The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού Εγκαινιάζει Γραφείο στη Σενεγάλη

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 or+1.718.260.9447
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά. Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες: translations in other languages.)

http://www.w3.org/ — 26 Μαΐου 2009 — Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) ανακοινώνει με περηφάνια την εγκαινίαση του πρώτου Γραφείου του W3C στη Δυτική Αφρική. Το W3C Senegal Office θα φιλοξενηθεί από το Ecole Supérieure Polytechnique (ESP), που βρίσκεται στο UCAD (Université Cheikh Anta Diop), στο Dakar, Σενεγάλη. Με αυτό το Γραφείο, το πρώτο με επίσημη γλώσσα τη Γαλλική, το W3C θέλει να αυξήσει την αλληλεπίδραση με τη Γαλλικά ομιλούμενη κοινότητα, ειδικά με τις γειτονικές χώρες της Αφρικής. Η τελετή εγκαινίασης (opening ceremony) θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου 2009, ως μέρος του συνεδρίου eLearning Africa conference.

Η Πληροφορική στη Σενεγάλη Στοιχηματίζει στην Καινοτομία

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά (OSIRIS report), μόνο 6.1% των ανθρώπων στη Σενεγάλη έχουν πρόσβαση στο Internet. Παρ’ όλα αυτά οι ενδείξεις δείχνουν αυξανόμενη διαθεσιμότητα τεχνολογιών πληροφορικής, λόγω αυξανόμενης ζήτησης από τα ινστιτούτα ανώτερης εκπαίδευσης στη χώρα.

Στην Αφρική και ειδικότερα στη Σενεγάλη , πλήθος περιοχών πληροφορικής δείχνουν μεγάλη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, e-banking, CRM, κινητό Internet, ενσωμάτωση δικτύων και ανάπτυξη εφαρμογών. Η δύναμη της Σενεγάλης στις περιοχές του Internet και στα κινητά θα βοηθήσει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Το W3C ασχολείται (με Workshops και Ομάδες Ενδιαφέροντος) με τρόπους που η τεχνολογία κινητών θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Οργανισμός που φιλοξενεί το Γραφείο Σενεγάλης Φέρνει την Τοπική Γνώση στο W3C

Το Ecole Supérieure Polytechnique (ESP), φιλοξενεί το Γραφείο του W3C στη Σενεγάλη, είναι μια ανακαινισμένη σχολή μηχανικών με στόχο να παρέχει ανώτερη μόρφωση για προετοιμασία της επίβλεψης παραγωγής και υπηρεσιών, να πραγματοποιεί ερευνητικές δραστηριότητες με στόχο τη συνεχή βελτίωση, την υιοθέτηση και συμμετοχή σε τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις, και να πραγματοποιεί αξιολογήσεις για ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Το Γραφείο του W3C στη Σενεγάλη θα το διαχειρίζονται από κοινού οι Ibrahima Ngom, Project leader, από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του ESP και Alex Corenthin, head του ISOC Senegal.

Η εγκαινίαση του Γραφείου του W3C στη Σενεγάλη είναι μέρος του έργου Digital World Forum project (του 7ου πλαισίου προγράμματος: European Union's 7th Research Framework Programme - FP7) που επιδιώκει την κατανόηση του πώς τεχνολογίες χαμηλού κόστους μπορούν να βοηθήσουν στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος.

Σχετικά με τα Γραφεία του W3C

Καθώς τα Μέλη του εργάζονται να πραγματοποιήσουν το δυναμικό του Παγκοσμίου Ιστού, το W3C συνεργάζεται με τοπικούς φορείς που θέλουν να προωθήσουν την αποστολή του W3C. Τα Γραφεία (W3C Offices) βοηθούν στις προσπάθειες προώθησης σε τοπικές γλώσσες, βοηθούν στη διεύρυνση της γεωγραφικής βάσης του W3C, και ενθαρρύνουν τη διεθνή συμμετοχή στις Δραστηριότητες του W3C. Το W3C έχει Γραφεία στις περιοχές: Αυστραλία, στις χώρες Benelux, Βραζιλία, Κίνα, Φινλανδία, Γερμανία και Αυστρία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κορέα, Μαρόκο, Σενεγάλη, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, και Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού (W3C)

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) είναι μια διεθνής Κοινοπραξία όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και οδηγίες σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τον Παγκόσμιο Ιστό. Περισσότεροι από 400 οργανισμοί είναι Μέλη (Members) της Κοινοπραξίας. Το W3C διαχειρίζονται από κοινού οι οργανισμοί MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία και έχει επιπλέον Γραφεία (Offices) σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.w3.org/