The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το World Wide Web Consortium Διεξάγει τη Δεύτερη Σύνοδο για την Διαλειτουργικότητα P3P

Οργανισμοί από 34 Χώρες Οδηγούν το Web στην πλήρη Αξιοποίηση των Δυνατοτήτων του

Επικοινωνία με την Αμερική --

Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 or +1.617.253.2613

Επικοινωνία με την Ευρώπη --

Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94

Επικοινωνία με την Ασία --

Saeko Takeuchi, <saeko@w3.org>, +81.466.49.1170

(ακόμη διαθέσιμο στα Γαλλικά και τα Ιαπωνικά)

http://www.w3.org/ -- 17 Απριλίου 2001 -- Το World Wide Web Consortium (W3C) ανακοίνωσε ότι σήμερα αριθμεί περισσότερους από 500 οργανισμούς-μέλη, εκπροσωπώντας την βιομηχανία, την έρευνα, τις κυβερνήσεις, ομάδες πολιτών και άλλους οργανισμούς που συνδράμουν στην ανάπτυξη και καθολικότητα του Web, σε περισσότερες από 30 χώρες.



http://www.w3.org/ -- 26 Οκτωβρίου 2000 -- - Πάνω από 30 πρωτοπόρες εταιρείες παραγωγής τεχνολογίας και περιεχομένου, υπερασπιστές των προσωπικών δεδομένων, και άλλοι οργανισμοί θα συγκεντρωθούν την 2η Νοεμβρίου 2000 στο Palo Alto της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α., για να διεξάγουν δημόσια δοκιμές και να παρουσιάσουν εφαρμογές της Πλατφόρμας για το Privacy Preferences Project (P3P), την τεχνολογία του World Wide Web Consortium (W3C) για τα προσωπικά δεδομένα στο Web. Η δεύτερη από μία συνεχιζόμενη σειρά εκδηλώσεων, η δημόσια «σύνοδος για τη διαλειτουργικότητα» τουW3C παρέχει μία ευκαιρία να αποκαλύψει νέα πρωτότυπα, να τα δοκιμάσει με άλλες υπηρεσίες P3P και να εκπαιδεύσει αυτούς που παρέχουν Web περιεχόμενο και υπηρεσίες σχετικά με το P3P.

Το W3C μεταφέρει το Μήνυμα για τα Προσωπικά Δεδομένα στη Silicon Valley

Η εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε από την Hewlett Packard, παρέχει στις εταιρείες της Silicon Valley την ευκαιρία να συναντήσουν τους δημιουργούς του P3P, να δουν τις εφαρμογές και να πάρουν απαντήσεις στο πώς να φτιάξουν τις δικές τους ιστοσελίδες συμβατές με το P3P.

"Το P3P είναι πιο αποτελεσματικό όταν υλοποιείται από το μέγιστο δυνατό αριθμό ιστοσελίδων. Με τη συγκέντρωση των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων σε όλους τους πιθανούς τομείς, η Silicon Valley είναι μια φυσική επιλογή για τις προσπάθειες προσέγγισης του P3P" εξήγησε ο Daniel J. Weitzner, Επικεφαλής του τομέα του W3C για την Τεχνολογία και την Κοινωνία. "Οι εταιρείες εδώ είναι σε μία εξαιρετική θέση  για την υλοποίηση των τεχνολογιών προσωπικών δεδομένων."

Η εγγραφή στην Εκδήλωση για τη Διαλειτουργικότητα της 2ης Νοεμβρίου είναι ανοιχτή προς το κοινό. Περισσότερες λεπτομέρειες για την Εκδήλωση όπως και αναφορές για τη συνεδρίαση για τη Διαλειτουργικότητα της 23ης Ιουνίου είναι συνδεδεμένες με την κύρια σελίδα για το P3P.

Το P3P Κάνει τις Δηλώσεις για τα Προσωπικά Δεδομένα Κατανοητές από Υπολογιστές και Χρήστες

Οι Χρήστες του Web θέλουν να γνωρίζουν πως οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους πληροφορίες. Μερικές εταιρείες έχουν κάνει προσπάθειες να φανερώσουν δημόσια τις πολιτικές προσωπικών δεδομένων των ιστοσελίδων τους, αλλά οι πολιτικές είναι συχνά δύσκολο να βρεθούν και να γίνουν κατανοητές. Οι χρήστες του Web χρειάζεται να γίνουν ικανοί στο να γνωρίζουν γρήγορα και να έχουν αυτοπεποίθηση κατά πόσο μία εταιρεία εμπλέκεται σε πρακτικές διάθεσης της πληροφορίας, που συμφωνούν ή αντικρούονται με τις επιθυμίες τους.

Το P3P καθιστά ικανό οποιονδήποτε με μία ιστοσελίδα να ερμηνεύει τα προσωπικά τους δεδομένα σε δηλώσεις βασισμένες σε XML οι οποίες μπορούν να ανακληθούν αυτόματα και εύκολα να ερμηνευτούν από ένα P3P-ενεργό πλοηγό.

Οι P3P- ενεργές υπηρεσίες θα βελτιώσουν τον έλεγχο από το χρήστη με το να τοποθετήσουν τις πολιτικές προσωπικών δεδομένων εκεί όπου οι χρήστες μπορούν να τις βρουν, παρουσιάζοντας τις πολιτικές σε μια μορφή όπου μπορούν να κατανοήσουν οι χρήστες, και καθιστώντας τους χρήστες ικανούς να πάρουν πληροφορημένες αποφάσεις βασισμένες σε αυτές τις πολιτικές. Για υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλες ιστοσελίδες, το P3P μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει ακέραιες εμπειρίες πλοήγησης σε πελάτες χωρίς να τους αφήνει να μαντεύουν σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα.

Το P3P Φτιάχνεται Ομόφωνα, με τη Δημόσια Ανταπόκριση

Η Τεχνολογία P3P φτιάχτηκε μέσω μιας ομόφωνης διαδικασίας με αντιπροσώπους περισσοτέρων από  μια ντουζίνα οργανισμών μέλη του W3C, συμπεριλαμβανομένων των AT&T, Akamai, CDT, Citigroup, Crystaliz, Engage, Geotrust, Hewlett Packard, IBM, IDcide, Microsoft, NCR, NEC, Nokia, Phone.com, youPowered, καθώς και προσκεκλημένους ιδιώτες ειδικούς από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των Ann Cavoukian, Ontario's Information και Privacy Commissioner και Marit Koehntopp, Data-Commissionor από το Schleswig-Holstein, στη Γερμανία.


Σχετικά με το World Wide Web Consortium [W3C]

Η κοινοπραξία του World Wide Web (W3C), δημιουργήθηκε για να οδηγήσει τον Παγκόσμιο Ιστό  στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίσουν την διαλειτουργικότητά του. Είναι μια διεθνής  κοινοπραξία που  διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνουν: την αποθήκευση πληροφοριών σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ιστό για τους δημιουργούς και τους χρήστες, παραδείγματα εφαρμογών για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς και διάφορα πρωτότυπα και δείγματα εφαρμογών που θα  επιδεικνύουν τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα,  περισσότεροι από 460 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο: http://www.w3.org/


W3C - Ελληνικό Γραφείο
Τελευταία Ενημέρωση: 16.05.2001