The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

H Κοινοπραξία του Παγκόσμιου Ιστού Εγκαινιάζει το Νέο Γραφείο στην Ινδία κατά τη διάρκεια Διεθνούς Συνεδρίου στο Νέο Δελχί

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33 6 76 86 33 41
Για επικοινωνία με Ασίας --
Naoko Ishikura, <keio-contact@w3.org>, +81.466.49.1170
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά . Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες: translations in other languages | Past Releases .)

http://www.w3.org/ -- 3 Μαΐου 2010 -- Ως μέρος των προσπαθειών τους να εξασφαλίσουν πως τα βασικά πρότυπα Παγκόσμιου Ιστού τηρούν τις παγκόσμιες ανάγκες, η Κοινοπραξία του Παγκόσμιου Ιστού (W3C) ανακοινώνει σήμερα τη δημιουργία ενός καινούριου γραφείου στην Ινδία (Office in India). Το Γραφείο αυτό στο New Delhi χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Technology Development for Indian Languages (TDIL) Programme, μέρος του Τμήματος Τεχνολογίας της Πληροφορίας της Ινδικής Κυβέρνησης. Το W3C και το TDIL θα γιορτάσει την κοινή αυτή προσπάθεια στην εκδήλωση που θα γίνει στις 6 Μαΐου 2010, ως μέρος ενός συνεδρίου (conference) που οργανώθηκε από το TDIL με θέμα την τεχνολογία, τα πρότυπα και τη διεθνοποίηση.

«Θέλουμε να δούμε το Διαδίκτυο για Όλους αλλά και το Διαδίκτυο για τα πάντα και να το βοηθήσουμε να φτάσει την μέγιστη δυνατότητά του,» δήλωσε η Κ. Swaran Lata Διευθύντρια και Επικεφαλής του Human Centered Computing Division και Διευθύντρια του καινούριο γραφείου της Κοινοπραξίας του Παγκόσμιου Ιστού στην Ινδία. "Ανυπομονούμε να προωθήσουμε τα πρότυπα του W3C σε όλη την Ινδία και στις 22 αναγνωρισμένες Ινδικές γλώσσες, και καλωσορίζουμε αυτή τη δυνατότητα να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους στην Ινδία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του μελλοντικού Παγκόσμιου Ιστού. »

«Αυξημένη συμμετοχή από την Ινδία θα ενισχύσει την διεθνή κοινωνία της Κοινοπραξίας του Παγκοσμίου Ιστού,» δήλωσε ο Jeff Jaffe, W3C CEO. "Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το TDIL ώστε να χτίσουμε την κοινωνία της Κοινοπραξίας του Παγκόσμιου Ιστού στην Ινδία, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανή συμμετοχή σημαντικών βιομηχανιών και ακαδημαϊκών ηγετών. Το προσεχές συνέδριο αποτελεί ένα πρώτο βήμα.»

Διεθνές Συνέδριο θα Συζητήσει για Προκλήσεις Διεθνοποίησης

H ποικιλία γλωσσών στην Ινδία δημιουργεί αρκετές προκλήσεις για τους δημιουργούς λογισμικού του Παγκόσμιου Ιστού και για τους χρήστες του. Για τα εγκαίνια του νέου Γραφείου, το TDIL έχει οργανώσει ένα διεθνές συνέδριο στις 6-7 Μαΐου στο Νέο Δελχί: World Wide Web: Technology, Standards and Internationalization. Οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου θα συζητήσουν μερικές από αυτές τις προκλήσεις και την καλύτερη μέθοδο προώθησης συμμετοχής ανοιχτών προτύπων και τη διάδοση τους στην Ινδία. Το πρόγραμμα (program) ξεκινάει με τα επίσημα εγκαίνια του νέου Γραφείου, και ακολουθούν συζητήσεις για διεθνοποίηση, πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας, αρχιτεκτονική Παγκόσμιου Ιστού, Σημασιολογικό Ιστό, Προσβασιμότητα, και άλλες περιοχές της δουλειάς της Κοινοπραξίας του Παγκόσμιου Ιστού.

Σχετικά με την Ανάπτυξη Τεχνολογίας για το Πρόγραμμα Ινδικών Γλωσσών (TDIL)

Το πρόγραμμα Technology Development for Indian Languages (TDIL), είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Τεχνολογίας της Πληροφορίας, της Κυβέρνησης της Ινδίας, που εμπλέκεται σε έρευνα, ανάπτυξη, προτυποποίηση και διάδοση της Τεχνολογίας Γλωσσών στην Ινδία σε είκοσι δύο συνταγματικά αναγνωρισμένες Ινδικές γλώσσες.  Το ΠρόγραμμαTDIL σχετίζεται επίσης με σώματα διεθνής προτυποποίησης όπως είναι το Unicode Consortium και το ELRA.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού (W3C)

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) είναι μια διεθνής Κοινοπραξία όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και οδηγίες σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τον Παγκόσμιο Ιστό. Περισσότεροι από 400 οργανισμοί είναι Μέλη (Members) της Κοινοπραξίας. Το W3C διαχειρίζονται από κοινού οι οργανισμοί MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία και έχει επιπλέον Γραφεία (Offices) σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.w3.org/