The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού Εγκαινιάζει το Ισπανικό Γραφείο του W3C

To W3C ενδυναμώνει την παρουσία του στον ισπανόφωνο κόσμο

Για επικοινωνία στην Αμερική και Αυστραλία --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613
Για επικοινωνία στην Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Για επικοινωνία στην Ασία --
Yasuyuki Hirakawa, <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

Επίσης διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιαπωνικά και Ισπανικά.


http://www.w3.org/ -- 20 Οκτωβρίου 2003 -- Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού (W3C) σήμερα εγκαινιάζει το Ισπανικό Γραφείο του W3C (W3C Spanish Office), που βρίσκεται στο Fundacion para el Fomento de la Investigacion Cientifica y la Tecnologia (FICYT) στο Oviedo, Ισπανία. Αν και ο πρωταρχικός στόχος αυτού του Γραφείου είναι να ενημερώσει σχετικά με τις Δραστηριότητες του W3C στην Ισπανία, είναι επίσης το πρώτο Γραφείο με συνδέσμους Ισπανόφωνων παγκοσμίως. Ενώνει το συμπλήρωμα των Ευρωπαϊκών Γραφείων του W3C στις χώρες Βέλγιο - Λουξεμβούργο - Ολλανδία, Φινλανδία, Γερμανία - Αυστρία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο - Ιρλανδία.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις των εγκαινίων είναι οι Dr. Daniel Dardailler, W3C Associate Chairman για την Ευρώπη και Sr. D. Luis Iturrioz-Vinuela, πρόεδρος του FICYT.

Η εισαγωγική τελετή (opening ceremony) είναι δημόσια, με παρουσιάσεις της Ομάδας του W3C περιλαμβάνοντας:

Η Βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής της Ισπανίας Εμφανίζει Νέα Ανάπτυξη

Ο τομέας πληροφορικής (IT) της Ισπανίας έχει ισχυρή ανάπτυξη. Παράλληλα με την ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, η χρήση κινητών τηλεφώνων έχει φτάσει στο 65% του πληθυσμού, με το 94% των σχολείων και το 31% των σπιτιών να έχουν πρόσβαση στο Internet. Η Ισπανία είναι δεύτερη στην Ευρώπη στη διείσδυση broadband σε σπίτια, με ρυθμό αύξησης 18%. Ως υποσχόμενο σημάδι βιομηχανικής ανάπτυξης, τα έξοδα σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) έχουν αυξηθεί κατά 50% από το 1995 στο 2001, φτάνοντας από το 3.7% του συνολικής εγχώριας παραγωγής (GDP) στο 5.1% το 2001, σύμφωνα με το Ισπανικό Υπουργείο Ministry of Science of Technology.

Πρόσφατα, η Ισπανική κυβέρνηση εγκαινίασε το πρόγραμμα Espana.es. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τη χρήση του παγκοσμίου ιστού στη διοίκηση, μόρφωση και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMEs). Συμπληρωματικά μέτρα του Espana.es επικεντρώνονται στην περιφερειακή συνοχή, πρόσβαση από τους πολίτες, στην ανάπτυξη νέου περιεχομένου στον παγκόσμιο Ιστό και σε επικοινωνιακές πολιτικές για να ενισχύσουν τη χρήση του Παγκόσμιου Ιστού γενικότερα. Το πρόγραμμα Espana.es έχει αναμενόμενη επένδυση περισσότερα από 1 εκατομμύριο € για τα χρόνια 2004-2005.

Μέχρι πρόσφατα και σε αντίθεση με τη σημασία της Ισπανικής οικονομίας στην Ευρώπη, το W3C είχε μόνο τρία Μέλη από την Ισπανία. Παρ’ όλα αυτά, αυτό αλλάζει ταχύτατα. Το Γραφείο του W3Cστην Ισπανία έχει ήδη φέρει εννέα νέα Μέλη και η Ισπανική κοινότητα κερδίζει καλύτερη εκπροσώπηση. Ανοίγοντας αυτό το νέο Γραφείο, το W3C ελπίζει να αυξήσει την παρουσία του σε αυτή τη σημαντική περιοχή και να ωφεληθεί από τα αποτελέσματα της Ισπανικής βιομηχανίας και ακαδημίας στη δουλειά του.

Το FICYT Παρέχει στο W3C Συνδέσμους και Πρόσβαση στην Ισπανία και στη Λατινική Αμερική

Το FICYT διεξάγει και διαχέει εφαρμοσμένη έρευνα στις τεχνολογίες πληροφορικής, από δικά του κονδύλια αλλά και εκ μέρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που έχει στόχο να συνεργαστεί με τη βιομηχανία σε σημαντικές περιοχές έρευνας και ανάπτυξης. Οι δραστηριότητες του FICYT περιλαμβάνουν:

Επιπλέον, το FICYT έχει ένα σημαντικό δίκτυο επαφών στη Λατινική Αμερική. Το νέο Ισπανικό Γραφείο του W3C θα βοηθήσει στο συντονισμό με τις κοινότητες της Λατινικής Αμερικής, διαχέοντας πληροφορία στη Λατινική Αμερική, ενθαρρύνοντας και συντονίζοντας νέες μεταφράσεις στα Ισπανικά, χτίζοντας επαφές με τον τύπο, κλπ.

Ως ουδέτερο Μέλος του W3C και με εκτεταμένο δίκτυο επαφών και κοινών στόχων για την ανάπτυξη του Παγκοσμίου Ιστού, το FICYT πληροί τα κριτήρια επιλογής για τα Γραφεία του W3C.

Σχετικά με τα Γραφεία του W3C

Καθώς τα Μέλη εργάζονται για να φτάσει ο Παγκόσμιος Ιστός στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, οι συνεργάτες του W3C με τοπικούς οργανισμούς επιθυμούν να επεκτείνουν την αποστολή του W3C. Τα Γραφεία του W3C (W3C Offices) βοηθούν με προσπάθειες προώθησης σε τοπικές γλώσσες, βοηθούν να διευρυνθεί η γεωγραφική βάση του W3C και ενθαρρύνουν διεθνή συμμετοχή στις Δραστηριότητες του W3C. Το W3C έχει 14 Γραφεία στην Αυστραλία, στις χώρες Βέλγιο - Λουξεμβούργο - Ολλανδία, Γερμανία - Αυστρία, Φινλανδία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Κορέα, Μαρόκο, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο - Ιρλανδία.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού [W3C]

Το W3C δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που προάγουν την εξέλιξη του και διασφαλίζουν την δια-λειτουργικότητα του. Είναι μια διεθνής κοινοπραξία που διευθύνουν από κοινού το Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) με Γραφεία στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν μια αποθήκη πληροφοριών σε θέματα του Παγκοσμίου Ιστού για τους κατασκευαστές λογισμικού και τους χρήστες, μαζί με πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Σχεδόν 400 οργανισμοί είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/