The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το World Wide Web Consortium Εκδίδει τα DOM Level 2 ως Recommendation του W3C

Τα DOM Level 2 Προσδίδουν τα Πρότυπα "API" και Δυναμισμό στην XML

Επικοινωνία με την Αμερική και την Ευρώπη--

Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 or +1.617.253.2613

Επικοινωνία με την Ασία --

Saeko Takeuchi <saeko@w3.org>, +81.466.49.1170

(Ακόμη διαθέσιμο στα Γιαπωνέζικα)


http://www.w3.org/ -- 13 Νοεμβρίου 2000 - Οδηγώντας το Web στις πλήρεις του δυνατότητες, το World Wide Web Consortium (W3C) εξέδωσε σήμερα την προδιαγραφή Document Object Model Level 2 ως Recommendation του W3C. Η προδιαγραφή αυτή αντικατοπτρίζει μια δια-βιομηχανική συμφωνία βασισμένη στο πρότυπο API (Applications Programming Interface) για έλεγχο εγγράφων και δεδομένων δια μέσου μιας προγραμματιστικής γλώσσας (όπως η Java ή το ECMAScript). Ένα Recommendation του W3C δείχνει ότι μια προδιαγραφή είναι σταθερή, ότι συνεισφέρει στη διαλειτουργικότητα του Web και ότι έχει αξιολογηθεί από τα μέλη του W3C τα οποία ενθαρρύνουν την υιοθέτησή της από τη βιομηχανία.

Το DOM Level 2 Φέρνει Δυναμικό Περιεχόμενο Ουδέτερο Πλατφόρμας στο Web

Δημιουργημένη και ανεπτυγμένη από την Ομάδα Εργασίας του W3C για το Document Object Model (DOM), αυτή η προδιαγραφή επεκτείνει την ουδέτερη πλατφόρμας -και γλώσσας- διεπαφή για την πρόσβαση και δυναμική ανανέωση του περιεχομένου ενός εγγράφου, της δομής του, και του ύφους που πρώτα περιγράφηκε από την Προδιαγραφή DOM Level 1. Το DOM Level 2 παρέχει ένα πρότυπο σύνολο αντικειμένων για απεικόνιση εγγράφων και δεδομένων τύπου Extensible Markup Language (XML), συμπεριλαμβανομένων της υποστήριξης namespace, μιας πλατφόρμας style sheet η οποία προσθέτει υποστήριξη για τα CSS 1 και 2, ένα πρότυπο μοντέλο για τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα αντικείμενα θα μπορούσαν να συνδυαστούν, και μία πρότυπη διεπαφή για την πρόσβαση εκμετάλλευσή τους.
"Το DOM Level 2 Recommendation συνεχίζει πάνω στην ισχυρή δουλειά που έγινε στο DOM Level 1, και δίνει στους συγγραφείς του Web τη δύναμη να μετακινηθούν προς την XML για δυναμικό περιεχόμενο," λέει ο Lauren Wood της SoftQuad Software Inc., και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του W3C για το DOM. "Το DOM ακόμη παρέχει στους developers τη διαλειτουργικότητα και την ικανότητα της ενσωμάτωσης που χρειάζονται. Υπάρχουν τώρα πολλαπλές εφαρμογές του DOM, σε διαφορετικές προγραμματιστικές γλώσσες, το οποίο παρέχει τη βάση ισχυρών συστημάτων συναντώντας τις επιχειρησιακές ανάγκες αρκετών μεγάλων οργανισμών."

Το DOM Level 2 Επιδίδει Διαλειτουργικό Λογισμικό για τα XML Έγγραφα με Υποστήριξη Namespace

Το DOM Level 1 σχεδιάστηκε για τις HTML 4.0 και XML 1.0. Με το DOM Level 2, οι συγγραφείς μπορούν επί πλέον να επωφεληθούν της επεκτασιμότητας της XML. Απλά τοποθετήστε οπουδήποτε χρησιμοποιείτε την XML, το DOM για να την χρησιμοποιήσετε.
Το πρότυπο της DOM διεπαφής κάνει εφικτή τη συγγραφή λογισμικού (όμοιο με τα plug-ins) για επεξεργασία -συνεχόμενων συνόλων με ένα τρόπο ανεξάρτητο γλώσσας και πλατφόρμας. Ένα πρότυπο API κάνει πιο εύκολη την ανάπτυξη δομικών στοιχείων που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές εφαρμογές. Το DOM Level 2 παρέχει υποστήριξη στα XML namespaces, επεκτείνοντας και βελτιώνοντας την XML πλατφόρμα. Όπως οι περισσότερες ιστοσελίδες κινούνται προς την XML για επίδοση περιεχομένου, το DOM Level 2 αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό κλειδί για την ανάπτυξη δυναμικού περιεχομένου Web.

Το DOM Level 2 Επεκτείνει το Δυναμικό, Ανεξάρτητο Συσκευών Web

Το DOM ορίζει ένα πρότυποAPI που επιτρέπει στους συγγραφείς να γράψουν προγράμματα που δουλεύουν χωρίς αλλαγές σε όλα τα εργαλεία και τους πλοηγούς από διαφορετικούς πωλητές. Αλλά πέρα από αυτό, παρέχει ένα ενιαίο τρόπο παραγωγής προγραμμάτων που δουλεύουν σε μία ποικιλία διαφορετικών συσκευών, έτσι όλοι μπορούν να ωφεληθούν από δυναμικά παραγόμενο περιεχόμενο.
Το DOM Level 2 Cascading Style Sheet (CSS) API κάνει πιθανό για ένα συγγραφέα script να έχει πρόσβαση και να εκμεταλλευτεί την πληροφορία style συνδεδεμένη με περιεχόμενα, ενώ διατηρεί την προσβασιμότητα. Το DOM Level 2, ακόμη περιλαμβάνει API Γεγονότων για να παράσχει διαδραστικότητα οπουδήποτε κάποιος χρησιμοποιεί την XML - σε έγγραφα, σε δεδομένα, ή σε B2B εφαρμογές.

Τωρινές Εφαρμογές, Προχωρημένη Εργασία σε Πρόοδο

Οι επαγγελματίες κλειδιά της βιομηχανίας, φέρνουν την επιδεξιότητά τους στην Ομάδα Εργασίας του W3C για το DOM, συμπεριλαμβανομένων των Arbortext, IBM, Intel, JavaSoft, Macromedia, Microsoft, Netscape, Nexgenix, Oracle, SoftQuad Software Inc., Software AG, και Sun Microsystems. Πολλοί ήδη παρέχουν υποστήριξη, όπως εμφανίζεται στις πιστοποιήσεις.
Άλλες Ομάδες Εργασίας του W3C δουλεύουν κατά την παρούσα περίοδο στην περαιτέρω επέκταση της DOM Level 2 πλατφόρμας για τα Scalable Vector Graphics (SVG) και τη Mathematical Markup Language (MathML). Η Ομάδα Εργασίας για το DOM δουλεύει κατά την παρούσα περίοδο γύρω από την ανάπτυξη του DOM Level 3, το επόμενο επίπεδο της λειτουργικότητας για το DOM.


Σχετικά με το World Wide Web Consortium [ W3C ]

Η κοινοπραξία του World Wide Web (W3C), δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίσουν την διαλειτουργικότητά του. Είναι μια διεθνής κοινοπραξία που διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν: την αποθήκευση πληροφοριών σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ιστό για τους δημιουργούς και τους χρήστες, παραδείγματα εφαρμογών για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς και διάφορα πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που θα επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 470 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/


Valid XHTML 1.0!

W3C - Ελληνικό Γραφείο
Τελευταία Ενημέρωση: 16.05.2001