The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το World Wide Web Consortium Ξεπερνά τα 500 Μέλη

Οργανισμοί από 34 Χώρες Οδηγούν το Web στην πλήρη Αξιοποίηση των Δυνατοτήτων του

Επικοινωνία με την Αμερική --

Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 or +1.617.253.2613

Επικοινωνία με την Ευρώπη --

Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94

Επικοινωνία με την Ασία --

Saeko Takeuchi, <saeko@w3.org>, +81.466.49.1170

(ακόμη διαθέσιμο στα Γαλλικά και τα Ιαπωνικά)

http://www.w3.org/ -- 17 Απριλίου 2001 -- Το World Wide Web Consortium (W3C) ανακοίνωσε ότι σήμερα αριθμεί περισσότερους από 500 οργανισμούς-μέλη, εκπροσωπώντας την βιομηχανία, την έρευνα, τις κυβερνήσεις, ομάδες πολιτών και άλλους οργανισμούς που συνδράμουν στην ανάπτυξη και καθολικότητα του Web, σε περισσότερες από 30 χώρες.

Το W3C Πόλος Έλξης Ηγετών και Καινοτόμων

Πριν από εξήμιση περίπου χρόνια, το W3C δημιουργήθηκε από τον Tim Berners-Lee ως ένας τόπος για το σχεδιασμό και την προτυποποίηση των συστατικών στοιχείων της αρχιτεκτονικής του Web. Σε αυτό το χρονικό σημείο, το 1994, το Web ήρθε σε κίνδυνο κατακερματισμού- ήταν το W3C το μέρος συνάντηση, συζήτησης και συνεργασίας. Τώρα, ο κάθε δημιουργός του Web γνωρίζει σχετικά με την HyperText Markup Language (HTML), την Extensible Markup Language (XML), την Extensible Hypertext Markup Language (XHTML) και τα Cascading Style Sheets (CSS)- Αυτές, αλλά και άλλες τεχνολογίες του Web δημιουργήθηκαν από το W3C.

Ως σήμερα, περισσότεροι από 500 οργανισμοί έχουν αφοσιωθεί στην συμμετοχή τους στο W3C. Αυτό είναι επιπρόσθετο στους αναρίθμητους προσκεκλημένους Εμπειρογνώμονες που έδωσαν το χρόνο τους και δάνεισαν την εμπειρία τους στην ανάπτυξη των 26 Recommendations του W3C. Αυτοί ήρθαν στο W3C διότι είναι ένα μέρος που η δουλειά γίνεται, και το Web του μέλλοντος φτιάχνεται σήμερα, μαζί με την εργασία στα Semantic Web, XML Protocol, και Scalable Vector Graphics (SVG).

Το W3C Παράγει Καθορισμό Προτύπων, Δια-λειτουργικές Τεχνολογίες με Ομόφωνη Γνώμη

Είκοσι χρόνια πριν, οι άνθρωποι αγόραζαν λογισμικό το οποίο δούλευε μόνο με άλλο λογισμικό από τον ίδιο πωλητή. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να επιλέξουν και πολύ σωστά  περιμένουν από τα συστατικά στοιχεία του λογισμικού να είναι ανταλλάξιμα. Ακόμη περιμένουν αυτά να είναι ικανά να λάβουν Web περιεχόμενο με το  επιλεγμένο λογισμικό - ένα γραφικό επιτραπέζιο πλοηγό, ένα συνθέτη φωνής, ένα σύστημα παρουσίασης Μπράιγ (Braille) ή ένα κινητό τηλέφωνο. Το W3C, ένας ουδέτερος από πωλητές οργανισμός, προωθεί την δια-λειτουργικότητα με το σχεδιασμό και την προώθηση ανοιχτών (μη μονοπωλιακών) γλωσσών υπολογιστών και πρωτοκόλλων που αποφεύγουν τον κατακερματισμό της αγοράς του παρελθόντος. Αυτό επιτυγχάνεται ομόφωνα και ενθαρρύνει ένα ανοιχτό τόπο για συζήτηση.

Το W3C είναι μοναδικό στο ότι εκτελεί τις λειτουργίες του σχεδιασμού και της προτυποποίησης κατά την ίδια χρονική στιγμή. Ως αποτέλεσμα, το W3C έχει παράγει τεχνολογίες πέρα από την καμπύλη του προϊόντος (product curve), σε μερικές περιπτώσεις, τεχνολογίες που τώρα εναγκαλίζονται  από τις βιομηχανίες διεθνώς. Για να διασφαλίσουμε την υπευθυνότητα σε όλους τους χρήστες του Web, η διαδικασία του W3C παρέχει μία καθαρή περιγραφή από το πώς ξεκίνησε η εργασία, παρουσιάστηκε, επανεξετάστηκε και ολοκληρώθηκε.

Οι Ομάδες Εργασίας του W3C κάνουν απευθείας εκκλήσεις για επανεξέταση από την δημιουργική κοινότητα ευρύτερα, και απαντά σε σχόλια που γίνονται από μη μέλη του W3C καθώς και από μέλη. Η συμμετοχή στο W3C μπορεί να φθάσει σε μέγεθος ρεκόρ αλλά εν τέλει η δουλειά που θα γίνει είναι να υπηρετηθεί το Web και οι χρήστες του, σε όλη τους την έκταση.

Το World Wide Web Consortium είναι Πραγματικά World Wide

Μία από τις αρχικές επιδιώξεις του W3C είναι να κάνει αυτά τα πλεονεκτήματα διαθέσιμα σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το υλισμικό, λογισμικό, δικτυακή υποδομή, μητρική γλώσσα, κουλτούρα, γεωγραφικό τόπο, φυσική ή διανοητική ικανότητα. Για το σκοπό αυτό, οι προσπάθειες του W3C σχετικά με τη Διεθνοποίηση, την Ανεξαρτητοποίηση των Συσκευών, τον Πλοηγό Φωνής, και την Πρωτοβουλία για την Προσβασιμότητα στο Web, όλα αυτά εικονογραφούν το χρέος μας προς την καθολική προσβασιμότητα.

Το W3C έχει τρεις οικοδεσπότες, καθένας από τους οποίους έχει ειδικούς τεχνικούς που οδηγούν ή επιβλέπουν την εργασία που γίνεται σε 22 Δραστηριότητες του W3C. Αυτοί οι οικοδεσπότες είναι, με σειρά που εντάχθηκαν στην κοινοπραξία: το MIT στην Αμερική, το INRIA στη Γαλλία και το Πανεπιστήμιο Keio στην Ιαπωνία. Πάνω από 65 άνθρωποι εργάζονται για το W3C διεθνώς- αυτό καθιστά το W3C μοναδικό ανάμεσα σε ανάλογους οργανισμούς, στο ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι τεχνικό προσωπικό.

Επιπρόσθετα, ένας αριθμός από χώρες έχουν δημιουργήσει Γραφεία W3C με σκοπό την προώθηση της διεθνούς συμμετοχής στο Web και στο W3C. Αυτά τα τοπικά σημεία επαφής βοηθούν στο να διασφαλιστεί ότι το W3C και οι προδιαγραφές του γίνονται γνωστές σε αυτές τις χώρες. Το κάθε γραφείο εργάζεται με την τοπική του κοινωνία για την ανάπτυξη της συμμετοχής στις Δραστηριότητες του W3C.

Σχετικά με το World Wide Web Consortium [W3C]

Η κοινοπραξία του World Wide Web (W3C), δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό  στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίσουν την διαλειτουργικότητά του. Είναι μια διεθνής  κοινοπραξία που  διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν: την αποθήκευση πληροφοριών σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ιστό για τους δημιουργούς και τους χρήστες, παραδείγματα εφαρμογών για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς και διάφορα πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που θα  επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα,  περισσότεροι από 500 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/


Valid XHTML 1.0!

W3C - Ελληνικό Γραφείο
Τελευταία Ενημέρωση: 16.05.2001