σήμανσης Μαθηματικών Mathematical Markup Language (MathML) 2.0. Ο στόχος της είναι να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής και να αποκαλύψει τους γνήσιους περιορισμούς της προδιαγραφής που μπορεί να χρειάζονται επεκτάσεις. Μπορείτε να διαβάσετε για τη Δραστηριότητα Μαθηματικών (Math Activity).

Το XHTML-Print Είναι Προτεινόμενη Σύσταση του W3C

31 Ιανουαρίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση του XHTML-Print σε Προτεινόμενη Σύσταση. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Το XHTML-Print έχει σχεδιαστεί για εκτύπωση από κινητές συσκευές, εκτυπωτές χαμηλού κόστους και σε περιβάλλοντα χωρίς driver για εκτύπωση. Η δουλειά βασίζεται στο XHTML-Print που έχει γραφτεί από την Ομάδα Εργασίας Εκτυπωτή (PWG), που είναι πρόγραμμα του IEEE-ISTO. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HTML (HTML home page).

Το W3C Δίνει Έμφαση στον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό στο 3GSM World Congress

31 Ιανουαρίου 2006

Οι ηγέτες της βιομηχανίας κινητών έφτασαν σε μια αρχική συμφωνία για τις βέλτιστες πρακτικές για το περιεχόμενο του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού. Το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Best Practices 1.0) που έχει γραφτεί για να βελτιώσει την εμπειρία χρηστών, περιγράφει πώς να παράγονται ιστοσελίδες και περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού για προβολή από κινητά και από συσκευές με μικρή οθόνη. Μπορείτε να στείλετε τα σχόλιά σας πριν τις 17 Φεβρουαρίου 2006. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και σχετικά με την Πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (W3C Mobile Web Initiative). Μπορείτε να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό χώρο του W3C: W3C booth at 3GSM στις 13-16 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, Ισπανία.

Εκδόθηκαν τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια του XQuery Update Facility

27 Ιανουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας XML Query εξέδωσε τα Πρώτα Δημόσια υπό Διαμόρφωση Προσχέδια των (XQuery Update Facility) και των Σεναρίων Χρήσης τους (Use Cases). Η XML Query μπορεί να πραγματοποιήσει αναζητήσεις και να συνδέσει συλλογές περιπτώσεων XDM, όπως έγγραφα και βάσεις δεδομένων. Τα σημερινά προσχέδια παρέχουν εκφράσεις δημιουργίας, αλλαγής και διαγραφής για αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της XML (XML home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προ σχέδιο Τελικού Σχολιασμού του Πρωτοκόλλου SPARQL για RDF

26 Ιανουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο τελικού Σχολιασμού του Πρωτοκόλλου SPARQL Protocol for RDF. Το προσχέδιο περιγράφει την πρόσβαση δεδομένων RDF και τις αναζητήσεις RDF από πελάτες σε επεξεργαστές. Το πρωτόκολλο είναι συμβατό με τη γλώσσα αναζήτησης SPARQL (SPARQL query language - που προφέρεται "σπαρκλ") και έχει σχεδιαστεί για να επικοινωνεί αναζητήσεις και από άλλες γλώσσες RDF. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Αποτελεσμάτων Αναζήτησης SPARQL σε Μορφή XML

26 Ιανουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Πρόσβασης Δεδομένων RDF εξέδωσε το δεύτερο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Αποτελεσμάτων Αναζήτησης SPARQL σε Μορφή XML (SPARQL Query Results XML Format). Η Γλώσσα Αναζήτησης SPARQL (SPARQL query language) (που προφέρεται "σπαρκλ") προσφέρει στους κατασκευαστές και στους χρήστες έναν τρόπο να γράφουν και να χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα αναζήτησης μέσα από ένα εύρος πληροφοριών όπως προσωπικά δεδομένα, κοινωνικά δίκτυα και μεταδεδομένα για ψηφιακά αντικείμενα όπως μουσική και εικόνες. Η SPARQL παρέχει ακόμα ένα μέσο ενσωμάτωσης απομακρυσμένων πόρων. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του State Chart XML (SCXML)

24 Ιανουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Περιηγητή Φωνής εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο του State Chart XML (SCXML): State Machine Notation for Control Abstraction 1.0. Το SCXML είναι ένα περιβάλλον εφαρμογής που βασίζεται σε πίνακες UML Harel State και σε CCXML. Το SCXML είναι υποψήφιο για τη γλώσσα ελέγχου μέσα στις VoiceXML 3.0, CCXML 2.0 και τη γλώσσα συγγραφής που είναι υπό ανάπτυξη από την Ομάδα Εργασίας Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Το W3C Πραγματοποιεί Workshop με θέμα τον Παγκόσμιο Ιστό Παντού

24 Ιανουαρίου 2006

Το W3C πραγματοποιεί το Workshop on the Ubiquitous Web στις 9-10 Μαρτίου στο Τόκιο, Ιαπωνία. Ο Παγκόσμιος Ιστός Παντού "επωφελείται από την ποικιλία των δικτυωμένων συσκευών," είπε ο Dave Ragett (W3C/Canon). Οι παρευρισκόμενοι θα εξετάσουν τις τεχνολογίες και θα βοηθήσουν το W3C να κάνει επιλογές για προτυποποίηση για να εκπληρώσει το όραμα κατανεμημένων εφαρμογών που προσαρμόζονται στις ανάγκες των χρηστών, στις δυνατότητες των συσκευών και σε περιβαλλοντικές συνθήκες. Η υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release) και για τα W3C Workshops.

Το W3C Ορίζει τον Steve Bratt Chief Executive Officer

23 Ιανουαρίου 2006

photo of Steve Bratt Το W3C όρισε τον Dr. Steven R. Bratt στη νέα θέση του W3C Chief Executive Officer (CEO), από τις 20 Ιανουαρίου. Από αυτή τη θέση ο Steve θα συνεχίσει να επιβλέπει τις παγκόσμιες λειτουργίες και τη διάχυση, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής διαχείρισης στις σχέσεις με τα Μέλη, τη Διαδικασία του W3C, το προσωπικό το στρατηγικό σχεδιασμό, τον προϋπολογισμό, νομικά θέματα, εξωτερικές συνεργασίες και σημαντικές εκδηλώσεις. Από το 2002 που άρχισε να εργάζεται στο W3C, ο Steve εργαζόταν ως W3C's Chief Operating Officer και έπειτα και ως Acting Chair. Μπορείτε να διαβάσετε για την Ομάδα Διαχείρισης του W3C (W3C management team) και περισσότερα σχετικά με το W3C (About W3C).

Σεμινάριο του W3C για τη Χρήση των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού

19 Ιανουαρίου 2006

Το σεμινάριο Χρήση των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού - Από την Υποδομή στη Σημασιολογία (Using Web Services - From Infrastructure to Semantics), μέρος του Προγράμματος WS2 project, θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, Γαλλία στις 6 Μαρτίου. Τα Μέλη του W3C Amadeus, Canon, France Telecom, Nokia και το τεχνικό προσωπικό του W3C θα επιδείξουν τις τεχνολογίες των υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού σε πραγματικά σενάρια χρήσης. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή (register). Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό στο κοινό. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (Web Services home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τύπων Δεδομένων XML Schema 1.1

17 Ιανουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας XML Schema εξέδωσε ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο των Τύπων Δεδομένων XML Schema: XML Schema 1.1 Part 2: Datatypes. Τα XML Schemas ορίζουν λεξιλόγια σήμανσης, τη δομή εγγράφων XML που χρησιμοποιούν αυτά τα λεξιλόγια και παρέχουν συσχετισμό σημασιολογίας. Με το XML Schema Μέρος 2, οι τύποι δεδομένων μπορούν να οριστούν για χρήση σε XML Schemas καθώς και αλλού. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της XML (XML home page).

Η Υποβολή Άρθρων για την Πιστοποίηση του Παγκοσμίου Ιστού είναι μέχρι τις 25 Ιανουαρίου

17 Ιανουαρίου 2006

Η υποβολή άρθρων είναι μέχρι τις 25 Ιανουαρίου για το Workshop του W3C για Διαφάνεια και Χρηστικότητα της Πιστοποίησης του Παγκοσμίου Ιστού (W3C Workshop on Transparency and Usability of Web Authentication) που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Μαρτίου 2006 και φιλοξενείται από τη Citigroup στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι παρευρισκόμενοι θα αναγνωρίσουν τα βήματα που μπορεί να κάνει το W3C για να βελτιώσει την αξιοπιστία του Παγκοσμίου Ιστού και την ασφάλεια για τους χρήστες. Τα θέματα περιλαμβάνουν την επικύρωση ιστοσελίδων, την ασφαλή συμπεριφορά πελατών του Παγκοσμίου Ιστού, την επικοινωνία με τους χρήστες, υποδομές για αυτούς που παρέχουν περιεχόμενο και δοκιμές για πράκτορες χρηστών. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου (press release), σχετικά με τα W3C Workshops και περισσότερα για την Τεχνολογία και Κοινωνία (Technology and Society).

Μελλοντικές Ομιλίες του W3C

17 Ιανουαρίου 2006

Μπορείτε να μάθετε για μελλοντικές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις του W3C (W3C presentations and events) επίσης διαθέσιμες μέσω RSS channel.

  • Ο José Manuel Alonso παρουσιάζει στο Jornadas Tecnicas sobre Administracion Electronica Abrimos 24 horas στις 20 Ιανουαρίου στη Gijón, Ισπανία.
  • Ο Steve Bratt παρουσιάζει στο RFID Academic Convocation στις 23 Ιανουαρίου στο Cambridge, Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Η Deborah Dahl παρουσιάζει στο SpeechTek West 2006 στις 30 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Ο Dave Raggett παρουσιάζει στο SpeechTek West 2006 στις 31 Ιανουαρίου στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών .
  • Ο Masayasu Ishikawa συμμετέχει σε δημόσια συζήτηση στο PAGE2006 στις 3 Φεβρουαρίου στο Τόκιο, Ιαπωνία.
  • Ο Richard Ishida παρουσιάζει στο Open Road Conference στις 7 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη, Αυστραλία..
  • Ο Ivan Herman παρουσιάζει εκ μέορυς του Ουγγρικού Γραφείου του W3C (W3C Hungarian Office) στο Magyarorszagi Web Konferencia στις 18 Μαρτίου στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία.
  • Ο Rhys Lewis δίνει κεντρική ομιλία στο W4A2006 - Building the Mobile Web: Rediscovering Accessibility? Στις 22 Μαΐου στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Δραστηριότητα XKMS Ολοκληρώνει τη Δουλειά και Κλείνει

17 Ιανουαρίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ότι η Ομάδα Εργασίας Διαχείρισης Κλειδιού XML έχει επιτυχώς ολοκληρώσει τη δουλειά της: Τη Σύσταση του W3C Προδιαγραφή Διαχείρισης Κλειδιού XML: XML Key Management Specification (XKMS 2.0) μαζί με τις Δεσμεύσεις (Bindings) και Προυποθέσεις (Requirements) καθώς και τις Νότες τις Ομάδας Εργασίας Using XKMS with PGP και A WSDL 1.1 description for XKMS. Με την XKMS οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται την ταυτότητα του δημοσίου κλειδιού σε εύρος εφαρμογών, συστήματα και σύνορα εμπιστοσύνης. Ας ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες και τους Επικεφαλής Stephen Farrell (Προσκεκλημένος Ειδικός) και Shivaram Mysore (Microsoft) για τη συνεισφορά τους. Μπορείτε να διαβάσετε για την Τεχνολογία και Κοινωνία (Technology and Society) στο W3C.

Το Keio Φιλοξενεί το Semantic Web Conference 2006 στο Τόκιο

13 Ιανουαρίου 2006

Το Συνέδριο Σημασιολογικού Ιστού 2006 (Semantic Web Conference 2006) που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Keio στο Τόκιο, Ιαπωνία στις 27 Ιανουαρίου 2006, διοργανώνεται από τον INTAP. Το Πανεπιστήμιο του Keio θα έχει εκθεσιακό χώρο, ο Nobuo Saito δίνει ένα μήνυμα καλωσορίσματος και ο Tatsuya Hagino παρουσιάζει "Το Παρελθόν και το Μέλλον του Σημασιολογικού Ιστού" και συντονίζει μια συζήτηση με θέμα: "Σημασιολογικός Ιστός, Παρελθόν, Σήμερα και Αύριο".

Τα Γραφεία του W3C Συναντήθηκαν στο Άμστερνταμ

13 Ιανουαρίου 2006

Τα Γραφεία του W3C πραγματοποίησαν την ετήσια συνάντησή τους στις 10-11 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία. "Εκπρόσωποι των Γραφείων και μέλη της Ομάδας Επικοινωνίας του W3C συναντήθηκαν στο CWI, το Ίδρυμα που φιλοξενεί το Γραφείο του Βελγίου-Ολλανδίας-Λουξεμβούργου του W3C στο Άμστερνταμ, Ολλανδία. Θέματα που σχετίζονται με την ιδιότητα Μέλους, Εκδηλώσεις των Γραφείων και μελλοντικά σχέδια των Γραφείων του W3C για το 2006 συζητήθηκαν," είπε ο Ivan Herman, Επικεφαλής των Γραφείων. Τα Γραφεία του W3C εργάζονται με τις τοπικές κοινότητες του Παγκοσμίου Ιστού για να προάγουν τις τεχνολογίες του W3C στις τοπικές γλώσσες, να διευρύνουν τη γεωγραφική βάση του W3C και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συμμετοχή στις δραστηριότητες του W3C. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Γραφείων του W3C (Offices home page).

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C Εκλέγει του Συμμετέχοντες στην TAG

13 Ιανουαρίου 2006

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του W3C εξέλεξε τους T.V. Raman (Google) και Henry Thompson (Πανεπιστήμιο του Edinburgh) στην Ομάδα Τεχνικής Αρχιτεκτονικής (TAG). Οι συμμετέχοντες στην TAG που παραμένουν είναι οι: Dan Connolly (W3C), Noah Mendelsohn (IBM), David Orchard (BEA), Ed Rice (HP), Norman Walsh (Sun Microsystems) και οι συν-Επικεφαλείς Tim Berners-Lee (W3C) and Vincent Quint (INRIA). Το 2004, η TAG εξέδωσε τη Σύσταση του W3C Αρχιτεκτονική του Παγκοσμίου Ιστού Τόμος Ένα (Architecture of the World Wide Web, Volume One). Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της TAG (TAG home page).

Εκδόθηκε το υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού

13 Ιανουαρίου 2006

Η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού εξέδωσε ένα υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο Τελικού Σχολιασμού των Βέλτιστων Πρακτικών Κινητού Παγκοσμίου Ιστού 1.0 (Mobile Web Best Practices 1.0). Το προσχέδιο περιγράφει πώς να παραχθεί περιεχόμενο του Παγκοσμίου Ιστού και ιστοσελίδες για κινητά και συσκευές με μικρή οθόνη. Το έγγραφο, έχει γραφτεί για όλους τους συμμετέχοντες στην περιοχή των κινητών και έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να διαβάσετε για την πρωτοβουλία του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού του W3C (W3C Mobile Web Initiative), μια κοινή προσπάθεια από συγγραφείς εργαλείων, όσους παρέχουν περιεχόμενο, κατασκευαστές συσκευών, περιηγητών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Προωθήθηκε η Υποψήφια Σύσταση Σημασιολογικής Ερμηνείας Αναγνώρισης Ομιλίας (SISR) 1.0

13 Ιανουαρίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση της γλώσσας Σημασιολογικής Ερμηνείας Αναγνώρισης Ομιλίας Έκδοση 1.0: Semantic Interpretation for Speech Recognition (SISR) Version 1.0 σε Υποψήφια Σύσταση. Η προδιαγραφή περιγράφει αναφορές σεναρίου ECMA σε κανόνες γραμματικής για εκφορά νοήματος από την αναγνώριση ομιλίας. Η SISR ορίζει το συντακτικό και τη σημασιολογία του περιεχομένου ετικετών στην Προδιαγραφή Γραμματικής Αναγνώρισης Ομιλίας (SRGS) για αποτέλεσμα σε σειριακό XML ή μεταβλητές ECMAScript. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Περιηγητή Φωνής (Voice Browser home page).

Εκδόθηκαν οι Υποψήφιες Συστάσεις της Γλώσσας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) 2.0

6 Ιανουαρίου 2006

Το W3C ανακοινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την προώθηση των προδιαγραφών της Γλώσσας Περιγραφής Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού (WSDL) Έκδοση 2.0 σε Υποψήφιες Συστάσεις: Μέρος 0: Primer (Part 0: Primer), Μέρος 1: Κεντρική Γλώσσα (Part 1: Core Language) και Μέρος 2: Προσαρτήσεις (Part 2: Adjuncts). Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 15 Μαρτίου. Η Δέσμευση SOAP 1.1 (SOAP 1.1 Binding) είναι ένα αναθεωρημένο υπό Διαμόρφωση Προσχέδιο. Η WSDL 2.0 μοντελοποιεί και περιγράφει τμήματα των Υπηρεσιών του Παγκοσμίου Ιστού και χρησιμοποιείται για να καταγράφει κατανεμημένα συστήματα και να αυτοματοποιεί την επικοινωνία ανάμεσα σε εφαρμογές. Μπορείτε να μάθετε για τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web services).