The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το World Wide Web Consortium Εκδίδει το Scalable Vector Graphics ως Candidate Recommendation

Έλεγχος της εφαρμογής - το κλειδί στη διαλειτουργικότητα

Επικοινωνία / Πληροφορίες για την Αμερική --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 or +1.617.253.2613
Επικοινωνία / Πληροφορίες για την Ευρώπη --
Carine Rigaud <cariner@fgcom.fr>, +33.1.41.18.85.55 Christelle Moraga <christellem@fgcom.fr>, +33.1.41.18.85.55
Επικοινωνία / Πληροφορίες για την Ασία --
Kazuhiro Kitagawa <kaz@w3.org>, +81.466.49.1170

http://www.w3.org/ -2 Αυγούστου 2000 - Η Κοινοπραξία για το World Wide Web (W3C) έθεσε τα Scalable Vector Graphics (SVG) ως Candidate Recommendation. Η προαγωγή του εγγράφου σε Candidate Recommendation είναι μια πρόσκληση για το σύνολο της δημιουργικής κοινότητας του Παγκόσμιου Ιστού να εφαρμόσει τα SVG και να εξασφαλίσει τεχνικές πληροφορίες.

Οι σχεδιαστές του Παγκόσμιου Ιστού χρειάζονται τα Scalable Vector Graphics

Οι σχεδιαστές ζητούν μορφές γραφικών που να έχουν καλύτερη παρουσίαση σε μια σειρά διαφορετικών συσκευών, μεγέθη οθονών, και αναλύσεις εκτυπωτών. Χρειάζονται πλούσιες γραφικές ικανότητες, καλή διεθνοποίηση, αποτελεσματική κινηματική, και διαλογική συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο που να επωφελείται από την ανάπτυξη της υποδομής της XML η οποία χρησιμοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στις εκδόσεις, και στην επικοινωνία των επιχειρήσεων μεταξύ τους.

"Οι σχεδιαστές αποκτούν μεγαλύτερο κοινό με την αύξηση των διάφορων συσκευών που δίνουν πρόσβαση στο Δίκτυο. Χρειάζονται γραφικά τα οποία να μπορούν να αναπροσαρμοστούν," εξήγησε ο Chris Lilley, Επικεφαλής της Ομάδας Γραφικών του W3C. "Όμως περισσότερο από όλα, πρέπει να είναι ικανοί να χειριστούν τα γραφικά τους με τον ίδιο τρόπο που χειρίζονται κείμενα και δεδομένα της επιχείρησής τους, τα οποία σήμερα είναι σε XML. Τα SVG είναι ειδικά σχεδιασμένα για να κάνουν αυτή τη δουλειά."

Η XML φέρνει ευρηματικότητα, δυναμισμό και επεκτατικότητα.

Οι σχεδιαστές του Παγκόσμιου Ιστού απαιτούν τους μηχανισμούς της απρόσωπης πώλησης ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξάρτητη πλατφόρμα διαλειτουργικότητας. Η XML της Κοινοπραξίας για το World Wide Web W3C, έχει γίνει η παγκόσμια μορφή για τα έγγραφα και την ανταλλαγή δεδομένων στον Παγκόσμιο Ιστό. Τα SVG φέρνουν τα πλεονεκτήματα της XML στον κόσμο των διανυσματικών γραφικών. Δίνει την δυνατότητα στα γραφικά με περιεχόμενο κειμένου - από το λόγο στο διάγραμμα - να ερευνηθεί, να μπει σε κατάλογο και να παρουσιαστεί σε διάφορες γλώσσες. Αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος για την προσβασιμότητα και την διεθνοποίηση.

Σχετικά χαρακτηριστικά της Κοινοπραξίας για το World Wide Web W3C, όπως το DOM, προνοούν για εύκολη παραγωγή από την πλευρά του εξυπηρετητή και για δυναμική τροποποίηση των γραφικών και του κειμένου από την πλευρά του χρήστη . Τα SVG επίσης, ωφελούνται από τις τεχνολογίες της Κοινοπραξίας για το World Wide Web W3C, όπως το CSS και το XSL μορφή φύλλων, τα μεταστοιχεία RDF, το SMIL Animation και το XML Linking.

Εκτός από μια έξοχη μορφή γραφικών, η δύναμη των Scalable Vector Graphics διακρίνεται όταν συνδυαστεί με άλλες γραμματικές της XML, για παράδειγμα να διαβιβάσει εφαρμογές πολυμέσων, να κρατήσει δεδομένα επιχείρησης, ή να αποδώσει μαθηματικές εκφράσεις.

Φέρνοντας το πλεονέκτημα της XML στα γραφικά διανύσματα, ωφελούνται όλες οι βιομηχανίες που εξαρτώνται από την παράδοση γραφικών - η διαφήμιση, το ηλεκτρονικό εμπόριο, o έλεγχος διαδικασιών, η χαρτογράφηση, οι οικονομικές υπηρεσίες και η εκπαίδευση.

Η κοινοπραξία για το World Wide Web (W3C), εγγυάται την σταθερότητα των αναπτυσσόμενων τεχνολογιών, δημιουργεί δοκιμαστικές εφαρμογές.

Το Candidate Recommendation είναι μια ανοικτή πρόσκληση / ανακοίνωση για εφαρμογές στην δημιουργική κοινότητα, να χρησιμοποιήσει μια ολοκληρωμένη προδιαγραφή και να φτιάξει εφαρμογές βασισμένες πάνω σ' αυτή. Ήδη υπάρχουν διαθέσιμες πολλές κοινές πηγές και εμπορικές εφαρμογές των SVG. Η κοινοπραξία για το World Wide Web (W3C), εγγυάται ότι το σύνολο των προδιαγραφών για τα Scalable Vector Graphics μπορεί να εφαρμοστεί, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα ανεξαρτήτως πωλητών και πλατφόρμας.

Η κοινοπραξία για το World Wide Web (W3C), επεκτείνει τις πρώτες δοκιμαστικές εφαρμογές των Scalable Vector Graphics και τα προσαρμόζει σύμφωνα με την πρόταση SVG. "Εμείς εφοδιάζουμε τους δημιουργούς με τα βασικά εργαλεία που χρειάζονται για τον έλεγχο των προδιαγραφών σύμφωνα με τις προδιαγραφές," εξήγησε ο Lofton Henderson, εκδότης των δοκιμαστικών εφαρμογών των SVG. "Οι Δοκιμαστικές Εφαρμογές δίνουν την δυνατότητα στους δημιουργούς να κάνουν διαλειτουργικές και συμβατές εφαρμογές , οι οποίες θα μπορούν να έχουν αξιόπιστη χρήση από τους δημιουργούς".

Τα Scalable Vector Graphics έχουν την υποστήριξη της Βιομηχανίας και διαθέσιμες εφαρμογές στο παρόν.

Η Ομάδα Εργασίας των Scalable Vector Graphics αποτελείται από σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας και τής έρευνας συμπεριλαμβανομένων, σε αλφαβητική σειρά: Adobe Systems, AOL/Netscape, Apple, Autodesk, Canon, Corel, CSIRO, Eastman Kodak, Excosoft, Hewlett-Packard, IBM, ILOG, IntraNet Systems, Macromedia, Microsoft, OASIS, Opera, Oxford Brookes University, Quark, Sun Microsystems και Xerox.

Αυξάνοντας τους αριθμούς της εξαγωγής σχεδιαστικών οργάνων για τα SVG, τα Scalable Vector Graphics θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά προγράμματα. Οι δημιουργοί που έχουν ήδη συνειδητοποιήσει τα πλεονεκτήματα των ανυσματικών γραφικών αποκτούν εμπειρία με την ενοποίηση των SVG και της XML.

Τα Scalable Vector Graphics θα παραμείνουν ως Candidate Recommendation, ενόσω η Ομάδα Εργασίας αξιολογεί εφαρμογές για την υποστήριξη της κάθε μορφής των Scalable Vector Graphics και ενσωματώνει σχόλια και παρατηρήσεις.

Σχετικά με το World Wide Web Consortium [W3C]

Το W3C δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει το Web στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίζουν τη δια-λειτουργικότητά του. Το W3C είναι μία διεθνής κοινοπραξία που διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία, και το Keio University στην Ιαπωνία. Στις υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνονται: ένας χώρος αποθήκευσης πληροφοριών σχετικά με το World Wide Web για κατασκευαστές και χρήστες, παραδείγματα αναφοράς υλοποίησης για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς επίσης και διάφορες πρωτότυπες και δειγματοληπτικές εφαρμογές για την επίδειξη της χρήσης νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 440 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της κοινοπραξίας.


Valid XHTML 1.0!

W3C - Ελληνικό Γραφείο
Τελευταία Ενημέρωση: 01.04.2002