Το World Wide Web Consortium Ανακοινώνει την Πρώτη Παρουσίαση του Πλαισίου Προστασίας Δεδομένων στο Web

21 Ιουνίου - Διοργάνωση Εκδήλωσης με θέμα: "Πρώτη Δοκιμή της Πλατφόρμας Προτιμήσεων για την Προστασία Δεδομένων (Platform for Privacy Preferences - P3P ), ένα Σύστημα για Ενημερωμένες Online Αλληλεπιδράσεις"

Επικοινωνία / Πληροφορίες--
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884

http://www.w3.org/ -- 6 Απριλίου 2000 -- Ο Ορισμός της Πλατφόρμας Προτιμήσεων για την Προστασία Δεδομένων (Platform for Privacy Preferences - P3P) βρίσκεται στην τελευταία φάση υιοθέτησης. Με την ευκαιρία αυτή, το World Wide Web Consortium ( W3C ) ανακοινώνει τη διοργάνωση μίας συνόδου δια-λειτουργικότητας (interoperability session) στη Νέα Υόρκη στις 21 Ιουνίου, για την πρώτη δοκιμή του P3P και την παρουσίαση των πιθανών χρήσεων και δυνατοτήτων του σε ένα ευρύ κοινό από κατασκευαστές λογισμικού και εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και σε χρήστες του Web. Η σύνοδος θα ξεκινήσει στις 10 π.μ., στις 21 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της AT&T, 32 Avenue of the Americas, New York, NY, Το W3C καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές και χρήστες του Web να συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή. Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων, το W3C προγραμματίζει διεθνείς τηλεδιασκέψεις για όλους τους ενδιαφερόμενους προς το τέλος του Απριλίου, με σκοπό να γνωστοποιήσει τη δομή και τις απαιτήσεις της συνόδου. Μέχρι σήμερα, οργανισμοί όπως η IBM και η AT&T έχουν δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχουν. "Είμαστε ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι που τα αποτελέσματα των εργασιών του P3P έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά, καθώς και για τις δυνατότητες που προσφέρει το P3P στους χρήστες για να χειρίζονται τις online πληροφορίες τους" είπε ο Dr. Lorrie Cranor, της AT&T Labs-Research και Πρόεδρος του P3P Specification Working Group. Η Deirdre Mulligan, Σύμβουλος Προσωπικού στο Center for Democracy and Technology και Αντιπρόεδρος του P3P Policy and Outreach Working Group δήλωσε: "Ως συνήγορος της προστασίας δεδομένων, θεωρώ σημαντικό η προστασία των δεδομένων να αντανακλάται στη σχεδίαση της δομής και των προϊόντων του Web, και το P3P αποτελεί ένα τέτοιο σπουδαίο παράδειγμα". Νεώτερες πληροφορίες για τις τηλεδιασκέψεις, καθώς και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσβασης στον τύπο, θα είναι διαθέσιμες στην κεντρική σελίδα του W3C P3P: http://www.w3.org/P3P/

Η Σπουδαιότητα του P3P

Η σχεδίαση του P3P επιτρέπει στις περιοχές του Web την έκδοση δηλώσεων προστασίας δεδομένων, και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες λογισμικού πλοήγησης να εξετάσουν τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν το πως και πότε θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες τους. Οι δηλώσεις προστασίας δεδομένων P3P περιγράφονται στην ευρέως διαδεδομένη γλώσσα του W3C, Extensible Markup Language ( XML ). Η τεχνολογία του P3P δημιουργήθηκε με τη συνεργασία περισσότερων από δώδεκα Οργανισμών Μελών του W3C, συμπεριλαμβανομένων των CDT, Citigroup, Crystaliz, Geotrust, IBM, Microsoft, NCR , NEC, Nokia, Phone.com, PrivacyBank, καθώς και προσκεκλημένων ειδικών εμπειρογνωμόνων σε θέματα προστασίας δεδομένων από όλον τον κόσμο, όπως η Ann Cavoukian, Ontario's Information and Privacy Commissioner.

Το W3C δημιουργήθηκε με σκοπό να οδηγήσει το Web στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοκόλλων που θα προάγουν την εξέλιξή του και θα διασφαλίζουν τη δια-λειτουργικότητά του. Το W3C είναι μία διεθνής κοινοπραξία που διευθύνεται από κοινού από το MIT Laboratory for Computer Science (MIT LCS) στις ΗΠΑ, το National Institute for Research in Computer Science and Control (INRIA) στη Γαλλία, και το Keio University στην Ιαπωνία. Στις υπηρεσίες που παρέχονται από την Κοινοπραξία περιλαμβάνονται: ένας χώρος αποθήκευσης πληροφοριών σχετικά με το World Wide Web για κατασκευαστές και χρήστες, παραδείγματα αναφοράς υλοποίησης για την ενσωμάτωση και προώθηση προτύπων, καθώς επίσης και διάφορες πρωτότυπες και δειγματοληπτικές εφαρμογές για την επίδειξη της χρήσης νέας τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα, 400 οργανισμοί ανά τον κόσμο είναι Μέλη της Κοινοπραξίας.

Valid XHTML 1.0!

W3C - Ελληνικό Γραφείο