The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Κοινωνία Διαδικτύου και W3C Ενισχύουν τους Δεσμούς τους για να Βοηθήσουν την Εξασφάλιση Ανοιχτού Παγκόσμιου Διαδικτύου

Δωρεά της ISOC για να Στηρίξει την Εξέλιξη του Οργανισμού W3C

Στοιχεία Επικοινωνίας ΜΜΕ
 
Για Διεθνής επικοινωνία --
Greg Wood , <wood@isoc.org>, +1-703-439-2145
Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 or +1.718.260.9447
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Στοιχεία Επικοινωνίας Ασίας --
Naoko Ishikura, <keio-contact@w3.org>, +81.466.49.1170
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά. Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες: translations in other languages.)

Reston, VA, ΗΠΑ και Γενεύη, Ελβετία, και http://www.w3.org/ — 11 Δεκεμβρίου 2009 — Η Internet Society (ISOC) και το World Wide Web Consortium (W3C) ανακοίνωσαν σήμερα μία δωρεά από την ISOC για το σκοπό να προχωρήσει η εξέλιξη του W3C σαν οργανισμός που δημιουργεί ανοιχτά πρότυπα Παγκόσμιου Ιστού. Παραθέτοντας ισχυρές ευθυγραμμισμένες απόψεις για την αξία του ανοιχτού παγκόσμιου διαδικτύου και τη στήριξή της για την τρέχουσα διαδικτυακή διακυβέρνηση και το μοντέλο διαχείρισης, η Internet Society έδωσε υπόσχεση στήριξης στις προσπάθειες του W3C να εφαρμόσει μια πιο ευκίνητη, περιεκτική, και ευέλικτη οργανωτική δομή.

«Η ΙSOC και το W3C έχουν πολυετή συνεργασία σε πολλούς τομείς, και μοιράζονται βαθιές, κοινές αξίες για την ανάπτυξη του Διαδικτύου,» δήλωσε η Lynn St. Amour, Πρόεδρος και CEO της Κοινωνίας Διαδικτύου. «Η στήριξή μας προς το W3C στην προσπάθειά μετάβασής τους δείχνει τη δέσμευση του ISOC να διαβεβαιώσει ότι το διαδίκτυο θα παραμείνει μία ανοιχτή και παγκόσμια πλατφόρμα για καινοτομία. Το μόνο που κινδυνεύει είναι η προσβασιμότητα του Διαδικτύου, που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.»

Η ανακοίνωση αντανακλά τον κοινό στόχο των δύο οργανισμών να εξασφαλίσουν τη συνεχή ανάπτυξη και προσβασιμότητα του παγκόσμιου διαδικτύου και Παγκόσμιου Ιστού, και τη διαχείριση ευθυνών για να εξασφαλίσουν πως θα συνεχίσουν να ωφελούν τους χρήστες παγκοσμίως.

"ISOC and W3C have a long history of cooperation and the Internet ecosystem has benefited from our shared yet independent voices," said Tim Berners-Lee, W3C Director. "The W3C staff, Members, and community continue to work on making W3C more relevant and valuable to the Web and Internet communities. ISOC support will allow W3C to evolve its structure to ensure we continue to forge solid working relationships with the increasing numbers of developers and users worldwide."

Οι δύο οργανισμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, και θα διατηρήσουν την πολύχρονη επίσημη συνεργασία τους. Η αρχική υπόσχεση στήριξης της ISOC είναι για τρία χρόνια, με τους δύο οργανισμούς να δουλεύουν ώστε να εξασφαλίσουν την πρόοδο. Υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες στο: FAQ with additional information το οποίο και θα ενημερώνεται.

Σχετικά με την Κοινωνία Διαδικτύου (Internet Society ISOC)

H Internet Society (ISOC) is a non-profit organization founded in 1992 to provide leadership in Internet related standards, education, and policy. ISOC is the organizational home of the Internet Engineering Task Force (IETF), the Internet’s premier technical standards body. With offices in Washington, D.C., and Geneva, Switzerland, it is dedicated to ensuring the open development, evolution, and use of the Internet for the benefit of people throughout the world. For more information see http://www.isoc.org

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού (W3C)

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) είναι μια διεθνής Κοινοπραξία όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και οδηγίες σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τον Παγκόσμιο Ιστό. Περισσότεροι από 400 οργανισμοί είναι Μέλη (Members) της Κοινοπραξίας. Το W3C διαχειρίζονται από κοινού οι οργανισμοί MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία και έχει επιπλέον Γραφεία (Offices) σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.w3.org/