The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

To World Wide Web Consortium Εκδίδει τη Δομοστοιχειοποίηση της XHTML ως W3C Recommendation

Τα Δομικά στοιχεία της XHTML Φέρνουν Σήμερα το Web σε Περισσότερες Συσκευές

Επικοινωνία με Αμερική, Αυστραλία --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613
Επικοινωνία με Ευρώπη--
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Επικοινωνία με Ασία--
Saeko Takeuchi <saeko@w3.org>, +81.466.49.1170

(ακόμη διαθέσιμο στα Γαλλικά και τα Ιαπωνικά)


http://www.w3.org/ -- 10 Απριλίου 2001 -- Το World Wide Web Consortium (W3C) ανακοίνωσε σήμερα την έκδοση της Δομοστοιχειοποίησης της XHTML ως W3C Recommendation. Αυτή η προδιαγραφή ορίζει μια μέθοδο για διαχωρισμό της XHTML 1.0 σε μία συλλογή από δομικά στοιχεία, το καθένα καθιστώντας ικανή μία ομάδα από γνώριμες και σχετικές HTML λειτουργίες, όπως καταλόγους, φόρμες, πίνακες, και απεικονίσεις. Αυτό δίνει σε όσους αναπτύσσουν προϊόντα και προδιαγραφές τα βασικά δομικά στοιχεία για τη δημιουργία περιεχομένου, και τις μεθόδους για τον καθορισμό των στοιχείων που χρησιμοποιούνται.

Ένα Recommendation του W3C δείχνει ότι μια προδιαγραφή είναι σταθερή, και ότι έχει αξιολογηθεί από τα μέλη του W3C τα οποία ενθαρρύνουν την υιοθέτησή της από ακαδημαϊκές, βιομηχανικές και ερευνητικές κοινότητες.

Διαφορετικές Συσκευές Απαιτούν  Πρόσβαση στο Web

Καθώς το Web έχει  αναπτυχθεί, το ίδιο έχει συμβεί και με την ποικιλία των συσκευών που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να συλλέξουν και να δημιουργήσουν πληροφορία. Υπολογιστές χειρός, κινητά τηλέφωνα, συσκευές τηλεόρασης και σταθερές συσκευές, η κάθε μία έχει διαφορετικές απαιτήσεις και περιορισμούς για τη δημιουργία και τη λήψη περιεχομένου Web. Οι χρήστες τώρα περιμένουν όλες αυτές οι συσκευές να τους δώσουν πρόσβαση σε ολόκληρο το Web.

Η Δομοστοιχειοποίηση της XHTML Δίνει στους Σχεδιαστές Έλεγχο και Επιλογές

Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες εκατομμυρίων χρηστών, εκτός από αυτούς που ασχολούνται με την ανάπτυξη και σχεδίαση του Web, η Ομάδα Εργασίας του W3C για την HTML ανέπτυξε τη Δομοστοιχειοποίηση της XHTML. Τα Δομικά στοιχεία παρέχουν τις έννοιες για τη δημιουργία υποσύνολων και επέκτασης της XHTML, που την καθιστά κατάλληλη για χρήση από πολλούς τύπους συσκευών, μεγάλων ή μικρώνl. "Η Δομοστοιχειοποίηση της XHTML δίνει περιεχόμενο στους δημιουργούς, την ικανότητα να διαλέξουν δομικά στοιχεία, μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα, τα οποία είναι όλα μέρος της οικογένειας της XHTML, διασφαλίζοντας τη διαλειτουργικότητα," εξήγησε ο Steven Pemberton, Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την HTML. "Χρησιμοποιώντας  προτυποποιημένα δομικά στοιχεία με καθαρά συγκεκριμένους τρόπους, είμαστε ικανοί να χρησιμοποιήσουμε αυτοματοποιημένα εργαλεία για να μετατρέψουμε περιεχόμενο ώστε να ταιριάξει με διάφορες συσκευές, έτσι οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να εστιάσουν σε αυτό που αυτοί κάνουν καλύτερα."

Η Οικογένεια της XHTML Μεγαλώνει σε Σταθερότητα, Ωφελιμότητα, Επεκτασιμότητα

Αυτό είναι το τρίτο Recommendation που η Ομάδα Εργασίας του W3C για την HTML δημιούργησε τους τελευταίους 15 μήνες, ξεκινώντας από την XHTML 1.0 τον Ιανουάριο του 2000, και την XHTML Basic τον Δεκέμβριο του 2000.

Στις πρόσφατες ειδήσεις, πολλές εταιρείες έχουν αφιερωθεί στην εφαρμογή της XHTML ως τη γλώσσα επιλογής για κινητά προϊόντα, περιεχόμενο και υπηρεσίες. Επιπλέον, η XHTML Basic, η πρώτη εφαρμογή της δομοστοιχειοποίησης, έχει ήδη επιδοκιμασθεί από τη βιομηχανία κινητών τηλεπικοινωνιών. Τα μαθήματα που αποκομίσθηκαν από τη δημιουργία της XHTML Basic, παρείχαν την απαραίτητη εμπειρία για να αποδειχθούν οι αρχές και οι μέθοδοι που περιγράφονται στην δομοστοιχειοποίηση της XHTML.

Η Ομάδα Εργασίας του W3C για την HTML αποτελείται από ηγέτες κλειδιά της βιομηχανίας και ειδικούς, περιλαμβανομένων των: Applied Testing and Technology, CWI, Ericsson, IBM, Intel, Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. (Panasonic), Microsoft, Mozquito Technologies, Netscape/AOL, Openwave Systems, Opera Software, Philips Electronics, Quark Inc., Sun Microsystems, και WebGeek, Inc.


Σχετικά με το World Wide Web Consortium [ W3C ]

Η κοινοπραξία του World Wide Web (W3C), δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίσουν την διαλειτουργικότητά του. Είναι μια διεθνής κοινοπραξία που διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν: την αποθήκευση πληροφοριών σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ιστό για τους δημιουργούς και τους χρήστες, παραδείγματα εφαρμογών για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς και διάφορα πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που θα επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 500 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/


Valid XHTML 1.0!

W3C - Ελληνικό Γραφείο
Τελευταία Ενημέρωση: 22.04.2002