The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το W3C Γιορτάζει την Πρόοδο του Σημασιολογικού Ιστού στο SemTech 2009

Η Ενεργός Κοινότητα Συνδεδεμένων Δεδομένων, η Ηλεκτρονική Κυβέρνηση και η Βιομηχανία Υποστηρίζουν την Ανάπτυξη Προτύπων του W3C

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 or+1.718.260.9447
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά. Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες: translations in other languages.)

http://www.w3.org/ — 15 Ιουνίου 2009 — Το τεχνικό προσωπικό του W3C και περισσότεροι από 30 Οργανισμοί - Μέλη του W3C θα παρουσιάσουν στο Συνέδριο: Semantic Technology Conference (SemTech) αυτή τη βδομάδα στο San Jose, California. Οι συνεδρίες όπου ηγούνται προσωπικό του W3C και εκπρόσωποι των Μελών του W3C δίνουν έμφαση στον αναπτυσσόμενο ρυθμό υιοθέτησης τεχνολογιών του Σημασιολογικού Ιστού πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι ομιλίες υπογραμμίζουν μια ενεργό κοινότητα Συνδεδεμένων Δεδομένων στην κυβέρνηση, υγεία, στην οικονομία και σε άλλες βιομηχανίες που είναι αφοσιωμένες στην υιοθέτηση τεχνολογιών του Σημασιολογικού Ιστού που βασίζονται σε πρότυπα του W3C.

"Έχουμε συλλέξει ένα αυξανόμενο πλήθος σεναρίων χρήσης Σημασιολογικού Ιστού σε 12 μήνες," είπε ο Ivan Herman, Επικεφαλής της Δραστηριότητας Σημασιολογικού Ιστού του W3C. "Με ευχαριστεί η ποικιλία των περιοχών εφαρμογών για το Σημασιολογικό Ιστό, συμπεριλαμβανομένων λογισμικού, υπηρεσιών, εργαλείων και επιτυχή εφαρμογή στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία."

Το W3C συλλέγει και εκδίδει σενάρια χρήσης Σημασιολογικού Ιστού (Semantic Web use cases and case studies) ως μέρος των προγραμμάτων κοινοτήτων και διάχυσης (outreach programs).

Οι παρευρισκόμενοι του SemTech είναι προσκεκλημένοι να επισκεφθούν το εκθεσιακό περίπτερο του W3C (αριθμός 120) στο συνέδριο.

Οι Ανάγκες της Κοινότητας Οδηγούν τις Εξελίξεις σε Πρότυπα για Δεδομένα του Παγκοσμίου Ιστού

Οι παρουσιαστές του W3C θα συζητήσουν για την πρόοδο σε σημασιολογικά εργαλεία για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χτίσουν, να οργανώσουν και να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους. Τα πρότυπα σε στάδιο εξέλιξης παρέχουν εργαλεία για:

Το W3C συνεχίζει να συνεργάζεται με μέλη της κοινότητας για να αξιολογεί και να προτείνει νέα πρότυπα για την πρόοδο και επίτευξη του Σημασιολογικού Ιστού. Εγκαίρως για το SemTech, το W3C ανακοινώνει ότι οι SKOS και OWL, ως Προτεινόμενες Συστάσεις (Proposed Recommendations), είναι σχεδόν ολοκληρωμένες. Η OWL 2 είναι μια Υποψήφια Σύσταση (Candidate Recommendation), δηλαδή θεωρείται τεχνικά πλήρης και έτοιμη για εφαρμογή. Η OWL 2 βασίζεται στα αρχικά πρότυπα της OWL (που εκδόθηκε το 2004) και προσθέτει χαρακτηριστικά που θέλει η κοινότητα. Ο βασικός σχεδιασμός της RIF είναι πλήρης, και αυτή τη βδομάδα το W3C αναμένει να ανακοινώσει τα υπό Διαμόρφωση Προσχέδια Τελικού Σχολιασμού της προδιαγραφής, δηλαδή το κοινό μπορεί να επιβεβαιώσει την τεχνική ορθότητα του εγγράφου.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού (W3C)

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) είναι μια διεθνής Κοινοπραξία όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και οδηγίες σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τον Παγκόσμιο Ιστό. Περισσότεροι από 400 οργανισμοί είναι Μέλη (Members) της Κοινοπραξίας. Το W3C διαχειρίζονται από κοινού οι οργανισμοί MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία και έχει επιπλέον Γραφεία (Offices) σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.w3.org/