The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού Ανακοινώνει την Εκδήλωση “W3C Day Japan 2003” στην Ιαπωνία

Το W3C θα Παρουσιάσει Πρόσφατες Εξελίξεις σε Πρότυπα (Standards) του Παγκοσμίου Ιστού στο Κοινό του Τόκιο

Για επικοινωνία στην Αμερική και Αυστραλία --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613
Για επικοινωνία στην Ευρώπη, Αφρική και Μέση-Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Για επικοινωνία στην Ασία --
Yasuyuki Hirakawa, <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

Το παρόν δελτίο τύπου είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιαπωνικά.


http://www.w3.org/ -- 29 Οκτωβρίου 2003 -- Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) πραγματοποιεί τη δεύτερη μεγάλη εκδήλωσή της στην Ιαπωνία στις 14 Νοεμβρίου 2003. Η εκδήλωση W3C Day Japan 2003 είναι ένα ολοήμερο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Mita Campus του Πανεπιστημίου του Keio στο Τόκιο, Ιαπωνία, όπου εκπρόσωποι από το W3C (W3C representatives) θα παρουσιάσουν σύγχρονες τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού (Web technologies) που έχουν γίνει πρότυπα (standards) από το W3C.

Το συνέδριο συν-διοργανώνεται από το Keio Research Institute at Shonan Fujisawa Campus (SFC) ως εκδήλωση που προηγείται του SFC Open Research Forum (ORF) 2003. Το SFC ORF είναι μια ετήσια εκδήλωση όπου τα ερευνητικά αποτελέσματα του SFC παρουσιάζονται στο κοινό.

Η Εκδήλωση “W3C Day Japan” Παρουσιάζει Ευρεία Τεχνικά Θέματα και Ενθαρρύνει Συζητήσεις

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης “W3C Day Japan” αποτελείται από έξι τεχνικές θεματικές περιοχές τις οποίες αναπτύσσει και προάγει το W3C - την Επεκτάσιμη Γλώσσα Σημείωσης Φωνής, γνωστή ως XML, τις Υπηρεσίες του Παγκοσμίου Ιστού - Web services, τις δια-δραστικές τεχνολογίες που βασίζονται σε XML - XML-based interactive technologies, την ανεξαρτησία συσκευών - device independence, την προσβασιμότητα στον Παγκόσμιο Ιστό - Web accessibility και το Σημασιολογικό Ιστό - Semantic Web. Όλες οι παρουσιάσεις στα Ιαπωνικά θα έχουν ταυτόχρονη μετάφραση στα Αγγλικά.

Ο Dr. Tatsuya Hagino, Deputy Director του W3C για την Ασία, θα προεδρεύσει στο Συνέδριο. Το πρόγραμμα (program) του Συνεδρίου, έχει ως ακολούθως:

Τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ακολουθεί ανοιχτή συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων, όπου οι συμμετέχοντες στο συνέδριο προσκαλούνται να κάνουν ερωτήσεις και να συμμετέχουν σε συζητήσεις με τους παρουσιαστές. Μια άτυπη υποδοχή μετά τη λήξη του συνεδρίου θα δώσει στους παρευρισκόμενους πολύτιμες ευκαιρίες να συναντηθούν με το τεχνικό προσωπικό του W3C.

Ο Berners-Lee Παρουσιάζει με Θέμα το Σημασιολογικό Ιστό

Ο Tim Berners-Lee, Διευθυντής του W3C και εφευρέτης του Παγκοσμίου Ιστού, δίνει παρουσίαση με θέμα το Σημασιολογικό Ιστό (Semantic Web). Το 2002, ο κύριος Berners-Lee ονομάστηκε ως αποδέκτης (recipient) του 18ου Ιαπωνικού Βραβείου για την Πληροφορική και Την Επιστήμη Υπολογιστών και Μηχανικής.

Η Εκδήλωση “W3C Day Japan” είναι η μια από τις δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης στην Ασία, που πραγματοποιούνται την ίδια βδομάδα. Η άλλη εκδήλωση: China International Forum on WWW's Development 2003, είναι προγραμματισμένη για τις 12-13 Νοεμβρίου.

Η Εγγραφή για το “W3C Day Japan” Παραμένει Ανοιχτή μέχρι τις 7 Νοεμβρίου

Το W3C καλωσορίζει τη συμμετοχή στο συνέδριο. Για την εκδήλωση “W3C Day Japan 2003” απαιτείται εγγραφή των συμμετεχόντων. Οι επιλογές για την εγγραφή είναι διαθέσιμες για το ευρύ κοινό (general public) και για τον τύπο (the press). Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: W3C Day Japan 2003 home page.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού [W3C]

Το W3C δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που προάγουν την εξέλιξη του και διασφαλίζουν την δια-λειτουργικότητα του. Είναι μια διεθνής κοινοπραξία που διευθύνουν από κοινού το Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) με Γραφεία στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν μια αποθήκη πληροφοριών σε θέματα του Παγκοσμίου Ιστού για τους κατασκευαστές λογισμικού και τους χρήστες, μαζί με πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Σχεδόν 400 οργανισμοί είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/