The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Η Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού ιδρύει Γραφείο στην Κορέα

Το W3C ισχυροποιεί την παρουσία του στην ανατολική Ασία με επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Κορέα

Επικοινωνία με Αμερική, Αυστραλία --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613
Επικοινωνία με Ευρώπη--
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Επικοινωνία με Ασία--
Saeko Takeuchi <saeko@w3.org>, +81.466.49.1170

(Το δελτίο τύπου υπάρχει στην αγγλική, γαλλική, ιαπωνική, κινεζική και κορεατική γλώσσα.)


http://www.w3.org/ -- 19 Απριλίου 2002 -- - Η Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού (W3C) ιδρύει Γραφείο στην πόλη Daejeon της Κορέας (Korean Office), με έδρα το Protocol Engineering Center (PEC) του Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI). Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθησαν, σήμερα, στα εγκαίνια του Γραφείου στο Lotte Hotel στην Daejeon ήταν οι : Dr. Steven R. Bratt, γενικός διευθυντής του W3C, Dr. Seungtaik Yang, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πληροφόρησης και Επικοινωνίας της Κορέας, και ο Dr. Gilrok Oh, πρόεδρος του ETRI.

Το Γραφείο W3C στην Κορέα είναι το νεότερο κέντρο W3C, το οποίο ιδρύεται στην περιοχή της ανατολικής Ασίας στα πλαίσια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του W3C και έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο Γραφείων του W3C στον οποίο περιλαμβάνονται και τα Γραφεία της Αυστραλίας με έδρα το DSTC, του Χονγκ Κονγκ με έδρα το Hong Kong University of Science and Technology και της Ιαπωνίας με έδρα το Keio University.

Τα εγκαίνια (opening ceremony) τελέσθηκαν δημοσίως με παρουσιάσεις και ενότητες διδασκαλίας από την Τεχνική Ομάδα του W3C:

Η Κορέα στο διαδίκτυο: μία διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία

Η κορεατική οικονομία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην ανατολική Ασία. Η Τεχνολογία Πληροφοριών (ΙΤ) θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες πηγές οικονομικής ανάπτυξης. Ενδεικτικό είναι ότι ενώ η βιομηχανία Τεχνολογίας Πληροφοριών συνέβαλε κατά 4,5% μόνο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας (Α.Ε.Π) το 1990, έως το 2000 το ποσοστό αυτό υπερέβη το 50%. Σήμερα, στην Κορέα εδράζουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες ΙΤ στον κόσμο μεταξύ των οποίων και εταιρίες παραγωγής διαδικτυακών μέσων. Η Κορέα, με ένα αξιόλογο παρελθόν άμεσης υιοθέτησης νέας τεχνολογίας, αποτελεί ισχυρή επιλογή για τη δημιουργία Γραφείου του W3C και την προώθηση της ανάπτυξης πρότυπης τεχνολογίας.

Το ETRI ως σύνδεσμος του W3C και κέντρο διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του στην Κορέα

Ως "ουδέτερος" πωλητής και ενεργό Μέλος του W3C καθώς και λόγω του εκτεταμένου δικτύου επαφών και των κοινών του στόχων με το W3C ως προς την ανάπτυξη του Παγκόσμιου Ιστού, το ETRI ανταποκρίνεται πλήρως στα κριτήρια επιλογής του W3C.

Το ETRI είναι αναγνωρισμένο ερευνητικό κέντρο με ετήσιο προϋπολογισμό περί τα 4 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α και προσωπικό που προσεγγίζει τους 1900 ερευνητές. Το ETRI καλύπτει ευρύ φάσμα τομέων έρευνας, από τηλεπικοινωνίες έως εικονική πραγματικότητα, βάσεις δεδομένων εικόνας και σχεδιασμό τσιπ μνήμης VLSI. To Protocol Engineering Center (PEC) ασχολείται με δραστηριότητες σχετικές με το διαδίκτυο και τη χρήση τεχνολογίας W3C όπως XML, XML Query, CC/PP (και, σε γενικές γραμμές, Device Independence) αλλά συμμετέχει και σε ερευνητικά προγράμματα στα πλαίσια του ETRI.

Κατά παράδοση το ETRI αναπτύσσει πρωτότυπα τα οποία υιοθετούνται και εφαρμόζονται στην τοπική βιομηχανία. Με αυτόν τον τρόπο, το ETRI έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών με την κορεατική βιομηχανία. Με την αξιοποίηση του δικτύου αυτού, το ETRI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ευρεία διάδοση της τεχνολογίας του W3C . Το W3C προσδοκεί να εγκαθιδρύσει σχέση μακροπρόθεσμης συνεργασίας με το ETRI, με στόχο την ενεργή συμμετοχή της Κορέας στο W3C και την ευρεία διάδοση της τεχνολογίας W3C στην Κορέα. Ο Dr. Kishik Park του ETRI είναι ο διευθυντής του Γραφείου W3C στην Κορέα και ο Dr. Kangchan Lee είναι γενικός συντονιστής του Γραφείου.

Τα Γραφεία του W3C

Το W3C συνεργάζεται με τοπικούς οργανισμούς οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο του W3C, με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Παγκόσμιου Ιστού. Τα Γραφεία του W3C (W3C Offices) συμβάλλουν στη διάδοση του έργου του W3C χρησιμοποιώντας τις τοπικές γλώσσες. Επίσης, διευρύνουν τη γεωγραφική βάση του W3C και ενθαρρύνουν τη διεθνή συμμετοχή στις Δραστηριότητες του W3C. To W3C διαθέτει Γραφεία στην Αυστραλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Ιταλία, Κορέα, Μαρόκο, Ολλανδία, στη Σουηδία και στο Η.Β.

Σχετικά με το World Wide Web Consortium [W3C]

Η κοινοπραξία του World Wide Web (W3C), δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό  στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίσουν την διαλειτουργικότητά του. Είναι μια διεθνής  κοινοπραξία που  διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν: την αποθήκευση πληροφοριών σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ιστό για τους δημιουργούς και τους χρήστες, παραδείγματα εφαρμογών για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς και διάφορα πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που θα  επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα,  περισσότεροι από 510 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/