The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Nέα Πρότυπα της Κοινοπραξίας του Παγκόσμιου Ιστού Περιγράφουν τον Τρόπο Οργάνωσης και Ανταλλαγής των ΧΜL Workflows

Το XProc (XML Pipeline) Αντικαθιστά τις Προσεγγίσεις Ad-Hoc

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33 6 76 86 33 41
Για επικοινωνία με Ασίας --
Naoko Ishikura, <keio-contact@w3.org>, +81.466.49.1170
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά . Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες: translations in other languages | Past Releases .)

http://www.w3.org/ — 11 Μαΐου 2010 — Η Κοινοπραξία του Παγκόσμιου Ιστού ανακοίνωσε σήμερα ένα δυνατό εργαλείο για τη διαχείριση των πλούσιων διαδικασιών ΧML, όπως οι επιχειρηματικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Το  "XProc: An XML Pipeline Language," παρέχει ένα πλαίσιο πρότυπο για την σύνθεση διαδικασιών XML. Τα XProc βελτιστοποιεί την αυτοματοποίηση, την οργάνωση και τη διαχείριση των πολύπλοκων υπολογισμών που σχετίζονται με το XML, επηρεάζοντας υπάρχουσες τεχνολογίες που υιοθετούνται ευρέως στην επιχειρησιακή σκηνή.

Το XProc Βοηθάει στην Οργάνωση Διαδικασιών Χρησιμοποιώντας Τυποποιημένες Περιγραφές

H ποικιλία γλωσσών στην Ινδία δημιουργεί αρκετές προκλήσεις για τους δημιουργούς λογισμικού του Παγκόσμιου Ιστού και για τους χρήστες του. Για τα εγκαίνια του νέου Γραφείου, το TDIL έχει οργανώσει ένα διεθνές συνέδριο στις 6-7 Μαΐου στο Νέο Δελχί: World Wide Web: Technology, Standards and Internationalization. Οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου θα συζητήσουν μερικές από αυτές τις προκλήσεις και την καλύτερη μέθοδο προώθησης συμμετοχής ανοιχτών προτύπων και τη διάδοση τους στην Ινδία. Το πρόγραμμα (program) ξεκινάει με τα επίσημα εγκαίνια του νέου Γραφείου, και ακολουθούν συζητήσεις για διεθνοποίηση, πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας, αρχιτεκτονική Παγκόσμιου Ιστού, Σημασιολογικό Ιστό, Προσβασιμότητα, και άλλες περιοχές της δουλειάς της Κοινοπραξίας του Παγκόσμιου Ιστού.

Σχετικά με την Ανάπτυξη Τεχνολογίας για το Πρόγραμμα Ινδικών Γλωσσών (TDIL)

Το XML, το Extensible Markup Language, είναι μια βασική σύγχρονη επιχείρηση πληροφορικής που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση, την μετάλλαξη, και την ανταλλαγή πολλών πληροφοριών, από επιστροφή εφορίας μέχρι και επίπεδα ποσότητας βενζίνης. Πολλές διαδικασίες επιχειρήσεων μπορούν να παρουσιαστούν σαν μια σειρά έργων, με το καθένα να εμπλέκει ΧΜL input ή output. Εταιρείες χρησιμοποιούν τα μοντέλα αυτά για πολλούς σκοπούς, όπως για να εγγυηθεί τον έλεγχο ποιότητας ή για την σύνταξη ερευνών ελέγχου.
Το W3C εξέδωσε το πρώτο πρότυπο XML το 1998. Από τότε, το W3C έχει δημιουργήσει πρότυπα πολύ βασικών λειτουργιών στο XML συμπεριλαμβανομένου του validation (Schema languages), query (XQuery), transformation (XSLT), και linking (XLink). Διαδικασίες επιχειρήσεων συνδυάζουν και χτίζουν πάνω σε αυτές τις βασικές λειτουργίες, αλλά δεν έχει υπάρξει ένα πρότυπο για την περιγραφή όλων αυτών των ακολουθιών. Σε αυτή την περίπτωση όμως, έχουν χρησιμοποιηθεί οι λύσεις ad-hoc,  οι οποίες δεν μοιράζονται με ευκολία (π.χ. με άλλους σε αλυσίδα παροχής) και δεν επηρεάζουν ευρέως ανεπτυγμένα εργαλεία ή στήριξη.
«Το XML είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο,» δήλωσε ο Norman Walsh, MarkLogic, και ένας από τους συντάκτες της προδιαγραφής. «Έτσι απλά μπορώ να ονομάσω συγκεκριμένους τρόπους για να αποθηκεύσω, επικυρώσω, μεταμορφώσω, ρωτήσω, συμπεριλάβω, μαρκάρω και να συνδέσω το ΧΜL. Δεν έχουμε όμως έναν συγκεκριμένο τρόπο να περιγράψει κανείς πως να τα συνδυάσει για να επιτύχει κάποιο συγκεκριμένο έργο. Αυτό το παρέχει το ΧProc.»
Το XProc μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για να βάλει σε σειρά τις παρακάτω λειτουργίες: (1) ενημέρωση νέων (2) όποτε αναφερθεί εταιρεία, χρήση μιας υπηρεσίας Διαδικτύου, να επικοινωνεί μετά και με το χρηματιστήριο (3) την εισαγωγή τρεχουσών τιμών μετοχών στην ενημέρωση και (4) εισαγωγή πληροφοριών του ιστορικού της εταιρείας που προέρχονται από μια βάση δεδομένων. Επιπλέον, αυτή η ενισχυμένη ενημέρωση μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους σε πολλαπλούς χρήστες είτε  (5) για εκτύπωση ή (6) με μια διαδραστική φόρμα ώστε να μπορεί ο κόσμος να αγοράσει μετοχές και μέσω διαδικτύου. Σε αυτό το σενάριο, το XProc ελέγχει αρκετές διαδικασίες που μπορούν να εφαρμοστούν χρησιμοποιώντας άλλα πρότυπα όπως το XQuery, XSLT, XSLT-FO, XForms, και HTML.

Το XProc είναι XML, Πλεονεκτήματα από τη Δομή του Υπάρχοντα ΧΜL

Επειδή οι περιγραφές του XProc είναι σε XML, ο κόσμος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία XML για να τα παράγει, να τα μετατρέψει και να τα επικυρώσει.
«Η επεξεργασία του XML ωςXML είναι ένα πολύ δυνατό σχέδιο, και το XProc το κάνει πιο εύκολο και ελκυστικό,» δήλωσε ο Henry Thompson, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και ένας από τους εκδότες της προδιαγραφής αυτής. "Το XProc αποτελεί παράδειγμα για το τι κάνει το W3C με μεγάλη επιτυχία: κοιτάξαμε το ήδη υπάρχον σύστημα- οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορες παρόμοιες, αλλά συγχρόνως διαφορετικές, γλώσσες- και εμείς παρουσιάσαμε ένα κοινό πρότυπο,  δημιουργώντας διασύνδεση και κρίσιμη μάζα.»
Το XProc στηρίζεται από test suite που καλύπτει όλα τα απαραίτητα και απαιτούμενα βήματα της γλώσσας καθώς επίσης και όλα τα στατικά και δυναμικά λάθη.