The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Οι Προκλήσεις Κοινωνικής Δικτύωσης Συζητήθηκαν από Ηγέτες της Βιομηχανίας στο Workshop του W3C

Η Αναφορά Δίνει Έμφαση στην Ανάγκη για Διαλειτουργικό, Κατανεμημένο Κοινωνικό Πλαίσιο του Παγκοσμίου Ιστού

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 or+1.718.260.9447
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά. Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες: translations in other languages.)

http://www.w3.org/ -- 3 Φεβρουαρίου 2009 -- Οι συμμετέχοντες στο Workshop on the Future of Social Networking του W3C ανακοίνωσαν ένα πλήθος σημαντικών παρατηρήσεων σε μια αναφορά (report) που εκδόθηκε σήμερα:

Η αναφορά, που εκδόθηκε από πενήντα πέντε οργανισμούς που συμμετείχαν στο διήμερο Workshop, επίσης πρότεινε τα επόμενα βήματα (next steps) στο W3C για να δημιουργήσει μια Ομάδα Ιδεών (Incubator Group) για περαιτέρω συζήτηση στο θέμα. "Τώρα είναι ώρα για τους φορείς ποικίλων κοινωνικών δικτύων να εργαστούν μαζί και να επιλύσουν τους περιορισμούς στην ανάπτυξη και σταθερότητα της βιομηχανίας," είπε ο Dominique Hazael-Massieux, Επικεφαλής της Δραστηριότητας Πρωτοβουλίας Κινητού Παγκοσμίου Ιστού του W3C (Mobile Web Initiative Activity). "Όλοι οι χρήστες κοινωνικών δικτύων, και ειδικά οι νέοι άνθρωποι, περιμένουν την πλουσιότερη δυνατή κοινωνική εμπειρία, αλλά με πλήρη κινητικότητα, προσβασιμότητα και προστασία προσωπικών δεδομένων."

Το W3C καλωσορίζει το ενδιαφέρον σε συζητήσεις σχετικά με το πώς το W3C μπορεί να χτίσει κοινότητα γύρω από διαλειτουργικότητα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δημόσια ηλεκτρονική λίστα (public mailing list) ή να επικοινωνήσουν με τον Dominique Hazael-Massieux <dom@w3.org>.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού (W3C)

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) είναι μια διεθνής Κοινοπραξία όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και οδηγίες σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τον Παγκόσμιο Ιστό. Περισσότεροι από 400 οργανισμοί είναι Μέλη (Members) της Κοινοπραξίας. Το W3C διαχειρίζονται από κοινού οι οργανισμοί MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία και έχει επιπλέον Γραφεία (Offices) σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.w3.org/