H αυτοκινητοβιομηχανία εγκαινιάζει Ομάδα του W3C για το διαδίκτυο στα οχήματα

H αυτοκινητοβιομηχανία εγκαινιάζει Ομάδα του W3C για το διαδίκτυο στα οχήματα


Διαβάστε παρακάτω δηλώσεις στελεχών εταιρειών που υποστηρίζουν την ανακοίνωση.


http://www.w3.org/ — 21 Φεβρουαρίου 2013 - Το W3C ανακοίνωσε σήμερα τη νέα επιχειρηματική Ομάδα  «Automotive and Web Platform»  για να επιταχυνθεί η υιοθέτηση των τεχνολογιών του Διαδικτύου στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ομάδα συγκεντρώνει προγραμματιστές, κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές, πωλητές και παρόχους διαδικτυακών πλοηγών, καθώς και άλλους επιχειρηματίες για να συζητήσουν πώς η Πλατφόρμα Open Web μπορεί να ενισχύσει την οδήγηση, την ασφάλεια, και την ψυχαγωγία των επιβατών. Η ομάδα θα επικεντρωθεί αρχικά στον καθορισμό ενός API για δεδομένα οχημάτων που θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για διαδικτυακές υπηρεσίες σχετικές με την αυτοκίνηση.

Η πρωτοβουλία για το API του W3C έρχεται καθώς οι κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (original equipment manufacturers-OEMs) θέτουν τώρα τις βάσεις για να εισαχθούν οι διαδικτυακοί πλοηγοί στο αυτοκίνητο μέσω πολλαπλών μέσων", δήλωσε ο Roger C. Lanctot, αναπληρωτής διευθυντής του τομέα Global Automotive Practice της Strategy Analytics. «Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα απευθύνονται στο W3C για  βοήθεια στον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών για ενημερώσεις λογισμικού και ασφάλειας σε ζωντανό χρόνο και η έναρξη της νέας επιχειρηματικής θα παρέχει το ιδανικό φόρουμ για αυτές τις συζητήσεις."

Η κινητικότητα οδηγεί στη σύγκλιση της βιομηχανίας

Το W3C διερεύνησε για πρώτη φορά τις συνέπειες της πλατφόρμας Open Web για την αυτοκινητοβιομηχανία σε σχετικό Εργαστήριο για το διαδίκτυο και την αυτοκίνηση που διοργάνωσε το  Νοέμβριο του 2012. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για το πώς οι υπηρεσίες τοποθεσίας, η επαυξημένη ασφάλεια, διασκέδαση, και η ενσωμάτωση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης θα ωφελήσει τους οδηγούς και τους επιβάτες. Επιπλέον, μελετήθηκαν τα επιχειρηματικά κίνητρα  για την υιοθέτηση τεχνολογιών Διαδικτύου, όπως η ικανότητα για προσέλκυση πελατών με καινοτόμες υπηρεσίες, η διατήρηση σταθερών σχέσεων με τους πελάτες, η αντιμετώπιση ρυθμιστικών απαιτήσεων, η διαχείριση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς και το χαμηλότερο κόστος ανάπτυξης.

Οι περισσότεροι από 40 οργανισμοί που συμμετείχαν στην εν λόγω συζήτηση εξέφρασαν ευρεία συναίνεση στο ότι η HTML5 είναι μια συναρπαστική πλατφόρμα για την παροχή αυτών των υπηρεσιών και τη μείωση του κινδύνου αποσπασματικών λύσεων. Η νέα Ομάδα  «Automotive and Web Platform» συνεχίζει τη δουλειά που ξεκίνησε στο Εργαστήριο αυτό.

"Τα ανοικτά πρότυπα είναι απαραίτητα για την επιτυχή εξέλιξη τεχνολογιών τηλεματικής και ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο, και η HTML5 προσφέρει την κατάλληλη πλατφόρμα για την κατασκευή εφαρμογών για αυτοκίνητα και τη δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών, ενώ θα επιτρέψει στα αυτοκίνητα να γίνουν παράγοντες πρώτης κατηγορίας στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Andy Gryc, διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων αυτοκινήτου στην QNX Software Systems. "Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να συμβάλουμε στην ομάδα και με την προοπτική οριοθέτησης ενός βιομηχανικού προτύπου API για δεδομένα οχημάτων."

Νέα ομάδα θα επιταχύνει την υιοθέτηση των τεχνολογιών Διαδικτύου για τα οχήματα

Τα αρχικά σχέδια της νέας επιχειρησιακής Ομάδας είναι τα εξής:

Το W3C προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς αλλά και άτομα που ενδιαφέρονται να φέρουν κοντά το Διαδίκτυο και την αυτοκινητοβιομηχανία, να ενταχθούν στην επιχειρηματική Ομάδα «Automotive and Web Platform».

Οι επιχειρηματικές ομάδες του W3C προσφέρουν σε Μέλη και μη, ένα ανεξάρτητο φόρουμ για συνεργασία για την ανάπτυξη του Διαδικτύου στο εγγύς μέλλον. ΟΙ επιχειρηματικές Ομάδες δεν δημιουργούν πρότυπα του W3C, αλλά αναπτύσσουν εκθέσεις, σενάρια χρήσης, απαιτήσεις, και άλλες μορφές συνεισφοράς στη διαδικασία τυποποίησης του W3C.

Σχετικά με το World Wide Web Consortium (W3C) (Κοινοπραξία για τον Παγκόσμιο Ιστό)

Η Κοινοπραξία για τον Παγκόσμιο Ιστό -  World Wide Web Consortium (W3C) είναι μια διεθνής κοινοπραξία όπου οργανισμοί – μέλη, το προσωπικό τους και το κοινό εργάζονται μαζί για να αναπτύξουν τεχνικά πρότυπα για το διαδίκτυο. Το W3C εκτελεί κυρίως της αποστολή του μέσα από τη δημιουργία τεχνικών πρότυπων για το διαδίκτυο και κατευθυντήριων οδηγιών που έχουν σχεδιαστεί για τη διασφάλιση της  μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του διαδικτύου. Η πλατφόρμα για τον Ανοικτό Ιστό (Open Web Platform) αποτελεί τρέχουσα προτεραιότητα. Πάνω από 375 οργανισμοί είναι μέλη της κοινοπραξίας. Το W3C διευθύνεται από κοινού από το εργαστήριο MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) στις Ηνωμένες Πολιτείες, το European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) με έδρα στη Γαλλία και το Πανεπιστήμιο Keio στην Ιαπωνία, και έχει επιπλέον γραφεία παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε: http://www.w3.org/

Επικοινωνία

Ian Jacobs, <w3t-pr@w3.org>, +1.718 260 9447