The World Wide Web Consortium - Eλληνικό Γραφείο W3C

To World Wide Web Consortium Παρουσιάζει Υλοποιήσεις του P3P

Οι Εταιρείες Παρουσιάζουν Προϊόντα που Υποστηρίζουν την Πλατφόρμα Προτιμήσεων του W3C για την Προστασία Δεδομένων

Επικοινωνία / Πληροφορίες --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 ή +1.617.253.2613

http://www.w3.org/ -- 21 Ιουνίου 2000 -- Περισσότερες από 30 πρωτοπόρες τεχνολογικά εταιρείες, υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων και άλλοι οργανισμοί, συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, για να διεξάγουν τις πρώτες δημόσιες δοκιμές και να παρουσιάσουν υλοποιήσεις της Πλατφόρμας Προτιμήσεων για την Προστασία Δεδομένων (P3P), τεχνολογίας του έχει αναπτυχθεί από το World Wide Web Consortium (W3C) για την προστασία δεδομένων στο Web.

Η δημόσια "σύνοδος διαλειτουργικότητας" του W3C έδωσε την ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιάσουν νέα πρωτότυπα προϊόντων, να τα δοκιμάσουν με άλλες υπηρεσίες του P3P, και να δώσουν στοιχεία στη διαδικασία σχεδίασης του P3P. Τα πρωτότυπα αυτά είναι πρώιμες εκδόσεις εργαλείων συμβατών με το P3P τα οποία αναμένεται να διατεθούν στους τελικούς χρήστες τον επόμενο χρόνο.

Το P3P Κάνει Κατανοητές τις Εντολές / Δηλώσεις Προστασίας Δεδομένων σε Υπολογιστές και Χρήστες

Οι χρήστες του Web επιθυμούν να γνωρίζουν πως χρησιμοποιούνται οι προσωπικές τους πληροφορίες από τους δικτυακούς τόπους που επισκέπτονται. Ορισμένες εταιρείες έχουν κάνει προσπάθειες να παρουσιάσουν δημόσια την πολιτική τους για την προστασία δεδομένων των δικτυακών τους τόπων, αλλά συχνά οι πληροφορίες αυτές δεν είναι εύκολα προσβάσιμες και κατανοητές. Οι χρήστες του Web χρειάζεται να μπορούν γρήγορα και με βεβαιότητα να πληροφορούνται αν μία εταιρεία εμπλέκεται σε πρακτικές διάθεσης πληροφοριών για από κοινού χρήση οι οποίες συμφωνούν ή αντιτίθενται στις επιθυμίες τους.

Το P3P παρέχει τη δυνατότητα σε όποιον έχει δικτυακό τόπο να μεταφράζει τις πρακτικές του για την προστασία δεδομένων σε εντολές / δηλώσεις του P3P βασισμένες στην XML , οι οποίες μπορούν να ανακτηθούν αυτόματα και να ερμηνευτούν χωρίς δυσκολία από έναν πλοηγό που υποστηρίζει το P3P.

Οι υπηρεσίες που υποστηρίζουν το P3P θα ενδυναμώσουν τον έλεγχο του χρήστη τοποθετώντας πολιτικές προστασίας δεδομένων εκεί όπου μπορούν να τις βρουν οι χρήστες, παρουσιάζοντας πολιτικές σε μορφή κατανοητή, και δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να παίρνουν ενημερωμένες αποφάσεις βασισμένοι σε αυτές τις πολιτικές. Για υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου και δικτυακούς τόπους, η χρήση του P3P μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες πλοήγησης για πελάτες-χρήστες χωρίς να τους δημιουργεί αβεβαιότητα για την προστασία δεδομένων.

Οι Εταιρείες Διανέμουν Πρωτότυπα, Κάνουν τους Δικτυακούς Τόπους Συμβατούς με το P3P

Η σύνοδος διαλειτουργικότητας παρείχε την ευκαιρία σε περισσότερους από 10 οργανισμούς και εταιρείες από όλον τον κόσμο να παρουσιάσουν υλοποιήσεις του P3P.

Το Electronic Network Consortium (ENC), η Engage Technologies, η IDcide, η Microsoft Corporation, και η YOUpowered παρουσίασαν υλοποιήσεις εφαρμογών P3P. Η IBM και η PrivacyBot παρουσίασαν εφαρμογές δημιουργίας πολιτικών του P3P, που επιτρέπουν σε δικτυακούς τόπους να μεταφράζουν τις πολιτικές τους για την προστασία δεδομένων σε P3P. Ανεπίσημες παρουσιάσεις πρωτοτύπων έγιναν από το GMD , την PrivacyExchange, και το W3C.

Επιπρόσθετα, πολλές εταιρείες και οργανισμοί ανακοίνωσαν ότι οι δικτυακοί τους τόποι ή τμήματά τους είναι τώρα συμβατοί με το P3P, περιλαμβανομένων των AmericaOnline, AT&T , Center for Democracy and Technology, Engage Technologies, Hewlett-Packard, IBM, Microsoft, Procter and Gamble, W3C, και United States White House.

Η Ανάπτυξη του P3P Συνεχίζεται με Διεθνείς Συνεισφορές

Το P3P παρέχει το πλαίσιο για πολιτικές προστασίας δεδομένων αναγνωρίσιμες από υπολογιστή, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους σε όλον τον κόσμο και να παραμένουν γνώστες του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες τους. Το λεξιλόγιο προστασίας δεδομένων του P3P μπορεί να προσαρμόζεται σύμφωνα με τους ποικίλους κανονισμούς προστασίας δεδομένων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Ως μέρος της εξασφάλισης ενός πραγματικά παγκόσμιου Web, το W3C ενθαρρύνει διεθνείς συνεισφορές στο P3P μέσω επαλήθευσης / κριτικής και υλοποίησης. Λογισμικό από την Γερμανία και την Ιαπωνία, συμβατό με το P3P, παρουσιάστηκε σε αυτή τη σύνοδο, και το W3C σχεδιάζει μία δεύτερη εκδήλωση διαλειτουργικότητας στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο του 2000.

Οι προδιαγραφές για το P3P του W3C αντιπροσωπεύουν την ευρύτερη τεχνική ομοφωνία σχετικά με το πως να σχεδιάζουμε εργαλεία που ενισχύουν την προστασία δεδομένων και το εμπόριο στο Web. Η τεχνολογία του P3P δημιουργήθηκε μέσω μιας διαδικασίας ομοφωνίας μεταξύ εκπροσώπων περισσότερων από δώδεκα μελών του W3C, περιλαμβανομένων των CDT, Citigroup, Crystaliz, Geotrust, GMD, IBM, Microsoft, NCR , NEC, Nokia, Phone.com, PrivacyBank, καθώς και προσκεκλημένων εμπειρογνωμόνων σε θέματα προστασίας δεδομένων, από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ann Cavoukian, Επίτροπος του Ontario σε θέματα Πληροφοριών και Προστασίας Δεδομένων.

Οι προδιαγραφές για το P3P είναι επί του παρόντος W3C Working Draft. H εμπειρία αυτών που το υλοποιούν σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων και εκείνων που συμμετέχουν σε αυτή τη σύνοδο διαλειτουργικότητας, θα είναι κρίσιμη για τον σχηματισμό της τελικής σχεδίασης της τεχνολογίας.

Σχετικά με το World Wide Web Consortium [W3C]

Το W3C δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει το Web στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίζουν τη δια-λειτουργικότητά του. Το W3C είναι μία διεθνής κοινοπραξία που διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία, και το Keio University στην Ιαπωνία. Στις υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνονται: ένας χώρος αποθήκευσης πληροφοριών σχετικά με το World Wide Web για κατασκευαστές και χρήστες, παραδείγματα αναφοράς υλοποίησης για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς επίσης και διάφορες πρωτότυπες και δειγματοληπτικές εφαρμογές για την επίδειξη της χρήσης νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 420 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της κοινοπραξίας.


Valid XHTML 1.0!

W3C - Ελληνικό Γραφείο
Τελευταία Ενημέρωση: 15.04.2002