The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το World Wide Web Consortium Εκδίδει την Canonical XML ως Recommendation του W3C

Η Νέα XML Προδιαγραφή Παρέχει τη βάση για τις Ψηφιακές Υπογραφές

Επικοινωνία με την Αμερική --

Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 or +1.617.253.2613

Επικοινωνία με την Ευρώπη--

Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94

Επικοινωνία με την Ασία--

Kazuhiro Kitagawa <kaz@w3.org>, +81.466.49.1170


http://www.w3.org/ -- 19 Μαρτίου 2001 -- Tο World Wide Web Consortium (W3C) ανακοίνωσε σήμερα την έκδοση της Canonical XML 1.0 ως Recommendation του W3C. Αυτή η προδιαγραφή καθορίζει μια μέθοδο για την αλληλουχία των XML εγγράφων ούτως ώστε να εξαλείψει συμπτωματικές διαφωνίες στο συντακτικό τους, όπως επιτρέπεται από την XML 1.0. Αυτή η λειτουργία είναι απαραίτητη στις XML Υπογραφές που απαιτούν τα έγγραφα  να είναι καθορισμένα σε σειρά για τη διαδικασία ψηφιακής υπογραφής, έτσι ώστε αυτές οι συμπτωματικές αλληλουχίες να μην ακυρώνουν την υπογραφή. Ένα Recommendation του W3C υποδηλώνει ότι μία εφαρμογή είναι σταθερή, συνεισφέρει στη διαλειτουργικότητα του Web, και έχει αξιολογηθεί από τα αρμόδια μέλη του W3C που υποστηρίζουν την υιοθέτησή της από Ακαδημαϊκές, Βιομηχανικές και Ερευνητικές Κοινότητες.

Η Canonical XML επιτρέπει στις XML Ψηφιακές Υπογραφές να λειτουργούν

Οι Ψηφιακές υπογραφές είναι ακέραιες, ασφαλείς και μη απορριπτέες από τα δεδομένα του Web. Τέτοιες εφαρμογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για έγγραφα που αντιπροσωπεύουν καθήκοντα όπως συμβάσεις, τιμοκαταλόγους και δηλώσεις. Οι XML Υπογραφές έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν αξιόπιστη XML τεχνολογία υπογραφών. Ωστόσο, διάφοροι επεξεργαστές μπορεί να συστήσουν αλλαγές σε ένα έγγραφο κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του. Η Canonical XML 1.0 παρέχει μια μέθοδο αλληλουχίας ενός XML εγγράφου για τον τύπο της canonical έκδοσής του. Αν δύο έγγραφα είναι του ίδιου canonical τύπου, τότε τα δύο έγγραφα είναι λογικά ισοδύναμα μέσα στο περιεχόμενο αυτής της προδιαγραφής. Αυτή η σχέση συγκρινόμενη με την XML υπογραφή είναι σημαντική για το ηλεκτρονικό εμπόριο γιατί εξασφαλίζει την ακεραιότητα των εγγράφων και μηνυμάτων πρωτοκόλλου που μετακινούνται μεταξύ πολλαπλών XML επεξεργαστών.

Η Canonical XML Ισχυροποιεί την Οικογένεια των XML Τεχνολογιών

Η Canonical XML προσθέτει ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι στην Οικογένεια Τεχνολογιών της Extensible Markup Language (XML) που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης στο W3C, που ξεκίνησε με το XML 1.0 Recommendation, και συμπεριλαμβάνει Namespaces στην XML, Extensible Stylesheet Language Transformations (XSLT) 1.0, XML Path Language (XPath) 1.0, τα οποία όλα είναι Recommendations του W3C, και φιλοξενούν άλλα σημαντικά συστατικά καθώς και εφαρμογές της XML (όπως τη MathML 2, τη XHTML 1.0 και τη XHTML Basic). Η Canonical XML παρέχει την απαραίτητη τεχνολογία για την επιτυχή ολοκλήρωση των XML Υπογραφών, που ήδη φιλοξενούν υποστηρικτικές εφαρμογές.

Η Προσπάθεια Συνεργασίας ανάμεσα σε W3C και IETF Αποδίδει Αποτελέσματα

Αυτό είναι το πρώτο recommendation που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Εργασίας για τις XML υπογραφές, η οποία αποτελείται από κοινού από το W3C και το IETF. Στους συνεισφέροντες συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι από τις Ariba, Baltimore Technologies, Done360, IAIK TU Graz, IBM, Microsoft, PureEdge, Reuters, και την Τεχνική Ομάδα του W3C. Η Ομάδα Εργασίας ακόμα εργάζεται πάνω στις  XML Υπογραφές, η οποία ήδη αποτελεί σημαντική εφαρμογή, και θα έχει κερδίσει περισσότερα με την ολοκλήρωση της εργασίας σχετικά με την Canonical XML.

Σχετικά με το World Wide Web Consortium [W3C]

Η κοινοπραξία του World Wide Web (W3C), δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό  στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίσουν την διαλειτουργικότητά του. Είναι μια διεθνής  κοινοπραξία που  διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν: την αποθήκευση πληροφοριών σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ιστό για τους δημιουργούς και τους χρήστες, παραδείγματα εφαρμογών για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς και διάφορα πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που θα  επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα,  περισσότεροι από 480 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/


W3C - Ελληνικό Γραφείο
Τελευταία Ενημέρωση: 26.02.2001

Valid XHTML 1.0!