The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το W3C Βοηθάει τους Κατασκευαστές να Υιοθετήσουν Κινητές Τεχνολογίες

Ο Ελεγκτής Ανοιχτού Κώδικα Προάγει Φιλικό Περιεχόμενο για Κινητά

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 or +1.617.253.2613
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94 ή +33.676.86.33.41
Για επικοινωνία με Ασία --
Fumihiro Kato <fumi@w3.org>, +81.466.49.1170
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά. Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες: translations in other languages.)

W3C mobileOK logo

http://www.w3.org/ -- 8 Δεκεμβρίου 2008 -- Σήμερα το W3C διευκόλυνε τη δημιουργία περιεχομένου, για τη βελτίωση της εμπειρίας χρηστών σε εύρος κινητών συσκευών. Το W3C προσκαλεί την κοινότητα να δοκιμάσει τον ελεγκτή: try the W3C mobileOK checker, που βασίζεται σε πρόσφατο πρότυπο, το mobileOK Basic Tests 1.0 Recommendation.

"Ο νέος ελεγκτής χτίζει στη σουίτα εργαλείων διασφάλισης ποιότητας που προσφέρει το W3C για να βοηθήσει τους συγγραφείς και τους κατασκευαστές εργαλείων συγγραφής να δημιουργήσουν καθαρό περιεχόμενο," είπε ο Tim Berners-Lee, Διευθυντής του W3C. "Το καθαρό περιεχόμενο προσφέρει πλήθος από οφέλη στους συγγραφείς και στους χρήστες. Ο ελεγκτής mobileOK έχει καλά αποτελέσματα, βοηθώντας στη βελτίωση του περιεχομένου σας, με ένα βήμα τη φορά. Το κοινό σας θα σας ευχαριστεί κάθε φορά για τη βελτίωση των ιστοσελίδων σας."

Όπως φαίνεται στην αναφορά εφαρμογής (implementation report), υπάρχουν ήδη αρκετοί ιστότοποι mobileOK, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής αναζήτησης Google search engine και της κινητής έκδοσης του Wikipedia Web site. Μαζί με άλλα portals με περιεχόμενο mobileOK, εφημερίδες και τηλεφωνικοί κατάλογοι, καθώς και μερικά εργαλεία είναι ήδη γνωστά ότι δημιουργούν περιεχόμενο mobileOK, όπως το 'Wordpress' που είναι plugin για κινητά. Το W3C περιμένει πως αυτό το εργαλείο θα διευκολύνει τους κατασκευαστές εργαλείων συγγραφής να κάνουν σημαντικές προσπάθειες για απήχηση στην παγκόσμια κοινότητα κινητών.

Το mobileOK Κάνει τον Έλεγχο Εύκολο

Οι Βασικές δοκιμές του mobileOK βασίζονται στο τμήμα των Βέλτιστων Πρακτικών του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Best Practices) που μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτόματα με λογισμικό. Ο ελεγκτής χρησιμοποιεί το δημοφιλές εργαλείο επικύρωσης W3C validator για τη βελτίωση της ποιότητας του περιεχομένου. Μαζί με το σκορ φιλικότητας προς κινητά, ο ελεγκτής προσφέρει συμβουλές για να ικανοποιούνται οι ανάγκες των ανθρώπων εν κινήσει.

Ο ελεγκτής Ανοιχτού Κώδικα θα Συνεχίσει να Εξελίσσεται

Ο ελεγκτής mobileOK αναπτύχθηκε ως χρηματοδοτούμενο έργο ανοιχτού κώδικα, όπου ηγήθηκε η Ομάδα Εργασίας Βέλτιστων Πρακτικών Κινητού Παγκοσμίου Ιστού Mobile Web Best Practices (MWBP) Working Group που περιλαμβάνει ηγέτες από τη βιομηχανία κινητών και χορηγούς (Mobile Web Initiative (MWI) sponsors). Το W3C καλωσορίζει προτάσεις για νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στην ηλεκτρονική λίστα του ελεγκτή (checker mailing list), όπου η λίστα όσων κάνουν συνεισφορές συνεχίζει να αυξάνεται. Η υποστήριξη από το έργο MobiWeb2.0 project, μέρος του European Union's 7th Research Framework Programme (FP7), θα δώσει τη δυνατότητα στο W3C να συνεχίσει να αναπτύσσει ενεργά τον ελεγκτή, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2009.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού (W3C)

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) είναι μια διεθνής Κοινοπραξία όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και οδηγίες σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τον Παγκόσμιο Ιστό. Περισσότεροι από 400 οργανισμοί είναι Μέλη (Members) της Κοινοπραξίας. Το W3C διαχειρίζονται από κοινού οι οργανισμοί MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία και έχει επιπλέον Γραφεία (Offices) σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.w3.org/