The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Η Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού εγκαινιάζει το European Interop Tour του W3C

Παρουσιάσεις στο Παρίσι, στη Βιέννη, το Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις νέες τεχνολογίες Ιστού και τη διεύρυνση της εμβέλειας των Γραφείων του W3C

Επικοινωνία με Αμερική, Αυστραλία --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613
Επικοινωνία με Ευρώπη--
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Επικοινωνία με Ασία--
Saeko Takeuchi <saeko@w3.org>, +81.466.49.1170

(Το δελτίο τύπου υπάρχει στην αγγλική, γαλλική, ιαπωνική, γερμανική και ολλανδική γλώσσα.)


http://www.w3.org/ -- 21 Μαϊου 2002 -- Η Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού (W3C) οργανώνει μία σειρά ημερίδων ανά την Ευρώπη, ανοικτών στο κοινό, από σήμερα, με πρώτο σταθμό το Παρίσι, στη Γαλλία, έως τις 3 Ιουνίου 2002 με τελευταίο σταθμό τις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Κατά την Περιοδεία Διαλειτουργικότητας (W3C Interop Tour) η Ομάδα του W3C και οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες του W3C μπορούν να συνδυαστούν για τη δημιουργία της τεχνικής βάσης ενός διαρκώς αναπτυσσόμενου Ιστού. Επίσης, κατά την Περιοδεία Διαλειτουργικότητας, το W3C θα εγκαινιάσει τρία νέα περιφερειακά Γραφεία, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του W3C στην Ευρώπη.

Το μήνυμα διαλειτουργικότητας του W3C

To W3C έχει εκδώσει έως τώρα 40 Συστάσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών Ιστού όπως πολυμέσα (SMIL Synchronized Multimedia Integration Language - Γλώσσα για τη συγχρονισμένη λειτουργία πολυμέσων), προσωπικό απόρρητο (P3P Platform for Privacy Preferences - Πλατφόρμα υλικού για προτιμήσεις σε θέματα προσωπικού απορρήτου), XML, μεταδεδομένα (RDF Resource Description Framework - Σκελετός Περιγραφής Πόρων), μαθηματικά (mathematics) και Προσαρμόσιμα Διανυσματικά Γραφικά (Scalable Vector Graphics). Βασική επιδίωξη του W3C με την Περιοδεία Διαλειτουργικότητας είναι να εξηγήσει και να παρουσιάσει πως οι τεχνολογίες του W3C λειτουργούν συνδυασμένα και αλληλοσυμπληρώνονται, και πως οι κατασκευαστές λογισμικού μπορούν να κατασκευάσουν νέες εφαρμογές οι οποίες θα αξιοποιούν πλήρως τις εν λόγω τεχνολογίες.

Δραστηριότητες στα πλαίσια του W3C Interop σε τέσσερις πόλεις

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του W3C Interop:

Κάθε δραστηριότητα περιλαμβάνει ομιλίες με θέμα τις διάφορες Συστάσεις του W3C και πρακτικά παραδείγματα. Οι παρουσιάσεις διεξάγονται από τρία ή τέσσερα μέλη της Ομάδας του W3C και έναν προσκεκλημένο ομιλητή ο οποίος εκπροσωπεί την τοπική κοινότητα. Όλες οι δραστηριότητες είναι ανοικτές στο κοινό.

Την οργάνωση των δραστηριοτήτων (the events themselves) ανέλαβαν οι: INRIA, το κεντρικό Γραφείο του W3C στην Ευρώπη και τρία από τα ευρωπαϊκά Τοπικά Γραφεία του W3C (Μπενελούξ, Γερμανίας και Αυστρίας, Ηνωμένου Βασίλειου και Ιρλανδίας).

Ενίσχυση της παρουσίας του W3C στην Ευρώπη με τη δημιουργία περιφερειακών Γραφείων

Ήδη από το 1998, τα Γραφεία του W3C (W3C Offices) διευρύνουν διαρκώς τη διεθνή εμβέλεια της Κοινοπραξίας πέρα από τα σύνορα των Η.Π.Α., της Γαλλίας και της Ιαπωνίας (όπου βρίσκεται η κύρια έδρα του W3C). Σήμερα, λειτουργούν δώδεκα Γραφεία του W3C. Ορισμένα εκπροσωπούν μία μόνο χώρα, ενώ άλλα εξασφαλίζουν την παρουσία του W3C και σε γειτονικές χώρες λόγω ομοιοτήτων στη γλώσσα, τον πολιτισμό, τις συχνές επαφές κλπ. Το πρόγραμμα δημιουργίας ευρωπαϊκών περιφερειακών Γραφείων του W3C ξεκίνησε to 2002, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια του QUESTION-HOW project. Ως αποτέλεσμα του εν λόγω προγράμματος:

Η Περιοδεία Διαλειτουργικότητας του W3C αποτελεί την πρώτη, ανοικτή στο κοινό, δραστηριότητα για τα τρία περιφερειακά Γραφεία του W3C.

Σχετικά με το World Wide Web Consortium [W3C]

Η κοινοπραξία του World Wide Web (W3C), δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό  στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίσουν την διαλειτουργικότητά του. Είναι μια διεθνής  κοινοπραξία που  διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν: την αποθήκευση πληροφοριών σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ιστό για τους δημιουργούς και τους χρήστες, παραδείγματα εφαρμογών για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς και διάφορα πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που θα  επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα,  περισσότεροι από 510 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/