The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

Το World Wide Web Consortium Εγκαινιάζει το Γραφείο του στην Αυστραλία

Επικοινωνία / Πληροφορίες --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613


http://www.w3.org/ -- 8 Ιουνίου 2000 -- Το World Wide Web Consortium ( W3C ) εγκαινιάζει σήμερα το Γραφείο του στην Αυστραλία, το οποίο εδρεύει στο Ερευνητικό Κέντρο για Τεχνολογίες Κατανεμημένων Επιχειρησιακών Συστημάτων της Αυστραλιανής κυβέρνησης (Australian government's Cooperative Research Centre for Enterprise Distributed Systems Technology - DSTC). Ο Bob Hopgood, Επικεφαλής των Γραφείων του W3C, και ο Jim Elder, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Ανάπτυξης του Queensland, ανοίγουν το Γραφείο στα κεντρικά γραφεία του DSTC στο Πανεπιστήμιο του Queensland στο Brisbane της Αυστραλίας.

Η Αυξανόμενη παρουσία της Αυστραλίας στο Διαδίκτυο

Η Αυστραλία είναι η 6η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στην χρήση του Διαδικτύου. Επτά εκατομμύρια άνθρωποι, ή παραπάνω από 35% του πληθυσμού της, είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ποσοστό το οποίο ξεπερνούν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σουηδία και η Φινλανδία. Με μεγάλη παράδοση στην καινοτομία και στην πρώιμη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, η Αυστραλία είναι η κατάλληλη επιλογή για τη δημιουργία ενός Γραφείου του W3C.

Το DSTC θα είναι ο σύνδεσμος με το W3C για την Αυστραλία

Ως ανεξάρτητο, ενεργό Μέλος του W3C, και με ένα εκτεταμένο δίκτυο διασυνδέσεων και κοινούς στόχους για την ανάπτυξη του Web, το DSTC πληρεί τα κριτήρια για την επιλογή του ως Γραφείο του W3C.

Το DSTC έχει μια εδραιωμένη φήμη σε τεχνολογίες του Web με πρωτοποριακή δουλειά στη χρήση XML και RDF, και συμμετέχει σε σχετικές Ομάδες Εργασίες του W3C. Η αποκεντρωμένη οργάνωσή του με παρουσία σε διάφορα μέρη στην Αυστραλία του δίνει τη δυνατότητα να προωθεί την ενημέρωση σε ολόκληρη τη χώρα.

Το W3C προσβλέπει σε μια μακροχρόνια συνεργασία με το DSTC, η οποία θα ισχυροποιήσει τη φωνή της Αυστραλίας μέσα στο W3C και θα διευρύνει την ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του W3C στην Αυστραλία. Η Liz Armstrong από το DSTC θα εκτελεί τα καθήκοντα του Επικεφαλής του Αυστραλιανού Γραφείου.

Σχετικά με τα Γραφεία του W3C

Ως τμήμα της διαδικασίας αξιοποίησης του πλήρους δυναμικού του Web, το W3C συνεργάζεται με τοπικούς οργανισμούς οι οποίοι επιθυμούν να προάγουν το έργο του W3C. Τα Γραφεία του W3C βοηθούν με προσπάθειες προώθησης και διαφήμισης στην τοπική γλώσσα, βοηθούν στη διεύρυνση της γεωγραφικής βάσης του W3C, και ενθαρρύνουν την διεθνή συμμετοχή σε δραστηριότητες του W3C. Το W3C έχει σήμερα Γραφεία στην Αυστραλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Ιταλία, Μαρόκο, Ολλανδία, Σουηδία, Ταϊβάν και στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Σχετικά με το World Wide Web Consortium [W3C]

Το W3C δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει το Web στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του με την ανάπτυξη κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίζουν τη δια-λειτουργικότητά του. Το W3C είναι μία διεθνής κοινοπραξία που διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία και το Keio University στην Ιαπωνία. Στις υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνονται: ένας χώρος αποθήκευσης πληροφοριών σχετικά με το World Wide Web για τους κατασκευαστές και χρήστες, παραδείγματα αναφοράς υλοποίησης για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, και διάφορες πρωτότυπες και δειγματοληπτικές εφαρμογές για την επίδειξη της χρήσης νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 420 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας.


Valid XHTML 1.0!

W3C - Ελληνικό Γραφείο
Τελευταία Ενημέρωση: 16.05.2001