The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Η Κοινοπραξία του Παγκοσμίου Ιστού Διοργανώνει την Πρώτη Εκδήλωση Επικοινωνίας στην Κίνα

Το Διεθνές Forum στην Κίνα με θέμα “WWW's Development 2003” φέρνει κοντά τους Επιστήμονες του W3C και τους Κινέζους Τεχνολογικούς Ηγέτες

Για επικοινωνία με Αμερική και Αυστραλία --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613
Για επικοινωνία με Ευρώπη --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Για επικοινωνία με Ασία --
Yasuyuki Hirakawa, <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

επίσης διαθέσιμο στην Απλοποιημένη Κινέζικη Γλώσσα, Παραδοσιακή Κινέζικη Γλώσσα, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιαπωνικά


http://www.w3.org/ -- 23 Οκτωβρίου 2003 -- Το W3C ανακοινώνει την πρώτη του εκδήλωση που διοργανώνεται στην Κίνα. Η Εκδήλωση China International Forum on WWW's Development 2003 θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Νοεμβρίου 2003 στο Πεκίνο. Η εκδήλωση συν-διοργανώνεται από τον Οργανισμό China Computer Federation και από το Γραφείο του W3C στο Χονγκ Κονγκ - W3C Office in Hong Kong.

Το πρόγραμμα για τις 12 Νοεμβρίου περιλαμβάνει τους παρακάτω ομιλητές και τα γενικά θέματα:

Το πρόγραμμα για τη 13 Νοεμβρίου φέρνει το Τεχνικό προσωπικό του W3C για μια σειρά εκπαιδευτικών ομιλιών, με θέματα:

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις και τις εκπαιδευτικές ομιλίες, θα υπάρξει δημόσια συζήτηση σχετικά με το W3C στην Κίνα, που θα αφορά τα μέλη της ομάδας του W3C και ντόπιους εμπειρογνώμονες. ΟΙ συμμετέχοντες στο Forum θα κληθούν να ρωτήσουν και να προκαλέσουν τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης.

Η Ανάπτυξη του Παγκοσμίου Ιστού στην Κίνα

Η Κίνα έχει περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες του Internet και ο αριθμός εξακολουθεί να αυξάνεται. Τα Κινέζικα είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα (μετά τα Αγγλικά) στον Παγκόσμιο Ιστό. Πολιτισμικές και γλωσσικές διαφορές κάνουν επιτακτική την ανάγκη να δοθεί προσοχή στον τρόπο ανάπτυξης του Παγκοσμίου Ιστού, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν εύκολη πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό και οι πράκτορες χρηστών (user agents) να μπορούν να ερμηνεύουν και να αναζητούν πληροφορία σε Κινέζικες Ιστοσελίδες σωστά, με ποικιλία συσκευών. “Οι διαφορές στα γνωστικά επίπεδα, σε γλώσσες, καταναλωτές και παραγωγούς, κλπ., έχουν δημιουργήσει ασυμμετρία στην πληροφορία, που εμποδίζει τη διεθνή ανταλλαγή πληροφορίας,” αναφέρει ο Καθηγητής Shi Zhongzhi.

Πολλές διεθνείς εταιρείες έχουν δημιουργήσει εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα για να δουλεύουν σε τεχνολογίες του Παγκοσμίου Ιστού. Παρ' όλα αυτά, η κοινότητα του Παγκοσμίου Ιστού σε μεγάλο βαθμό χρειάζεται περισσότερη πληροφορία από χρήστες που προέρχονται από το ευρύ κοινό της κίνας, από την ακαδημία και την τοπική βιομηχανία, που εξαρτώνται από τον Παγκόσμιο Ιστό στις καθημερινές τους δραστηριότητες. “Στην προοπτική της αυξημένης χρήσης του Παγκοσμίου Ιστού, ειδικά της αύξησης στην Κίνα, οι Κινέζοι θα πρέπει να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην ανάπτυξη των τεχνολογιών του Παγκοσμίου Ιστού,” αναφέρει ο Καθηγητής Vincent Shen, Manager του Γραφείου του W3C στο Χονγκ Κονγκ.

Αυτό το forum θα δώσει την ευκαιρία στο W3C και στους χρήστες του Παγκοσμίου Ιστού στην Κίνα να καταλάβουν τους στόχους και τις ανησυχίες, ο ένας του άλλου. Το W3C θα ήθελε να δει την ανάπτυξη του Παγκοσμίου Ιστού προς την κατεύθυνση όπου απευθύνονται κατάλληλα οι πραγματικές ανάγκες των Κινέζων χρηστών. Το W3C επίσης ενθαρρύνει τη συμμετοχή Κινέζων ειδικών στις Ομάδες Εργασίας και στις Δραστηριότητές του. Το W3C ανυπομονεί να δημιουργήσει δεσμούς συνεργασίας με την Κινέζικη κοινότητα του Παγκοσμίου Ιστού.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Παγκοσμίου Ιστού [W3C]

Το W3C δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που προάγουν την εξέλιξη του και διασφαλίζουν την δια-λειτουργικότητα του. Είναι μια διεθνής κοινοπραξία που διευθύνουν από κοινού το Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) στις ΗΠΑ, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) με Γραφεία στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν μια αποθήκη πληροφοριών σε θέματα του Παγκοσμίου Ιστού για τους κατασκευαστές λογισμικού και τους χρήστες, μαζί με πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Σχεδόν 400 οργανισμοί είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/