Έκδοση του Πακέτου Ελέγχου Προσαρμοστικότητας XML από την Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού

Η συνεργασία των W3C/NIST/OASIS οδηγεί σε καλύτερη Προσαρμοστικότητα XML

Επικοινωνία με Αμερική, Αυστραλία --
Επικοινωνία με Ευρώπη--
Επικοινωνία με Ασία--
Saeko Takeuchi <saeko@w3.org>, +81.466.49.1170

(Το δελτίο τύπου υπάρχει στην αγγλική, γαλλική καιιαπωνική γλώσσα.)

http://www.w3.org/ -- 12 Ιουνίου 2002 - Η Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού (W3C) εξέδωσε, σήμερα, τη δεύτερη έκδοση XML 1.0 του Πακέτου Ελέγχου Προσαρμοστικότητας (XML 1.0 (Second Edition) W3C Conformance Test Suite).Το πακέτο ελέγχου το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το NIST (National Institute of Standards and Technology), επιτρέπει στους κατασκευαστές λογισμικού να ελέγξουν την προσαρμοστικότητα επεξεργαστή XML με τη Σύσταση του W3C XML 1.0 (δεύτερη έκδοση), (XML 1.0 (Second Edition) Recommendation).

Η συνεργασία των W3C/NIST/OASIS αποδίδει καρπούς

Το Πακέτο Ελέγχου Προσαρμοστικότητας XML 1.0 του W3C κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το NIST, και, παλαιότερα, από το OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards). Το Πακέτο Ελέγχου περιλαμβάνει περισσότερα από 2000 αρχεία ελέγχου και προσφέρει ένα σύνολο μονάδων μέτρησης για τον προσδιορισμό της προσαρμοστικότητας στη Σύσταση XML 1.0 (δεύτερη έκδοση). Η Ομάδα εργασίας του W3C XML Core (XML Core Working Group) και η Τεχνική επιτροπή για την Προσαρμοστικότητα XML (XML Conformance Technical Committee) προσέφεραν περιπτώσεις παραδείγματα. Το W3C αναγνωρίζει την πολύτιμη αξία της συνεργασίας με το NIST και το OASIS και εκτιμά το ουσιαστικό αποτέλεσμά της στην ολοκλήρωση του εν λόγω έργου.

"Το XML είναι προϊόν μακροχρόνιων προσπαθειών από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν στο W3C με σκοπό τη δημιουργία του," δηλώνει ο Liam Quin, επικεφαλής της Δραστηριότητας XML του W3C. "Είναι αυτό ακριβώς το πνεύμα συνεργασίας, η συλλογική πραγματογνωμοσύνη που επέτρεψε την ανάπτυξη ενός πλήρους πακέτου ελέγχου XML για κατασκευαστές λογισμικού, το οποίο συμβαδίζει με την τρέχουσα Σύσταση XML 1.0.

Υποστήριξη των Πακέτων Ελέγχου από την Κοινότητα XML

Το πακέτο ελέγχου έλαβε την υποστήριξη της κοινότητας XML και των πωλητών λογισμικού. "Η κοινότητα κατασκευαστών λογισμικού XML χρησιμοποίησε συχνά το πακέτο ελέγχου XML από το 1999, ημερομηνία έκδοσης της πρώτης έκδοσης," εξηγεί ο Mark Skall, επικεφαλής του τμήματος Διαγνωστικής και Ελέγχου Προσαρμοστικότητας του NIST (Software Diagnostics and Conformance Testing Division). "Καθίσταται σαφές από το υλικό που λαμβάνουμε πίσω από τους κατασκευαστές λογισμικού και τις εταιρίες ότι ένα αποτελεσματικό πακέτο ελέγχου είναι δυνατό να προσφέρει προσαρμόσιμες εφαρμογές και ενισχυμένη διαλειτουργικότητα. Η ποιότητα του λογισμικού που διατίθεται στη αγορά είναι κατά πολύ βελτιωμένη χάρη στη χρήση του πακέτου ελέγχου."

Υπό την αιγίδα του OASIS, το πακέτο ελέγχου είχε ήδη συμβάλει στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας των επεξεργαστών XML. "To Πακέτο ελέγχου Προσαρμοστικότητας XML αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει αποδοτική συνεργασία μεταξύ οργανισμών," σημειώνει ο Karl Best, διευθυντής τεχνικών επιχειρήσεων του OASIS. "Είμαστε περήφανοι για τη συνδρομή των μελών του OASIS στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας των επεξεργαστών XML, και βλέπουμε με μεγάλη ευχαρίστηση την εξέλιξη του σημαντικού αυτού έργου υπό την ευθύνη του W3C."

To W3C ενθαρρύνει τη συμμετοχή της κοινότητας στην ανάπτυξη του τρέχοντος πακέτου ελέγχου. Πληροφορίες σχετικά με την ταχυδρομική λίστα κοινού για το εν λόγω πακέτο ελέγχου διατίθεται στη σελίδα test suite home page.

Η Δραστηριότητα Ποιότητας και Αξιοπιστίας βελτιώνει τις Προδιαγραφές του W3C

Η έκδοση του Πακέτου Ελέγχου Προσαρμοστικότητας XML του W3C αποτελεί μέρος της προσπάθειας από τη Δραστηριότητα Ποιότητας και Αξιοπιστίας του W3C (Quality Assurance Activity) για την προαγωγή της διαλειτουργικότητας στον Παγκόσμιο Ιστό. Η Δραστηριότητα Ποιότητας και Αξιοπιστίας βοηθάει άλλες Ομάδες εργασίας του W3C να αναπτύξουν πακέτα ελέγχου και εργαλεία επικύρωσης (μπορείτε να τα δείτε στο QA Matrix) και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας των προδιαγραφών του W3C. Κάθε κατασκευαστής λογισμικού μπορεί να κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει δωρεάν τα Πακέτα Ελέγχου Προσαρμοστικότητας XML.

Η κοινοπραξία του World Wide Web (W3C), δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό  στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίσουν την διαλειτουργικότητά του. Είναι μια διεθνής  κοινοπραξία που  διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν: την αποθήκευση πληροφοριών σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ιστό για τους δημιουργούς και τους χρήστες, παραδείγματα εφαρμογών για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς και διάφορα πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που θα  επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα,  περισσότεροι από 510 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/