The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το W3C Καλωσορίζει την Κοινότητα Κατασκευαστών στο WWW2009, στη Μαδρίτη

Τα Κινητά Widgets Και ο Κοινωνικός Παγκόσμιος Ιστός Είναι Θέματα του "One Camp A Day", στο W3C Track

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 or+1.718.260.9447
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά. Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες: translations in other languages.)

http://www.w3.org/ -- 7 Απριλίου 2009 -- Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) προσκαλεί τους συμμετέχοντες στο συνέδριο WWW2009 conference καθώς και την τοπική κοινότητα Ισπανών κατασκευαστών να συμμετάσχουν στη νέα μορφή του W3C track. Για πρώτη φορά, στις 23 και 24 Απριλίου, το W3C θα οργανώσει δύο ομάδες κατασκευαστών για να συζητήσουν τα σύγχρονα, φλέγοντα θέματα ανάπτυξης στον Παγκόσμιο Ιστό και στη συγγραφή κώδικα. Η ομάδα Mobile Widgets και η ομάδα Social Web θα ενθαρρύνουν τη συζήτηση και θα προάγουν αποτελέσματα στη μορφή κινητών widgets και εργαλείων σημασιολογικού/κοινωνικού ιστού, αντίστοιχα.

Το W3C προσκαλεί προτάσεις για θέματα συζήτησης μέσω του track @@wikis, και περισσότερες συζητήσεις στο twitter feed (#w3ctrack). Υπάρχει ειδική τιμή εγγραφής με έκπτωση για τη συμμετοχή στο W3C track (μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες εγγραφής: online registration instructions στην ιστοσελίδα: W3C track page).

Μαζί με το W3C Track, ο Tim Berners-Lee, Διευθυντής του W3C και εφευρέτης του Παγκοσμίου Ιστού, θα δώσει κεντρική ομιλία με τίτλο: "Είκοσι Χρόνια: Κοιτάζοντας Μπροστά, Κοιτάζοντας Πίσω" την Τετάρτη 22 Απριλίου, όπου θα ακολουθήσει press conference.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Palacio Municipal de Congresos Campo de las Naciones, στη Μαδρίτη, Ισπανία.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού (W3C)

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) είναι μια διεθνής Κοινοπραξία όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και οδηγίες σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τον Παγκόσμιο Ιστό. Περισσότεροι από 400 οργανισμοί είναι Μέλη (Members) της Κοινοπραξίας. Το W3C διαχειρίζονται από κοινού οι οργανισμοί MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία και έχει επιπλέον Γραφεία (Offices) σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.w3.org/