The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού Παρουσιάζει τον Κινητό Ιστό στο 3GSM 2004

Το Επίκεντρο Βρίσκεται σε Πρότυπα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης, Ανεξαρτησίας Συσκευών και Μηνυμάτων με Πολυμέσα

Για επικοινωνία με Αμερική --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613
Για επικοινωνία με Ευρώπη --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Για επικοινωνία με Ασία --
Yasuyuki Hirakawa, <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(Το δελτίο τύπου είναι επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιαπωνικά)


http://www.w3.org/ -- 23 Φεβρουαρίου 2004 -- Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) θα είναι παρούσα στο Συνέδριο 3GSM 2004 Congress, από τις 23 ως τις 26 Φεβρουαρίου 2004, στις Κάνες, Γαλλία. Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις προσπάθειες του W3C σε περιοχές όπως: Πολυτροπική Αλληλεπίδραση (Multimodal Interaction), Αναζήτηση Φωνής (Voice Browsing), Ανεξαρτησία Συσκευών (Device Independence) και Μηνύματα Πολυμέσων (Multimedia Messaging).

Το W3C Αναπτύσσει Πρότυπα Διαλειτουργικότητας για τον Κινητό Παγκόσμιο Ιστό

Το W3C αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στον Κινητό Ιστό, συμπεριλαμβανομένων δύο, με σημαντική παρούσα και μελλοντική επίδραση: την πολυτροπική αλληλεπίδραση και την απλή συγγραφή. Η Δραστηριότητα Πολυτροπικής Αλληλεπίδρασης του W3C εργάζεται σε πρότυπα (standards) που φέρνουν διαλειτουργικότητα στη συγγραφή πολυτροπικών υπηρεσιών στον παγκόσμιο Ιστό. Η Δραστηριότητα Ανεξαρτησίας Συσκευών του W3C δουλεύει σε πρότυπα που θα μειώσουν σημαντικά το κόστος συγγραφής του περιεχομένου του Παγκοσμίου Ιστού, προσαρμοζόμενο σε συγκεκριμένες κινητές συσκευές ή προτιμήσεις χρηστών. Αυτές οι προσπάθειες ενδυναμώνουν μια νέα τάξη συναρπαστικών εφαρμογών σε κινητές συσκευές που συνδυάζουν σημερινές τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού με αυριανές τεχνολογίες κινητών συσκευών συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης φωνής (μέσω του Πλαισίου Διεπαφής Ομιλίας, καθώς και της Προδιαγραφής Γραμματική Αναγνώρισης Ομιλίας (Speech Recognition Grammar Specification), της Γλώσσας Σήμανσης Σύνθεσης Ομιλίας (Speech Synthesis Markup Language) και του VoiceXML 2.0, όπως επίσης αναγνώριση χειρογράφων και χειρονομιών (μέσω του InkML).

Επιπρόσθετα, πολλή από τη δουλειά που έχει πραγματοποιηθεί σε Ομάδες Εργασίας του W3C επιτρέπει την προσαρμογή των προδιαγραφών για να ταιριάζουν με τις ανάγκες ποικίλων συσκευών. Σήμερα, η SMIL (SMIL Basic) βρίσκεται στην καρδιά της Υπηρεσίας Μηνυμάτων Πολυμέσων 3GPP (MMS), καθώς και στις κινητές εκδόσεις του SVG (mobile versions of SVG – Tiny) και του XHTML (XHTML Basic και Modularization) που έχουν ευρεία χρήση σε εφαρμογές κινητών. Όλες αυτές οι προδιαγραφές επιτρέπουν εμπειρία πλούσιου περιεχομένου και επιταχύνουν τη δύναμη και επεκτασιμότητα του προτύπου XML.

Παρουσιάσεις και Επιδείξεις που Καλύπτουν Μεγάλο Εύρος Εφαρμογών σε Κινητά

Αντιπρόσωποι από την Τεχνική Ομάδα του W3C παρευρίσκονται στο Συνέδριο 3GSM 2004 Congress για να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικά με την Πολυτροπική Αλληλεπίδραση, το VoiceXML και το Πλαίσιο Διεπαφής Ομιλίας, καθώς και τη συγγραφή περιεχομένου για ποικίλες συσκευές, καθώς και για να κάνουν επιδείξεις των Προτύπων του W3C εν δράσει. Οι παρουσιαστές περιλαμβάνουν:

Ο Dr. Hoschka θα δώσει επίσης παρουσιάσεις στην ανάπτυξη των προτύπων του Κινητού Παγκόσμιου Ιστού του W3C. Το πρόγραμμα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες είναι διαθέσιμα στον Παγκόσμιο Ιστό στη σελίδα http://www.w3.org/2004/02/3GSM-2004.html.

Που θα Βρείτε το W3C στο 3GSM 2004

Ο Εκθεσιακός Χώρος του W3C είναι μέρος του Telecom Valley Gallery, που βρίσκεται στο “la Potinière du Palais”, απέναντι από την κυρία είσοδο του Palais des Festivals. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμαβνομένων λεπτομερειών για το πρόγραμμα των παρουσιάσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Marie-Claire Forgue, <marie@w3.org>

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού [W3C]

Το W3C δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που προάγουν την εξέλιξη του και διασφαλίζουν την δια-λειτουργικότητα του. Είναι μια διεθνής κοινοπραξία που διευθύνουν από κοινού το MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν μια αποθήκη πληροφοριών σε θέματα του Παγκοσμίου Ιστού για τους κατασκευαστές λογισμικού και τους χρήστες, μαζί με πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Σχεδόν 400 οργανισμοί είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/