The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Οι Προκλήσεις του Μελλοντικού Παγκοσμίου Ιστού Φέρνουν Κοντά τους Ειδικούς στο Global Plenary του W3C

Ο Tim Berners-Lee Δίνει Κεντρική Ομιλία που Επικεντρώνεται στην Κατεύθυνση του W3C, για την HTML στον Περιηγητή

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Ian Jacobs, <ij@w3.org>, +1.718.260.9447 or +1.617.253.2613
Για επικοινωνία με Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94 ή +33.676.86.33.41
Για επικοινωνία με Ασία --
Fumihiro Kato <fumi@w3.org>, +81.466.49.1170
(το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιαπωνικά. Μπορείτε να διαβάσετε μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες.)

http://www.w3.org/ -- 21 Οκτωβρίου 2008 -- Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού, ο ηγετικός οργανισμός που αναπτύσσει Πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού, πραγματοποιεί την ετήσια Τεχνική Συνάντηση Ολομέλειας: Technical Plenary, διάρκειας μιας εβδομάδας κοντά στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό που τη φιλοξενεί στη Γαλλία.

Περισσότεροι από 350 μηχανικοί λογισμικού, κατασκευαστές και άλλοι ειδήμονες σε εύρος τεχνολογιών όπως οι: HTML, XML, CSS, Κινητός Ιστός, Σημασιολογικός Ιστός και Βίντεο στον Παγκόσμιο Ιστό έρχονται κοντά για να απευθύνουν ποικίλες προκλήσεις στην ανάπτυξη προτύπων του Παγκοσμίου Ιστού. Μέσα από κοινές συναντήσεις, panels, και "συναντήσεις στους διαδρόμους," οι συμμετέχοντες χτίζουν μια κοινή κατανόηση αυτών των προκλήσεων, ένα σημαντικό βήμα στο σχεδιασμό προτύπων που εξασφαλίζουν ότι ο Παγκόσμιος Ιστός παραμένει ανοιχτός, δια-λειτουργικός, και προσβάσιμος για όλους τους ανθρώπους. Το W3C ευχαριστεί τη Nokia, που με τη γενναιόδωρη χορηγία ως Platinum Sponsor βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Ο Tim Berners-Lee, Διευθυντής του W3C και εφευρέτης του Παγκοσμίου Ιστού, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών στις 22 Οκτωβρίου με κεντρική ομιλία και συζήτηση για την τεχνική κατεύθυνση του W3C για τα επόμενα χρόνια καθώς και το που συνεργάζονται οι εφαρμογές του Παγκοσμίου Ιστού, τα έγγραφα, και τα δεδομένα. Στην κεντρική ομιλία, ο Berners-Lee θα μοιραστεί ακόμα σκέψεις για το μέλλον της HTML στον περιηγητή και πώς οι κοινότητες HTML και XML μπορούν να μάθουν η μια από την άλλη.

Τεχνικοί ειδήμονες από το προσωπικό του W3C και Οργανισμούς-Μέλη του W3C, όπως: CWI, DERI Galway, Fundacion CTIC, Google, IBM, INRIA, IWA-HWG, Mark Logic, Mobileaware, NICTA, OMTP, Openstream, Opera Software, Oracle, TopQuadrant, University of Amsterdam, University of Edinburgh, και Vodafone, θα πραγματοποιήσουν εύρος ομιλιών και επιδείξεων ως μέρος του ποικίλου προγράμματος (agenda) που περιλαμβάνει:

Η καταγραφή των συναντήσεων στις συνεδρίες του Plenary Day θα είναι δημόσια και οι παρευρισκόμενοι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν blog σε πραγματικό χρόνο. Τα ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να καλύψουν την εκδήλωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέσω της διεύθυνσης: w3t-pr@w3.org για πληροφορίες σχετικά με (τηλε)συμμετοχή στην εκδήλωση.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού (W3C)

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) είναι μια διεθνής Κοινοπραξία όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Παγκοσμίου Ιστού και οδηγίες σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τον Παγκόσμιο Ιστό. Περισσότεροι από 400 οργανισμοί είναι Μέλη (Members) της Κοινοπραξίας. Το W3C διαχειρίζονται από κοινού οι οργανισμοί MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία και έχει επιπλέον Γραφεία (Offices) σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.w3.org/